Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2015

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: wittao »

tottyi írta:
2023.02.04., szomb. 10:52
fapaci írta:
2023.02.04., szomb. 10:30
tottyi írta:
2023.02.04., szomb. 09:51
Egy kabel bekoteset kertem pontositani erre megszakitottal minden komunikaciot mert feltettem egy egyszeru kerdest es nem tudtal ra valaszolni.
Legutolsó tegnapi kérdésed az volt felém, hogy a zöld/sárga vezetékkel mit kezdj. Válaszban megírtam, hogy a gépház földelt fémtestére kell kötnöd, de jó lenne szakembert bevonni a folyamatba, mielőtt baj lesz. Majd ugyanazt megkérdezted egy újabb levélben, aztán az AVX-en privát üzenetben. Erre már valóban nem válaszoltam, mert feltételeztem, elég volt egyszer. Bízom benne, hogy gond nélkül sikerül beüzemelni az egységet.
Ugy irtad, hogy gephazra amit illene lefoldelni de nem muszaly es ekkor tettem fel a kerdesem ami elol te kitertel es utana mar nem valaszoltal. Ez az egy kerdes volt 6 -mail, keppel illusztralva. Az elejen megirtam, hogy pc technikus voltam es nem villanyszerelo de egy kabelt azert be tudok kotni ha elmondjak, hogy hova.
De ez itt mar megint off es ezt akartam elkerulni.
Nagyjabol hasonlo okokbol fejeztuk be a Barebone keszulekek arusitasat. Nem volt az a support kapacitas, amely le tudta volna fedni azt az 1000-fele kerdest (hova kossem, milyen vezetek, mekkora kersztmetszet, fazis-gnd, melyik a zod, kell-e tsugor az iec-re, elofurva jon-e a haz, milyen procit lehet max raakasztani, tudja-e majd a 12. generaciot stb.) egyszeruen ez nem eri meg, se penzugyileg, se idegrendszert tekintve egy gyartonak.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Balage84
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Balage84 »

Aszpirin írta:
2022.09.13., kedd 13:21
Az biztos, hogy valami nagyon el van b...va nálam vagy a rendszrrel, vagy a fülemmel, mert én tehetek be akármilyen switchet vagy ethernet kábalt, semmi különbséget nem tudok meghallani.
Lehet, hogy ez azzal van kapcsolatban, hogy eleve óriásira (16 GB-ra) vett memóriapufferből játszatok mindent a Mac-ről, ergo az idő nagy részében nem történik semmi az ethernet-kábelen? gondolkodik.gif
Szerintem ez teljesen rendben van.
Itt lehet olvasni a TCP/IP protokollról és rétegekről:

https://mek.oszk.hu/08300/08373/08373.pdf

A továbbra is kételkedőknek pedig ott az 500 oldalas verzió :smile29:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

fapaci írta:
2023.02.04., szomb. 10:30
tottyi írta:
Egy kabel bekoteset kertem pontositani erre megszakitottal minden komunikaciot mert feltettem egy egyszeru kerdest es nem tudtal ra valaszolni.
Legutolsó tegnapi kérdésed az volt felém, hogy a zöld/sárga vezetékkel mit kezdj. Válaszban megírtam, hogy a gépház földelt fémtestére kell kötnöd, de jó lenne szakembert bevonni a folyamatba, mielőtt baj lesz. Majd ugyanazt megkérdezted egy újabb levélben, aztán az AVX-en privát üzenetben. Erre már valóban nem válaszoltam, mert feltételeztem, elég volt egyszer. Bízom benne, hogy gond nélkül sikerül beüzemelni az egységet.
Ugy irtad, hogy gephazra amit illene lefoldelni de nem muszaly es ekkor tettem fel a kerdesem ami elol te kitertel es utana mar nem valaszoltal. Ez az egy kerdes volt 6 -mail, keppel illusztralva. Az elejen megirtam, hogy pc technikus voltam es nem villanyszerelo de egy kabelt azert be tudok kotni ha elmondjak, hogy hova.
De ez itt mar megint off es ezt akartam elkerulni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

tottyi írta:
De mar megint masfele megy el a keresem es nem arra koncentralnak az emberek amit a kerdesben megfogalmaztam....
Értem. Ne haragudjon senki rám, nem akartam a Ti privát vitátokat idehozni és ne is itt folytassátok ha lehet. Ami a segítséget illeti, esetleg leírnád, hogy mi a konkrét probléma? A 24 PIN-es ATX kábel hiányzik?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2023.02.04., szomb. 09:13
Voyager írta:
2023.02.04., szomb. 08:41
Ne haragudj, hogy én válaszolok, de miért nem keresed meg Fapacit?
Eddig 54 email-t és 8 privát üzenetet váltottunk.

