Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Még valami kellene!
Mivel túl könnyű a pickup-om,kellene valamilyen pót nehezék lapka!(Biztos van rá szabatosabb megnevezés.)
Hol tudok ilyet szerezni?
Köszönettel Gyuri
Szabatos magyar kifejezést továbbra sem tudok,angolul viszont igen:
headshell weight
Ilyen kéne,hátha!?
Gyuri
Lemezjátszó
Még valami kellene!
Mivel túl könnyű a pickup-om,kellene valamilyen pót nehezék lapka!(Biztos van rá szabatosabb megnevezés.)
Jó pár évvel (évtizeddel?) ezelőtt egy hosszú hétvégi házibulin hallgattunk valamilyen vintage lemezjátszót (nem volt highend), ami minden lemezen ugrált. Akkor egy ötforintost tettünk a kar végére, ami megoldotta a problémát.
Vagy Te nem ilyen megoldásra gondolsz?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Lemezjátszó
Nagyon köszönöm,valószínűleg ez lesz a megoldás;jelentkezem.
Gyuri
Még valami kellene!
Hol tudok ilyet szerezni?
Köszönettel Gyuri
Lemezjátszó
Nálunk meg tudod venni a Soulines univerzális porvédőjét:
http://soulines.com/index.php/sa-cover
A listaára 80 EUR, én oda tudom adni 60-ért. Mai árfolyamon ez 18.500 ft.
Gyakorlatilag minden lemezjátszóra jó, és kifejezetten dögösen néz ki:
sacover.jpg
Nagyon köszönöm,valószínűleg ez lesz a megoldás;jelentkezem.
Gyuri
Lemezjátszó
Ezek sztatikusan feltoltodnek azt tudnod kell! Ez hatással lesz a lemez lejátszás minoségére.
Ha betudnál szerezni egy Vintage Japán kozép vagy felso-kozép kategóriás lemezjátszó fedelet akkor lenne egy antisztatikus jóminoségu porvédo fedeled. Japcsik mindenre gondoltak
Köszönöm: Gyuri
Lemezjátszó
Szia!
Nem tudom merre laksz, de valószínű van a közeledben olyan cég amelyik polikarbonát lemezek hajlításával, megmunkálásával foglalkozik. Pl.:http://ptplasztik.hu/szolgaltatasok/mer ... /hajlitas/ Én már több dolgot gyártattam, tűrhető árakon dolgoznak, legalább is felénk...
Annyi javaslat, hogy min. 4mm-es, de inkább 5-ös agyagból készíttesd!
Én csináltattam egy ~33x33x10cm-es tetőt 3mm vastagból, s teljesen jól működik, de később kellett egy ~55x45x10-es, s azt is elkészíttettem 3mm-ből, de ez elég hamar elkezdett vetemedni, az alsó élek elkezdtek "hordósodni". Szóval: nagy méretnél vastagabb anyag kell!
Köszönöm: Gyuri
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
T.Fórumtársak!
Kis segítség kéne!Tudom,hogy volt már róla szó,de nem találom.
Lemezjátszó porvédő kellene 47x36x18cm belső mérettel!
Esetleg ha valaki tud egyedi méretre készítést,az is jó lenne!
Előre is köszönöm!
Gyuri
Nálunk meg tudod venni a Soulines univerzális porvédőjét:
http://soulines.com/index.php/sa-cover
A listaára 80 EUR, én oda tudom adni 60-ért. Mai árfolyamon ez 18.500 ft.
Gyakorlatilag minden lemezjátszóra jó, és kifejezetten dögösen néz ki:
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Ezek sztatikusan feltoltodnek azt tudnod kell! Ez hatással lesz a lemez lejátszás minoségére.
Ha betudnál szerezni egy Vintage Japán kozép vagy felso-kozép kategóriás lemezjátszó fedelet akkor lenne egy antisztatikus jóminoségu porvédo fedeled. Japcsik mindenre gondoltak
Az egyik a lemezmosón van, a másik (nagyobb) pedig egy lemezjátszón, de lejátszásnál leveszem, ui. nincs zsanér. Én eddig nem vettem észre, hogy feltöltődne, igaz antisztatikus ronggyal törlöm őket...
Lemezjátszó
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
T.Fórumtársak!
Előre is köszönöm!
Gyuri
Szia!
Nem tudom merre laksz, de valószínű van a közeledben olyan cég amelyik polikarbonát lemezek hajlításával, megmunkálásával foglalkozik. Pl.:http://ptplasztik.hu/szolgaltatasok/mer ... /hajlitas/ Én már több dolgot gyártattam, tűrhető árakon dolgoznak, legalább is felénk...
Annyi javaslat, hogy min. 4mm-es, de inkább 5-ös agyagból készíttesd!
Én csináltattam egy ~33x33x10cm-es tetőt 3mm vastagból, s teljesen jól működik, de később kellett egy ~55x45x10-es, s azt is elkészíttettem 3mm-ből, de ez elég hamar elkezdett vetemedni, az alsó élek elkezdtek "hordósodni". Szóval: nagy méretnél vastagabb anyag kell!
Lemezjátszó
T.Fórumtársak!
Előre is köszönöm!
Gyuri
Lemezjátszó
Nem kell vennem, van a Brystonban...
Lemezjátszó
Hát ennyiért talán érdemes vele foglalkozni: http://www.ebay.com/itm/PEERLESS-K241D- ... 1830822862
Menyire lehetnek jók ezek? Nincs MC-m, de nem tudom érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele...
