Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Voyager írta:
2025.08.17., vas. 16:14

...Teljesen egyetértek abban, hogy a kábelek csak rontani tudnak az ideális jelhez képest, és minél közelebb kerülnek az „ideálishoz”, annál drágább lesz az előállításuk.
Az idézet mondat első fele igaz, a második fele nem. Nincs közvetlen kapcsolat a kábelek gyártás technológiája, ára és a minősége között.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 144

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

pjm írta:
2025.08.17., vas. 16:04
Én itt néztem.

Screenshot_20250817_160244_Chrome.jpg
Megvan a talány. Méterre és dobon is kétféle változat létezik, a réz és az ezüstözött réz, mindkettő cat7. Viszont készre szerelve "csak" cat6a készül, mert a felhasznált csatik "lerontják".
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 12:26
Ez a számítógépes téma szöget ütött a fejembe.
Nekem egy kb. 400-500e -s gépem van, nem audio pc. Nem egy alap tápkábellel, hanem egy kezdeti kísérleti kábellel volt bedugva (mert nem akartam annak idején egy dobozba bedobni, majd megfeledkezni róla). Most a témán felbuzdulva lecseréltem az egyik legdrágább tápkábelemre (drágább, mint a PC), ha már lúd legyen kövér. Ténylegesen nem tudtam mi fog történni, hiszen egy Win alatt működő kommersz PC, de azért reménykedtem a csodában. Röviden, a kábel marad benne. Lényegében mindenféle "izgágaság" megszűnt, azonban a dinamika megnőtt, a tér és az elválasztás lényegesen nagyobb, a hangok tisztábbak. Még a Youtube-on is drasztikusan érzékelhető a különbség, nem csak a Tidal-on vagy a Qobuz-on.
Tanulság, már ma is megérte ide benézni. :rolleyes:
A saját élményeim alapján azt látom, hogy a PC tápegysége még meghatározóbb szerepet játszik, mint maga a számítógép, vagy annak tápkábele. Egy stabil, tiszta táp képes olyan szintű nyugalmat, dinamikát és térábrázolást biztosítani, amit maga a hardver önmagában sosem adna.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Aszpirin írta:
2025.08.16., szomb. 13:19
Vegyük sorra.

Először is szögezzük le, itt ebbem a topikban aktívan résztvevők között nincs "kábeltagadó" a szó szoros értelmében. Pont. Azt hiszem ezt nem kell tovább ragoznom, nyugodtan kikerülhet a hozzászólások szókincséből.

