Köszönöm szépen mindenkinek a tetszésnyílvánitást! Én magam is elégedett vagyok a rendszerem megszólalásával, de az örömöm mégsem lehet teljesen felhőtlen.
Ugyanis az elő, és végerősítő működésében vannak zavarok, amik az áram szolgáltatásra vezethető vissza. Néhány fórumtárs, és barát segítségével(ez úton is köszönöm) körűljártuk a témát, és kiderült, hogy az alacsony feszültség okozza az erősítők működési zavarait.
A három fázis is asszimetrikus feszültseget produkál, de alapjában véve is alacsony feszültség mérhető mindhármon. Sajnos az a fázis, ami a rendszert tápláló konnektorban is van, az a leggyengébb, a leginkább leterhelt a környékünkön, és érről kb. működésképtelenek az erősítők.
Az áthidaló megoldás, hogy egyáltalán zenét tudjak hallgatni az, hogy a ház másik pontjáról, másik fázisról, egy másik konnektorból hozok áramot a rendszernek, egy hosszú(kb. 10m) kábelen, keresztűl a házon. Sajnos az esetek kb. 10%-ában még erről a "legerősebb" fázisról sem jön megfelelő feszültség, ezt leginkább este(most is) tapasztalom/mérem, és ilyenkor az erősítők védelme lekapcsol.
De hogy számszerűsítsünk, a "legerősebb" fázis, a legideálisabb időpontban(reggel) 224-227V. Ez este csak 214-218V-ot ad, ez már kevés az erősítők zavartalan működéséhez. A másik két fázis még ennyit sem tud. Amelyik a rendszer közelében van, ahová csatlakoznia kellene, az a legjobb esetben tud 216-219V-ot, de a nap nagy részében ez az érték mindössze 206-211V, ami nem egyszer akár még 201-203V-ig is leesik. Ezeken a feszültség értékeken az erősítök már működésképtelenek, a kimeneti védelem reléi k-be kapcsogatnak.
Szakemberrel már beszéltem, de sok jóval nem bíztatott, és egyenlőre az ünnepek miatt nem is várható előrelépés az ügyben.
Tehát nem minden fenékig tejfel...
Ui.: Köszönöm, hogy elolvastad, és elnézést kérek a kissé off témáért!
[/quote]
Kedves Zoli73,
ezen a leválasztó trafón lehet növelni a feszültséget, ha túl alacsony, talán megoldás lehet számodra. Nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom ! Nálam a zene magasabb szintre költözött a TEP segítségével. A forgalmazó PR Audio oda is adja kipróbálásra:
https://praudio.hu/termek/tep-halozati-levalaszto/
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Wilson Audio Yvette hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN