Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Urak! Vásároltam egy Ortofon vízmértéket, a Thorens lemezjátszóm 3 belső rugójának korrekt beállításához. VAn egy nagyon egyszerű, könnyű kis vízmértékük és egy nehezebb. Hát gondoltam a komolyabbat választom. Aztán azon gondolkodom most, hogy a kicsi az könnyű, míg a nagyobbik pedig egy nehezebb (pontosan nem tudom mennyi grammos). Szóval elméletileg a kiegyensúlyozás kapcsán a vízmérték tömege megjelenik, a kérdés, h. a gyakorlatban ez releváns lehet-e.
A lemezek tömege is eltér. Van 90 grammos és van 200 grammos nyomás is. Meg vannak kislemezek.
A 90 és a 200 gramm között van ugye 110 gramm. A vizmérték tömege legfeljebb 20-30 gramm.

Szerintem tedd fel a lemezjátszóra az egyik "átlagos" tömegű lemezedet. Állitsd be a vízszintetet, oszt' jónapot.

Azzal még el lehet játszadozni, hogy vékonyabb lemez alá vastagabb alátétet teszel és fordítva , hogy megmaradjon a VTA és valamennyire kompenzáld a tömeg eltérést.

Én maradtam az első verziónál.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1430

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Urak! Vásároltam egy Ortofon vízmértéket, a Thorens lemezjátszóm 3 belső rugójának korrekt beállításához. VAn egy nagyon egyszerű, könnyű kis vízmértékük és egy nehezebb. Hát gondoltam a komolyabbat választom. Aztán azon gondolkodom most, hogy a kicsi az könnyű, míg a nagyobbik pedig egy nehezebb (pontosan nem tudom mennyi grammos). Szóval elméletileg a kiegyensúlyozás kapcsán a vízmérték tömege megjelenik, a kérdés, h. a gyakorlatban ez releváns lehet-e.
Ha rugalmasan felfüggesztett tányérral rendelkezik a Thorens, akkor minimálisan igen.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 384

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Technicsre visszatérve: Szigony fórumtárssal voltunk 2009-ben Heathrow-n egy nagy hi-fi kiallításon. Ott voltak érdekes dolgok. Tobbek kozott ez az SP-10es (nem tudom melyik típus azon belul) a Kondo MC-vel és SME karral. Itt nagyon jól sikerult a set up. Nekem nagyon tetszett a hang. Nagyon "gyors" és "friss" hang volt. Én az ilyet kedvelem. Azthiszem itt tudatosult bennem igazán, hogy kiakarom próbálni ezt a világot. Technics  SP-10MK? a hozzá való UK voltage táppal elég surun van £500 és £700 kozott ebayen. Nem ritka a BBC "csomag" sem £1000 alatt.

alfaati

Lemezjátszó

A másik topikban ( MM-MC pick-up-ok) is kimaradt (2 kivétellel) a felsorolásaidból a Technics márka. Őnekik is voltak kiemelkedő készülékeik? 
Mondjuk egy ilyen?:

http://www.ebay.de/itm/Technics-SL-MA1- ... Sw14xWMmuQ

Ez nagyjából ugyan az a kategória mint az én legelso JVC-m. Amit azért vettem mert megakartam ismerkedni ezzel a világgal. Arra egy ilyen készulék is kiváló. Ha az embert zavarja, hogy autómata akkor kikell kotni az elektronikát és már is manuális lesz a gép.

Mondjuk nálam kizárólag S vagy J karos model johet(ett) szóba.

Technics-bol én az EPA-100 hangkart emelném ki ami szerintem mérfold ko volt a hangkar tervezésben, legalább is ez jott le a netet olvasgatva és a tudását elnézve.

Olyan pici surlódási értéke van illetve volt az ultra precíz csapágyazás miatt ami ma is példaértéku, és ne feledjuk el, hogy 1976-ot írtak. Az, hogy állítható a csillapítási érték ezáltal ultra flexibilis és a legtobb hangszedovel passzol, vagy az állítható VTA már csak hab a tortán. Egy ilyen  kar egy SP-10MK3-al nálam befutó lenne. Ilyen kombináció nem igen bukkan fel sajnos.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Akkor felvállalom és én leszek az! Majd megkoveztek legfejjebb. Már megszoktam, hogy én vagyok a fekete bárány.