Aktív készülékek vs passzív kábelek: egy digitális lánc aáltal produkált hangminőség elméleti maximális "tudását" - ha eltekintünk a felvétel minőségétől - szerény véleményem szerint a DAC hatáérozza meg, legyen az futóművel egybeépített vagy különálló doboz. Aez elméleti maximális tudás, tényleg elméleti, Ezen minden passzív komponens már csak rontani tud. SZERINTEM. Az, hogy milyen hatásmechanizmussal (belső jeltorzulás, zajfelvétel vagy éppen zajkeltés(!!!) amit másik aktív vagy passzív komponens szed össze vagy bármi egyéb), az nagyon változatos, de egy passzív komponens többé-kevésbé "ront" az eredeti, DAC-ból származó "hangon". Azt nem értem, hogy ez miért lenne "hatványozott" a kábelek esetében, de valószínűleg nem a szó matematikailag vett értelmében írtad, hanem kihangsúlyozandó a kábelek szerepét. Szerintem ezek a torzítások simán összeadódnak, matematikai értelemben csak akkor lenne hatványozódás, ha a passzív elemek erősítési faktorral bírnának, de pont ez nincs nekik, hiszen ennek hiánya teszi őket passzívvá.
De nem is ez a lényag. Hanem hogy az ideális kábel (ami nulla ellenállással, nulla fajlagos kapacitással, nulla induktanciával, nulla hullámimpedanciával, nulla skin-hatással, végtelen szigeteléssel, ideális árnyékolással mindkét irányba, stb bír, tehát nyugodt szívvel lehet egy pontszerű összekapcsolásnak tekinteni egy áramköri rajzon) ami ugye pont annyira fizikai lehetetlenség, mint a fénysebesség elérése, de még az sem tudna fikarcníit sem javítani a DAC képességein. A kábelek tehát attól lesznek jobbak, minél jobban megközelítik a pontszerű, ideális csatlakozás tulajdonságait. Egyébként mindegyik "ront" valamennyit (érdekes kérdésfelvetés lehet itt a hangszórókkal is felszerelt all-in-one készülékkategória, de ebbe nem akarok belemenni, mert gíorsan rájönnénk, hogy ez dobozokon belül szinten sincs másként).
A kábeleket tehát "jóra" kell megcsinálni, hogy minél kevesebbet "rontsanak". És ha már a fénysebességethoztam fel analógiaként: ugyanúgy, mit ahogyan a fénysebesség megözelítése a végtelenhez tartó befektetendő energianövekedéssel bír, ugyanúgy az ideális mkábel megközelítése egyre nagyobb gyártási költségekkel jár, és ez az, ami tényleg hatványozódik, sőt, exponenciális jelleget mutat.
Eddig gondolom részedről is O.K.
DE. Valamiért az történik, hogy a drága aktív készülékek és drága fejhallgatók gyéártóinak zöme, elképesztően silány ("PC-szintű") kábeleket csomagol a drága készülék mellé, ami érthetetlen, mert a silány kábel egyszerűen rengeteget elvesz a készülék vagy fejhallgató képessségeiből, talán a gyártók azt gondolják, hogy ezt úgyis tudják a hifisek, és az első adandó alkalommal "rendes" kábelre cserélik azt.
Az érdekesség számodra, hogy kb másfél-két éve ezt pont egy általad konfekciónált kábellel demonstráltam egy kábelszkeptikus fórumtársnak, aki a Sennheiseremet jött megvenni. Messze nem csúcskategóriás fejhallgató, és annak alapján, amennyiért vettem (25ezer forintért használtan), a kábeled is nagyon alsókategória, ha ár alapján ítélkezünk. Mégis a srác azt kérdezte, hogy létezik-e, hogy olyanokat hall meg a Te kábeleddel, amit a gyári kábellel nem. Én mondtam, ne hem modnok semmit, nehogy befolyásoljam, próbálja meg még visszadugni a gyárit, majd újból a Tiédet, stb... A kábelszkepticizmus negyedóra alatt szállt el, ÉS mindez egy olyan kábellel, amit 25 ezer forintért vettem. Hozzáteszem, hogy mondtam, ott a KáCsás kezüst kábelem, az szerintem a Tiédet is nagyon kenterbe veri - és az is 50ezer körüli kategória most - sajnos nem tudtam demonstrálni, mert épp egy baleset következményeként leszakadt az egyik fejhallgató-oldali csatlakozója.
Azt hiszem, érted, miért mondtam el ezt a történetet. Nem, nem oldalra lépés volt ebben a kategóriában a Te kábeled, hanem kifejezetten előrelépés, és ezt benyalás nélkül írom (wasiliy888 kedvéért: nem tudom, nálad mit jelent ez "ég és föld", de ez bizony nálam olyasvalami volt). Az ilyen történetek valószínűsítem, hogy van kereslet többek között a Te - amúgy meglehetősen belépő szintű - kábeleid iránt is. Ami Neked is jó, nem?
Viszont ez eléggé cáfolja az elméletedet, ami szerint a markáns különbségek csak a drága kábeleknél jönnek ki... Akkor ezt most így hogy? :D :D :D

