Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

VPI 19/3+Sota Star Sapphire,igen..a Sota-ra nem igazán emlékszem,rossz nem lehetett,ha vlmi fostalicska,erre emlékszem a VPI vel kapcsolatban több találkozási pontom volt,akár SME 309/Koetsu-val (Sz.Lacinál),vagy cimbimnél,Jelacic Mozart,Ortofon Rohmann-al,,ilyet szivesen használnék,jómagam is..több Kuzma itt ki lett pipálva és a VPI-re szavaztak (Stabi 1,Stabi 2)..és én is rá szavaznék,szintén 

jah,és egy másik cimbim Well Tepered Classic-ot használ,ezt is szivesen használnám,it volt az emlitett Sota Saphire,aztán P.Lourne,LP12/Ittok,Kuzma Stabi2/Stogi ref/PSU,és maradt a Well....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Tisztelettel kérem,akinek van tapasztalata amerikai lemezjátszókkal,ossza meg benyomásait!
Kanada ez ügyben "amerikainak" számít, vagy az "európai" csoportba tartozik, vagyis minden információ megtalálható róluk a neten?
longkft.hu/audioblog/

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Ezt most találtam. Lehet, hogy volt már?  gyt

http://prohardver.hu/hir/lemezjatszo_tu_kozelrol.html

Szuper!
Más.
T.Fórumtársak!
Európában vagyunk,így érthető,hogy európai lemezjátszókról szinte minden információ megtalálható!
Az viszont számomra nagy szomorúság,hogy amerikai készülékekről 0 az infó!
Tisztelettel kérem,akinek van tapasztalata amerikai lemezjátszókkal,ossza meg benyomásait!
Gyuri

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt most találtam. Lehet, hogy volt már?  gyt

http://prohardver.hu/hir/lemezjatszo_tu_kozelrol.html

pferi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 271

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pferi »

Vinyl hallgatásához érdemes lecserélni a gyári gumi alátétet filcre?

És a súly stabilizátort/leszorítór mekkorát éedemes/ajánlott használni?
Neten nézegettem, kapható 310, 665, 860, 1050 g -al.

Vannak olyan leszorítók, amik a tengelyt fogják meg, azok minimálisan terhelik a csapágyat.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: franz »

Igen, én is vinylt teszek a lemeztányérra.
Ö,...akkor a vinyl is alkalmatlan fogamzásgátlásra, ez oda vissza igaz?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszi a válaszokat.

A tengely terhelhetőségérecnem találtam semmit a neten, se a manual -ban.
(technics sl-1900)

Nem egyértelmű ezeknek a súlyoknak a pozitív hatása, ne kapkodd el a vásárlást, kérj egyet kölcsön és próbáld ki.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Mindenképpen.A gumi alkalmatlan zenehallgatásra.
Igen, én is vinylt teszek a lemeztányérra.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Van aki a filcre esküszik,van aki a gumira, parafára stb.
A súlynál vedd figyelembe mit bír a tengely. Egy 11 kilós Thorens 10 mm körüli tengelye elbír 750 grammot az alap 4 kg tányér mellett.
Egy 3-4 kg- os lemezjátszó viszont nem biztos,hogy tartósan bírja.

Köszi a válaszokat.

A tengely terhelhetőségérecnem találtam semmit a neten, se a manual -ban.
(technics sl-1900)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Mindenképpen.A gumi alkalmatlan zenehallgatásra.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Van aki a filcre esküszik,van aki a gumira, parafára stb.
A súlynál vedd figyelembe mit bír a tengely. Egy 11 kilós Thorens 10 mm körüli tengelye elbír 750 grammot az alap 4 kg tányér mellett.
Egy 3-4 kg- os lemezjátszó viszont nem biztos,hogy tartósan bírja.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Szia!
Már találkoztam a jelenséggel. A kapcsoló érintkezőit áthidalja egy pár nF kondenzátor. (nálad ez egy narancssárga színű korong, két lábbal). Ennek az a szerepe, hogy megvédje a kapcsoló érintkezőit a károsodáskor, amikor kikapcsolod a gépet. Viszont ennek hozadéka, hogy egy minimális áram akkor is folyik a kondenzátoron, (és így a motoron is) amikor ki van kapcsolva. Ez a kis áram kevés ahhoz, hogy a motort megforgassa, de ahhoz elég, hogy rezegtesse, ami viszont hangot ad. Ha a kondenzátort kiforrasztod, a hang megszűnik, Viszont előbb fog meghibásodni a kapcsoló. 

Köszi
közben kicsit játszottam a kapcsolóval, egyértelmű ott van a hiba. van mikor félállásnál megszűnt a pörgetés. oda kell figyelnem a kikapcsolásra, illetve olyan elosztóba tettem, amin van kapcsoló.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1199

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Szia!
Már találkoztam a jelenséggel. A kapcsoló érintkezőit áthidalja egy pár nF kondenzátor. (nálad ez egy narancssárga színű korong, két lábbal). Ennek az a szerepe, hogy megvédje a kapcsoló érintkezőit a károsodáskor, amikor kikapcsolod a gépet. Viszont ennek hozadéka, hogy egy minimális áram akkor is folyik a kondenzátoron, (és így a motoron is) amikor ki van kapcsolva. Ez a kis áram kevés ahhoz, hogy a motort megforgassa, de ahhoz elég, hogy rezegtesse, ami viszont hangot ad. Ha a kondenzátort kiforrasztod, a hang megszűnik, Viszont előbb fog meghibásodni a kapcsoló.

