köszi.Szalon írta: ↑2019.12.05., csüt. 09:57Mérni nem is tudom hogy lehetne... "pusztán" szubjektív tapasztalat. Viszont annyira egyértelmű számomra, nem olyan "mintha valamicske", hanem tényleg egyértelmű volt a változás, minden ilyen próbálkozásnál. Ezért igazából a miértje nem is foglalkoztatott annyira, hogy belemerüljek. Gábor számomra hihetően leírta a műszaki rész hova vezethető vissza, ami egybe vág a tapasztalatommal.
Hozzátartozik, hogy számomra egy rendszer, s főként a hangsugárzó dinamikája meglehetősen fontos tényező, nem szoktam érfelvágós, melankolikus, lány egyszállgitárral zenéket hallgatni..... Amit még megfigyeltem, hogy általában azok szeretik az ilyen eszközöket, akik rendszere eleve dinamikailag erősen korlátozott, s nem is fontos számukra annyira ez a tulajdonság.
szerintem (is) a dinamika igen fontos jellemzö: mind a szelesseg (leghalkabb leghangosabb különbsege), mind a szintvaltozas gyorsasagi kepessege
..es szerintem igy lehetne merni is: vele vs. nelküle különbözö dinamikai müvek eseten a max minusz min. dB (akár frekvenciak függvenyeben), illetve gyors tranziensek eseten idö fölött a szint, vajon lasabb-e
..azt persze megértem, ha Te ilyet nem mérsz ! (de pl. "szürö"s cég mutathatná)