Egy kábel cseréje: volt szerencsé egyszer egy olyan digitális kábelt vennem, ami szó szerint hazavágta a rendszerem hangját. Egetlenegy digiális IC kábel, és paff... Nem akartam hinni a fülemnek, de megtörtént. A kábel szintén egy DIY-konfekcionált darab, a mai napig megvan, és a lelkiismeretem nem engedi, hogy meghirdessem. Ezzel tehát egyetértek. Olyant is tapasztaltam már, hogy egy hangfalkábel "javított" (pontosabban, a fentiek fényében: kevesebbet rontott) a lejátszóláncom hangján, ezért ez is stimmel. De utóbbit nem MESSZE nem mondanám olyan markánsnak, mint mondjuk amikor egy másik típusú (gyébként EI KT90) csövet tettem az erősítőm végfokába. Ez persze egyetlen ember szerény tapasztalata, nem annyira releváns, talán valamikor én is megtapasztalom az "ég és föld" javulást egyetlen kábelcserével... Talán.
Teljesen egyetértek abban, hogy a kábelek csak rontani tudnak az ideális jelhez képest, és minél közelebb kerülnek az „ideálishoz”, annál drágább lesz az előállításuk. Talán annyi kritikát fűznék hozzá, hogy a gyártói szándékot néha túlzottan leegyszerűsítjük – nem mindig puszta hanyagság vagy spórolás az oka a gyenge gyári kábeleknek, hanem sokszor piaci stratégia is. Ettől függetlenül a tapasztalataid tényleg jól mutatják, mennyi igazság van abban, amit írsz.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 327

Hozzászólás Szerző: pjm »

Én itt néztem.
Screenshot_20250817_160244_Chrome.jpg

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2600

Hozzászólás Szerző: supravox »

wasiliy888 írta:
2025.08.17., vas. 14:33
pjm írta:
2025.08.17., vas. 14:23
Rock60 írta:
2025.08.17., vas. 12:42

Az EP-7 nagyon jó.
Melyik a másik ? gondolkodik.gif
Ha a Silverre gondolsz, az ugyan az , EP-7 Silver a teljes neve és ezüstözött, nem ezüst.
Van sima réz is.
Menéztem a német cég honlapját, nincsen más lan kábelük csak az ep-7 típusjelű cat6a specifikációnak megfelelő. Csak különböző helyeken másképp hivatkoznak rá. Néhol nem írják oda, hogy ezüstözött réz vezetőszálakkal készül, néhol meg azt írják cat7-es. Mármint nem ők, hanem a viszonteladóik. Lehet, régebben volt más is, de most nincs.
Én kb. 4-5 éve vettem egy bécsi kereskedőtől.az első viákat.
Akkor is egyfajta létezett.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 144

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

pjm írta:
2025.08.17., vas. 14:23
Rock60 írta:
pjm írta:
2025.08.17., vas. 09:25
A Viablue mindkét LAN kábele jó amúgy?
Az EP-7 nagyon jó.
Ha a Silverre gondolsz, az ugyan az , EP-7 Silver a teljes neve és ezüstözött, nem ezüst.
Van sima réz is.
Menéztem a német cég honlapját, nincsen más lan kábelük csak az ep-7 típusjelű cat6a specifikációnak megfelelő. Csak különböző helyeken másképp hivatkoznak rá. Néhol nem írják oda, hogy ezüstözött réz vezetőszálakkal készül, néhol meg azt írják cat7-es. Mármint nem ők, hanem a viszonteladóik. Lehet, régebben volt más is, de most nincs.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
pjm írta:
Az EP-7 nagyon jó.
Van sima réz is.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

white-tiger írta:
2025.08.17., vas. 11:36
supravox írta:
2025.08.16., szomb. 21:51
white-tiger írta:
2025.08.16., szomb. 09:17

És melyik/melyek jobb/ak nála és miben?
Nálad mondjuk melyik vált be?
Öö..
Hányszor írjam még le?
Persze ez is arrogáns de a tököm tele a .......
SZERINTEM a Viablu lan kábele az szenzaciós azért a pézé.
A Vertere meg végállomás horror pénzért.
A kettő közt csak szédelgés van.
Ez szigorúan a saját véleményem.
Az AQ vodka is egy jó kábel.
Csak sztem a Via egy természetesebb hallgathatóbb drót töredék áron.
Nem tudom, de én már kérdeztem ezt tőled régebben privátban
(de ha jól emlékszem itt is), akkor nem válaszoltál.
Csak és kizárólag azért kérdeztem rá ismét most.
Ok így elfogadható?
Mélyebb összehasonlításra nem vállalkoznék.
Mert simán lehet,hogy máshol nem ez lenne a tapasztalat
Illetve ki tudja ki mit szeretne otthon megvalósítani.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2025.08.17., vas. 14:04
SoundMania írta:
2025.08.17., vas. 12:34

