Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Ha már Marantzra gondolt, ami szerintem is kiváló választás lehet a Tannoyokhoz, akkor én ajánlom önnek a Grundig FineArts A 9000-es erősítőt, ami, a neve ellenére, egy echte Marantz, és egy igen kiváló erősítő, de a neve miatt nálunk (Német országban nem) olcsóbban lehet megvenni, mint a hasonló kategóriájú Marantzokat, noha a belsejük ugyanaz . (Itt a fórumon is volt már eladó, és igen kedvező áron cserélt gazdát.)
Leszögezném, nincs ilyen erősítőm eladó, tehát nem játszik szerepet az ajánlásomban a "minden szentnek maga felé hajlik a keze" effektus.
Ha pedig vesz hozzá egy Grundig Fine Arts T 903-as tunert (sokkal jobb, mint a T 9000-es, ami egyébként a párja lenne az erősítőnek), akkor majdnem biztos vagyok benne, hogy sokáig nem kell mást tennie, csak hátradőlnie, és élvezni a muzsikát. Ráadásul, ez a páros könnyedén kihozható cirka 50-60 ezer forintból, és produkál olyan hangot, mint a legtöbb mai 200 ezer forintos új erősítők.
Mivel többször rákérdezett már a kábelekre, én a magam részéről javaslom kipróbálásra hangsugárzó kábelnek a Tannoy és a Fine Arts közé a Furutech u-4.1T hangsugárzó kábelt, IC kábelnek pedig a Lacy féle IC kábelt, amiről már máshol leírtam, hogy az ára ellenére simán pariban van bármelyik gyári 50 000Ft-os IC kábellel, sokszori összehasonlítás után is.
Sok sikert!
.
Köszönöm a tanácsokat!
Körülnézek a Gründig készülékek között.
Ha mégis Marantz lesz, és új, akkor a PM4001, 5003, 6003, 7004 sorozatban melyiket érdemes?
Találtam egy angol boltot, ahol az itthoni áraknál jóval olcsóbban meg lehet venni a Marantz készülékeket, csak az elszállítással lesz gondom...
Most látom, hogy a vaterán van egy Marantz SR520-as. Mi a véleménye róla? Egyáltalán ajánlatos rádiósat vennem, vagy mindenképp jobb a minősége az erősítő-tuner párosnak?
(Még erősen ingadozom, a használt/új között...)
-
Vendég
Sztereó erősitők
........Talán még egy 300B-s SE csöves is eszembe merne jutni. Sosem hallottam szólni, ........
Én pedig már hallottam jó pár 300B SE erősítőt (gyárit is építettet is), és noha talán ez a legnépszerűbb trióda, mégis azt tapasztaltam, hogy bizony nem könnyű jó erősítőt kihozni ezekből a csövekből sem. Ha pedig nem az a sznobizmus játszik elsődleges szerepet, hogy ha már csöves, akkor trióda és singli ended, akkor a végeredmény könnyen vezethet oda, hogy push pull pentódás erősítők is produkálnak olyan hangot, ami könnyen versenybe kerülhet a jó 300B SE-ekkel is. Gondolok itt konkrétan a Dynaco ST-70-re, a Quad II-re, hogy már a McIntosh MC30-ról ne is beszéljek. Mert ezek az erősítők bizony legendává váltak a kiváló hangjuk okán, pedig nem tiródások, és nem SE-ek.
.
Sztereó erősitők
Ne ijesszen el a maximumként leírt összeg, mert nem bánom, ha kevesebbért sikerül a hangfalaimhoz találó erősítőt beszereznem.
Milyen erősítőt vettél, és mennyire vagy megelégedve vele?
Luxman LV-112-es amit vettem -35e Ft-. Nagyon meg vagyok vele elégedve, persze kezeljük a dolgot az árához mért helyen. Ez persze nem csoda, mert 10 évet töltöttem el egy Technics SA-DX930 (5.1, hulladék hang, LP játszóm el volt téve, nem volt érdemes bekapcsolni) és pár hónap Onkyo 501-es szintén házimozi erősítővel. Szóval sajnos nincs túl sok viszonyítási alapom, régen volt egy sherwood erősítőm amit szerettem, de már nem tudnám a hangját felidézni. Ha ma vennék erősítőt, én azt a denon 1560-ast hallgatnám meg amit itt más is ajánlott neked, illetve van egy Luxman L-410 -50e Ft- eladó Hévizen, illetve látok egy L-430-at -80e Ft- hirdetni azt hiszem a prohardveren. Sokak állítása szerint LP barátoknak nagyon jó választás, igazán sokra tartják az L-410/L-430 páros phono fokozatát.
Persze ezek jóval olcsóbbak, mint amekkora összeget említettél. Konkrétumot nem tudok 150-200e Ft-os szinten, de én biztosan megnéznék pár csöveset is, Talán még egy 300B-s SE csöves is eszembe merne jutni. Sosem hallottam szólni, de gondolataimban mégis az nekem a "non plus ultra" Mondjuk ilyen nem nagyon figyel be 200e alatt.
