Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Pc alapú audio lejátszás
Az a baj itten mindenki tök süket! :-)
Ha nem így lenne, Fidelizer extremist mód + Playpcmwin-t hallgatnátok.
Most tényleg. Nagyon sok mindent kipróbáltam, mire ide jutottam, mindenkinek ajánlom.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11470
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Vajon a Windows server 2012 egy hétköznapi használatra szánt gépen is hozna különbséget? Nyilván a legjobb egy dedikált pc lenne mint, fapaci esetében de ez várat magára.
Ha hétköznapi használatra szánod a masinát, azaz Netezni, játszani, dolgozni akarsz rajta, akkor a Serverben is be kell kapcsolgatni azokat a szolgáltatásokat, amik nem tesznek jót a hangnak, tehát kb. ott leszel, mint a Win 8, esetleg kicsit felette. A Servernek pont az az egyik nagy előnye, hogy nincs telepakolva csicsás processekkel.
Pc alapú audio lejátszás
Vajon a Windows server 2012 egy hétköznapi használatra szánt gépen is hozna különbséget? Nyilván a legjobb egy dedikált pc lenne mint, fapaci esetében de ez várat magára.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5348
Pc alapú audio lejátszás
Lassan meg kéne kóstolnod az alma ízét.
Ha már egyszer beleharaptak az almába, nincs kedvem tovább harapdálni...
Maradok a karcsú win + cplaynél. A Stealth is jó, de annyira kényelmetlen, hogy nem éri meg (nekem)
- Batka
- V.I.P.

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy leváltom az alaplapi hangkártyát és zörgő Genius hangkeltőt valami komolyabbra, hogy a PC előtt ülve is élvezhető minőségben hallgathassam a lossless zenéimet.
max. 150-200k-t szánnék a projektre, de egyelőre fogalmam sincs, hogy mit érdemes venni. A PC (Win7) viszonylag jó, csendes ház és ventik, 2600k, 16GB, Asrock P67 Fatal1ty Pro alaplap és Seasonic X660 80 Plus Gold tápegység.
Na de milyen aktív hagfalat (2.0) és miért:?
- Genelec 6010, 8020
- Adam Audio A3x, A5x
- Focal CMS 40, 50
- AudioEngine A5+
- vagy van valami más bestbuy?
Hangkártyát milyet?
- külső
- belső
- vagy DAC?
Nem tiszta számomra, hogy mi a különbség külső hangkártya és DAC között? Mit érdemes és miért, ha szeretném a zenéket úgy ahogy eddig egyszerűen AIMP3-al, vagy Foobar-ral játszani.
Ja és persze nem zárkózom el a használt cuccoktól ha hibátlanok és megbízható az eladó
Hát ennyi elsőre, elkezdtem olvasgatni a topikot de 500-600 oldal, reménytelen...
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Szemèly szerint nagyon szeretem az ìràsaidat! :-)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Így télvíz idején jobban esik az ablakból bámészkodni. Majd ha jobb idő lesz, kimerészkedem a kertbe.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 177
Pc alapú audio lejátszás
Talán nem csak nekem okoznak meglepetést az új fejlemények...
Lejátszó szoftverek - Meghalt a király, éljen a király! ~ Fabula rasa
fapaci.blogspot.com
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Talán nem csak nekem okoznak meglepetést az új fejlemények...
