Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Re: Kábelezzünk
Szia, Bagoly!

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
----
Ha beleolvasok ebbe a nagyon pörgő topikba mindig egy régi vicc jut eszembe. Móricka ne járj körbe, mert leszegezem a másik lábadat is!
Olyan emberek ismételgetnek vég nélkül saját vagy általános dogmákat, akik már rájöttek arra, hogy igen fontos egy rendszerben a kábelezés. Most már csak arra kéne rájönni hogy lépjen ki Móricka a leszögelt cipőből!
Ha beleolvasok ebbe a nagyon pörgő topikba mindig egy régi vicc jut eszembe. Móricka ne járj körbe, mert leszegezem a másik lábadat is!
Olyan emberek ismételgetnek vég nélkül saját vagy általános dogmákat, akik már rájöttek arra, hogy igen fontos egy rendszerben a kábelezés. Most már csak arra kéne rájönni hogy lépjen ki Móricka a leszögelt cipőből!
Ma délután raktam össze egy tápkábelt, és 2 méteres lett, mert 168 centist nem adtak a boltban. Most akkor dobjak ki 32 centit?
Na, te is jókor szólsz!Rock60 írta: ↑2025.01.30., csüt. 20:12Érdekes módon úgy - nem emlékszem a pontos hosszokra, csak a tendenciát mondanám - a 130 centis gyengébben szólt, mint a 168, a 200 - as megint gyengébben, de a 240 - es hasonló jól, mint a 168 - as. Tehát egy hullámzó tendenciát figyeltek meg a hossz növekedés függvényében, nem arányosan volt jobb, vagy rosszabb a hosszabb.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
De pl Avocadot vágtam ketté. A szubokhoz holtbiztosan egyformát akartam, de nyilván alapkarakterben semmi, de ahány Avocadot bekötöttem, minimális difit éreztem, így biztosra mentem, hogy tutira ugyanabból a drótból legyen mindkét szub tápdrótja. Persze, azért volt bennem némi para, de más AN vagy Kondo drótokkal is azt tapasztaltam, nem nagyon zavarja a hossz, így kimondtam az áment. Semmi baja nem lett. A rövidebb drótnak van annyi előnye, hogy nem fekszik annyira a padlón, bár a szuboknál pont az van, hogy az egész fekszik szinte
de találtam ellenpéldát, de azt IC-ben. ott, mintha a hosszabb jobb lenne. egyszer volt egy 3 méteres Vx-em. Jó volt. Aztán feldaraboltuk métereskre és elmaradt a hosszabb verziótól. Olyannyira. higy a réz KSL Vc nekem akkor jobban tetszett, így mindhármat eladtam.
De volt KSL Vz-m is 1,5 méteres, majd későb vettem mellé egy méterest és fura módon, nem tudta, az 1,5-öt. Akinek eladtam ,már volt méterese. Mondtam, ez jobb lesz. nem akarta elhini, de mivel úgyis kellett neki, megvette. Aztán hívott egyből, hogy tényleg jobb. Ezen beindulva. vettem egy 2 méteres LPz-t (akkor már volt egy méteres), ami meg xar volt 2 méteresen
kettévagattam, a méter jó volt...
gondolkodom, mivel játszottam még így. Hitachi SAX102, nyert a 2 méteres. KSL SPc-ből gyártott IC, nyert a 1,5 méter (persze, ezek a métereshez képest). Nem annyira ide illik. de 2 ezerért vettem az Auchanban egy Hama drótot, ami 3 méteres. Nyilván nem ilyen kategória, de nem hallgathatatlan
ami biztos, SPc-ből, Avocadoból, AN-B vagy L-ből, Lexusból lehet rövidet gyártani. A legextrémebb, hogy volt két szál AN -SPX karföldelő monó drótom. kb 50cm/db. Nemigazán tudtam vele mit kezdeni. csak a vicc kedvéért feldugóztam tápnak, úgy is maradt...
mindent probálni kell...
passzolok. A Tiglon is 1,20-al kezd és utána szigorúan 60 centinként lépdel... Biztos tudják miért. Ahhoz nem merek nyúlniRock60 írta: ↑2025.01.30., csüt. 20:12Van, aki a lehető legrövidebbre esküszik - SM - , van aki szerint 3 méterig egyre jobb, és ha jól értem, szerinted is fölösleges a kelleténél hosszabb.revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:14
Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
Valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált.
...Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg.
Nekem ez azért furcsa, mert a tápkábel hat a rendszer hangjára - direkt nem írtam, hogy csinál valamit a hangjával - és józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy a hosszabb jobban hat, jobban érvényre jut az, amiért használjuk.![]()
A Black Rhodium hosszan ír róla, hogy az Ő kábeljük miért pont 168 cm.
Írnak impedanciáról, kapacitásról - ezekhez nem értek - ellenállásról, hallgatási tesztekről, végül is arra jutottak, hogy a hossz növekedésével hullámzó mértékben javul a hangzás egy jó darabig.
Érdekes módon úgy - nem emlékszem a pontos hosszokra, csak a tendenciát mondanám - a 130 centis gyengébben szólt, mint a 168, a 200 - as megint gyengébben, de a 240 - es hasonló jól, mint a 168 - as. Tehát egy hullámzó tendenciát figyeltek meg a hossz növekedés függvényében, nem arányosan volt jobb, vagy rosszabb a hosszabb.
Mivel valahogyan el kellett döntenem, hogy a DIY drótjaimat mekkorára készítsem, a 168 centit lőttem be én is, lopok, mint a szarka...![]()
/ Megfonva nem igen több 150 - nél./
Mifelénk is így van.![]()
Semmi hoszabító, elosztó, meg hasonlók.
Kábelek a fali aljzatokig, aztán csá...![]()
![]()

