Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tonya »

Nos azért lehet találni dobozt ami jól szól rock zenén és  jazzon is és elég minden evő pl. B&W DM12 és nem is drága (persze ez relatív) nem is kell nagy vas alá. Akár az itt ajánlott Kenwood 3020 SE is jó hozzá.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Ezek szerint már most csúcs hifim van!!!

Nem túl biztató mindenesetre. Én bad religion-t hallgattam cd-ről és fájt amit hallottam. Házimozin is és Rotelen is. Lehet a Tannoy-t kéne lecserélni...

Egyébként milyen szempontból "fájt" amit hallottál?

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Nem túl biztató mindenesetre. Én bad religion-t hallgattam cd-ről és fájt amit hallottam. Házimozin is és Rotelen is. Lehet a Tannoy-t kéne lecserélni...

Szvsz. most rátapintottál a lényegre. A rotel, meg denon erősítő cserebere lényegesen kisebb változást hoz, mint egy hangsugárzó csere. Engem meglepne, ha egy sima erősítő cserével révbe érnél. Én a "tömörebb" rock zenékhez (meg általában is XD ) nagyobb méretű hangsugárzót javaslok. Nem azért, hogy lehessen üvöltöztetni, hanem hogy az alsó oktávokból is legyen valami. Saját ízlésem szerint egy lehetőleg humánus hangú párosításra törekednék az erősítő-hangsugárzó párosításnál, lágyabb hangú erősítőt választanék metalhoz meg rockhoz (meg bármihez...). Persze ez jócskán az én ízlésemet tükrözi.
De talán megéri hallgatóznod ilyen irányban!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

...Gondolom egy szép akusztikus zene nagyobb eséllyel szól szépen bárhol, míg egy tömött rock/punkos téma viszont már feladja a leckét a technikának. Egyelőre próbálok viszonyítási pontot találni, de köszi a segítséget.
Na azért ezzel a kijelentéssel vigyáznék. Mondjuk egy-két akusztikus hangszer hangjának átvitele még csak-csak, vagy kamara zene, de egy szimfonikus zenekar, a dinamikájával, az arányaival, a sok-sok hangszerrel, a hangversenyterem akusztikájával, na az föladja a leckét rendesen a rendszernek, de még a szobának is.

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Sajnálom! Azt hittem, hogy megúszom 15 eFt-ból! 
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Akkor ne is keressek magasabb kategóriás erősítőt, kizárólag csak belépőt?   

Vegyél P.M.P.O. 1000Watt-ost! ha jár hozzá szigorúan műanyag dobozos hangszóró legalább 5.1 az még jobb:)

ON...
Szerintem nem a rock/metál szól rosszabbul, hanem a minőségi felvétel minőségét hallod meg jobban és nagy a kontraszt.  Betettem most én is a 86-os magyar queen koncertet, fájdalmasan rossz, nem tiszta, mintha olcsó magnószalag lenne táskarádióból. A remasterelt queen sokkal jobb, de még mindig sehol nincs egy modern digitális rögzítésű akusztikus anyaghoz képest...  
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ezt a rock dolgot en is eszre vettem, minel jobban fejlesztem a HIFI-t annal szarabbul szol rajta a rock. Nagyon szerettem a Queen-t de most szinte hallgathatatlan vagy csak nem tudok egy megfelelo anyagot talalni, olyan semmit mondoan szol pedig aztan Freddie Mercury-nak igen csak jo hangja volt.

Ez azért van, mert alsóbb kategóriákban mindig jelentős kompromisszumokat köt az ember. Mivel kissé más kvalitások szükségesek ahhoz, hogy egy jazz vagy klasszikus zene ill. a metal jól szóljon, ill a fejlesztést mindenki az előbbi, kifinomultabb zenékkel tesztelve teszi meg, így a fejlesztés metaltól más irányt vesz. Ehhez jön hozzá, hogy a metal albumok felvételi, keverési minősége sokszor kritikán aluli, így egy jobb rendszerrel a hibák is feltűnőbbek lesznek.
De persze vannak olyan erősítők is nem drágán, amik műfaj-függetlenek, ilyen pl. az épített HT-A30 vagy az új Hivox (Amp4Me/You).