Lejátszó szoftverek - Meghalt a király, éljen a király! ~ Fabula rasa
fapaci.blogspot.com
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1689
Pc alapú audio lejátszás
http://m.origo.hu/quart/interju/2013121 ... jevel.html
Idézek is:
Ezt a Petőfi Csarnok találta ki, hogy akarnak adni valami ajándékot a közönségüknek. Én nem vagyok híve az ingyenes koncerteknek, mert ha egy korsó sör árát nem éri meg egy fellépés, akkor minek csináljuk az egészet? Nem is szívesen vállaljuk el ezeket, de ma már nagyon sok ilyen van, és nehéz is a széllel szemben pisálni. Az ingyenesség nem tesz jót a zenének, én is sokáig küzdöttem a letöltések ellen, mint Mahasz-funkcionárius és kiadó, de ma már én is letöltök néha, nem lehet ezt meg nem történtté tenni. Ezért is hagytam abba két éve a hanglemezkiadást: találtam egy k*rva jó zenekart, behívtam őket az irodámba, hogy beszéljük meg, mit szeretnének. Elmondták, hogy akarnak egy jó videoklipet, aztán egy jó stúdióban fölvenni a lemezt, jó lemezborítót, dizájnt, marketingtervet. Én meg ültem, fejben számolgattam: ez jó négy-ötmillió forint. Ha kiadjuk a lemezt, talán el tudunk adni belőle nyolcszázat, amiből jó esetben bejön nettó 800 ezer forint, úgyhogy bólogattam, mondtam, hogy gyerekek, ez nagyon klassz, és meg is értem, majd még térjünk vissza erre. Aztán vettem a kalapom, és eljöttem, mert a lemezkiadásnak már semmi értelme nincs így.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1689
Pc alapú audio lejátszás
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nem csak a távirányításra gondoltam, természetes, hogy arra vannak appok, a lényeg az volt, hogy nincs tudomásom olyan "áruházról" ami streamelne közvetlenül felhőből bármilyen hálózati lejátszóra, az adatokat a felhőben tárolva.
És a lejátszandó zene/film anyagok hogyan kerülnek a felhőbe? Mert 1-2 TB anyagot feltölteni elég hosszú ideig tartana.
Erre mondtam, hogy XBMC alatt sok ilyen van. Én pl. rendszeresen nézek ott dokumentum filmeket.
Több TB-os tárhelyet is bérelhetsz, az ingyenes csomagok persze ennél jóval kisebbek.
Pc alapú audio lejátszás
A komolyabb lejátszó szoftverek (Win világban Foobar, JRiver, XBMC) nagyon jól távvezérelhetőek, akár tabletről is. A háttértár beállításoknál szerintem néhány hónapon belül meg fog jelenni az online felhő is, erre akár fogadni is merek. A pufferelés már meg van oldva, mivel a Foobar és a JRiver is képes RAM-ból kijátszani. Aztán majd lehet vitázni, melyik internet szolgáltató, router, hálókábel produkál jobb hangot... :-)
u.i.: A JRiver fórumon már van is ilyen topik, tehát folyamatban van a dolog.
Nem csak a távirányításra gondoltam, természetes, hogy arra vannak appok, a lényeg az volt, hogy nincs tudomásom olyan "áruházról" ami streamelne közvetlenül felhőből bármilyen hálózati lejátszóra, az adatokat a felhőben tárolva.
És a lejátszandó zene/film anyagok hogyan kerülnek a felhőbe? Mert 1-2 TB anyagot feltölteni elég hosszú ideig tartana.
Pc alapú audio lejátszás
Bármelyik okos TV tudja ezt. Csak távirányító kell hozzá. Az meg van. Internetre kell csatlakoztatni őket és mehet. A legtöbbjük ma már wifin is kommunikál, még csak ethernet kábel se kell hozzájuk. De sok BD player is rendelkezik hasonló szolgáltatással, pl. az Oppo-k.
Nem arra gondoltam, hogy youtube videokat lehet nézni, hanem arra, hogy egy "árzházból" vásárolni többféle film és zenei anyagot.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Én olyanra gondoltam ahol a tablet vezérli a cloudból a hálózati lejátszó felé a forrásokat.
A komolyabb lejátszó szoftverek (Win világban Foobar, JRiver, XBMC) nagyon jól távvezérelhetőek, akár tabletről is. A háttértár beállításoknál szerintem néhány hónapon belül meg fog jelenni az online felhő is, erre akár fogadni is merek. A pufferelés már meg van oldva, mivel a Foobar és a JRiver is képes RAM-ból kijátszani. Aztán majd lehet vitázni, melyik internet szolgáltató, router, hálókábel produkál jobb hangot... :-)
u.i.: A JRiver fórumon már van is ilyen topik, tehát folyamatban van a dolog.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Igen, de ez csak Linn lejátszókkal működik és kell hozzá egy számítógép is. Én olyanra gondoltam ahol a tablet vezérli a cloudból a hálózati lejátszó felé a forrásokat.
