Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 419

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Ez is motoszkált a fejemben, csak nem akartam hülyeséget írni mert nem voltam benne biztos. Rendszerben valószínüleg még jobban is passzol...
Az ára mindenképpen barátibb mint a Hiface...

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nekünk is van usb/spdif átalakítónk, bár az csak 16 bites, viszont azon jól szól, legalább olyan jól, (esetleg még jobban), mint a mostani mindenféle 24 bitesek, és messze nem kerül annyiba. Ja és nem kel hozzá még egy kábel, mert direkt csatlakozású...
Ez is motoszkált a fejemben, csak nem akartam hülyeséget írni mert nem voltam benne biztos. Rendszerben valószínüleg még jobban is passzol...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nekünk is van usb/spdif átalakítónk, bár az csak 16 bites, viszont azon jól szól, legalább olyan jól, (esetleg még jobban), mint a mostani mindenféle 24 bitesek, és messze nem kerül annyiba. Ja és nem kel hozzá még egy kábel, mert direkt csatlakozású...

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 728

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok!

Egy második rendszerhez keresek USB/SPDIF konvertert. Ez rendszer jelenleg egy laptopból áll mint forrás (FLAC), és a sztereo 3,5mm-es jack kimeneten megy egy házimozi erősítőbe, melyet sztereó erősítőként használok, s a vége JPW ML410 polcsugárzó. A cél az lenne, hogy kiváltanám a laptopban lévő D/A konvertert, mivel van egy Lupus DAC-om, ami viszont nem tud USB-t fogadni. Nem akarok nagyon sok összeget lapátolni ebbe a láncba, de azért furdal a kíváncsiság, hogy mit lehet belőle kihozni. Meglepő módon még a jelenlegi összállítás is elég meggyőző tud lenni jó minőségű tömörítetlen anyaggal. De mindig van feljebb

Köszönöm előre is!

üdv
Vannak ezek az USB-SPDIF átalakítók asszem HiFace vagy mi a csuda. Ez a legelegánsabb és egyben a legegyszerűbb megoldás erre. Sokan erre esküsznek.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 419

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Egy második rendszerhez keresek USB/SPDIF konvertert. Ez rendszer jelenleg egy laptopból áll mint forrás (FLAC), és a sztereo 3,5mm-es jack kimeneten megy egy házimozi erősítőbe, melyet sztereó erősítőként használok, s a vége JPW ML410 polcsugárzó. A cél az lenne, hogy kiváltanám a laptopban lévő D/A konvertert, mivel van egy Lupus DAC-om, ami viszont nem tud USB-t fogadni. Nem akarok nagyon sok összeget lapátolni ebbe a láncba, de azért furdal a kíváncsiság, hogy mit lehet belőle kihozni. Meglepő módon még a jelenlegi összállítás is elég meggyőző tud lenni jó minőségű tömörítetlen anyaggal. De mindig van feljebb

Köszönöm előre is!

üdv

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: O_S »

Tuningolt USB kártya beüzemelése adta az ötletet, hogy kicseréljem a PC gyári kábelét egy jobbra. Van Damme 4x2.5 kábelt szereltem fel AudioCrast dugókkal.
Az eredmény nagyon meglepett. Nem vártam lényeges változást, de a kábelcsere jelentős javulást hozott. 
Megér egy próbát.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11177
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ez valószínűleg az én hibám. nem volt még usb-s dacom, ezért lehet felesleges kérdés. A linn ugye hálózati audio lejátszó, lan kábellel használatos, a songcast app pedig realtime ki tudja lőni a hangot, akkor is ha épp nem fájl alapú lejátszás történik, hanem mondjuk a böngészőben megnyitok egy youtube ablakot. vagy bármi egyéb hang ami a pc-n éppen szól.  egy usb-s dac a driver feltelepítése után hogy funkcionál? megjelenik az hangvezérlők között akár egy normál hangkártya?
Igen, megjelenik a lejátszó eszközök között.

A "kilőni" szót nem tudtam hova tenni, de most már értem a kérdést. Igen, a jRiver képes képet és hangot streamelni hálózaton belül sokféle eszközre, pl. másik PC-re, táblagépre, okostelefonra, sőt akár mindegyikre eltérő anyagot is. Anya filmet néz a nappaliban, én pedig zenét hallgatok a dolgozós gépemen, minkettőt a jRiver Server szolgálja ki, ami nálam a Luxor PC-n fut.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A linn ugye hálózati audio lejátszó, lan kábellel használatos, a songcast app pedig realtime ki tudja lőni a hangot, akkor is ha épp nem fájl alapú lejátszás történik, hanem mondjuk a böngészőben megnyitok egy youtube ablakot. vagy bármi egyéb hang ami a pc-n éppen szól. 
Ez pontosan így van. Akár filmek hangját is ki lehet lőni a hálózatra, akármelyik Linn DS-re, ami közös hálózaton van. Bármit, ami a laptopn, PC-n éppen megy. A Songcasttal meg lehet azt is csinálni, hogy az egyik Linn DS éppen lejátszott anyagát tökéletes szinkronban át lehet vinni egy másik Linn DS-re. Ez Linn DS hálózatos multiroom rendszereknél nagyon kellemes lehet, ha a két tér éppen egymásba van nyitva. Nagyon kellemetlen lehet pár tized másodperces eltérés a két lejátszó hangja között. De nincs. A Songcast funkcióval akármelyik DS player éppen játszott anyaga megszólaltatható bármelyik másik DS playeren tökéletes szinkronban. 
Szóval a Songcast egy nagyon hasznos funkció.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elolvastam párszor a kérdésed, de még mindig nem értem.
Ehhez sokat segítene, ha ismernéd a Linn Songcast működését és lényegét.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ez valószínűleg az én hibám. nem volt még usb-s dacom, ezért lehet felesleges kérdés. A linn ugye hálózati audio lejátszó, lan kábellel használatos, a songcast app pedig realtime ki tudja lőni a hangot, akkor is ha épp nem fájl alapú lejátszás történik, hanem mondjuk a böngészőben megnyitok egy youtube ablakot. vagy bármi egyéb hang ami a pc-n éppen szól.  egy usb-s dac a driver feltelepítése után hogy funkcionál? megjelenik az hangvezérlők között akár egy normál hangkártya?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Jriverrel meg lehet azt csinálni, amit a Linn Songcast appal, ami nem csak fájlok lejátszását teszi lehetővé, hanem bármilyen hangot kilő a gépre ami a pc-ről szól?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Jriverrel meg lehet azt csinálni, amit a Linn Songcast appal, ami nem csak fájlok lejátszását teszi lehetővé, hanem bármilyen hangot kilő a gépre ami a pc-ről szól?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hellotok fejhalgató vásárláson töröm az agyam 10-20000ft között föleg számitogéphez használnám zene , játék, filmezés + néha telefonra rádugnám + még a házimozierösitömre is szoval minden evö tipus érdekel és zenében is
ezekett néztem ki http://www.netdepo.hu/beyerdynamic_dtx_ ... w.argep.hu
http://www.argep.hu/product_2320781.html
http://www.mall.hu/fulhallgato/audiotec ... ejhallgato
http://www.fotomarket.hu/product.php?pi ... aign=Argep
http://www.netdepo.hu/akg-k915-4764.html/hun/

melyikett választanátok?

Ha nem próbáltad fel, akkor nagyon melléfoghatsz.  Lehet nagyon szép és szólhat jól, ha nem kényelmes.  Irány a Mediamartkt, döntsd el milyen kell, próbáld ki és utána rendeld meg.  A free wifijükkel le tudod ellenőrizni az árakat és ha megéri máshonnan, akkor onnan, ha nem akkor helyben.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Hellotok fejhalgató vásárláson töröm az agyam 10-20000ft között föleg számitogéphez használnám zene , játék, filmezés + néha telefonra rádugnám + még a házimozierösitömre is szoval minden evö tipus érdekel és zenében is
ezekett néztem ki http://www.netdepo.hu/beyerdynamic_dtx_ ... w.argep.hu
http://www.argep.hu/product_2320781.html
http://www.mall.hu/fulhallgato/audiotec ... ejhallgato
http://www.fotomarket.hu/product.php?pi ... aign=Argep
http://www.netdepo.hu/akg-k915-4764.html/hun/

melyikett választanátok?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Lenne egy kérdésem, talán nem teljesen ide passzol, de ez a topic legalább pörög

Szóval, ha egy autó gyári rádiója fogad sd kártyát, és képes kezelni az mp3, wma, wav fileokat, akkor elméletben működhet a következő?

A .flac kiterjesztésű számaimat átkonvertálom .wav formátumba, majd átmásolom egy nagyobb kapacitású Sd kártyára, s így játszom le őket. Elméletben jól hangzik, de vajon gyakorlatban?

Egyébként egy új Ocatviáról van szó, Bolero cd lejátszóval, gyári Canton hangsugárzókkal.

Hátha valaki próbált hasonlót. (Még nem érkezett meg az autó, így nem tudom kipróbálni, csak agyalok)

Elnézést ha kicsit off voltam, és nagyon köszönöm!

Természetesen, csak az SD kártya ne legyen nagyobb tárolókapacitású, mint amit a fejegység kezelni képes.

(valójában ezt kérdezted: egy wav-ot lejátszani képes eszköz le tud játszani wav-ot? )

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 387

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Ez igaz de akkor fel kell allnom a fotelbol es odasetalni es hat a kenyelem.
Nos válasszuk ketté ezt a dolgot, így rögtön érthetővé válik a dolog...
Gondolom USB-n hallgatod a "cájgot"

Ha a JRiver úgy van beállítva, hogy átküldi a DSD-s adatfolyamot a DAC-nak, akkor nincs hangerőszabályzás.
Azért nincs mert semmilyen egyéb műveletet nem végez a lejátszó, csak átküldi az adatfolyamot a DAC-nak.

Ha úgy állítod be a JRiver-t, hogy PCM-re alakítsa át a jelet, akkor tudsz hangerőt is szabályozni,
de akkor bukod a DSD-képes DAC előnyét.

Remélem tudtam segíteni!
Hali
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Lenne egy kérdésem, talán nem teljesen ide passzol, de ez a topic legalább pörög

Szóval, ha egy autó gyári rádiója fogad sd kártyát, és képes kezelni az mp3, wma, wav fileokat, akkor elméletben működhet a következő?

A .flac kiterjesztésű számaimat átkonvertálom .wav formátumba, majd átmásolom egy nagyobb kapacitású Sd kártyára, s így játszom le őket. Elméletben jól hangzik, de vajon gyakorlatban?

Egyébként egy új Ocatviáról van szó, Bolero cd lejátszóval, gyári Canton hangsugárzókkal.

Hátha valaki próbált hasonlót. (Még nem érkezett meg az autó, így nem tudom kipróbálni, csak agyalok)

Elnézést ha kicsit off voltam, és nagyon köszönöm!

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Talán a legjobb eszköz erre a feladatra az erősítő hangerőszabályzója
Ez igaz de akkor fel kell allnom a fotelbol es odasetalni es hat a kenyelem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

File/Library/Backup Library

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Felső menüben: File/Library/Clean Library

Aztán töröld ki ezt a filet a rendszerpartíción: Users/(saját azonosítód)/Appdata/Roaming/J River/Media Center XX/Settings/User Settings.ini

Az XX a verziószámot (18, 19, 20) helyettesíti.

Újraindítás után minden a "gyári" beállítás szerint lesz. Előtte nem árt, ha csinálsz egy mentést a médiatáradról arra az esetre, ha vissza szeretnéd állítani.

Ezt a médiatár mentést hogyan kell csinálni? Elnézést de ezekben nem nagyon vagyok otthon. 
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, Audiquest Niagara 3000, Bryston 4B Cubed, Bryston BP-17 Cubed, Bryston BDA-3.14, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 387

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Hi, valakinek sikerult megoldani a JRiver-ben a DSD halkitast? Akar androidos tavvezerlessel.
Talán a legjobb eszköz erre a feladatra az erősítő hangerőszabályzója

Viccet félretéve, értem én hogy kényelmes a távpiszkálón húzgálni egy csúszkát,
de miért nem használod a legalkalmasabb megoldást, ami természetesen a legjobb minőség is egyben!?
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Hi, valakinek sikerult megoldani a JRiver-ben a DSD halkitast? Akar androidos tavvezerlessel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Van egy olyan gondom hogy ket particio van a notebookon egy win7 Ultimate 64 bit es egy win server 2012 R2 es mikor atmegyek a masik windowsba akkor a JRiver DSD lejatszasa mar nem mukodik de viszont nem mindig csinalja. A kerdesem az hogy lehetseges az ilyen hogy valami elallitodik akar a Widowsban vagy a JRiverben?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Igen en is ezt megtalaltam csakhogy nekem nincs ott a "Settings" mappa. es a "User Settings.ini"-re ha rakerestem azt sem talalja. A Hidden files-ok be van kapcsolva minden hogy lassam azokat.
Akkor uninstall, reinstall. 2 perc az egész.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Felső menüben: File/Library/Clean Library

Aztán töröld ki ezt a filet a rendszerpartíción: Users/(saját azonosítód)/Appdata/Roaming/J River/Media Center XX/Settings/User Settings.ini

Az XX a verziószámot (18, 19, 20) helyettesíti.

Újraindítás után minden a "gyári" beállítás szerint lesz. Előtte nem árt, ha csinálsz egy mentést a médiatáradról arra az esetre, ha vissza szeretnéd állítani.

Igen en is ezt megtalaltam csakhogy nekem nincs ott a "Settings" mappa. es a "User Settings.ini"-re ha rakerestem azt sem talalja. A Hidden files-ok be van kapcsolva minden hogy lassam azokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”