de találtam ellenpéldát, de azt IC-ben. ott, mintha a hosszabb jobb lenne. egyszer volt egy 3 méteres Vx-em. Jó volt. Aztán feldaraboltuk métereskre és elmaradt a hosszabb verziótól. Olyannyira. higy a réz KSL Vc nekem akkor jobban tetszett, így mindhármat eladtam.
De volt KSL Vz-m is 1,5 méteres, majd későb vettem mellé egy méterest és fura módon, nem tudta, az 1,5-öt. Akinek eladtam ,már volt méterese. Mondtam, ez jobb lesz. nem akarta elhini, de mivel úgyis kellett neki, megvette. Aztán hívott egyből, hogy tényleg jobb. Ezen beindulva. vettem egy 2 méteres LPz-t (akkor már volt egy méteres), ami meg xar volt 2 méteresen

gondolkodom, mivel játszottam még így. Hitachi SAX102, nyert a 2 méteres. KSL SPc-ből gyártott IC, nyert a 1,5 méter (persze, ezek a métereshez képest). Nem annyira ide illik. de 2 ezerért vettem az Auchanban egy Hama drótot, ami 3 méteres. Nyilván nem ilyen kategória, de nem hallgathatatlan

ami biztos, SPc-ből, Avocadoból, AN-B vagy L-ből, Lexusból lehet rövidet gyártani. A legextrémebb, hogy volt két szál AN -SPX karföldelő monó drótom. kb 50cm/db. Nemigazán tudtam vele mit kezdeni. csak a vicc kedvéért feldugóztam tápnak, úgy is maradt...
mindent probálni kell...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
EZkaef2 írta: ↑2025.01.27., hétf. 12:52Nem tudom melyik felvételekre gondolsz, a 2023-as Hifi Shown készült felvételek, mint ez is amit meghallgattál, például biztosan nem halkak és nem is dinamikátlanok, a DSD256 file-ok +3 dB-ig vannak kivezérelve (a DSD nem klippel 0 dB-nél) és kb 65 dB a dinamikájuk, hiszen semmilyen limitert vagy bármilyen dinamikai beavatkozást nem használtunk. Érdemes innen a DSD256 változatokat letölteni és aki tudja natívan, azokat lejátszani:
https://medium.com/@mediaengineering/22 ... cc30e1e19e
A korábban a Super Size stúdióban készült felvételek halkak, esetleg ezekre gondolhattál, mivel ott a csúcsok - 6 dB-nél vannak, az esetleges DSD-PCM konverziónál számos régebbi DAC által hozzáadott + 6 dB extra gain miatt. Csak így lehetett elkerülni, hogy ezek a DAC-ok ne kezdjenek el klippelni a konverziót követően lejátszáskor.
Dinamikai beavatkozás itt sem nagyon volt, ezért általában 60 dB körüli dinamikájuk van a felvételeknek. A mai modern, sokkal hangosabb kommersz felvételek dinamikája még a 10 dB-et sem éri el általában, csak sokkal hangosabbak.
Vagyis a halkban igazad lehet, a dinamikátlanban már nem.![]()
Egész jó a tér, de csak ezt a dinamikatartományt mérem. (aztán lehet, hogy nem jól?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2025.01.30., csüt. 21:58-kor.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
de törölték is a komancsot az audiomarktról. Mindenesetre páran rácuppantak
Arra lennék kíváncsi, hányan reménykedtek abban, hogy tényleg lesz egy Sougájuk 10ezerért
Avocado jár minden Kondo elektronikához, csak nincs 1,8-as. Akinek ilyen van, tudja milyen méretek léteznek hivatalosan. Most adtam el egy Sougát. az dupla kartonos volt, egy ekkora dobozban el se férne, nagyobb. Nem tudom, mikor váltottak, ezért írtam, hogy a KSL Neiro még fadobozos volt. Aki hírdette, 3 vagy 4 évesnek írta, így úgy ítéltem meg a fiatalabbak már papírosak. A G70 is dupla kartonban jött (és ment). Az Overture is dupla kartonos. másabb, kockább, cserébe jó nagyELEX írta: ↑2025.01.30., csüt. 19:29Azért ezekkel a kijelentésekkel óvatosabban!revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 16:05....Egyébként sokszor ezek nem is onnan jönnek,ami ki van írva. az afrikai csapat ebből sportot űz. Nemrég "Rakamazon" árultak egy Kondo Sougát 10.000 euroért, ami vicc ár (meg vakartam a fejem,ki lehet az. Azért nagyjából tudnunk a hazai Kpndokról,merre vannak). De olyanokat írt, hogy 1,8m Avocadot ad hozzá,ami sose volt,csak 1,5 1,75 és 2m. aztán írta,hogy van hozzá gyári fadoboz, ami még tudom, a KSL Neiro idején tényleg fadobozokban jöttek a Kondok, de a Souga idejében már duplán csomagolták,bazi erős kartonba.....
A Kondo Souga FALÁDÁBAN érkezett Magyarországra.
És Avocado volt a gyári tápkábele.