A másik topikban ( MM-MC pick-up-ok) is kimaradt (2 kivétellel) a felsorolásaidból a Technics márka. Őnekik is voltak kiemelkedő készülékeik? 
Mondjuk egy ilyen?:

http://www.ebay.de/itm/Technics-SL-MA1- ... Sw14xWMmuQ

alfaati

Lemezjátszó

Tisztelettel kérdem, melyik berendezés hangján "keresztül" hallottad a Sony produkcióját?
Ott volt leírva a posztban! Concert Fidelity, TAD, MBL, stb. Nyilván itt az MBL mint cd játékos nem sokat számított.

alfaati

Lemezjátszó

" Sajnos ez egy olyan lemezjátszó, ha ebben valami elromlik akkor már csak levél nehezéknek lesz jó."

Ez az a mondat,ami sokakat távoltart a használt DD-k megvásárlásától.

Nem mindegyikben van ennyi elektronika. Ez egy kulonleges modell. Vannak pofon egyszeru modellek is.

Japán aukciós oldalakon nem ritka az olyan használt DD ami elotte szervizelve volt. Itt teljes koru szervízre kell gondolni. A kondik kivannak cserélve teljesen újra meg ami ilynkor kell.

Most is van fent pár ilyen a jaucén. Ezekkel egy 20-30 évig biztos nem lesz baj. Elég sok olyan modell van ami "under rated" vagy is alul értékelt kulonbozo okok miatt de amúgy jó lemezjátszóknak számítanak. Ezeknek az ára alacsony, és ha az embernek van egy ilyen a birtokában de mondjuk állandóan benne van a félsz, hogy mikor romlik el, akkor vesz egy másikat donornak és az ugy megoldva.

EAR kolléga nem igen akarta elhinni, hogy ezeket a komolyabb DD-ket meglehet venni emberi áron. Az egyik példa az amikor kb.: 2 éve egy Micro DDX 1000-es UK modell!!! a táppal és egy SAEC WE-407 karral (ez a hangkar jelenleg a legkeresettebb hangkar Japánban, abszolut refencia) £1000 felett ment el picivel licitben. Én is licitáltam rá, de lassú netem volt. Nem sok esélyem volt. Majdnem felvágtam az ereimet mikor láttam, hogy milyen olcsón ment el. Csak a kar megért £700-at rajta. Vannak azért ilyen jó vételek. Ha nem is mindennap, de akad.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

A képeket lekellett kicsinyítenem, de így is látszik milyen rendszerben volt hallható. A west-sussexi forgalmazó csak ezoterikákkal foglalkozik. Concert Fidelity mono block-ok £28.000/pár, Concert Fidelity DAC £8.000, Concert Fidelity phono stage £passz, kábelezés £10.000 aztán az MBL cd játékos aminek az árát nem tudom de biztos van egy £5-10ezer. TAD hangsugárzók £passz!
Szóval ott volt ez a lemezjátszó a Kondo MC-vel a bio-tracer karban. Nyilván a gyenge szoba akkusztika miatt nem tudta a drága rendszer kifutni magát, de a potenciál az atmoszféra így is hallható volt.

Nem ez volt a legjobb rendszer a shown. De jó volt látni és hallani, hogy a 30 éves lemezjátszó még mindíg teszi a dolgát méghozzá nem is akárhogy. Sajnos ez egy olyan lemezjátszó, ha ebben valami elromlik akkor már csak levél nehezéknek lesz jó.

IMAG0844 (800x450).jpgIMAG0845 (800x450).jpg

Tisztelettel kérdem, melyik berendezés hangján "keresztül" hallottad a Sony produkcióját?

Amúgy élvezett olvasom a soraidat, mind a pickupok, mind pedig a lemezjátszók terén, mert érdekelnek a vintage berendezések. Legyen az bármilyen.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

" Sajnos ez egy olyan lemezjátszó, ha ebben valami elromlik akkor már csak levél nehezéknek lesz jó."

