Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali!

Dali Concept 6-hoz melyik erősítő illene a legjobban?

Lehetőségek:
Valamilyen használt NAD
Jungson JA66R

Én fél évig éltem együtt JA66R és Dali C6 párosítással. Bizonyos zenéknek kicsit hiányzott az "alja" de egyébként nem rossz párosítás. Egy NAD 320, 325 vagy 326 ezt a problémát orvosolja. Esetleg H/K 970, 980 is biztos befutó lehet hozzá szvsz. Vagy az apróban hirdetett H/K 670 ha még megvan..

Gampa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gampa »

Üdv.Van egy Marantz pm4000es erösitöm ami az utóbbi 2 napban azt csinálja,hogy a jobb oldala,néha ugy szol mintha le lennének égve a hangszorók,de nem mindig csinálja,pl most is tökéletesen szól,ám szerintem a bal oldal egy nagyon picit hangosabb mint a jobb.Ez nem is igazán zavar,inkább a másik problémát lenne jó megoldani.Valakinek valai ötlet? Végfok? 

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Köszönöm a válaszokat.
Az utóbbi megoldás miért nem egyszerűbb?
annyit fog rontani a jel minőségén, vagy más oka van?

Azért, mert két RCA elosztót kell venned a sztereóhoz.
Egyébként tökmindegy, mert az egyik esetben az erősítőn, a másik esetben a tévén kell levenni a hangot, hogy ne szóljon egyszerre mindkettő.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

spacekid
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: spacekid »

Utóbbi
Utóbbi
Nem

Köszönöm a válaszokat.
Az utóbbi megoldás miért nem egyszerűbb?
annyit fog rontani a jel minőségén, vagy más oka van?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11183
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A rec- out kimenet az szabályozott, vagy egy sima vonalszintű kimenet, amire pl. a hangerőszabályzásnak nincs hatása?
A hang az erősítő stand by állapotában is továbbítódik, vagy az erősítőnek bekapcsolva kell lenni?
Vagy egyszerűbb, ha veszek egy rca elosztót és már a dvd játszó után kettéosztom a vonalszintű jelet?

Utóbbi
Utóbbi
Nem

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok,

A következőben kérném a segítségeteket, remélem jó helyre írom.
Adott egy dvd lejátszó komponens kimenettel.
Jelenleg a tv-re van kötve komponensen a kép, és analóg módon a sztereó hang.

A hangot szeretném egy sztereó erősítőn is átvezetni, hogy a hangfalakon is hallgatható legyen, ha úgy akarom nézni/hallgatni. Ha egy olyan bemenetre csatlakoztatom, aminek van rec out kimenete, az járható út?
A rec-out kimenetet kötném a tv sztereó bemenetére.

Kérdéseim:
A rec- out kimenet az szabályozott, vagy egy sima vonalszintű kimenet, amire pl. a hangerőszabályzásnak nincs hatása?
A hang az erősítő stand by állapotában is továbbítódik, vagy az erősítőnek bekapcsolva kell lenni?
Vagy egyszerűbb, ha veszek egy rca elosztót és már a dvd játszó után kettéosztom a vonalszintű jelet?

Köszönök minden segítséget!

A rec out független a hangerő-szabályzástól.
Viszont sok erősítőn csak akkor van kimenet, ha be van kapcsolva az erősítő.
Az elosztók csökkentik a hangminőséget, ami a tévé hangjában nem tesz sok kárt, de a zenehallgatás élményét csökkenti.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

spacekid

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: spacekid »

Sziasztok,

A következőben kérném a segítségeteket, remélem jó helyre írom.
Adott egy dvd lejátszó komponens kimenettel.
Jelenleg a tv-re van kötve komponensen a kép, és analóg módon a sztereó hang.

A hangot szeretném egy sztereó erősítőn is átvezetni, hogy a hangfalakon is hallgatható legyen, ha úgy akarom nézni/hallgatni. Ha egy olyan bemenetre csatlakoztatom, aminek van rec out kimenete, az járható út?
A rec-out kimenetet kötném a tv sztereó bemenetére.

Kérdéseim:

Köszönök minden segítséget!

charg25
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charg25 »

Hali!

Dali Concept 6-hoz melyik erősítő illene a legjobban?

Lehetőségek:
Valamilyen használt NAD
Jungson JA66R

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: csonti »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... fal-elado/
ehhez a hangfalhoz mien stereo erősítő menne?
50-alatt legyen mondjuk.
hk-670-menne hozzá?

Vendég

Sztereó erősitők

na akkor még1 kérdés:D
T+A Stratos P20-mien erősítőt kellene vennem?
Denon PMA-320-menne hozzá?
vagy esetleg vmi más?
használtan 30-40 között kéne.
és az erősítőn lehetőleg legyen pre-out kimenet.

A vaterán van 1pár.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Azt szeretném megtudni,hogy AB aosztályú erősítő meddig
üzemel Aosztályban?Esetleg potméter állásban meddig?
Pl audio analogue puccini?Mondjuk neki csak min,max-a van.