de törölték is a komancsot az audiomarktról. Mindenesetre páran rácuppantak

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem ez azért furcsa, mert a tápkábel hat a rendszer hangjára - direkt nem írtam, hogy csinál valamit a hangjával - és józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy a hosszabb jobban hat, jobban érvényre jut az, amiért használjuk.
Írnak impedanciáról, kapacitásról - ezekhez nem értek - ellenállásról, hallgatási tesztekről, végül is arra jutottak, hogy a hossz növekedésével hullámzó mértékben javul a hangzás egy jó darabig.
Érdekes módon úgy - nem emlékszem a pontos hosszokra, csak a tendenciát mondanám - a 130 centis gyengébben szólt, mint a 168, a 200 - as megint gyengébben, de a 240 - es hasonló jól, mint a 168 - as. Tehát egy hullámzó tendenciát figyeltek meg a hossz növekedés függvényében, nem arányosan volt jobb, vagy rosszabb a hosszabb.
Mivel valahogyan el kellett döntenem, hogy a DIY drótjaimat mekkorára készítsem, a 168 centit lőttem be én is, lopok, mint a szarka...
Mifelénk is így van.
Kábelek a fali aljzatokig, aztán csá...
Van, aki a lehető legrövidebbre esküszik - SM - , van aki szerint 3 méterig egyre jobb, és ha jól értem, szerinted is fölösleges a kelleténél hosszabb.revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:14
Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
Valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált.
...Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg.
Nekem ez azért furcsa, mert a tápkábel hat a rendszer hangjára - direkt nem írtam, hogy csinál valamit a hangjával - és józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy a hosszabb jobban hat, jobban érvényre jut az, amiért használjuk.

Mivel valahogyan el kellett döntenem, hogy a DIY drótjaimat mekkorára készítsem, a 168 centit lőttem be én is, lopok, mint a szarka...

Mifelénk is így van.

Kábelek a fali aljzatokig, aztán csá...

- ELEX
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 714
Azért ezekkel a kijelentésekkel óvatosabban!revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 16:05....Egyébként sokszor ezek nem is onnan jönnek,ami ki van írva. az afrikai csapat ebből sportot űz. Nemrég "Rakamazon" árultak egy Kondo Sougát 10.000 euroért, ami vicc ár (meg vakartam a fejem,ki lehet az. Azért nagyjából tudnunk a hazai Kpndokról,merre vannak). De olyanokat írt, hogy 1,8m Avocadot ad hozzá,ami sose volt,csak 1,5 1,75 és 2m. aztán írta,hogy van hozzá gyári fadoboz, ami még tudom, a KSL Neiro idején tényleg fadobozokban jöttek a Kondok, de a Souga idejében már duplán csomagolták,bazi erős kartonba.....
Jól érzed, van zavar az erőben de rendesen.
Olaszokkal nagyon vigyázni kell. A hirdetés megtévesztő, fényképen sztereó párként feltüntetve, leírásban semmi utalás. Leveleztem velük, sokadik levélváltásnál derült ki, hogy valójában az eladás csak a kopottas mono párra vonatkozik és a feltüntetett ár csak az egyik pár eladását fedezi.
Elvileg egy jó visszajelzéssel rendelkező üzlet, olaszokkal