Bármelyik okos TV tudja ezt. Csak távirányító kell hozzá. Az meg van. Internetre kell csatlakoztatni őket és mehet. A legtöbbjük ma már wifin is kommunikál, még csak ethernet kábel se kell hozzájuk. De sok BD player is rendelkezik hasonló szolgáltatással, pl. az Oppo-k.
Pc alapú audio lejátszás
Linn Songcast.
http://www.linn.co.uk/software
Működik. Akár wifin is megy minden a laptopodról a Linn hálózati lejátszókba. Minden, amit a laptopon elindítasz. De bármilyen Windows és MAC rendszerről is.
Igen, de ez csak Linn lejátszókkal működik és kell hozzá egy számítógép is. Én olyanra gondoltam ahol a tablet vezérli a cloudból a hálózati lejátszó felé a forrásokat.
Pc alapú audio lejátszás
A BD fizikai hordozó, tehát ilyent nem tudsz letölteni. Full HD filmeket ritkán látni egyelőre a legális áruházakban, de pl. az XBMC alá sok online videotéka integrálható, no de ez már egy nagyon más téma...
Felhő alapú online privát zenetár - amibe feltölthetjük a saját muzsikáinkat és bárhonnan elérjük őket - szintén létezik már, pl. a Google is kínál ilyesmit.
Bluray filmekre gondoltam, erre én sem találtam más legális módot csak a BD vásárlást, szerintem csak a kisebb felbontású filmekre van online lehetőség, ami már eleve kizár egy értékesítési lehetőséget. A Telekom iptv film kölcsönzési lehetősége pld. elviekben jó megoldás lenne, ha a választék nem a régi dvd filmekben merülne ki és nem egy gagyi set top box adná a kimenő képet és hangot.Az xbmc szolgáltatásokban nagyon jó, de néha úgy érzem, hogy mindent bele akarnak tenni, és ennek a kép és hangminőség látja kárát. Mivel ingyenes, érthető, hogy tömeg igényeket akarnak kiszolgálni vele.
Az Apple iCloud is tud hasonló megoldást, a felhő alapú zenetárra, de ezekhez a megbízható, stabil netes elérés, filmeknél a nagy sávszélesség is szükséges lenne, ami mellett a lejátszóknak a streamelési pufferelési részen is alkalmazkodni kellene és úgy gondolom, hogy ebben még van mit fejlődni. Ez szerintem pár éven, évtizeden belül megvalósul csak azt nem tudom, hogy nem fog-e ez is a minőség rovására menni, pld csak szolgáltatói filléres gyenge hálózati lejátszó kell hozzá, ami alapból gyenge hangot ad ki stb.
Ami nekem tetszene, hogy egy tableten elkezdek keresni, filmet/zenét, ami az általam válsztott hálózati lejátszón keresztül adja ki a képet/hangot, belenézhetek/belehallgathatok, ha tetszik megveszem/bérlem, akár számonként is, a jelszó beírásával bankkártyával fizetek, mindezt választásomtól függő minőségben és árban, ha megvettem valamit, azt persze bármikor nézhetem/hallgathatom. Kb szerintem ez lenne a 21. század és technikailag most sem lenne semmi akadálya. Persze a szolgáltatók részéről kérdéses, hogy lenne-e rá kereslet.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Viszont úgy tudom BD filmben nem létezik ilyen, vagy tévedek?
A BD fizikai hordozó, tehát ilyent nem tudsz letölteni. Full HD filmeket ritkán látni egyelőre a legális áruházakban, de pl. az XBMC alá sok online videotéka integrálható, no de ez már egy nagyon más téma...
Felhő alapú online privát zenetár - amibe feltölthetjük a saját muzsikáinkat és bárhonnan elérjük őket - szintén létezik már, pl. a Google is kínál ilyesmit.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm az infokat, ezeket az oldalakat nem ismertem!
Viszont úgy tudom BD filmben nem létezik ilyen, vagy tévedek?
http://www.upc.hu/televizio/upc-videotar/
Fel tudod venni magadnak a felvevős HD set top box-szal - gondolom, de még nem próbáltam.
Pc alapú audio lejátszás
https://shop.klicktrack.com/2l
http://www.linnrecords.com/catalogue.as ... order=desc
http://www.highresaudio.com/index.php
https://www.hdtracks.com/
A Linnrecords-on nagyon sok kiadó studio masterei megvásárolhatók. Akár trackenként is.