Ez az a mondat,ami sokakat távoltart a használt DD-k megvásárlásától.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

alfaati

Lemezjátszó

​Előjött a téma DD kontra szíjhajtású Lpjátszok témakörbe...

Tapasztalat  inkább más elfeledett vagy titkos favoritok érdekelnek most még elméleti szinten, de kitudja. :-)

Akkor felvállalom és én leszek az! Majd megkoveztek legfejjebb. Már megszoktam, hogy én vagyok a fekete bárány.

Van egy mondás amit egy számítógépes játék "cinematic trailer"-ében hallottam. (cinematic trailer=mozis elozetes). Rám ez a mondás mindenképp igaz mivel mindíg az árral szemben megyek.

Eredetiben így szól: "If you wanna make enemies, try to change something".

Lefordítva ez így szólna: Ha ellenségeket akarsz szerezni akkor változtass..."

Úgy érzem, hogy ti úgy érzitek én változtatni szeretnék az álláspontotokon a DD-vel kapcsolatban. Igazából annyit szeretnék, hogy mielott nyilatkoztok hallgassatok meg párat. Ha ez nem jon ossze akkor nem igazán van mirol beszélni.

Had osszak meg egy kellemes emléket a 2013-as Whittlebury Hall-ban tartott National Audio Show-ról. Mindenképp az egyik legjobb show ahol eddíg voltam. De a lényeg, hogy láthattam és hallhattam egy nagyon ritka DD-t egy nagyon drága rendszerben. Egy Sony PS-B80ast! Soha nem exportálták a Japánok. Megtartották maguknak. Csak szurke importból jott be egy-két darab. Késobb a PS-X modellekbe lebutítva de átpakolták az innovációkat. Nagyon drága volt. Sok mérnoki munka volt benne. Minden elektronikusan volt vezérelve. Mindenben elektronika segített a felhasználónak.

A képeket lekellett kicsinyítenem, de így is látszik milyen rendszerben volt hallható. A west-sussexi forgalmazó csak ezoterikákkal foglalkozik. Concert Fidelity mono block-ok £28.000/pár, Concert Fidelity DAC £8.000, Concert Fidelity phono stage £passz, kábelezés £10.000 aztán az MBL cd játékos aminek az árát nem tudom de biztos van egy £5-10ezer. TAD hangsugárzók £passz!
Szóval ott volt ez a lemezjátszó a Kondo MC-vel a bio-tracer karban. Nyilván a gyenge szoba akkusztika miatt nem tudta a drága rendszer kifutni magát, de a potenciál az atmoszféra így is hallható volt.

Nem ez volt a legjobb rendszer a shown. De jó volt látni és hallani, hogy a 30 éves lemezjátszó még mindíg teszi a dolgát méghozzá nem is akárhogy. Sajnos ez egy olyan lemezjátszó, ha ebben valami elromlik akkor már csak levél nehezéknek lesz jó.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2129

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

És milyen sokat dob egy ilyen külső szabályzó rajta! Szerintem ezeket alapból bele kellene kalkulálni a szíjas gépek áraba. Nekem egy Systemdek Il volt, az rengeteget javult egy Orbittal. De úgy sejtem, hogy a DD-khez is lehetne valami ilyesmit csinálni, el nem rontaná...emlékem szerint a Tdchnics SP10-hez volt is.

A DD lemezjátszókhoz nem kell ilyen...Az SP 10-nél a tápegység van totál leválasztva.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

alfaati

Lemezjátszó

a DD-khez is lehetne valami ilyesmit csinálni, el nem rontaná...emlékem szerint a Tdchnics SP10-hez volt is.
Mindegyikben van alapból a legolcsóbb munyag DD lemezjátszóban is amit a városi konyvtárakba szántak!!!