ez igaz

halfnote.hu
halfnote.hu
https://www.audionote.co.uk/an-spa (a lap alján a spec)
rizikós az ilyen vásárlás. beszélgetni lehet vele és kérdezni,aztán figyelni,mennyire vágja a témát. de pl ez a svéd fotó annyira elmosott,lehet nem véletlen. ezeket,bármelyiket csak hosszas beszélgetés és lecsekkolás után merném csak bevállani. kérni kell még fotókat, közelit a feliratról, meg élesben rá lehet kérdenzni,eredeti e. Bár SPa hamisítást tényleg nem hallottam,de az se zár ki semmit. De, ha tudja,hogy kamut árul és rákerdezünk, valsz elhúz a francba, nem ír többet,mert érzi,hgy ugrott a buli.
Egyébként sokszor ezek nem is onnan jönnek,ami ki van írva. az afrikai csapat ebből sportot űz. Nemrég "Rakamazon" árultak egy Kondo Sougát 10.000 euroért, ami vicc ár (meg vakartam a fejem,ki lehet az. Azért nagyjából tudnunk a hazai Kpndokról,merre vannak). De olyanokat írt, hogy 1,8m Avocadot ad hozzá,ami sose volt,csak 1,5 1,75 és 2m. aztán írta,hogy van hozzá gyári fadoboz, ami még tudom, a KSL Neiro idején tényleg fadobozokban jöttek a Kondok, de a Souga idejében már duplán csomagolták,bazi erős kartonba. Foglalóra mennek,aztán eltűnnek. De ezek a drótok valsz csak szimplán hamisítványok, ha azok...
kockázatos
az a baj, az AN ugyanazon a néven kihoztt már több szállal kábeleket. pl a Vx volt 20-27 és 31 szálas is,ahogy a kor haladt. de én SPa kábelre csak 13 szálasra emlékszem, 12-re nem, ami nem zárja ki,hogy esetleg létezhetett. jelenelg is 13 van az AN weblapon. az a baj, az Spa megjelenése is több,mint 20 éve volt és ezekbe a szálak számába bele lehet gabalyodni.juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 15:30Hát, ez inkább elbátortalanított...
Itt egy klassz kis hírdetés Svédországból (bennük jobban bízunk, mint az olaszokban?) a 13-szálas AN-SPa-ra, amelynek a köpenyén "AN-Spa 12 STRAND" szerepel.
https://hifitorget.se/visa_annons.php/a ... 14834.html
Most akkor miben higgyen az emberfia?![]()
https://www.audionote.co.uk/an-spa (a lap alján a spec)
rizikós az ilyen vásárlás. beszélgetni lehet vele és kérdezni,aztán figyelni,mennyire vágja a témát. de pl ez a svéd fotó annyira elmosott,lehet nem véletlen. ezeket,bármelyiket csak hosszas beszélgetés és lecsekkolás után merném csak bevállani. kérni kell még fotókat, közelit a feliratról, meg élesben rá lehet kérdenzni,eredeti e. Bár SPa hamisítást tényleg nem hallottam,de az se zár ki semmit. De, ha tudja,hogy kamut árul és rákerdezünk, valsz elhúz a francba, nem ír többet,mert érzi,hgy ugrott a buli.
Egyébként sokszor ezek nem is onnan jönnek,ami ki van írva. az afrikai csapat ebből sportot űz. Nemrég "Rakamazon" árultak egy Kondo Sougát 10.000 euroért, ami vicc ár (meg vakartam a fejem,ki lehet az. Azért nagyjából tudnunk a hazai Kpndokról,merre vannak). De olyanokat írt, hogy 1,8m Avocadot ad hozzá,ami sose volt,csak 1,5 1,75 és 2m. aztán írta,hogy van hozzá gyári fadoboz, ami még tudom, a KSL Neiro idején tényleg fadobozokban jöttek a Kondok, de a Souga idejében már duplán csomagolták,bazi erős kartonba. Foglalóra mennek,aztán eltűnnek. De ezek a drótok valsz csak szimplán hamisítványok, ha azok...
kockázatos
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2700
Kedves revox!
Amelyiken a felírat van, az matt, kopott és koszos használt szürke színű, de az alatta lévő csíkos és csík nélküliek mind tiszta újak és más színűek...erre utaltam a zárójelben.
TJ.
Amelyiken a felírat van, az matt, kopott és koszos használt szürke színű, de az alatta lévő csíkos és csík nélküliek mind tiszta újak és más színűek...erre utaltam a zárójelben.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
ha a saját fotómat megnézed,az is feles,csak szét vannak húzva és ahogy éppen fel van tekerve. az biwire,még jobban összekuszálódik az egész. de elvileg csak az egyik felén fut a csík. De a dugók alapján tudtuk,melyik-melyik.
nehéz így és az a baj,ha a fotó még erdeti is, nem biztos,hogy az övé. én egyszer beszoptam egy kedvező árú 47Lab Lens dobozzal. olaszok voltak. gondolom,netről lőtték a fotót. akkor még nem volt divat az átverés,engem siekrült
kifizettem és semmi nem jött
zárójel: van a fotón egy Vz kábel is, de még a régi,nem a KSL
a fekete csík csak az egyiken futott,ha párban volt. gondolom,így jelölik a "piros/feketét"
ha a saját fotómat megnézed,az is feles,csak szét vannak húzva és ahogy éppen fel van tekerve. az biwire,még jobban összekuszálódik az egész. de elvileg csak az egyik felén fut a csík. De a dugók alapján tudtuk,melyik-melyik.
nehéz így és az a baj,ha a fotó még erdeti is, nem biztos,hogy az övé. én egyszer beszoptam egy kedvező árú 47Lab Lens dobozzal. olaszok voltak. gondolom,netről lőtték a fotót. akkor még nem volt divat az átverés,engem siekrült

