Javaslom, használd a Denafrips drivereit, a legutóbbi USB driver frissítés 2023. március 01-én volt, Thesycon V5.57.0 verzióra https://www.denafrips.com/win-os
Működnie kell Musician DAC-kal is.

Javaslom, használd a Denafrips drivereit, a legutóbbi USB driver frissítés 2023. március 01-én volt, Thesycon V5.57.0 verzióra https://www.denafrips.com/win-os

Hát ezt furcsállom. Denafrips-nél van terméktámogatás, garancián túli támogatást is adtak a DAC javításához.blackfriar írta: ↑2023.04.13., csüt. 18:08Amúgy saját tapasztalatok alapján:
Musician = nincs minőségbiztosítás, nincs support

Köszönöm az infókat, de szinte biztos, hogy a Pegasusból tégla lenne, így inkább nem próbálom ki.robi-k írta
Nem emlékszem a Musician Pegasus-ban alkalmazott FPGA chip típusára (amúgy az Ares II és a Pegasus is egy gyártósoron készülnek, és kapcsolástechnikailag nagyon hasonlóak), de ha megegyezik az Ares II-ben alkalmazott FPGA EP4CE6F tip. chippel, akkor - szigorúan saját felelősségedre! - FPGA firmware frissítéshez használhatod az Ares II FPGA firmware-t: https://drive.google.com/file/d/126inEP ... sp=sharing
A firmware telepítése USB-n történik PC-ről: https://www.vinshineaudio.com/denafrips ... are-update

Hát ehhez csak gratulálni tudok.fapaci írta
Van rá lehetőség, frissítik is a firmware-t pár havonta, de valamiért nem teszik közzé a honlapjukon.

Nem emlékszem a Musician Pegasus-ban alkalmazott FPGA chip típusára (amúgy az Ares II és a Pegasus is egy gyártósoron készülnek, és kapcsolástechnikailag nagyon hasonlóak), de ha megegyezik az Ares II-ben alkalmazott FPGA EP4CE6F tip. chippel, akkor - szigorúan saját felelősségedre! - FPGA firmware frissítéshez használhatod az Ares II FPGA firmware-t: https://drive.google.com/file/d/126inEP ... sp=sharing

Van rá lehetőség, frissítik is a firmware-t pár havonta, de valamiért nem teszik közzé a honlapjukon.blackfriar írta: ↑2023.04.12., szer. 16:12Sajnos a Musician-nél nem létezik firmware frissítési lehetőség.

Sajnos a Musician-nél nem létezik firmware frissítési lehetőség.robi-k írta

Nem tudom, hogy a Pegasus-hoz van-e FPGA firmware frissítés vagy sem, de pl. a Denafrips Ares II 12th-hoz van https://www.vinshineaudio.com/post/q-a- ... 2976204eb9, és jelentős változást hoz hangban (lágyabb/zeneibb lesz, és az új firmware-vel az Ares II jobban hasonlít az Ares I hangjára).

Próbálj olyan eszközöket keresni, amelyek már 5.2 vagy 5.3 kapcsolatot biztosít.orionr írta: ↑2023.03.23., csüt. 15:12Sziasztok! Valakinek van tapasztalata ezekkel a BLUETOOTH ADÓ-VEVŐ készülékekkel kapcsolatban? Kinéztem egy FIIO BTA30 PRO-t, nem tudom, hogy ez mennyire jó hangminőséget képvisel? Vagy tudtok ajánlani valami mást, még elfogadható áron?
A cél, hogy telefonról küldeném a hangot, bluetoothon, egy régi sztereó erősítőre.
Előre is köszi a válaszokat!

A kérdés átkerült a helyére.tnp írta: ↑2023.03.20., hétf. 17:07Sziasztok!
Van valakinek bármilyen tapasztalata DAP-ról hordozható DAC-ra és/ vagy fordítva váltásról?
Kizárólag hangminőség tekintetében érdekel, hogy egy 100 ezres DAP lehet-e pariban hasonló értékű DAC-kal?
Mi a tapasztalás, DAP-nak, vagy DAC-nak szebb a hangja?
Köszi!![]()
Egyetértek. A CXN-ben és Dacmagic 200-ban közel azonos kategóriájú DAC van, legfeljebb kicsit másképp fog szólni, de nem jobban, ahhoz egy-két kategóriával feljebb kellene DAC-ot keresni. Ez egy elég értelmetlen beruházásnak tűnik.tomrider írta: ↑2023.03.12., vas. 15:46Első, sőt második hallásra sem értem a felvetést...nem vagyok meggyőződve róla, hogy azzal a külső dac-al jobb hangot kellene kapnod. A CXN egy elég jo hangú lejátszó önmagában, ezen javítani nem ezzel a dac-al fogsz...szerintem. Ezek a lejátszók általában jól össze vannak válogatva, és nem biztos, hogy digitális futóműként többet lehet belőle kihozni. De ha igen, akkor ennél jobb DAC kell hozzá. Talán van itt olyan, aki CXN-t használ külső DAC-al, akkor okosabbak leszünk...Pascovi írta: ↑2023.03.12., vas. 14:19Kedves fórumozók,Admin!
Az admin segítségével beüzemeltem ezt az új Dacot, mivel hétvége volt csak a fiókban talált gyenge minőségű digitális koax kábel, és a gyári komolytalan adaptere van jelenleg hozzá. Az eddig hallgatott láncban Cambridge Audio CXN streamer volt, teljesen jó kábelezésssel.(Qed,Chord)A jelenleg frissen beüzemelt Dac bár lényegesen részletezőbb,de nagyon tompán szól, kifejezetten bántó nekem. Kérdésem kifejezetten arra irányul hogy a jó időségű digitális koax kábel mennyit javít ezen?A lineáris táp mennyire fontos ehhez? 12V/2A aramfelvetele van. Köszönöm előre is.
Ha valakinek van esetleg jobb minőségű lineáris tápja, érdekel ami esetleg kézzel készített itthoni, nem feltétlen akarok kínait, venni boltban.
Köszönöm előre is.

