Ezaz!!! A felület nagysága a legfontosabb, tapasztalatom szerint. Emiatt jó a litze, mert sok-sok vékony ér felülete sokkkkkal nagyobb, mint 1 vastag tömör éré, emiatt lesz pontos a hang, a nagydarab vastag kábeleknél szvsz emiatt lesz döngő a basszus. A legjobb a sokféle keresztmetszet, szerintem, ezek alapján. Ez csak gyakorlati tapasztalaton nyugvó elméleti filózgatás, mert magunk közt vagyunk, nem kérnék ló-end követelőzést, hogy bizonyítsam, meg őszintén megmondom, a Schublinger macskájából is maxikvantumszinten is elekem van.asebestyen írta: ↑2020.01.05., vas. 11:38Nem pont, de oké.tonee73 írta: ↑2020.01.05., vas. 11:19Pont ezt írja ő is.asebestyen írta: ↑2020.01.05., vas. 11:16
Áki, a litze drót végét mindenképp meg kell szabadítani a lakktól, tök mindegy hogy szorítod, forrasztod vagy csavarozod, nem?![]()
Csak nem olyan hülye senki, hogy a lakkozott végű drótokat tekeri össze és szorítja be a terminálba.
Az érintkezési felület már egy nehezebb dolog, tömör drótnál érdekesebb ez. Mi a fontosabb, a felület nagysága vagy felületek minősége? Nyilván a legjobb az lenne, ha minél jobb minőségű felületek minél nagyobb területen kontaktálnak. És akkor még kérdés, hogy mennyire korrózióvédett a kapcsolódás, mert ki akar 2 hetente felületeket tisztogatni, pláne egy tápkábel csatlakozóinál mondjuk.
A legjobb, amit a DIY kábelkészítős topikban találtam, és erről is kérdeztem volna az alkotót, csak közben a topikból, hiába kértem, nem lapátolták ki két nagy jelentőségű volt fórumos barátom offjait.
cat7505 írta: ↑2019.02.27., szer. 23:32Hogy ne csak elmélet legyen…
nemrég készült el egy ilyen, ami 4 különféle átmérőjű szálból van összegyúrva:
3db 0,55mm, 5db 0,3mm, 7db 0,24mm, 57db 0.07mm,
össz keresztmetszet kb. 1,5mm2
A külsőleg azonos az előzővel, így csak a “belét” kaptam le.
hangról: nem elpazarolt anyag az már biztos, sőt...de csitt!
IMG_20190220_091201.jpg