zárójel: van a fotón egy Vz kábel is, de még a régi,nem a KSL

halfnote.hu
halfnote.hu
Hát, ez inkább elbátortalanított...
Itt egy klassz kis hírdetés Svédországból (bennük jobban bízunk, mint az olaszokban?) a 13-szálas AN-SPa-ra, amelynek a köpenyén "AN-Spa 12 STRAND" szerepel.
Most akkor miben higgyen az emberfia?
Most akkor miben higgyen az emberfia?

Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tunerman
- V.I.P.
Az a baj revi, hogy mindig félmunkát végzel
A másik fotót az eladótól miért nem tetted fel?
Ott látszik, hogy van amelyiken végigfut a fekete csík, aztán van amelyiken meg nincs rajta (meg talán a színe is más lenne)...mintha zavart éreznék az erőben
TJ.

A másik fotót az eladótól miért nem tetted fel?
Ott látszik, hogy van amelyiken végigfut a fekete csík, aztán van amelyiken meg nincs rajta (meg talán a színe is más lenne)...mintha zavart éreznék az erőben

TJ.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2025.01.30., csüt. 15:34-kor.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII
az a fura,ez a felirat (lenti kép) hitelesnek tűnik, ki van fakulva és szépen nyomott. Az én drótomon alig látszik a felirat ( és akkor még 25 évvel fiatalabb volt, annyi idő alatt még kopna 2025-re), ellenben ahol fel van tekerve a hirdetett, eléggé feketélik...
az ára elég kedvező. olaszország... azok szoktak ám trükközni :)
ez a felirat szerintem rendben van. de ezt lőhette netről is. és gyanús az SPa adatlapja. Aki noteézik,ilyet nem lő mellé. Nem is egy időben gyártották. az Sp megszűnésével került elő az Spa és Spe.

az ára elég kedvező. olaszország... azok szoktak ám trükközni :)
ez a felirat szerintem rendben van. de ezt lőhette netről is. és gyanús az SPa adatlapja. Aki noteézik,ilyet nem lő mellé. Nem is egy időben gyártották. az Sp megszűnésével került elő az Spa és Spe.