A gyártó állítja be azt ( a nyugalmi áramot), hogy mekkora teljesítményig üzemeljen az erősítő A osztályban és ez változó lehet, 1Wattól akár 30Wattig (általában max pár Watt). A hangerőpotméter állásától függ ugyan, hogy meddig dolgozik A osztályban, de ezt nem lehet fix álláshoz kötni, mert az erősítőbe bemenő jel erőssége változó.

Vendég

Sztereó erősitők

Braun Atelier-t. Az isten (no meg a gyártó) is egymásnak teremtette őket.

.

Vendég

Sztereó erősitők

Azt szeretném megtudni,hogy AB aosztályú erősítő meddig
üzemel Aosztályban?Esetleg potméter állásban meddig?
Pl audio analogue puccini?Mondjuk neki csak min,max-a van.

jaco
Értékelés: -1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: jaco »

Úgy látom hogy kicsit túl van lihegve ez a sub kérdés!
Persze aki a mozihoz szokott "csimbumcirkuszt" szeretné hallgatni... annak furcsa lehet egy monitor (polcsugárzó) hangja!
De ha szán rá egy kis időt... akkor rá fog jönni hogy sok esetben a mély "brummogása" nem is kell!
Persze az is igaz hogy jó az sok esetben ha egykicsit megtámogatja a megfelelő sub a monitort!
Igen, megfelelő a lényeg!!! Egy sima alap subal sok esetben többet árt az ember mint használ!

Én nem akarok mindenáron subot, a mostani "rendszeremnél" bármi sokkal jobb lesz! Viszont, ha a választandó komponensek kínálják ezt a lehetőséget is, akkor az nem baj.

Jaco!
Ha van lehetőséged akkor keress itt a fórumon a közeledben lakó embert akinek van kellő tapasztalata a témában... és segítőkész (ezzel nem lesz probléma)... és kérd meg hogy magyarázza el és adott esetben mutassa meg a dolgokat!
Nagyon sok időt, pénzt és bosszúságot spórolhatsz!
De okosságokat hátha itt is találhatsz...

OK, a linket megnézem, ha itt az idő keresek egy segítőt.
Köszi a tanácsokat!

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
Dayens Menuetto, Philips CD-753, Monitor Audio BX2

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Denon PMA-320-menne hozzá?
vagy esetleg vmi más?
használtan 30-40 között kéne.
és az erősítőn lehetőleg legyen pre-out kimenet.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Úgy látom hogy kicsit túl van lihegve ez a sub kérdés!
Persze aki a mozihoz szokott "csimbumcirkuszt" szeretné hallgatni... annak furcsa lehet egy monitor (polcsugárzó) hangja!
De ha szán rá egy kis időt... akkor rá fog jönni hogy sok esetben a mély "brummogása" nem is kell!
Persze az is igaz hogy jó az sok esetben ha egykicsit megtámogatja a megfelelő sub a monitort!
Igen, megfelelő a lényeg!!! Egy sima alap subal sok esetben többet árt az ember mint használ!

Jaco!
Ha van lehetőséged akkor keress itt a fórumon a közeledben lakó embert akinek van kellő tapasztalata a témában... és segítőkész (ezzel nem lesz probléma)... és kérd meg hogy magyarázza el és adott esetben mutassa meg a dolgokat!
Nagyon sok időt, pénzt és bosszúságot spórolhatsz!
De okosságokat hátha itt is találhatsz...

Csonti!
Az említett dobozok jók!
Az már emberfüggő hogy melyik tetszik jobban!

Vas terén itt az apróban is van jó pár vas!!! Amik között találsz az említett árban bőven jót!
Az már más kérdés hogy kinek mi a jó...
De ezért a pénzért azért nem kell csodákat várni... viszont tisztességesen lehet velük zenét hallgatni! És ez a lényeg!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

valaki azt mondta nekem h a tannoy-nál jobban szólna egy INFINITY REFERENCE 20 1i. szóval keresgéltem itt egy picit és ezeket találtam:
20
11i
sztetek is jobban szólna az infinity és ha igen akkor milyen erősítő kéne hozzá (használt) amihez lehetne kötni sub-ot ha keveslem a mélyeket.

csonti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

sziasztok segítséget szeretnék kérni. kinéztem egy Tannoy mercury F2 30e-t itt a forumon. ennyi pénzért lehetne jobbat kapni,vagy esetleg vmi más??
az f2-höz mien erősítőt ajánlanátok?
40-ig mehetne árban de inkább 30 körül, előny lenne ha pre-out kimenet is lenne rajta mert ha keveslem a f2-mélyeit akkor sub-ot is kötnék hozzá később,vagy elég a mélye?
filmre,zenére lenne.

zaum
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zaum »

igen, s nem csupán szvsz nem olyan jó, mint a többiek (pl. érdemes ezügyben megkérdezni Vassandrásy Gy. bá'-t) pont ezé' tuningolgatják olyan sokan, mer' a teljesítménye (2x25W) már szélesebb körű hfal-választást tesz lehetővé, csak épp' hangilag nincs ott kevésbé transzparens és összeszedett, ill. picit lassabb, mint a többi integrált AI - s az igazi baja, h nem is olyan zenei... :baby:

Végülis vettem egy 400-as mk2-t. "Precision" márkájú csövek vannak benne. Ezek az eredetik lehetnek még? A cső öregedése, hogy jelentkezik a hangképben?