.....Quasar + si3 Vz-vel meg platinum tápkábelekkel hozza azt a szintet mint a Thesisek olcsó(kb 50 ezres) kábelekkel....
Egymás mellett próbáltad, egy azon rendszeren belül, azonos körülmények mellett?
Hol, mikor?
Persze. Kb 1 éve, talán több.... Majd megkérdezem a tulajt mikor volt. Quasar2+3 + si2+3 a Vz-kkel meg már előtte sokszor meg volt.... Nem kell ezek miatt aggódnod! :)
Sőt Vz-nél jobb kábelekkel is "elbírnak" ezek a rendszerek. Minél jobbak a kábelek, annál könnyebb nyugodtan hallgatni a rendszereket.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2025.08.17., vas. 12:34

.....Quasar + si3 Vz-vel meg platinum tápkábelekkel hozza azt a szintet mint a Thesisek olcsó(kb 50 ezres) kábelekkel....
Egymás mellett próbáltad, egy azon rendszeren belül, azonos körülmények mellett?
Hol, mikor?
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

pjm írta:
Az EP-7 nagyon jó.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2025.08.16., szomb. 10:49
wasiliy888 írta:
2025.08.16., szomb. 10:44
....Alexnek javaslom - ha szabad -, hogy ugyanabban a rendszerben, ugyanazon zenékkel, egyéb körülmények között próbálják ki mike-rame által felajánlott tápkábeleket. (Tippem: az eredmény ugyanaz lesz - drágább tápkábelekre sem érdemes áldozni.)
Javaslom - ha szabad - olvasd el ezt, nemrég írtam, lehet átsiklottál felette.

viewtopic.php?p=2964631#p2964631

Drágább tápkálere váltottam, és bevállt. Úgyhogy nem kell tippelgetni, arra ott a lottó. Bár ha ott is így tippelnél, akkor inkább tápkábelre költsd a szelvény árát, jobban megtérülő befektetés lesz :D

És egy kérdés.
Melyiket választanád, ha lenne 600e elköltendő Ft-od?
Vennél érte egy 600e Ft-os táp kábelt, vagy eladnád a PC-t 200e-ért,.és vennél egy 800e Ft-os gépet inkább?
Sajnálom, hogy nem tudod/tudjátok megérteni, de Quasar + si3 Vz-vel meg platinum tápkábelekkel hozza azt a szintet mint a Thesisek olcsó(kb 50 ezres) kábelekkel. Sőt a jó kábeles rendszer kicsit jobban inspirál zenehallgatásra. A gyenge kábeleknek meg sok hibájuk van(ami csak a jók mellett derül ki jó esetben!) rossz esetben meg szanaszét hangolják velük a rendszereiket. Lehet számolgatni.... De a Thesiseknek is nagyon-nagyon jót tesznek az ilyen szintű kábelek. Minek is vesz az ember Thesist, ha nem adja meg a neki megfelelő kábeleket? :)

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

supravox írta:
2025.08.16., szomb. 21:51
white-tiger írta:
supravox írta:
2025.08.15., pén. 10:07

A WW nem jó lan vagy usb kábeleket gyárt.
A platinum se
Öö..
Hányszor írjam még le?
Nem tudom, de én már kérdeztem ezt tőled régebben privátban
(de ha jól emlékszem itt is), akkor nem válaszoltál.
Csak és kizárólag azért kérdeztem rá ismét most.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hát ezt nem tudtam.
Elnézést kell,hogy kérjek.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6076

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supravox írta:
2025.08.16., szomb. 21:59
Hol lehet meghallgatni megvenni?
Van e számla?He?
Mi a brand?
Hogy adom el ha mégsem világmegváltó?
Nem engem kérdeztél, de talán nem haragszik meg, ha válaszolok.

