Kösz.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 85
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Re: DAC-olás
Nem volt rosszabb. Egyszerűen más a Sabre és az R2R hangzása.
A Sonica részletezőbb, főleg a magasabb frekvenciatartományban, az Ares nem, de cserében erőteljesebben kiemeli a közép tartományt, tompítva a felsőfrekvenciális tartományt.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Halihó !
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az
Oppo Sonica Dac hangja milyen a Topping D70, D70S, D90 - hez képest ?
Köszi.
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az
Oppo Sonica Dac hangja milyen a Topping D70, D70S, D90 - hez képest ?
Köszi.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5956
Bocs annak, aki ismeri ezeket, de két alapvető videót szeretnék mégis ajánlani mindenki másnak a figyelmébe, aki bírja valamennyire az angol nyelvet. Főleg az első nagyon tanulságos, de a másik is komoly ismeretbővítő
(az analóg kontra digitális vitában is objektív érvnek lehetne használni az elsőben elhangzottakat/látottakat, de ennek nem itt a helye, és úgysem mennünk semmire, mert a hitvitáknak nincs semmi értelmük)
Szóval:
youtu.be/cD7YFUYLpDc
illetve:
youtu.be/VSm_7q3Ol04
(az analóg kontra digitális vitában is objektív érvnek lehetne használni az elsőben elhangzottakat/látottakat, de ennek nem itt a helye, és úgysem mennünk semmire, mert a hitvitáknak nincs semmi értelmük)
Szóval:
youtu.be/cD7YFUYLpDc
illetve:
youtu.be/VSm_7q3Ol04
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Oppo Sonica DAC-ot saját rendszeremben hasonlítottam össze a Denafrips Ares DAC-kal. Nem hallotam jobbnak a Sonica DAC-ot.
Sziasztok!
Info terén kérdezem azon hifistákat, akiknek netán van tapasztalásuk az Oppo Sonica DAC-cal kapcsolatosan.
Netán van hasonlítási tapasztalatuk egy SMSL D300, v .D400ES DAC-hoz?
Tudom árban hogyan viszonyulnak. Csak az a kérdés nekem: zászlós hajó itt is, ott is.
Köszöntem.
Info terén kérdezem azon hifistákat, akiknek netán van tapasztalásuk az Oppo Sonica DAC-cal kapcsolatosan.
Netán van hasonlítási tapasztalatuk egy SMSL D300, v .D400ES DAC-hoz?
Tudom árban hogyan viszonyulnak. Csak az a kérdés nekem: zászlós hajó itt is, ott is.
Köszöntem.
Ok, köszi !
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Valahol azt olvastam, hogy 500mA slow
Itt nemrég volt egy tuningolt 1,5A fast
A tápcsatiba van beépítve 5x20mm
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Hali !
Nem tudja valaki véletlenűl, hogy milyen méretű és értékű biztosíték van eredetileg a Topping D70 - ben ?
Köszi.
Nem tudja valaki véletlenűl, hogy milyen méretű és értékű biztosíték van eredetileg a Topping D70 - ben ?
Köszi.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.KopaszKutya írta: ↑2023.05.16., kedd 16:54A tiédnél nem tudom pontosan hogyan van a NOS mód, mert a NOS 11-nél nem egészen így van.
Ha jól értelmezem, akkor a legtermészetesebb hangzáshoz ATT0 (OFF), ATT1 (OFF), IPS0 (OFF) állásban kell lennie, ami jelen esetben az OFF a nincs jumper-t jelenti. A legmelegebb hangzást pedig úgy lehet elérni, hogy ezeknél be van téve a jumper, illetve ezeket lehet kombinálni. Most hogy a Bypass, PLL, Data Dithering jelen esetben mit jelent, azt nem tudom, de szerintem ha jót akarsz, akkor nem babrálod. Esetleg írsz egyenesen a gyártónak, Mr. Kingwa-nak e-mailt, ő elmagyarázza pontosan, hogy mit mivel merre meddig hogyan: http://www.audio-gd.com/Contact-EN.htm
Arra azért figyelj, hogy statikusan ne legyél feltöltve (írják is), mert könnyen a végéhez érhet a chip élet útja.