(Mellesleg a Tannoy dobozok sem igazán rockerek, főleg nem Rotellel)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok!

Olvasom, amiket írtok.
Főleg metalt (80 %) hallgatok, most állok erősítő vásárlás előtt.

Mondjuk költségkímélőbb, szó mi szó! 

De viszont amiota jobb a hangrendszer itthon azota sokkal tobb akusztikus hangszeres zenet hallgatok es nem sajnalom egyre jobban tetszik foleg ha noi vocal van benne. Egyebkent mindenkinek a sajat utjat kell jarni mas nemtudja ezt az utat megtenni helyetted. Ki kell probalni tobb tobb erositot es magad eldontod, hogy meg-e eri cserelni. Olyan nincs, hogy ajanlanak egy darab barmilyen hifi komponenst es az tuti bevalik. 
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Sziasztok!

Olvasom, amiket írtok.
Főleg metalt (80 %) hallgatok, most állok erősítő vásárlás előtt.

Mondjuk költségkímélőbb, szó mi szó! 
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bil »

minel jobban fejlesztem a HIFI-t annal szarabbul szol rajta a rock.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Azért a 20 (idősebb is) év körüli vasakkal nem sokszor van gond, ezeket még arra tervezték hogy ne csak a garanciális időt bírják ki!
De vannak szakik akik átnézik és cserélik az alkatrészeket ha kell...

Ha tetszik ha nem a Rock, Metal és a nagy zenekari műveket a legnehezebb bevinni egy szobába!
Sajnos a legtöbb Rock album keverése is úgy van elkészítve hogy egy gyenge készülékkel szóljon valahogyan de egy jó láncban nem tud jól szólni (ez igaz a nagy bandákra is)!
Így nehéz metal-al demózni még ha azt is szereti az ember... komolyabb rendszeren sem fogja megkapni a várt hangot!
Legalábbis ezt tapasztaltam.

Mindenkimek más jön be és nem egy készüléket hallasz hanem egy láncot aminek része a forrás, kábelek, erősítő, hangsugárzó és maga a szoba is!
Tehát én szerethetek egy hangkaraktert (bizonyos gyártók rendelkeznek ezzel) amit más ki nem állhat és fordítva, nagyon nem vagyunk egyformák!
Ez egy ilyen hobby!

Ezt a rock dolgot en is eszre vettem, minel jobban fejlesztem a HIFI-t annal szarabbul szol rajta a rock. Nagyon szerettem a Queen-t de most szinte hallgathatatlan vagy csak nem tudok egy megfelelo anyagot talalni, olyan semmit mondoan szol pedig aztan Freddie Mercury-nak igen csak jo hangja volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Egy db. külföldi oldalt találtam, ott "big old japan" elősítőt javasoltak az M2-khöz, vagy régi Marantz-ot, de ott volt a Rotel is az ajánlások között, tehát ezek alapján bármi lehet. Valóban az a legjobb, ha meghallgatom. Az is lehet, hogy olyan lemezeket erőltetek, ami sehol sem jól szól, vagy béna a masteringje. Gondolom egy szép akusztikus zene nagyobb eséllyel szól szépen bárhol, míg egy tömött rock/punkos téma viszont már feladja a leckét a technikának. Egyelőre próbálok viszonyítási pontot találni, de köszi a segítséget.Azért a 20 (idősebb is) év körüli vasakkal nem sokszor van gond, ezeket még arra tervezték hogy ne csak a garanciális időt bírják ki!De vannak szakik akik átnézik és cserélik az alkatrészeket ha kell...

