Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Luxor Audio írta:
2025.01.26., vas. 22:54

Sokszor sokan leírtuk már és bizonyára unalmas, néhányaknak akár ellenszenves is lehet a nézet, de ragaszkodom hozzá, hogy az a rendszer, ami csak méregdrága kábelekkel válik zenehallgatásra alkalmassá, nagyon el van rontva. No meg az a hobbitárs, akinek ezek nélkül nem élvezhető az élmény, szintén bajban van.
Teljesen egyetértek, ha így van, akkor ott nagy a baj, itt is ott is :rolleyes:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 04:35

Kérem tőled, hogy a kollégáidat, a szakmabelieket noszogasd, hogy a vevői kör igényeit magasabb színvonalon elégítsék ki, ..

Üdvözlettel SM.
Te tényleg visszaélsz itt az emberek idejével a sok gyerekes beírásoddal!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 266

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
2025.01.27., hétf. 04:35
Luxor Audio írta:
[Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben... Kérem tőled, hogy a kollégáidat, a szakmabelieket noszogasd, hogy a vevői kör igényeit magasabb színvonalon elégítsék ki, mert az itt folyó diskurzusok nagyon nagy részének ott az oka. És amióta lemezgyártás folyik azóta ugyanez a pribléma. "megállt az idő" abban a témában.
Ha nem csak a saját szemszögedből nézed rájössz, hogy az a pár század százalék akinek fontos a hangminőség nem számít üzletileg semmit. És még azok sincsenek egy hullámhosszon hangminöség tekintetében - lásd pl kábelek. De hogy is lennének egy hullámhosszon mikor azok jelentős részének csak elképzelt ideája van a hiteles hangról? A dinamikáról, az arányokról, a hangszínekről?
És még akkor nem is beszéltünk azokról akik direkt keverik úgy a lemezeiket ahogy, mert pl lázadnak vagy ki akarnak azzal is fejezni valamit.
Tehát ha nem csak a magad szemszögéből figyeled a dolgokat rájössz, sosem fogja mindenki a te ízlésednek, rendszerednek megfelelöen keverni a dolgokat.
Ha igazán változtatni szeretnél ezeken légy producer.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Luxor Audio írta:
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 21:54
én meg azt nem értem...
Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt. Itt bizony megállt az idő, hiszen bármikor is néz be ide az ember, mindig ugyanaz megy, lassan két évtizede. Sokat tanakodtunk már, miért mindig a kábelek körül csapnak fel leginkább az indulatok. A választ továbbra sem tudom, de sokkal több visszafogottságra és realizmusra lenne szükség a témában, az inkriminált fórumtárs részéről meg jóval több tiszteletre és toleranciára azok irányában, akik nem tudnak/akarnak százezreket, netán milliókat kábelezésre költeni. Mellesleg én is közéjük tartozom, mégsem érzem áldozatnak, vagy vesztesnek magam.

Sokszor sokan leírtuk már és bizonyára unalmas, néhányaknak akár ellenszenves is lehet a nézet, de ragaszkodom hozzá, hogy az a rendszer, ami csak méregdrága kábelekkel válik zenehallgatásra alkalmassá, nagyon el van rontva. No meg az a hobbitárs, akinek ezek nélkül nem élvezhető az élmény, szintén bajban van.
Ennyit írtál és ismét azt látom, hogy nem értesz semmit az egészből. Csak annyit szerettem volna hogy a rossz hangzású lemezeimet is élvezni tudjam. A rendszer fejlesztésével elértem, hogy sokkal több "jó hangú" lemezem lett. Ha te és a kollégáid tudtak volna egyenletesen jó minőséget csinálni, nem kellett volna ezeken végig menni. Szóval ismét megkérdezem, miért nem lehet jobb hangú lemezeket készíteni, amikor halljuk hogy van néhány nagyon jó? Vagyis lehetne, hiszen vannak, de kevés. Szóval nem a rendszerekben van a nagyobb baj, hanem a lemezekben... Kérem tőled, hogy a kollégáidat, a szakmabelieket noszogasd, hogy a vevői kör igényeit magasabb színvonalon elégítsék ki, mert az itt folyó diskurzusok nagyon nagy részének ott az oka. És amióta lemezgyártás folyik azóta ugyanez a pribléma. "megállt az idő" abban a témában. köszönöm ezirányú megértésed, törekvéseid és várjuk a pozitív fejleményeket! Üdvözlettel SM.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2025.01.26., vas. 20:46
SoundMania írta:
2025.01.26., vas. 17:29
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.
Kíváncs vagyok milyen 3-ra gondolsz, mert az 1 amit kérdeztem sem tudtál válaszolni!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2025.01.26., vas. 19:34
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 18:03
SoundMania írta:

Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.
Van néhány Siltech és Crystal Cable idehaza, amikkel a My Reel Club felvételeket és a szalag digitalizálásokat csináljuk 2023 novembere óta, a DSD256 megjelenésekhez.