Kb 3 hete vettem az LV-112-est, de azóta nincs nap, hogy ne hallgatnék minden este legalább 1-2 óra zenét. (nem háttérzenét, hanem mint ahogy más TV-t néz, én úgy leülök és átadom magam a zenehallgatás örömének)
Nagy élmény lesz neked is bizonyosan, ha megtalálod az unitra utódját!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szia!
Köszönöm az infókat! Marantzra gondoltam én is először.
Tudnál ajánlanál valamilyen beszerezhető kábeltípust is?
Üdv,
klitli
Ha már Marantzra gondolt, ami szerintem is kiváló választás lehet a Tannoyokhoz, akkor én ajánlom önnek a Grundig FineArts A 9000-es erősítőt, ami, a neve ellenére, egy echte Marantz, és egy igen kiváló erősítő, de a neve miatt nálunk (Német országban nem) olcsóbban lehet megvenni, mint a hasonló kategóriájú Marantzokat, noha a belsejük ugyanaz . (Itt a fórumon is volt már eladó, és igen kedvező áron cserélt gazdát.)
Leszögezném, nincs ilyen erősítőm eladó, tehát nem játszik szerepet az ajánlásomban a "minden szentnek maga felé hajlik a keze" effektus.
Ha pedig vesz hozzá egy Grundig Fine Arts T 903-as tunert (sokkal jobb, mint a T 9000-es, ami egyébként a párja lenne az erősítőnek), akkor majdnem biztos vagyok benne, hogy sokáig nem kell mást tennie, csak hátradőlnie, és élvezni a muzsikát. Ráadásul, ez a páros könnyedén kihozható cirka 50-60 ezer forintból, és produkál olyan hangot, mint a legtöbb mai 200 ezer forintos új erősítők.
Mivel többször rákérdezett már a kábelekre, én a magam részéről javaslom kipróbálásra hangsugárzó kábelnek a Tannoy és a Fine Arts közé a Furutech u-4.1T hangsugárzó kábelt, IC kábelnek pedig a Lacy féle IC kábelt, amiről már máshol leírtam, hogy az ára ellenére simán pariban van bármelyik gyári 50 000Ft-os IC kábellel, sokszori összehasonlítás után is.
Sok sikert!
.
Sztereó erősitők
uhh, ez sok pénz, azon a szinten én nem is tudok érdemben nyilatkozni. A tunerre nem kell sokat szánni, lassan utánad dobják a legjobbat is. Én nemrég vettem használtan erősítőt, egy Luxman T111-es tunert kaptam mellé. Meglepett mennyire jól szól. Aztán az is meglepett, hogy ennek 500$ volt az újkori ára a 80-as évek végén.
Mióta megvan, rengeteget hallgatom esténként a Bartókot. A magyar rádiók kétféle digitális formában -UPC Direct, és földi digit sugárzás- is eljutnak hozzám, meg sem közelítik ennek az analóg rádiónak a minőségét.
Ne ijesszen el a maximumként leírt összeg, mert nem bánom, ha kevesebbért sikerül a hangfalaimhoz találó erősítőt beszereznem.
Milyen erősítőt vettél, és mennyire vagy megelégedve vele?
Sztereó erősitők
Hát 150-200 ezerbe szeretném, ha beleférne tunerestől. Az sem baj, ha kevesebb. Gondolom a hangfal behatárolja, hogy milyen minőségig érdemes költeni, bár nem tudom, hogy melyik ez.
Kábelem jelenleg Inakustik Atmos Air 187, de ha érdemes, lecserélem.
uhh, ez sok pénz, azon a szinten én nem is tudok érdemben nyilatkozni. A tunerre nem kell sokat szánni, lassan utánad dobják a legjobbat is. Én nemrég vettem használtan erősítőt, egy Luxman T111-es tunert kaptam mellé. Meglepett mennyire jól szól. Aztán az is meglepett, hogy ennek 500$ volt az újkori ára a 80-as évek végén.
Mióta megvan, rengeteget hallgatom esténként a Bartókot. A magyar rádiók kétféle digitális formában -UPC Direct, és földi digit sugárzás- is eljutnak hozzám, meg sem közelítik ennek az analóg rádiónak a minőségét.
Sztereó erősitők
Szia!
Ami még tisztázandó, új vagy használt. (szerintem utóbbi)
Nem vagyok benne biztos, hogy ezekhez a dobozokhoz érdemes 150-200-ért erősítőt venni.
Az általad megadott ártól jóval kevesebbért ki lehet fogni használtan, jó erősítőket, ami azért csak-csak előrelépés lenne az Unitrához képest.
A többi pénzt fordíthatnád forrásra, kábelekre.
Régebbi Tannoyokhoz passzolt a Marantz, nem tudom az újakhoz, hogy viszonyul.