Ha tetszik ha nem a Rock, Metal és a nagy zenekari műveket a legnehezebb bevinni egy szobába!
Sajnos a legtöbb Rock album keverése is úgy van elkészítve hogy egy gyenge készülékkel szóljon valahogyan de egy jó láncban nem tud jól szólni (ez igaz a nagy bandákra is)!
Így nehéz metal-al demózni még ha azt is szereti az ember... komolyabb rendszeren sem fogja megkapni a várt hangot!
Legalábbis ezt tapasztaltam.

Mindenkimek más jön be és nem egy készüléket hallasz hanem egy láncot aminek része a forrás, kábelek, erősítő, hangsugárzó és maga a szoba is!
Tehát én szerethetek egy hangkaraktert (bizonyos gyártók rendelkeznek ezzel) amit más ki nem állhat és fordítva, nagyon nem vagyunk egyformák!
Ez egy ilyen hobby!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

A PM 45 14-ért jó áron van, ha egyébként hibátlan a készülék.  
Mint kiderült, 6 éves inaktív hirdetés volt, csak fönn maradt a neten. 

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Ezt Bese Attiláék az Alisca Orange műhelyben 2-3 napos átfutással 5-10.000- közötti áron megcsinálják neked, aztán megint 10 évig nincs vele gondod.
Ez az ami kellett, nagyon szépen köszi!

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Ha jól szól,akkor azt érzed,nem hit és hiba kérdése ez.
Vidd haza a kiszemelt vasakat próbára letét után,ne a dobozokat cipeld.

Igen, ez szimpatikus opció, ha a környéken lakik az eladó. Eddig nem is gondoltam, hogy a hangzás ennyire szubjektív dolog (nyilván ez megmosolyogtató), de valamiért azt gondoltam, hogy ha van egy jó sztereó erősítő, akkor annak jónak kell lennie és kész. Időbe került, még elfogadtam a tényeket. 

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Van a fekete műanyag előlapos újabb széria, a i a 80-as 90-es években készült, ez a PM sorozat, ebből vannak a kétszámjegyűek, ha teheted minél magasabb számjegyűt válassz, Az általában ezüst színű fém  előlapos 70-es évekbeli vintage receiverek (rádióerősítők) pedig négy számjegyűek. Itt is a nagyobb számjegyű a nagyobb teljesítményű erősítő, de már 2x30, 2x40 W elég lehet. (persze a több jobb, de azt vedd, amire most keret van) 
Köszi, közben én is utánanéztem.
A vintage-nek komolyabb ára van és ott a kinézet nekem nem annyira tetszik (szubjektív nyilván), viszont pl. találtam egy PM45-öt 14-ért, lehet az is megér egy próbát.
Ha ezekben a régi erősítőkben a kondik már nincsenek jó állapotban (és ha gyáriak, akkor nincsenek 20 év után), akkor ez végleg hazavágja a hangot, vagy csak annyira számít, hogy később éri el az optimális hangminőséget?
Ha ilyen régebbi cuccot vesz az ember, akkor gondolom rá kell számolni felújítást is. Ezek hogy oldhatók meg és milyen árban vannak? Vannak itt szakik a fórumon ahol lehet érdeklődni? Sajnos nem értek az elektronikához és ugyan van pákám, de nem mernék belerondítani egy erősítőbe.
Már csak azért is kérdezem, mert itt a fórumon szemezek egy Philips CD160-assal és ott maga a vevő is mondta, hogy recap-olni kellene már.
( bocs, ha sok a kérdés, de ilyenek a kezdők... )

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Gondolom ez kezdő hiba, amikor az ember új a témában és akkor is azt hiszi hogy jól szól, amikor nem, hiszen biztos a tapasztaltabbak jobban tudják / bennem van a hiba, stb.
Ha cserélgetem az erősítőket, akkor max 1-3 ezret bukok rajtuk és így többet ki tudok próbálni de valóban az lenne a legjobb, ha elviszem a hangfalat.
A Marantz több helyen feljött, lehet az lesz majd a köv. próba.