halfnote.hu
halfnote.hu
ez tuti még eredeti. bőven 2000 előtti gyártás. fotó kb 25 éves. ha fontos,van otthon Sp madzagom, de a fotókon lévő felirat nekem nem a gyenge másolatnak tűnik
halfnote.hu
halfnote.hu
eggen,ez az, a qssc Sp-t is hamisították korábban... nemrég volt ez téma valamelyik apróbantunerman írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:53juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:38Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
Itt van például ez (persze nem tudom, hogy az AN-SP az király-e) el tudjátok dönteni, hogy ez eredeti?
https://www.hifidiprinzio.it/it/cavi/ca ... x-2mt.html
Itt a lehetséges válasz:
https://ear.hu/?p=381
halfnote.hu
halfnote.hu
jut eszembe,valami qssc-t hamisítottak régebben,de meg kell nézni, melyiket...revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:52az spx-t hamisították és mai napig hamisítják. Ez a színének elsötétedése alapján valóban SP-nek tűnik és azt nem is nyúlták. Ahogy fel van tekerve és nem rúgja szét magát,szintén arra utal,hogy eredeti.juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:38Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
Itt van például ez (persze nem tudom, hogy az AN-SP az király-e) el tudjátok dönteni, hogy ez eredeti?
ami itt nem OK a lenti leírás,ahol megakadt a szeme a 13 elemi szálon,ami az SPa,de utána láttam,hogy pár sorral fölötte SPa dróto emleget. Az Sp axxem 15 szálas,vagy 16, de semmiképp nem 13. de a fotókon midnegyiken SP kábel van. Ezek után,hogy azt küldik e,ami a fotón van,más kérdés. ha megbízható az oldal és vannak értékelések, ez szerintem eredeti Sp drót. DE nagyon jók ahamisítványok, de ezen látszik,hogy régi AN kábel. új korukban kcisit fényesebb a szigetelésük és idővel így beplattyan a színe (erre nincs jobb szavam)
de ahogy fel van tekerve,az is azt jelzi,hogy nem a merev szigetelővel ellátott hamisítványról van szó. de az örödg nem alszik. ilyenkor ré kell guglizni, hogy valahol említenek e egyáltalán AN Sp fake drótot, de szeritnem csak az SPX-et és a Vx-et fogja dobni
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.
juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:38Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
Itt a lehetséges válasz:
https://ear.hu/?p=381
ami itt nem OK a lenti leírás,ahol megakadt a szeme a 13 elemi szálon,ami az SPa,de utána láttam,hogy pár sorral fölötte SPa dróto emleget. Az Sp axxem 15 szálas,vagy 16, de semmiképp nem 13. de a fotókon midnegyiken SP kábel van. Ezek után,hogy azt küldik e,ami a fotón van,más kérdés. ha megbízható az oldal és vannak értékelések, ez szerintem eredeti Sp drót. DE nagyon jók ahamisítványok, de ezen látszik,hogy régi AN kábel. új korukban kcisit fényesebb a szigetelésük és idővel így beplattyan a színe (erre nincs jobb szavam
)
de ahogy fel van tekerve,az is azt jelzi,hogy nem a merev szigetelővel ellátott hamisítványról van szó. de az örödg nem alszik. ilyenkor ré kell guglizni, hogy valahol említenek e egyáltalán AN Sp fake drótot, de szeritnem csak az SPX-et és a Vx-et fogja dobni
az spx-t hamisították és mai napig hamisítják. Ez a színének elsötétedése alapján valóban SP-nek tűnik és azt nem is nyúlták. Ahogy fel van tekerve és nem rúgja szét magát,szintén arra utal,hogy eredeti.juliush írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:38Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
ami itt nem OK a lenti leírás,ahol megakadt a szeme a 13 elemi szálon,ami az SPa,de utána láttam,hogy pár sorral fölötte SPa dróto emleget. Az Sp axxem 15 szálas,vagy 16, de semmiképp nem 13. de a fotókon midnegyiken SP kábel van. Ezek után,hogy azt küldik e,ami a fotón van,más kérdés. ha megbízható az oldal és vannak értékelések, ez szerintem eredeti Sp drót. DE nagyon jók ahamisítványok, de ezen látszik,hogy régi AN kábel. új korukban kcisit fényesebb a szigetelésük és idővel így beplattyan a színe (erre nincs jobb szavam