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Ha az erősítőnek el van szállva a végfoka, de szétcsatolható és az előfoka hibátlan akkor nem veszélyes előfokként használni? Lehet, hogy nincs is értelme az egésznek, de már fél éve kacsingat itt rám az 510-es Luxi és szeretném használni csak a fíling miatt és egyelőre nincs más megoldás rá :S

jaco

Sztereó erősitők

Nos igen a 2.1 miatt kérdeztem!
Mivel ebbe a térbe már beférne kellemesen egy jó álló front is... azért én mégis csak a monitor dobozokat ajánlom!

A területbe lehet , de a térbe ... ;-)
Azért mondtam, h hely csak polcsugárzónak (már ha egyáltalán ez egy korrekt elnevezés) van (a polcon). Ez lenne a monitor, vagy ez használható így?

Mivel sokkal jobb a tere, gyorsabb, pontosabb élőbb! És azonos árú dobozok között... jobbak a monitorok!
De a monitorokhoz elférne a sub is!
Habár sokan ezt szentségtörésnek tekintik... de engem az érdekel hogy szépen és jól szóljon a zene!

OK. Ha jól értem, amit mondtok, akkor az erősítőn vagy sub kimenet, vagy előerősítő (pre-amp) kimenet kell, h legyen, amire mélynyomót (sub-ot) lehet kötni.

maes
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: maes »

Megintcsak nektek biztosan triviális, de meg kell kédeznem: miért?

Azért, mert a mélynyomókon legtöbbször van vágási lehetőség. Ezért nem kell dedikált sub-kimenet, elég egy bármilyen normál jelszintű kimenet, aminek változtatható a hangereje. Az előfok-kimenetek ilyenek, és sok erősítőn megtalálhatók.

"Most éppen a monitor a kérdés, meg miért jobb hozzá egy sub stb."

A monitorok előnyeit Doky már leírta. Ezekhez a sub legfeljebb "kényszerből" kell, mivel a kisebb dobozoknak kevesebb a mélyük, illetve nem mennek le olyan mélyre, mint egy álló doboz. Innentől kezdve a mélyláda már egyén-, illetve igényfüggő. Az is lehet, hogy neked elég lesz egy monitor ilyen tekintetben is.

jaco

Sztereó erősitők

Ezeket nézem, ha van más jó is, köszönettel veszem!
TNT-Audio HiFi buying Guide
Audio FAQ

jaco

Sztereó erősitők

De nem is kell ilyen (a 2.1-hez).

Megintcsak nektek biztosan triviális, de meg kell kédeznem: miért?

jaco

Sztereó erősitők

Hát azért a 25-30 m2-hez kell már vas és doboz is ami betölti kellőképpen hanggal a teret!
Tehát mindenképpen olyan vasat válassz ami kellő tartalékokkal rendelkezik!

Van olyan FAQ, ahol ilyen méretezésekről olvasni lehet? Nem tudom uis mit jelent a "kellő tartalék".

Nos igen a 2.1 miatt kérdeztem!
Mivel ebbe a térbe már beférne kellemesen egy jó álló front is... azért én mégis csak a monitor dobozokat ajánlom!
Mivel sokkal jobb a tere, gyorsabb, pontosabb élőbb! És azonos árú dobozok között... jobbak a monitorok!
De a monitorokhoz elférne a sub is!
Habár sokan ezt szentségtörésnek tekintik... de engem az érdekel hogy szépen és jól szóljon a zene!

Az a FAQ.. :-) Próbálok keresni egyet, mert hiányoznak az alapok. Most éppen a monitor a kérdés, meg miért jobb hozzá egy sub stb.

Azt mindenképpen vedd figyelembe hogy mivel nagyon áll a piac... ezért félárban hozzá lehet jutni igen fiatal gyári állapotú készülékekhez (sokon még gari is van rendesen!)!

Dobozból hajlandó vagyok használtra. Úgyis meg kell hallgatni, akárhol is van.
Valahogy úgy érzem, h ennek megtalálása a nehezebb feladat a többi komponenshez képest.
Azt hiszem eleget olvastam most ahhoz, h kezdetben egy Dayen Ampinot akarjak meghallgatni. Sőt lehet, h azt mondom ezt választom és a hónom alá csapva keresem a többit. Kezdetben akár lefixálhatom a Denon lejátszót is és a dobozt keresem csak. Nehéz lenne másképp különböző helyekről származó darabokat összehozni meghallgatásra.

Nekem is... és én csak azt írom le ami az enyém!

Sikeres keresgélést az "erdőben"!

Köszi a jótanácsokat!!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”