Így van ahogy írod. Lehet hogy érdemes lenne beszerelni egy hálózati kapcsolót ami teljesen áramtalanítaná a készüléket. De ha nem zavar a jelenlegi állapot sem így hogy már tudja a kérdező a probléma okát , akkor nyugodtan marsdhat eredetiben minden.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

rendben, én értem félre a bekapcsoló gombot: de igen van a jobb sarokban az "on-off", én még egy plusz kapcsolóra gondoltam, az nincs

leszedtem a tányért, motor felől jön és nem egyenletes az elektromos búgás, hanem amolyan "ta-ta-ta-ta-ta".

valóban ha áram alatt van, folyamatosan pörög a tengely.

hogyha a rögzítő piros rögzítő csavarokat megfogom, enyhén remegnek, ami nem tudom normális dolog-e, de valszeg igen.

Szia!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát nem tudom. Nem ismerem a készüléket belülről. Eghez már látni kellene a belsejét.
netes

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

lehet kicsit elbeszélünk egymás mellett...

automata lift és a kar megtalálható a lejátszón.
ha automata teszi le gombnyomásra, akkor huppan.
ha a kart használom, ezt nevezem manuálisnak, akkor mivel én szabályozom a tú lemezre engedését nincs gond...hogy eközben a lift is megy lefele, azt soha nem figyeltem meg, pláne nem azt h ilyenkor az is fonoman ereszkedik le, vagy úgy huppan, mint autómata üzemmódnál.

nem tudom erre gondoltál-e?

Manuálisan a lifttel tedd le a kart de csak indittsd el a liftet és figyeld hogy megy le. Ha huppan mint automatán akkor a lift rendszerében van probléma. Lehet hogy csak állítani kell akkor rajt. Valahol belül gondolom. De lehet hogy a zsír ment ki belőle. Vagy épp valakinek. Meg lassan működött é beolajozta. ..... De ez csak úgy lehet ha nemrég került hozzád.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Tehát manuálisan funoman megy le a lift anélkül hogy vezetnéd?

lehet kicsit elbeszélünk egymás mellett...

automata lift és a kar megtalálható a lejátszón.
ha automata teszi le  gombnyomásra, akkor huppan.
ha a kart használom, ezt nevezem manuálisnak, akkor mivel én szabályozom a tú lemezre engedését nincs gond...hogy eközben a lift is megy lefele, azt soha nem figyeltem meg, pláne nem azt h ilyenkor az is fonoman ereszkedik le, vagy úgy huppan, mint autómata üzemmódnál.

nem tudom erre gondoltál-e?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Manuálisan is letudom engedni a kart.
Ekkor a huppanás értelemszerűen nem jelentkezik, hisz finoman történik ilyenkor a ráhelyezés.
Nem vészes a jelenség automata indításnál, csak jobb lenne tű kímélés szempontjából és érzés szempontjából is , hogy ne úgy kezdődjön a móka, hogy "huppp".
Gondoltam megkérdem hátha tud valaki egyből megoldást, hátha van olyan hogy csak valami csavart kell meghúzni.

Tehát manuálisan funoman megy le a lift anélkül hogy vezetnéd?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Manuálisan is lehet kezelni ? Úgy nem csinálja? Akkor sem ha a karliftet hagyod magától lemenni a kézi beindítás után?

Manuálisan is letudom engedni a kart.
Ekkor a huppanás értelemszerűen nem jelentkezik, hisz finoman történik ilyenkor a ráhelyezés.
Nem vészes a jelenség automata indításnál, csak jobb lenne tű kímélés szempontjából és érzés szempontjából is , hogy ne úgy kezdődjön a móka, hogy "huppp".
Gondoltam megkérdem hátha tud valaki egyből megoldást, hátha van olyan hogy csak valami csavart kell meghúzni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

sajnos nem, próbáltam már.

Hát nem tudom. Nem ismerem a készüléket belülről. Eghez már látni kellene a belsejét.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Próbáld meg a konnektorba fordítva bedugni a hálózati kábelét. Változik a helyzet?

sajnos nem, próbáltam már.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Még valamire figyelmes lettem pár hete.
Az automata lejátszó indításkor mikor magától helyezi le a lemezre a tűt, kissé gyorsnak találom, nem mondanám , hogy úgy dobja, de egy huppanás mindig kihallatszik a hangszóróból.
Lehet ezen valamit finomítani, hogy szép lassan tegye le? (Technics sl-1900)

Manuálisan is lehet kezelni ? Úgy nem csinálja? Akkor sem ha a karliftet hagyod magától lemenni a kézi beindítás után?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Még valamire figyelmes lettem pár hete.
Az automata lejátszó indításkor mikor magától helyezi le a lemezre a tűt, kissé gyorsnak találom, nem mondanám , hogy úgy dobja, de egy huppanás mindig kihallatszik a hangszóróból.
Lehet ezen valamit finomítani, hogy szép lassan tegye le? (Technics sl-1900)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

rendben, én értem félre a bekapcsoló gombot: de igen van a jobb sarokban az "on-off", én még egy plusz kapcsolóra gondoltam, az nincs

leszedtem a tányért, motor felől jön és nem egyenletes az elektromos búgás, hanem amolyan "ta-ta-ta-ta-ta".

valóban ha áram alatt van, folyamatosan pörög a tengely.

hogyha a rögzítő piros rögzítő csavarokat megfogom, enyhén remegnek, ami nem tudom normális dolog-e, de valszeg igen.

Próbáld meg a konnektorba fordítva bedugni a hálózati kábelét. Változik a helyzet?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”