Köszönöm az infokat, ezeket az oldalakat nem ismertem!Viszont úgy tudom BD filmben nem létezik ilyen, vagy tévedek?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem is így van, ez lehetne a jövő, akár a filmek esetében is. hasonló megoldást el tudnék képzelni, mint az iTunes store, csak HD, DSD anyagokkal, BD filmekkel is. Ott az album megvásárlása előtt bele lehet hallgatni a számokba ingyenesen és ha tetszik megveszed, akár egyes számokat is nem kell az egész lemezt megvásárolni.
https://shop.klicktrack.com/2l
http://www.linnrecords.com/catalogue.as ... order=desc
http://www.highresaudio.com/index.php
https://www.hdtracks.com/
A Linnrecords-on nagyon sok kiadó studio masterei megvásárolhatók. Akár trackenként is.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Korábban, talán egy másik témában már írtam arról a közismert történetről, hogy lett az angolban bevett kifejezés a "to do a radiohead", de talán nem haszontalan elismételni. Az In Rainbows megjelenésekor a zenekar létrehozott egy oldalt, ahol mindenki annyiért (+minimális kezelési költségért) vehette meg az albumot, amennyiért akarta - .mp3 formátumban (én 5GBP-t adtam érte akkor). Ez volt valamikor október-november környékén, majd decemberben, karácsony előtt jött a dupla lemezes, extra CD-kiadás, szabott áron. 2007-et írtunk. Mit mondjak, nagyon bejött nekik. Mindenki megkapta, amit akart. Még az is belefért, hogy utána megjelentek a CD-rippek a torrentoldalakon. A zenekar a mai napig hagyja, hogy képzőművészek szabadon bontakoztathassák ki a tehetségüket úgy, hogy videót készítenek a zenéjükre, és felteszik a tubusra, akárhová.
Amerikában működik a netflix nevű házi videotéka szolgáltatás, hosszú-hosszú évek óta. Offline és online is.
Szegény művészek meg hagyják magukat kizsákmányolni - a terjesztőktől meg a letöltőktől. Mi meg fizetjük az üres hordozók árába beépített jogdíjakat. A műsoros korongok (DVD-BD) meg régiókóddal jönnek ki... Na, befejezem, mert lejött a...
Pc alapú audio lejátszás
De hogy visszakanyarodjunk a topik témájához, a számítógépes világban eleve logikátlan a fizikai adathordozó, adja magát a letöltés. Ezt kellene hivatalos keretek közé terelni, de nem feltétlenül a vasszigorral érdemes kezdeni, hanem valamilyen multimédia átalánydíjjal és/vagy jó webáruházakkal. Nagyon az elején járunk még a folyamatban, ki fogja ez forrni magát, mert az igény megvan minden oldalon.
Szerintem is így van, ez lehetne a jövő, akár a filmek esetében is. hasonló megoldást el tudnék képzelni, mint az iTunes store, csak HD, DSD anyagokkal, BD filmekkel is. Ott az album megvásárlása előtt bele lehet hallgatni a számokba ingyenesen és ha tetszik megveszed, akár egyes számokat is nem kell az egész lemezt megvásárolni. Én azért is váltottam számítógépes/hálózati lejátszásra, mert a minőségi és kényelmi funkciókat legjobban ez adja meg, és szerintem a jövő is ez lesz. A távoli jövőben pedig talán tárolni sem kell a zenei és a film felvételeket, elegendő cloud tárhely és stabil gyors netes elérés lesz ahhoz, hogy mindent a felhőből játszunk le. Erre elvileg ma is lenne mód, szerintem pár éven belül általánossá válhat. Az árképzés is fontos, mert ha belegondolok abba, hogy egy BD film drágább, mint egy mozijegy és a többségét azt is csak egyszer nézzük meg, ezért a netes vásárlásoknál ebben is lehetne különbséget tenni, pld mp3, cd, hd felvétel, dvd, bd film, megveszed vagy csak egyszer nézed/hallgatod meg, stb. Megfelelő árazással szerintem sokkal több bevételt érhetnének el a kiadók is.