Tottyi esetétől függetlenül is le kell írnom, hogy egy ilyen félkészre szerelt, beépíthető kit használatához sajnos elengedhetetlen némi szaktudás, pláne ha erősáramú berendezésről van szó. Ennek hiányában jön a véget nem érő levelezés, kérdések özöne és az aggódás, hogy milyen lesz a végeredmény, ne adj' ég nem lesz-e baleset. Ha valaki nem tudja, a zöld/sárga vezetékkel mi a teendő, akkor az valóban aggodalomra ad okot. sad.gif

Nem kell szégyellni, ha valaki nem ért valamihez. Szívesen beszerelem, összeépítem, beállítom és adok rá garanciát. Nem biztos, hogy azon a pár ezer forinton érdemes spórolni, amibe ez a szolgáltatás kerül, a nyugalom sokszor többet ér, nekem is kevesebb időmet viszi el, mint a hetekig tartó levelezés, a folyamat végén pedig mindketten nyugodtan alszunk.
Leirhatom en is az en szemszogembol az esetet de az sehova sem vezet. Egy kabel bekoteset kertem pontositani erre megszakitottal minden komunikaciot mert feltettem egy egyszeru kerdest es nem tudtal ra valaszolni. Egyebkent a bekotessel pontosan 6 e-mail-t valtottunk abban a hiszti is benne van ahelyett, hogy segitettel volna. Nem kell fenkont szoveget leirnod, azt elhiszem, hogy jo erzeked es szokincsed van a szavak megfogalmazasahoz de, hogy kicsit leszalnal a magas lorol es emberibb legyel az mar nehezedre esik. A manual is hianyos illetve mas, talan regebbi tapegyseghez keszulhetett ezt bizonyitani is tudom ha mar annyira lajkolgatnak, szoval ez az eset nem ugy volt ahogy leirtad de mint mondtam nem izetlenkedni akarok hanem segitseget kertem olyan emberektol akik mar beszereltek maguknak ezt a tapegyseget.
De mar megint masfele megy el a keresem es nem arra koncentralnak az emberek amit a kerdesben megfogalmaztam.
fapaci ha kerhetlek melozd a valaszt az en kerdesemre a lehetoseg megvolt tobb formaban is privatban de nem eltel vele.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Voyager írta:
2023.02.04., szomb. 08:41
Eddig 54 email-t és 8 privát üzenetet váltottunk.

Tottyi esetétől függetlenül is le kell írnom, hogy egy ilyen félkészre szerelt, beépíthető kit használatához sajnos elengedhetetlen némi szaktudás, pláne ha erősáramú berendezésről van szó. Ennek hiányában jön a véget nem érő levelezés, kérdések özöne és az aggódás, hogy milyen lesz a végeredmény, ne adj' ég nem lesz-e baleset. Ha valaki nem tudja, a zöld/sárga vezetékkel mi a teendő, akkor az valóban aggodalomra ad okot. sad.gif

Nem kell szégyellni, ha valaki nem ért valamihez. Szívesen beszerelem, összeépítem, beállítom és adok rá garanciát. Nem biztos, hogy azon a pár ezer forinton érdemes spórolni, amibe ez a szolgáltatás kerül, a nyugalom sokszor többet ér, nekem is kevesebb időmet viszi el, mint a hetekig tartó levelezés, a folyamat végén pedig mindketten nyugodtan alszunk.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2023.02.04., szomb. 08:29
Hello, valaki vasarolt meg mz/x tapegyseget a luxoraudio oldalrol? Lenne par kerdezem a tapegyseg bekoteserol. Kerem csak azok valaszoljanak akik tenylegesen megvettek es bekotottek, koszonom.
Errol lenne szo. https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -20-detail

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hello, valaki vasarolt meg mz/x tapegyseget a luxoraudio oldalrol? Lenne par kerdezem a tapegyseg bekoteserol. Kerem csak azok valaszoljanak akik tenylegesen megvettek es bekotottek, koszonom.
Errol lenne szo. https://luxoraudio.hu/index.php/aruhaz/ ... -20-detail

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 276

Hozzászólás Szerző: st81 »

Mindenesetre az alaplapi usb-vel összekötve eléggé visszafejlődött a hangminőség. Hiába no, nem egy kihegyezett audio pc a forrás...
Köszönöm ezt az ötletet is.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Szia!
Én a helyedben kicserélném az usb inputot az Audio-Gd-n.
Pl. a magnahifi.com (holland) is tud ebben segíteni.
Egészen más szintre lépne az NFB-29 :D
És valószínűleg a legolcsóbb megoldás lenne a gondodra.

Nálam az Audio-GD Master 7S 2021 messze a legjobban teljesít usb-n.

st81
V.I.P.
V.I.P.

Igen, valóban elírtam.
A fejhallgató erősítőm egyben DAC is. Emlékeim szerint ekkor még (2015 táján) az Audio-Gd bemenetei közül az usb volt hangminőségre a leggyengébb. Eddig koax s/pdif-en kötöttem össze a fejhallgató erősítőt a hangkártyával, és meggyőző volt.
Ezért gondolkodom még a szimpla hangkártyán is (aminél lehet játszani azzal, hogy toslink-en vagy analóg módon kötöm össze).