halfnote.hu
halfnote.hu
Egy totál amatőr kérdés a részemről: hogyan biztosíthatjuk magunknak be, hogy nevesebb és magasabb árú kábelekből használtan is tuti eredetit kapjunk? Például ha látok egy agyondícsért AN kábelt használtan kínálni a neten, van-e biztos módszer, útmutató a hamisítványok és az eredetik megkülönböztetésére?
Gyula
és igen, itt jön a kanyar,ami biztosítékot tud kiverni. Nyilván,járt nálam néhány nívósabb és drágább CD már. 18 éve ez van meg és Kondo Avocado a tápja, Kondo KSL LPz (mai neve LS41) az interkonnekt (ak inem ismeri,mind drágább, mint a CD). Nekem ez így jó. De előtte Kondo KSL SPc, második generációs hangfalkábelek voltak és abból farigcsáltam tápdrótokat. Ennek használtan kb 70ezer a méterára, aki nagyban vásárol,ha talál, mert már nem gyártják, lehet kijön olcsóbban. Nekem a kis rendszer,amiben szintén Quad a CD (TMP ANT
az erősítő) ezzel van bedrótozva nagyrészt. IC hirtelen passz, Régen KSL Vc-t (de szerintem az kilóg a keretből), de az spc-ből azt is lehet csinálni és akkor az egész kábelezés homogén. Ez az a drót,ami mindenre jó és ha minden ilyen,azt megköszöni. Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált. Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás(3x2,5mm tömör rézdrót) és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg. A miértekre nem térnék ki, csak. (tudom,hogy ezer más lehetőség van,kondícionálokkal,meg egyéb kütyüvel. mi se ma születtünk, ismerjük. nekem minden ilyen rontotta eddig a hang természetességét, de aki szereti, engem nem zavar. fordítva is legyen így
)
ebben a posztban lentebb vannak linkek előzményekről.
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... n-tecsodas
hirtelen és gyorsan, "röviden". de ez nem veszett fejsze nyele eset
de eladóm semmi nem lesz
Amit írtál, annyi van kimaradva,sőt, hangfaldrót talán több szett is, de messze vagyunk átugrani...
Most meló van,de erre,ennyi pénzért garantáltan van orvosság,vagyis lépési lehetőség. speciel én 18 éve használom a Quad CDP99-et (de már 2003-ban azzal demóztam HighEndShown az Avantgarde Solo aktív kistölcsért, régi kedvencem) és immáron kettő van belőle (két rendszerem van,egy nagyobb és egy kisebb). Alapvetően ezek olyan szürke egerek,ahogy kinéznek (az enyém még szürke is). de, ha tisztességesen installálva vannak és kapnak egy érdemleges kábelezést, elkezdenek nagyon szólni. Hatásvadászatot és mennydörgést nem fog csináln,mert elég ritkán van mennydörgés a zenében (de az említett HES-n az 1812-es nyitány ágyúlövésétől majdnem bexartam), de nálam még senki nem mondta,hogy "dobd már ki azt a xar CD-t"...szigony írta: ↑2025.01.30., csüt. 13:09QUAD QMP mono, QUAD Artera Play pre, dac, cd + Harbeth M30.2 40th. Nekem pont az tetszik, hogy "nem nagyon villantanak", de ha van olyan ajánlásod amivel tovább finomítható azt szívesen venném. Korábban írtam, hogy nekem a középtartomány , emberi hang, ének minél természetesebb és valósághűbb megszólalása a legfontosabb. Természetesen ha már cserélnék akkor a jelenleginél transzparensebb megszólalás lenne még elvárás. Most sem vagyok elégedetlen és hiányérzetem sincs, de kb 8-10éve nem cseréltem főbb komponenst és gondoltam foglalkoznék egy kicsit a kábelekkel. Ezek valóban nagyon alap drótok. Mogami 2534 XLR új ára 20.000Ft, Mogami 3103 4800Ft/m, Supra Lorad 2.5 32.000Ft/dbrevox írta: ↑2025.01.30., csüt. 00:47Írd már le, mik ezek pontosan, nincs kedvem guglizni. A Quadokat régebben a Merlin forgalmazta (én meg merlinótista voltam), nekem is van quad cdp99 cd. Ezek kisebb rendszerekben nem nagyon villantanak, de nagyokban kiderül, hogy ez csak a semlegessège, nem húz semerre. A rossz hìr, nálam a nagy rendszerben Kondo ezüstökkel megy és megköszöni. De van olcsóbb alternatíva is,... van benne potenciál.
Szóval, mi van és hány drót kellene és mik? Meg mennyiből szeretnéd megúszni?
5db tápkábel kellene. Ezekre kb 100eFt/db gondolnék. IC: 150eFt körül. Hangfalkábel 2 x.1.5m 180-200.000Ft. Ha ennyiért sincs magic akkor nem ásnám bele magam jobban. A rendszeremet és az anyagi lehetőségeimet figyelembe véve ez a maximum amit erre a kérdésre szánnék, de csak akkor ha telesen egyértelmű pozitív változásokat hozna azokon a területeken amit említettem.
Először mindenképpen össze szeretném hasonlítani a mostani kábelezéssel, hogy választ kapjak arra amit tőled idéztem.
Off: A Final Lab Daruma a QUAD Artera Play alatt is jól működik. Tegnap vettem még egyet a CA 851N alá.
és igen, itt jön a kanyar,ami biztosítékot tud kiverni. Nyilván,járt nálam néhány nívósabb és drágább CD már. 18 éve ez van meg és Kondo Avocado a tápja, Kondo KSL LPz (mai neve LS41) az interkonnekt (ak inem ismeri,mind drágább, mint a CD). Nekem ez így jó. De előtte Kondo KSL SPc, második generációs hangfalkábelek voltak és abból farigcsáltam tápdrótokat. Ennek használtan kb 70ezer a méterára, aki nagyban vásárol,ha talál, mert már nem gyártják, lehet kijön olcsóbban. Nekem a kis rendszer,amiben szintén Quad a CD (TMP ANT
az erősítő) ezzel van bedrótozva nagyrészt. IC hirtelen passz, Régen KSL Vc-t (de szerintem az kilóg a keretből), de az spc-ből azt is lehet csinálni és akkor az egész kábelezés homogén. Ez az a drót,ami mindenre jó és ha minden ilyen,azt megköszöni. Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált. Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás(3x2,5mm tömör rézdrót) és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg. A miértekre nem térnék ki, csak. (tudom,hogy ezer más lehetőség van,kondícionálokkal,meg egyéb kütyüvel. mi se ma születtünk, ismerjük. nekem minden ilyen rontotta eddig a hang természetességét, de aki szereti, engem nem zavar. fordítva is legyen így