Kép

Kép

Kép

Nagyon szivesen maghallgatnám azokat a kábeleket sőt felvételkészítésben ki is próbálnám, amik nem olyan grízesek és nem szineznek annyira, mint a Siltech. :smile53:
Ismered a régieket is? Amik még olcsóbbak voltak? Amit említettem.... A Ruby Hill nem egy ma indult dolog....

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
SoundMania írta:

Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik. A Ruby Hill 2 valahányG-s powerkábelüket hallottam utoljára, de az még ilyen volt. Bár "jól csinálja" , mert becsapós és nagyon sok hallgatót meg tud vezetni azzal a hanggal is.
Te még nem hallottál Siltech kábel hangot ami a kábelre jellemző, ha ez az emléked róla.
Hallottam. Voltak is. Utána egy darabig Kimberek voltak.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 18:50
SoundMania írta:

Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.
" Nem nagy szám."
Senki nem mondta, hogy világverő lenne, az egy olcsó drót - a Te értékrendedben mindenképpen.
Az árához képest nagyon jó, de a Siltech sokkal magasabb árkategória.

A teflon szigetelésű SOCT sem jobb, mint a SOCP, kicsit más...
Leírtam róluk a véleményem. Összefüggéseiben nézd. Ha csak a socp-ot nézem, már 5cm képes volt visszafogni jelentősen egy komoly, jó hangú láncot. De legalább nem grízes a hangja mint a 10-15 évvel ezelőtti siltecheknek, meg régebbieknek. A fiatalabbakkal nem találkoztam. Szigetelés hatásoknál kb jasonlóra számítottam amit írtál.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 13:27
Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 12:50
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 12:06

Ami azért túlzónak tűnik, de hátha. Van egy P-004e schukom, az ugye nem határozza meg a kihúzó erőt.
Habár lehet, ezt nem is erre érti, hanem a csatlakozón belül a kábel köpeny megfogás szorosságára. Igy a 30kg húzó erőt azért a legtöbb csatlakozó tudja.
Februárban kapok egy C-004-et, azzal majd tesztelem. "
Mind a kettőre érti, én úgy értelmeztem.
" Kábelt-bilincs " és " pengetartó "
Fotót is mellékelnek itt, amin a kis csavaros végű villás egység látszik.

A P-004 - edet irigylem, nekem C - im vannak... :D
Március középere érkezik Kácsától Furu FI-48NCFR is. Karácsony környékén kifogytak, úgy tűnik csak negyed évente rendelnek be. Direkt hasonlítást nem tudok eszközölni a P-004e-vel, de javulást várok ahova az FI-48NCFR kerül.

De ha már kábeles. Van az ösvény elején egy 2,7m-es szakaszom ami eddigi mezei villanydrótját fogom cserélni Neotech SOCT12-vel ha jobb idő lesz odakint. Csináltam ezzel a dróttal egy furcsa próbát. A hangfalam kettős kábelezése magas oldalába eddigi 50cm pamut szigetelésű 4N-es ezüst helyére betettem ezt a 3m-es SOCT12. Nem vártam csodát, meg rondán karikában volt hagyva ez a merev 3m derót.
Azt mondtam, hűha, ez tud valamit, egyértelműen folyékonyabb lett a hang, egy kis alsó tartományú rekedtséggel. Ez utóbbi a bejáratás hiánya meg a karikázott többlet lehet.
Megszületett az elhatározás, beszerzek ezüst SOST12/16 derótokat, úgy tűnik tudnak valami, pedig Siltech G5-höz vagyok szokva IC és hangfal oldalon.
Tudnak valamit, de csak ré(s)zben. Ezüstben kevesbe, a teflonjuk pedig szörnyű kb.
Azzal sajna nagyon mellényúlsz, ezt teljesen biztosan állítom. Nem jó a teflonos ezüstjük. Az SOCP abban jó, hogy nem rossz igazan semmiben, és elég kiegyenlített, de azért nem a világ teteje. A basszus tartomány bizonytalansága nem azert volt mert hosszu volt, hanem mert tul vastag a 12awg belole. 14-est kell abbol hasznalni, a 12-es már elkeni a dolgokat. En ezeket eleg rendesen vegigprobalgattam egy idoben. SOST eloszor tetszeni fog, aztan majd 3nap mulva ki fogod venni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 21:54
én meg azt nem értem...
Ez a topik látott már cifra dolgokat, mindig is a fórum pöcegödre volt. Itt bizony megállt az idő, hiszen bármikor is néz be ide az ember, mindig ugyanaz megy, lassan két évtizede. Sokat tanakodtunk már, miért mindig a kábelek körül csapnak fel leginkább az indulatok. A választ továbbra sem tudom, de sokkal több visszafogottságra és realizmusra lenne szükség a témában, az inkriminált fórumtárs részéről meg jóval több tiszteletre és toleranciára azok irányában, akik nem tudnak/akarnak százezreket, netán milliókat kábelezésre költeni. Mellesleg én is közéjük tartozom, mégsem érzem áldozatnak, vagy vesztesnek magam.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 20:37
kaef2 írta:
2025.01.26., vas. 19:36

Szerintem úgy, hogy aki szerint grízes a Siltech, annak a Vz-ről szóló véleményében is megingott a hite.
De mi az összefüggés ? gondolkodik.gif
Nyilvánvalóan a világon semmi köze a kettőnek egymáshoz. :ohnoohnoohno:
Nem a konkrét kábelekről szól a hsz, hanem a véleményről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tonya írta:
2025.01.26., vas. 21:59
SoundMania írta:
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik.
Szerintem ezt lehet, hogy ki kellene próbálnod....talán segítene... többet ér bármilyen kábel cserénél...tapasztalat:D
pálcika.jpg
Ezt inkább ne!