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1018

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

És milyen sokat dob egy ilyen külső szabályzó rajta! Szerintem ezeket alapból bele kellene kalkulálni a szíjas gépek áraba. Nekem egy Systemdek Il volt, az rengeteget javult egy Orbittal. De úgy sejtem, hogy a DD-khez is lehetne valami ilyesmit csinálni, el nem rontaná...emlékem szerint a Tdchnics SP10-hez volt is.
Sokat ...egy kategóriát ugrott...és mivel megvan a régi így könnyű összehasonlítani. Hangfalakról leugrottak a hangszerek, ritmikája is érezhetően jobb lett meg úgy minden. Naná, hogy nem adnak gyárilag ilyesmit hozzá... hisz akkor nincs upgrade:-)  

Itt a gyári pici és mellette a maszek.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 725

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Ez a Michellhez készült egy nagy toroid és egy ebayos stabilizátor jobb kondik és próbálgatás...hallgatózás. Kb. 50ezer

LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

alfaati

Lemezjátszó

Ez a Michellhez készült egy nagy toroid és egy ebayos stabilizátor jobb kondik és próbálgatás...hallgatózás. Kb. 50ezer  
Egész olcsón megúsztad! Amikor én kerestem annó az én Syncromhoz akkor a legolcsóbb amit találtam a Project Speed box SE II volt. £240 korul sikerult megvenni ami még mindíg olcsóbb volt mint az új ára. Sajnos ez sem volt elég a boldogsághoz, a torténet tobbi részét meg már tudod.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ez gondolom DIY? Tudnál  egy kicsit segíteni azoknak akik most vannak szíjjas lemezjátszó vásárlás elott, hogy mennyi utána járás és mekkora pénz ráfordítás egy ilyen PSU elkészítése?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1430

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ez gondolom DIY? Tudnál  egy kicsit segíteni azoknak akik most vannak szíjjas lemezjátszó vásárlás elott, hogy mennyi utána járás és mekkora pénz ráfordítás egy ilyen PSU elkészítése?
Nézz körül a HEED fészbukos oldalán. Sajnos a hivatalos oldal jelenleg "technikai okok miatt zárva"
Orbit, és az új tápegység, bár ez utóbbi igen nemolcsó !
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... kek/page-3
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

alfaati

Lemezjátszó

Persze. P1100749.jpg

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Csovi! Van valamilyen kulso tápegységed a Michell-hez amivel stabilizálod a sebességet?
Persze. 

alfaati

Lemezjátszó

​Előjött a téma DD kontra szíjhajtású Lpjátszok témakörbe... Akik hallottak már komoly DD? azok non pus ultraként írnak róla... Én még nem hallottam csak  kistestvéreket amik elmaradtak...Kinek milyen tapasztalata van adott márkával kapcsolatban. Mit keresek esetleg az ebayon? Mi a tuti vétel DD fronton ami már jó stb.
Klasszikus discos lemezjátszó technics is híres lett komoly rendszerekbe...

Tapasztalat  inkább más elfeledett vagy titkos favoritok érdekelnek most még elméleti szinten, de kitudja. :-)

Csovi! Van valamilyen kulso tápegységed a Michell-hez amivel stabilizálod a sebességet?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Egy barátom kérdezte tőlem, hogy hol tud Technics EPS 24 CS tűt venni a régi lemezjátszójába, mert itthon nem talált. Gondoltam megkérdezem, hátha.

Előre is köszi!

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... zed%C5%91/

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

​Előjött a téma DD kontra szíjhajtású Lpjátszok témakörbe... Akik hallottak már komoly DD? azok non pus ultraként írnak róla... Én még nem hallottam csak  kistestvéreket amik elmaradtak...Kinek milyen tapasztalata van adott márkával kapcsolatban. Mit keresek esetleg az ebayon? Mi a tuti vétel DD fronton ami már jó stb.
Klasszikus discos lemezjátszó technics is híres lett komoly rendszerekbe...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9537

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sziasztok!

Egy barátom kérdezte tőlem, hogy hol tud Technics EPS 24 CS tűt venni a régi lemezjátszójába, mert itthon nem talált. Gondoltam megkérdezem, hátha.

Előre is köszi!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Üdv!

Dual 1224-eshez milyen hangszedőt ajánlotok? Maga a gyalu 20k körül volt, hangszedőre sem költenék sokkal többet. Jelenleg az alap CDS 660-ossal fut, ha minden igaz.

Audio Technica AT-95 E

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”