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

st81 írta:
2023.01.17., kedd 11:22
No, most felkerült az adok-veszekbe egy evga nu audio pci-e hangkártya. Dilemmába estem, hogy a Matrix Audio X-fi ellenében az is jó lehetne...
Szia St81!
Elírás lehet a MA X-fi...az helyesen MA X-HI
https://www.head-fi.org/threads/matrix- ... rd.868068/
Amúgy az egyik egy hangkártya, ami tartalmaz egy DAC-ot, tehát analóg jelet ad ki.
A másik egy audió célokra kihegyezett USB kártya ami csak digitális jelet ad, ahhoz kell még egy DAC.
Ezek összehasonlítása számomra értelmezhetetlen.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

st81
V.I.P.
V.I.P.

No, most felkerült az adok-veszekbe egy evga nu audio pci-e hangkártya. Dilemmába estem, hogy a Matrix Audio X-fi ellenében az is jó lehetne...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2023.01.14., szomb. 10:55
Melyik wint csupaszítottad? Memóriából fut?
Két lemezkép van, SSD-n. Egy win. server 2016 és egy win. 10, ez utóbbiról készült kép és ezen játszok le hálózatból. A 2016 server DSD-re van kihegyezve, ott nincs hálózati kapcsolat. (és tudom lehet(ne) még tovább lépkedni, de már nem "hifizek", csak zenét hallagatok)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Voyager írta:
2023.01.14., szomb. 09:54
Elképesztő, hogy mennyit hoz a hangon, ha le van "csitítva" a win. A tisztességes tápról meg csak annyit, hogy anélkül olyan ez, mint az autóban a sok-sok lóerő normális gumik nélkül.
Melyik wint csupaszítottad? Memóriából fut?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Elképesztő, hogy mennyit hoz a hangon, ha le van "csitítva" a win. A tisztességes tápról meg csak annyit, hogy anélkül olyan ez, mint az autóban a sok-sok lóerő normális gumik nélkül.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Nyugi van.... :) És ez így jó (jobb)...

disc 2.png
disc 2.png (295.71 KiB) Megtekintve 1780 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Ebben az állapotban és éjjel, különösen jól zenél... ;)
Képernyőkép 2023-01-14 005618.png
Képernyőkép 2023-01-14 005618.png (167.32 KiB) Megtekintve 1783 alkalommal

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ahh, mar elore felek ezt a kerdest feltenni. FCLGA1700 ilyen socketes alaplapot keresek audio/video pc-hez, foleg audio.
A lenti kepen lathato, hogy mekkora alaplap fer bele a Streacom FC10 gephazba az MZ/X tapegyseg melle.

MZperx tápegység.jpg
MZperx tápegység.jpg (129.65 KiB) Megtekintve 1928 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2873
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

fapaci írta:
2023.01.09., hétf. 18:23
sutemenyx írta:
2023.01.09., hétf. 17:38
... a torzítás, bummogás, sáros pocsolyahang pedig eltünik.
Ami már vagy 14 alkalommal eltűnt, nagyjából minden módosításnál. :rolleyes:
Na mi ez a negatív hozzáállás? :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
... a torzítás, bummogás, sáros pocsolyahang pedig eltünik.
Ami már vagy 14 alkalommal eltűnt, nagyjából minden módosításnál. :rolleyes:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

sutemenyx írta:
Megtelik a hang élettel és energiával, lesz rendes felbontás, de a torzítás, bummogás, sáros pocsolyahang pedig eltünik.
Ha egyszer beszállok az audio bizniszbe -mint Vágási feri a Zinternetbe- biztosan téged kérlek fel marketingesnek!
leborulok.gif
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2873
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

wittao írta:
2023.01.09., hétf. 13:03
tottyi írta:
2023.01.09., hétf. 12:47
Hi, egesz delelott kerestem de csak Aliexpresen talaltam olyan kabelt ami 30cm es ATX 24-Pin Male to 24-Pin Male. Tud valaki kozelebbit? Ez a kabel a tapegysegbol az alaplapra menne meg jo lenne ha a processzoros kabel is ilyen lenne. :(
Szia, ezek igazan jo kabelek. Van aruk is, de megeri vele foglalkozni. Hogy egy ATX-EPS kabelnek van-e a hangra gyakorolt hatasa, arra a lora a kabeles topikban sem ulok fel, nemhogy itt, megkoszonom ha megkimeljuk egymast ettol :)
https://www.ghentaudio.com/pc/index.html
Ne áltasd magad, már fel is ültél, hiszen nem ipon oldalt linkeltél :D
De megmentelek: pont azt tudja pl a Neotech alapu ATX kábel, mint amit tud egy készülék előtt tápkábel gyanánt is egy sodort (valószínűleg ónozott), vékony madzaghoz képest. Megtelik a hang élettel és energiával, lesz rendes felbontás, de a torzítás, bummogás, sáros pocsolyahang pedig eltünik.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2023.01.09., hétf. 13:10
De a kitnek része a kábelek is. gondolkodik.gif
Egyébként a Józsi is csinál ilyen kábeleket (Hydrasound).
Szívesen adnánk mindenféle kábelt a csomaghoz, de jelenleg 24 eres ATX kábelem nincs készen, gyártani pedig éppen nem tudok, mert külföldön vagyok. Nem akartam ezzel megakasztani az ügymenetet, ezért javasoltam Tottyinak, hogy vegyen egyet helyben.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”