Inkább évente legalább egyszer el kell menni fül-orr-gégészetre egy rendes fültisztításra, én a jövő héten a születésnapomon megyek megint. A szakrendelőkben akár ingyenesen is mehet egy hallásvizsgálattal egybekötve, magánorvosnál 25-30 ezer forintra jön ki.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

SoundMania írta:
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk, de lehet hogy lassan ez változik.
Szerintem ezt lehet, hogy ki kellene próbálnod....talán segítene... többet ér bármilyen kábel cserénél...tapasztalat:D
pálcika.jpg
pálcika.jpg (25.79 KiB) Megtekintve 974 alkalommal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

10millió (!!!) forintos Siltech interkonnekt

youtu.be/f2C_4Z_UfEc
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3441

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Luxor Audio írta:
2025.01.26., vas. 20:46
SoundMania írta:
Eddig azt tapasztaltam hogy a Siltech-kek színezettek és bizony grízes a hangjuk...
Ha az előzményeket figyelmen kívül is hagyjuk, ma írtál néhány (3) olyan mondatot ide, amik hatékonyan segítenek elhelyezni a SoundMania jelenséget néhány skálán és sok-sok hozzászólást megspóroltál a fórumtársaknak.
Off
én meg azt nem értem, SM fórumtárs miért fektet ekkora enetgiát kábelekkel kapcsolatos értése hiteltelenítésébe utóbbi hónapkoban, évben?
Nem szoktam embereket minősíteni, terméket is ritkán, inkább csak módszereket, amiről selytem vagy tapasztalom a hatásukat. Ez most egy kivétel.
On.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

SoundMania írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:

Szerintem úgy, hogy aki szerint grízes a Siltech, annak a Vz-ről szóló véleményében is megingott a hite.
De mi az összefüggés ? gondolkodik.gif
Nyilvánvalóan a világon semmi köze a kettőnek egymáshoz. :ohnoohnoohno:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

kaef2 írta:
Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 18:53
pjm írta:
2025.01.26., vas. 18:45
Grízes Siltech? Már nem is annyira izgat a VZ gondolkodik.gif
Mi ez a baromság ? :smile51:
A netto kötözködésen kívül, hogy jön ide a Vz ? gondolkodik.gif
Te (is) értetted leborulok.gif

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.01.26., vas. 18:53
pjm írta:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
SoundMania írta:

Van néhány Siltech és Crystal Cable idehaza, amikkel a My Reel Club felvételeket és a szalag digitalizálásokat csináljuk 2023 novembere óta, a DSD256 megjelenésekhez.

Kép

Kép

Kép

Nagyon szivesen maghallgatnám azokat a kábeleket sőt felvételkészítésben ki is próbálnám, amik nem olyan grízesek és nem szineznek annyira, mint a Siltech. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

pjm írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Még csak socp-ot volt alkalmam hallani és nem olyan nagy szám az, bár nem lehetetlen, hogy csak egy hangsávban figyelve jobb lehet mint egy Siltech.
Soct sem hiszem hogy nagyon sokkal jobb ha csak a szigetelése az eltérés. De ezt jobban meg tudja ítélni aki ismeri a szigetelések hatásának mértékét.
" Nem nagy szám."
Senki nem mondta, hogy világverő lenne, az egy olcsó drót - a Te értékrendedben mindenképpen.
Az árához képest nagyon jó, de a Siltech sokkal magasabb árkategória.

A teflon szigetelésű SOCT sem jobb, mint a SOCP, kicsit más...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

arzachel írta:
2025.01.26., vas. 17:50
istvan01 írta:
2025.01.26., vas. 13:56
zoli73 írta:
2025.01.26., vas. 10:59

Ha valakinek van tapasztalata, ötlete a megoldásra, javításra, azt megköszönném!
Én egy kínai koppintás IEC dugóval jártam hasonlóan. Kontakt hibát mutatott, nem volt rajta nehéz kábel. Szétszedtem, érintkezőt is ki lehet húzni belőle. Fogóval összébb nyomtam. Egyúttal elhatároztam, elegem van a kínai fake csatlakozókból. Olcsó, de még rugó ereje sincs elegendő.
Régi ezüstözött Magyar IEC.. leborulok.gif
NEeem. Van pár db kerámia házas magyar? IEC dugóm. Az nagyon messze van a hifi szinttől és 1mm2 nél erősebb vezetéket bekötni agyrém. De aki erre vágyik, legyen.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”