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Lemezjátszó
Nem vagyok járatos MC témában tehát kérdezek..
Az előerősítőmben MC step-up transzformátor van ilyesmi, csak Hammond van ráírva:
Menyire lehetnek jók ezek? Nincs MC-m, de nem tudom érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele...
- adodaniel
- Fórumlakó
- Értékelés: 37
Lemezjátszó
A mágneses hangszedők jól tűrik ha hosszabb az ic kábel, de mivel nagyon alacsony jelszintekről van szó, túlzásokba nem érdemes esni, az mc-k jóval háklisabbak, engem már a tűréshatárig feszített egy-két mc, ilyenkor mindig megfogadom, hogy a kapun sem engedek be egyet sem, ezzel együtt most is van vagy három, de nem zavar, olyan ritkán hallgatom őket, főleg mert lusta vagyok. A kérdésedre válaszolva, egy-két méter hosszal nem lehet gond elvileg.
Tehát max 2m a phono előfokig és onnan is max 2m a végfokig működhet? Lejátszó --> phono inkább 1m.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Van Damme (006-os közepű) IC-ket tervezek lejátszó és phono fokozat, valamint a phono és az erősítő közé.
Köszi!
Nekem volt ilyen kábelem, próbáltam lemezjátszó (MM) és phono között, de nagyon gyenge volt. Kis jelű átvitelre szerintem nem jó.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Köszi szépen!
Még egy kérdés: mi az az IC hossz, ami fölé nem érdemes menni? Van Damme (006-os közepű) IC-ket tervezek lejátszó és phono fokozat, valamint a phono és az erősítő közé.
Köszi!
A mágneses hangszedők jól tűrik ha hosszabb az ic kábel, de mivel nagyon alacsony jelszintekről van szó, túlzásokba nem érdemes esni, az mc-k jóval háklisabbak, engem már a tűréshatárig feszített egy-két mc, ilyenkor mindig megfogadom, hogy a kapun sem engedek be egyet sem, ezzel együtt most is van vagy három, de nem zavar, olyan ritkán hallgatom őket, főleg mert lusta vagyok. A kérdésedre válaszolva, egy-két méter hosszal nem lehet gond elvileg.
Lemezjátszó
Köszi szépen!
Még egy kérdés: mi az az IC hossz, ami fölé nem érdemes menni? Van Damme (006-os közepű) IC-ket tervezek lejátszó és phono fokozat, valamint a phono és az erősítő közé.
Köszi!
- adodaniel
- Fórumlakó
- Értékelés: 37
Lemezjátszó
Szíjhajtásúaknál, ha nagy tömegű a tányér, egyébként tanácsos rásegíteni indításnál.
Köszi szépen!
Köszi!
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal
Upsz! Ez jó ötlet. Köszönöm! Körbejárom!
Nincs mit, szívesen segítek, már ha tudok.
A súlyra figyelj, nagyjából 1 kg, ha jól emlékszem.
Lemezjátszó
Nincs mit, szívesen segítek, már ha tudok.
A súlyra figyelj, nagyjából 1 kg, ha jól emlékszem.
Lemezjátszó
Ha van esztergályos ismerősöd csináltass MDF-ből egy tányért, vagy én tudok neked akril tányért szerezni, és mielőtt megkérdeznéd nem tudom az árat, de ha érdekes utánajárok.
Lemezjátszó
Köszönöm!
2 mm átmérőjű kell a TP-62-es fejszelvénybe.
Lemezjátszó
http://index.hu/tech/2016/01/26/ez_nem_ ... orradalma/
föl nem bírom fogni a sony-t miért divat szidni.
kipróbálás nélkül mondják a negatívat rájuk folyton, senki nem állította tőlük h nem tudom én melyik csúcs lejátszónak állítanának alternatívát az új cuccukkal.
vagy az fáj egyeseknek h valaha ott voltak az elején és ma már nem lehet tőlük komolyat venni (ami ez így nem igaz).
fogadjuk már el h egy multi sosem lesz csúcsfejlesztő minden apró részletben, az ő nézőpontjuk talán az lehet h mindenben jót, de kiváló meg megmaradt a kis istállóknak, akik egy témában mélyednek el, mit nem lehet ezen érteni.
de ha rosszul gondolom szívesen veszem a kiigazítást.
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Tehát ha valakinek Rega Planar 2 antiskating ékszíjat kell cserélnie, akkor ezt a típusszámot kell keresnie : "A 6B 18M140030" itt: https://www.sdp-si.com/eStore/Catalog#
Köszi! Mennyi volt a postaköltség?
- Tibby Joe
- Nincs visszaút
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Esetleg ha megírnád a szíj pontos típusát, másoknak is jól jöhetne.
Tehát ha valakinek Rega Planar 2 antiskating ékszíjat kell cserélnie, akkor ezt a típusszámot kell keresnie : "A 6B 18M140030" itt: https://www.sdp-si.com/eStore/Catalog#
Ez a link pedig egy kis segítség lehet:
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... 32&t=49784
Ha valaki nem olvasta, itt van egy leírás, és kedvcsináló ehhez a lejátszóhoz.:
http://audioworld.blog.hu/2015/04/15/az ... emezjatszo
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
http://www.sdp-si.com/eStore/Catalog
A vinylengine.com on ajánlották ezt az alkatrészáruházat. ott egyébként le van írva a csere, de még sosem csináltam ezért gondoltam hogy megkérdezem.
Esetleg ha megírnád a szíj pontos típusát, másoknak is jól jöhetne...