Ha jól szól,akkor azt érzed,nem hit és hiba kérdése ez.
Vidd haza a kiszemelt vasakat próbára letét után,ne a dobozokat cipeld.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Szinte minden árszinten összerakják őket:

Én valami nagyobb PM szériás Marantzot, vagy egy vintage Marantz receivert néznék hozzá. (2225-től felfelé bármelyiket)

Igen, a Marantz esélyesnek tűnik, de ott mér nem igazondtam ki a jelöléseken.

Ezt írja vki:
"Need a PM45 at least as the PM35 etc. doesn't have the grip for the Mercury 2/ S/ M20 Gold"
Te viszont 4-jegyű típust írsz, még böngészek a neten, de köszi a guglizást, csekkolom a videókat!

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

akkor ajanlom ujra a Kenwood KA-3020SE-t :-)
kikapcsolhato mely-magas.

nekem kicsit azok nelkül is elettelibb, mint a Rotel volt.

Szerintem a te Rotel-edet vettem meg, megnéztem a képeket, ua. matrica van rajta ugyanúgy.
Amúgy igen, talán azt is meg kellene hallgatnom...

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Sajnálom hogy megvetted a Rotelt annak ellenére is hogy nem tetszett!
Gondolom ez kezdő hiba, amikor az ember új a témában és akkor is azt hiszi hogy jól szól, amikor nem, hiszen biztos a tapasztaltabbak jobban tudják / bennem van a hiba, stb.
Ha cserélgetem az erősítőket, akkor max 1-3 ezret bukok rajtuk és így többet ki tudok próbálni de valóban az lenne a legjobb, ha elviszem a hangfalat.
A Marantz több helyen feljött, lehet az lesz majd a köv. próba.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Szerintem első körben próbálj utána nézni, kérdezni, hogy itthon, ill. külföldön milyen erősítőkkel teszik össze leggyakrabban a Tannoy hangfalakat, és hátha sikerül olyan fórumtárssal is beszélned, aki megengedi, hogy meghallgasd a rendszerét. ha aztán találsz kedvedre valót, akkor érdemes abból a márkából társat választani a hangfaladhoz. Vannak elég biztos tippek is, amit a forgalmazók is össze szoktak rakni, ilyen amit javasoltam, a Marantz a Tannoy mellé. A Rotel erősítőket általában B&W, vagy Focal dobozokkal szokták hallgatni, persze mint minden ez is ízlés kérdése, néha egész meglepő rendszerek is bejöhetnek az embereknek. Ha melegebb hangú erősítőt keresel, akkor vagy a már említett Marantz PM szériája közül válogass, vagy valami régebbi Arcam, vagy régebbi Harman Kardon erősítőt, ami a híre ellenére bizony meleg hangú, esetleg válassz valami szép vintage receivert. Ezek közül bármelyiket megtalálod a hirdetések között 30-50.000,- között már egész jók is vannak. Kábelekkel csak akkor foglalkozz, ha már megvan az új erősítő. 

Egy db. külföldi oldalt találtam, ott "big old japan" elősítőt javasoltak az M2-khöz, vagy régi Marantz-ot, de ott volt a Rotel is az ajánlások között, tehát ezek alapján bármi lehet. Valóban az a legjobb, ha meghallgatom. Az is lehet, hogy olyan lemezeket erőltetek, ami sehol sem jól szól, vagy béna a masteringje. Gondolom egy szép akusztikus zene nagyobb eséllyel szól szépen bárhol, míg egy tömött rock/punkos téma viszont már feladja a leckét a technikának. Egyelőre próbálok viszonyítási pontot találni, de köszi a segítséget.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nem volt hangszinszabalyzo a hazimozin, igy sztem nem az hianyzik.
Mindenképp beszerzek kabeleket, hogy azert ne ilyen Hama ic kabelen menjen a jel, meg a hangszoro is kap egy belepo kabelt, de felek igazatok van. Megvetelnel meghallgattam a Rotelt vmi Dalin es kib. szaraz hangja volt, ami egyaltalan nem tetszett mar akkor sem, pedig ott minden kabel atom volt, de gondoltam, majd talan a sajat Tannoy m2-kel jobban/maskepp szol, de nem jott be. Nem feltetlenul a hangszinszabalyzo potik hianyoznak, hanem inkabb a teltebb karakteru hang. Legalabbis igy gondolom zold fulekkel. A kabelezes utan megprobalok szerintem majd mas erolkodoket, de mivel meg is kell venni oket, igy eloszor az olcsobbakkal probalkozom majd. Koszi a tippeket. Vagy lehetne hogy mindenki elhozza hozzam a fiokban levo tarcsi erolkodojet, en meg vegighallgatom oket, nagy kegyelmemben... (just kiddin')
Sajnálom hogy megvetted a Rotelt annak ellenére is hogy nem tetszett!Ha legközelebb elmész valahová akkor vidd el a dobozokat (ha megoldható) és ihaz hogy nem otthoni körülmények között de mégis kapsz némi "képet a hangról"!