ebben a posztban lentebb vannak linkek előzményekről.
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... n-tecsodas
hirtelen és gyorsan, "röviden". de ez nem veszett fejsze nyele eset

halfnote.hu
halfnote.hu
Érdemes lehet olyan dolgokat is kipróbálni, amit az ember nem tud megvenni. Tanulságos lehet a vágyak behatárolása kapcsán.
A többi felvetésre nem tudok rövid választ adni, de ha felhivsz valamikor szívesen elmondom mit gondolok.
[/quote]
Köszönöm szépen keresni foglak.
A többi felvetésre nem tudok rövid választ adni, de ha felhivsz valamikor szívesen elmondom mit gondolok.
[/quote]
Köszönöm szépen keresni foglak.
QUAD QMP mono, QUAD Artera Play pre, dac, cd + Harbeth M30.2 40th. Nekem pont az tetszik, hogy "nem nagyon villantanak", de ha van olyan ajánlásod amivel tovább finomítható azt szívesen venném. Korábban írtam, hogy nekem a középtartomány , emberi hang, ének minél természetesebb és valósághűbb megszólalása a legfontosabb. Természetesen ha már cserélnék akkor a jelenleginél transzparensebb megszólalás lenne még elvárás. Most sem vagyok elégedetlen és hiányérzetem sincs, de kb 8-10éve nem cseréltem főbb komponenst és gondoltam foglalkoznék egy kicsit a kábelekkel. Ezek valóban nagyon alap drótok. Mogami 2534 XLR új ára 20.000Ft, Mogami 3103 4800Ft/m, Supra Lorad 2.5 32.000Ft/dbrevox írta: ↑2025.01.30., csüt. 00:47Írd már le, mik ezek pontosan, nincs kedvem guglizni. A Quadokat régebben a Merlin forgalmazta (én meg merlinótista voltam), nekem is van quad cdp99 cd. Ezek kisebb rendszerekben nem nagyon villantanak, de nagyokban kiderül, hogy ez csak a semlegessège, nem húz semerre. A rossz hìr, nálam a nagy rendszerben Kondo ezüstökkel megy és megköszöni. De van olcsóbb alternatíva is,... van benne potenciál.
Szóval, mi van és hány drót kellene és mik? Meg mennyiből szeretnéd megúszni?
5db tápkábel kellene. Ezekre kb 100eFt/db gondolnék. IC: 150eFt körül. Hangfalkábel 2 x.1.5m 180-200.000Ft. Ha ennyiért sincs magic akkor nem ásnám bele magam jobban. A rendszeremet és az anyagi lehetőségeimet figyelembe véve ez a maximum amit erre a kérdésre szánnék, de csak akkor ha telesen egyértelmű pozitív változásokat hozna azokon a területeken amit említettem.
Először mindenképpen össze szeretném hasonlítani a mostani kábelezéssel, hogy választ kapjak arra amit tőled idéztem.
Off: A Final Lab Daruma a QUAD Artera Play alatt is jól működik. Tegnap vettem még egyet a CA 851N alá.