Keress rá Google-on arra, hogy "Audio Harmónia". Ott lesz a webshop az első találatban.
Számlát ad, igen.
A brand "Pixel Cables"
Itt a hirdetési topikokban is megfordult már nem egy, bár jellemzően nem ezen a néven.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kissé lassabban a testtel. Van webáruháza (audioharmonia), nem csak saját kábelek, készülékek is, nem értem, miért van kvázi inkognitóban. Én nem hallottam még semmilyen kábelét, de ha hosszabb távon meg szeretne élni ezen az ingoványos piacon, akkor célszerű jó ár/érték arányt tartani. Ez az ár kérdéskör elég bonyolult, mert vannak, akik kereskedőkön keresztül értékesítenek, ott kb dupla lesz az eladási ár, mint amennyit a gyártó kap, drága kategóriában meg még rosszabb az arány. Aki meg maga készíti a kábeleit (akár egyénileg, akár kis cég) és maga is árulja neten keresztül, rugalmas kipróbálási lehetőségekkel, ott nincs kereskedői árrés, ettől még lehet (de nem biztos) magas az ár -hiszen a készítő űgy gondolja, hogy az övé is legalább olyan jó vagy jobb, mint a kereskedői felárral durván megspékelt neves vagy kevésbé neves cég terméke. Szerintem ár alapján csak akkor lehet biztosra menni, ha ugyanazon cég különböző árú termékeiről van szó, hisz ott a cég érdeke a megfelelő árpolitika.
Mindehhez még hozzájön a használtpiac kavarása, meg a rengeteg netes és szájról szájra terjedő kábeles városi legendák, mi számít, mi nem, vékony/vastag, rövid/hosszú, fekete/fehér/színes, itt/ott olyan jókat írtak róla, nagyon faßa, csak egy kicsit cserreg a magasa, majd kifordítjuk a hangfalat... stb.
A végére maradt az önjelölt kábelszakértők köre, akik gyakran avval próbálják hitelesnek feltünteni magukat, hogy nincs közvetlen érdekük az általuk felmagasztalt kábelek eladásában, ami 50 %-ban igaz is.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 12:26
Ez a számítógépes téma szöget ütött a fejembe.
Nekem egy kb. 400-500e -s gépem van, nem audio pc. Nem egy alap tápkábellel, hanem egy kezdeti kísérleti kábellel volt bedugva (mert nem akartam annak idején egy dobozba bedobni, majd megfeledkezni róla). Most a témán felbuzdulva lecseréltem az egyik legdrágább tápkábelemre (drágább, mint a PC), ha már lúd legyen kövér. Ténylegesen nem tudtam mi fog történni, hiszen egy Win alatt működő kommersz PC, de azért reménykedtem a csodában. Röviden, a kábel marad benne. Lényegében mindenféle "izgágaság" megszűnt, azonban a dinamika megnőtt, a tér és az elválasztás lényegesen nagyobb, a hangok tisztábbak. Még a Youtube-on is drasztikusan érzékelhető a különbség, nem csak a Tidal-on vagy a Qobuz-on.
Tanulság, már ma is megérte ide benézni. :rolleyes:
Jajj Istenem te is egy olyan kábelfekcionáló önjelölt kábelguru vagy?
Ilyenekkel tele a padlás.
Ráadásul akik valamit letesznek az asztalra azoknak nem kell ez a gusztustalan öntömjénezés.
Mégis mi a termék?
Hol lehet meghallgatni megvenni?
Van e számla?He?
Mi a brand?
Hogy adom el ha mégsem világmegváltó?
Ki a bré ismeri???

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

white-tiger írta:
supravox írta:
2025.08.15., pén. 10:07
SoundMania írta:
2025.08.15., pén. 09:14

Vz nem mindenvivő, de nagyon jó kábel. Ansuzt még nem hallottam, de készülődik.... Ha tévedtem, be fogom vallani. Mindenesetre WW platinum helyett használja most egy ismerősöm. (LAN és táp)
Platinum előtt hallgattunk nála cat7-et meg valami alap "hifi" LAN kábelt és a sima cat7 kicsit (de mindig jól hallhatóan) rosszabb volt. Igaz nem alaphifi láncban.
A WW nem jó lan vagy usb kábeleket gyárt.
A platinum se
Öö..
Hányszor írjam még le?