A veszek - eladok dologgal szintén az a baj mint a mások vépeménye alapján (látatlanban, hallatlanban) vásárlás... besétálsz az erdőbe!

Kábelt majd akkor vegyél ha megvan a megfelelő vas!
Cd szerintem egy jó Philips, Marantz személyében 8-15 e ft körül simán jó!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Nem volt hangszinszabalyzo a hazimozin, igy sztem nem az hianyzik.
Mindenképp beszerzek kabeleket, hogy azert ne ilyen Hama ic kabelen menjen a jel, meg a hangszoro is kap egy belepo kabelt, de felek igazatok van. Megvetelnel meghallgattam a Rotelt vmi Dalin es kib. szaraz hangja volt, ami egyaltalan nem tetszett mar akkor sem, pedig ott minden kabel atom volt, de gondoltam, majd talan a sajat Tannoy m2-kel jobban/maskepp szol, de nem jott be. Nem feltetlenul a hangszinszabalyzo potik hianyoznak, hanem inkabb a teltebb karakteru hang. Legalabbis igy gondolom zold fulekkel. A kabelezes utan megprobalok szerintem majd mas erolkodoket, de mivel meg is kell venni oket, igy eloszor az olcsobbakkal probalkozom majd. Koszi a tippeket. Vagy lehetne hogy mindenki elhozza hozzam a fiokban levo tarcsi erolkodojet, en meg vegighallgatom oket, nagy kegyelmemben... (just kiddin')

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Megvettem a rotelt, fuu nagyon steril hangja van. Egyelőre még kell értelmes kábeleket vennem meg egy jófajta cd játszót, de ha nem javul nagyon sokat a hang, akkor lehet veszek egy olyan erősítőt, amin lehet adni neki basszust meg magasat és akkor lehet kiderült hogy kár belém a hifi.
akkor ajanlom ujra a Kenwood KA-3020SE-t :-)
kikapcsolhato mely-magas.

nekem kicsit azok nelkül is elettelibb, mint a Rotel volt.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

Megvettem a rotelt, fuu nagyon steril hangja van. Egyelőre még kell értelmes kábeleket vennem meg egy jófajta cd játszót, de ha nem javul nagyon sokat a hang, akkor lehet veszek egy olyan erősítőt, amin lehet adni neki basszust meg magasat és akkor lehet kiderült hogy kár belém a hifi.

Adj időt magadnak és a fülednek. A korábban hallgatott erősítődön használtad a hangszínszabályzást? Amennyiben igen, akkor érthető, hogy a Rotel hangját sterilnek hallod. Idő kell míg az agyunk és a fülünk átáll a lineáris hangképre. Ezen sokat a cd lejátszó és a kábelek cseréje sem segít, azzal ráérsz később. Persze az is előfordulhat, hogy ez nem a te világod. Ez esetben venni kell egy olyan készüléket amelynek vannak hangszínszabályzói. Azon úgy állítod be ahogy neked tetszik.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”