De pl:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -6010-ose/
vagy:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 10-es-e60/
még 1:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ito-elado/
és még 1:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -pma-1560/
Üdv
Szia!
Köszönöm az infókat! Marantzra gondoltam én is először.
Tudnál ajánlanál valamilyen beszerezhető kábeltípust is?
Üdv,
klitli
Sztereó erősitők
Nekem is lenne egy kérdésem. Csak új erősítőben gondolkodik, vagy használt is szóba jöhet?
.
Akár használt is, amennyiben hibátlan.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Hát 150-200 ezerbe szeretném, ha beleférne tunerestől.
Basszus, akkor ott az enyém, eladó. Az erősítőn meg a tuneren kívül kapsz még hozzá egy baromira jó cd játszót is 200 ezerért.
Sztereó erősitők
Hát 150-200 ezerbe szeretném, ha beleférne tunerestől. Az sem baj, ha kevesebb. Gondolom a hangfal behatárolja, hogy milyen minőségig érdemes költeni, bár nem tudom, hogy melyik ez.
Szia!
Ami még tisztázandó, új vagy használt. (szerintem utóbbi)
Nem vagyok benne biztos, hogy ezekhez a dobozokhoz érdemes 150-200-ért erősítőt venni.
Az általad megadott ártól jóval kevesebbért ki lehet fogni használtan, jó erősítőket, ami azért csak-csak előrelépés lenne az Unitrához képest.
A többi pénzt fordíthatnád forrásra, kábelekre.
Régebbi Tannoyokhoz passzolt a Marantz, nem tudom az újakhoz, hogy viszonyul.
De pl:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -6010-ose/
vagy:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 10-es-e60/
még 1:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ito-elado/
és még 1:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -pma-1560/
Üdv
UPSakku.hu
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nekem is lenne egy kérdésem. Csak új erősítőben gondolkodik, vagy használt is szóba jöhet?
.
Sztereó erősitők
Szerintem fontos még, hogy mennyi pénzt szándékozol elkölteni?
Sztereó erősitők
Leginkább dzsessz és klasszikus zenét hallgatok. A mostani erősítőm egy nagyon régi Unitra rádiós. :-)
Szerintem fontos még, hogy mennyi pénzt szándékozol elkölteni?
Dual 505-3 Ortofon DN165E, Luxman LV-112, Preludium B31, MSI Wind+Creative Extigy
Sztereó erősitők
Milyen a mostani erősítőd és mit hallgatsz leginkább? Így biztos könnyebben tudnak ajánlani.
Leginkább dzsessz és klasszikus zenét hallgatok. A mostani erősítőm egy nagyon régi Unitra rádiós. :-)
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Milyen a mostani erősítőd és mit hallgatsz leginkább? Így biztos könnyebben tudnak ajánlani.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Vásároltam egy pár Tannoy Mercury V4-es hangfalpárt, és szeretném lecserálni régi erősítőmet. Melyik típust ajánlanátok ehhez a hangfalhoz? És milyen kábelt?
Előre is köszi tanácsaitokat!
Üdv,
klitli
Sztereó erősitők
3.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Sztereó erősitők
2.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Sztereó erősitők
DIY Paravicini
Eleje: Philips E88CC
Meghajtó: 7119
Vége: 6P45C
Sztereó erősitők
Ha tetszik a hangja, akkor ne habozz. A kis csövek fogyasztása nem sokat nyom a latban, a végcsöveké inkább, de ez nem egy bika erősítő, nem fogja nagyon tekerni a villanyórát (már ha ez a Béla által belinkelt darab). De ha mondjuk nem tiszta A-osztályban nyom ki 2x80 Wattot, akkor nem vészes a helyzet.
Nem a belinkelt darab az, de nagyon hasonló ahhoz.
Körülbelül egy hete lehet nálam, és tényleg nagyon szép hangja van ,ekkora teret azt hiszem nem is hallottam még egy erősítőtől sem.
Sztereó erősitők
Szerintem Béla valami ilyesmin töri a kobakját:
http://www.tube-full.../en/300B_en.htm
Te gondolatolvasó vagy.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
A végcsövek közül én a grafit anódos 300B-t választanám, az még árban sincs úgy elszállva.
Szerintem Béla valami ilyesmin töri a kobakját:
http://www.tube-fullmusic.com/products/en/300B_en.htm
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Ha megvenném tőled,akkor lehet hozatnék valamilyen spéci csövet hozzá kínából.
Az orosz meghajtó csövek jók, persze mindennél van jobb. Csak kérdés, mennyiért. A végcsövek közül én a grafit anódos 300B-t választanám, az még árban sincs úgy elszállva.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Sztereó erősitők
Küldtem PÜ-t.
köszi.
Néztem a másik hasonló erősítőt is,de abban eléggé ismeretlen kínai cső van.
Ha megvenném tőled,akkor lehet hozatnék valamilyen spéci csövet hozzá kínából.
Webáruház:
Sztereó erősitők
nem akarod valamire elcserélni?
Küldtem PÜ-t.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)