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 10:09
Többen is kérdezték már (van aki rendszeresen), hogy mi kerül annyiba egy kábelben? Hiszen egy erősítőben vagy hangfalban sokkal több az anyag, bonyolultab a felépítés ezáltal magyarázható az esetleges magas ár. Erre mindig visszakérdezek, hogy mi a különbség egy 50e és egy 6 milliós hegedű vagy egy 200e és 27 milliós zongora között.
Ez a hasonlat azért -szerintem- sántít. Nem egyértelmű, hogy egy 2 milliós hegedű szebb hangú, mint egy 500 ezres. A lányom hegedül, mi is érintettek vagyunk a témában. Nincs egy éve, hogy kerestem jó hangú hegedűvel kapcsolatos írásokat, amikor belefutottam egy külföldi sztoriba, amikor művészekkel teszteltettek úgy, hogy nem tudták min játszanak. Többen közepesen drága hegedűt választottak, volt, aki azt mondta az egyikre, hogy bármi is legyen az, bárki készítette, az neki kell.
Kábel.
Jómagam is hallottam már pár hifit. Nem csak kiállításokon. Hallottam több tízmilliósat is. Lakásban. Nem egyet, persze ötnél nem többet.
Nem volt arányos a kábel esetén az ár a kapott hanggal. Persze lehet, hogy a kivétel erősíti a szabályt, de hiszem és vallom, hogy a kábelek nem értékarányosak, egész egyszerűen a gyártói pofátlanság miatt. Nem, nem gondolom, hogy olcsón megúszod. Azt gondolom, hogy van aki józanabbul áraz, van aki vastagabb bőrtel a képén.
Ez van most a hfiben. Szerintem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9079

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2025.08.16., szomb. 15:03
MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 14:58
Rock60 írta:
2025.08.16., szomb. 14:53
Ha figyelmesebben elolvasod...
Hogy mi....?! 31_1_21.gif
Ebből sokak pihenője lesz…
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 14:58
Rock60 írta:
Ha figyelmesebben elolvasod...
Hogy mi....?! 31_1_21.gif
Csak a Marantz! :-D

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 482

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Rock60 írta:
Ha a gyári tápkábelt ezer forintra taksáljuk, az már 25-szörös szorzó - ha már a bűvös 6x annyiszor előjött, mint hivatkozási alap :D - annak már illik sokkal jobbnak lenni... :D
Ami persze nem jelenti azt, hogy egy 150 ezres drót ne rontana még sokkal kevesebbet a hangon - hogy maradjunk a logikus terminológiánál.
Ha figyelmesebben elolvasod fejhallgatóról volt szó.
Ha kérdésed van: 20/3383456

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Aszpirin írta:
2025.08.16., szomb. 13:19

...Mégis a srác azt kérdezte, hogy létezik-e, hogy olyanokat hall meg a Te kábeleddel, amit a gyári kábellel nem. Én mondtam, ne hem modnok semmit, nehogy befolyásoljam, próbálja meg még visszadugni a gyárit, majd újból a Tiédet, stb... A kábelszkepticizmus negyedóra alatt szállt el, ÉS mindez egy olyan kábellel, amit 25 ezer forintért vettem.
Azt hiszem, érted, miért mondtam el ezt a történetet. Nem, nem oldalra lépés volt ebben a kategóriában a Te kábeled, hanem kifejezetten előrelépés, és ezt benyalás nélkül írom (wasiliy888 kedvéért: nem tudom, nálad mit jelent ez "ég és föld", de ez bizony nálam olyasvalami volt). Az ilyen történetek valószínűsítem, hogy van kereslet többek között a Te - amúgy meglehetősen belépő szintű - kábeleid iránt is. Ami Neked is jó, nem?
Viszont ez eléggé cáfolja az elméletedet, ami szerint a markáns különbségek csak a drága kábeleknél jönnek ki...
Ha a gyári tápkábelt ezer forintra taksáljuk, az már 25-szörös szorzó - ha már a bűvös 6x annyiszor előjött, mint hivatkozási alap :D - annak már illik sokkal jobbnak lenni... :D
Ami persze nem jelenti azt, hogy egy 150 ezres drót ne rontana még sokkal kevesebbet a hangon - hogy maradjunk a logikus terminológiánál.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”