Első, sőt második hallásra sem értem a felvetést...nem vagyok meggyőződve róla, hogy azzal a külső dac-al jobb hangot kellene kapnod. A CXN egy elég jo hangú lejátszó önmagában, ezen javítani nem ezzel a dac-al fogsz...szerintem. Ezek a lejátszók általában jól össze vannak válogatva, és nem biztos, hogy digitális futóműként többet lehet belőle kihozni. De ha igen, akkor ennél jobb DAC kell hozzá. Talán van itt olyan, aki CXN-t használ külső DAC-al, akkor okosabbak leszünk...Pascovi írta: ↑2023.03.12., vas. 14:19Kedves fórumozók,Admin!
Az admin segítségével beüzemeltem ezt az új Dacot, mivel hétvége volt csak a fiókban talált gyenge minőségű digitális koax kábel, és a gyári komolytalan adaptere van jelenleg hozzá. Az eddig hallgatott láncban Cambridge Audio CXN streamer volt, teljesen jó kábelezésssel.(Qed,Chord)A jelenleg frissen beüzemelt Dac bár lényegesen részletezőbb,de nagyon tompán szól, kifejezetten bántó nekem. Kérdésem kifejezetten arra irányul hogy a jó időségű digitális koax kábel mennyit javít ezen?A lineáris táp mennyire fontos ehhez? 12V/2A aramfelvetele van. Köszönöm előre is.
Ha valakinek van esetleg jobb minőségű lineáris tápja, érdekel ami esetleg kézzel készített itthoni, nem feltétlen akarok kínait, venni boltban.
Köszönöm előre is.

A felvetés ismét átkerült a helyére.Ha lehet a jövőben kérlek tematikusan használd a fórumot (azaz: mindennek van helye, csak meg kell keresni-tudom, hogy ez időbe telik, de nekünk is átpakolgatni a rossz helyre nyitott topikokat illetve azok tartalmát).Köszi.

A kérdés és a válaszok átkerültek a helyükre.

Örülök, jó zenehallgatást kívánok!

A CXN Digital outputs S/P dif Co-axial kiementét kell rákötnöd a Dacmagic D1 vagy D2 S/P dif Co-axial in bemenetére,Pascovi írta: ↑2023.03.11., szomb. 21:03Kedves fórumozók nagyon tapasztalatlan vagyok a Daccal, mert ez az első,és konkrétan nem tudom bekötni. Ebben kérnék segítséget tapasztalt fórumtárstól.
Ami a jelenlegi konfiguráció Exposure 3010 elő és végfok páros,forrásként Cambridge Audio CXN első generációs streamer megy. Ha valaki segítene nagyon megköszönném, az erősítő természetesen be van üzemelve és a CXN nel hallgatom.De szeretnék egy kis másságot hangban,ezert lett a Dac.Teszek fel képet segitségnek a CXN hátuljáról es az előfok hatuljáról.D8064474-CD95-4CFD-BDAC-660CA65253BB.jpegFD89E3BB-B045-4A92-9498-9FD6891EC239.jpeg

A tápot meg lehet oldani azért egyszerű és reverzibilis módon is.

Ez így kerek. Köszönöm válaszod!sutemenyx írta: ↑2023.03.07., kedd 16:58
Hát ha valaki megkérne, hogy hozzuk ki belőle amit csak lehet, és kifizetni is hajlandó lenne bármennyit, akkor a zöld ES Nichiconok helyére piros vagy lila bg-t tennék. Az SMD osconokat kidobálnám és a helyükre ráforrasztanék fekete bg-ket vagy Kaisei-eket vagy régi piros Cerafine-okat, netán ROE-kat.
Azt a kapcsolóüzemű tápot a további tápkörökkel (bal-alul) lefűrészelném, és tennék be normális trafót, normális kondenzátorokkal, stabilizátorokkal.
Ez túl sok módosítás egy ilyen cuccon, ugyhogy hozzákezdeni sem érdemes. Használni kell így, ahogy van, aztán ha nem tetszik, venni helyette valami jobbat.
Arra jó lehet, hogy ha kísérletezni akarsz kondenzátorokkal, akkor a zöldek helyén tudod próbálgatni. De csak egymáshoz képest, azaz relatív fogod tudni a különféle tipusok közt a különbséget, és csak valahány %-ban.
Abszolút mértékben nem tudod megállapítani belőle, hogy melyik kondenzátor milyen.