Meg sem fordult a fejemben, hogy önállóan hozzá nyúljak.
Egyébként találtam egy oldalt, ahol egy user szépen levezeti a beállítási kombinációkat és az hangi hatásait. Meglepő,hogy milyen sokfelé képpen tud megszólalni ez a DAC.
Még egyszer köszönöm a segítséget!

Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- KopaszKutya
- Törzsvendég
- Értékelés: 195
A tiédnél nem tudom pontosan hogyan van a NOS mód, mert a NOS 11-nél nem egészen így van.zebo írta: ↑2023.05.15., hétf. 22:29Köszönöm!
Akkor már a kérdést is rosszul tettem fel.
Szóval a túlmintavételezés-NOS beállítás lett volna a kérdés.
Ha jól értelmezem, akkor a legtermészetesebb hangzáshoz ATT0 (OFF), ATT1 (OFF), IPS0 (OFF) állásban kell lennie, ami jelen esetben az OFF a nincs jumper-t jelenti. A legmelegebb hangzást pedig úgy lehet elérni, hogy ezeknél be van téve a jumper, illetve ezeket lehet kombinálni. Most hogy a Bypass, PLL, Data Dithering jelen esetben mit jelent, azt nem tudom, de szerintem ha jót akarsz, akkor nem babrálod. Esetleg írsz egyenesen a gyártónak, Mr. Kingwa-nak e-mailt, ő elmagyarázza pontosan, hogy mit mivel merre meddig hogyan: http://www.audio-gd.com/Contact-EN.htm
Arra azért figyelj, hogy statikusan ne legyél feltöltve (írják is), mert könnyen a végéhez érhet a chip élet útja.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
- KopaszKutya
- Törzsvendég
Ha újabb Audio-GD DAC, akkor Amanero alapú az USB-je, innen szedd le a legújabb driver-t, anélkül nem fog szólni.gida írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:57Egy régi lenovo laptop, audio gd dac, windows 10 van a gépenKopaszKutya írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:50Szia!
Milyen DAC, milyen laptop, milyen OS?
Kezdésnek driver telepítés és/vagy megnézni, hogy az adott OS kezeli-e az adott DAC-ot.
https://amanero.com/drivers.htm
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Köszönöm!
Akkor már a kérdést is rosszul tettem fel.
Szóval a túlmintavételezés-NOS beállítás lett volna a kérdés.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Nagyon szépen köszönöm!KopaszKutya írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:46http://www.audio-gd.com/master/master-7/M7EN_Use.htmzebo írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:02Sziasztok!
A jó szerencse úgy hozta,hogy hozzám került,egy Audio gd Master 7. Az eladó leírása alapján 6-éves a készülék.
Hangilag ,maximálisan meg vagyok vele elégedve, sőtt, lenyűgözött!
De!! Ha jól tudom,ezeken a DAC-okon,lehet a mintavételezést állítani.
Azt is tudom,hogy valahol a készülék belsejében lehet ezt elvégezni.
Viszont fogalmam sincs, hogy belül ,mit és merre keressek-csináljak.
Semmi okom rá,hogy a mitavételezéssel babráljak,de a hifis énem már szólt,hogy azért majd egyszer ,szeretné ezeket kipróbálni! :)
Ebben kérném ,ilyen irányú tapasztalattal rendelkező fórumtásak útmutatását.
Próbálom értelmezni amit a képeken látok.
Valószínűleg az átlagnál nehezebb a felfogásom mert nem teljesen (sőtt) értem.
Ha jól értelmezem,ez két különböző évjáratú készülék beállításának a módjai?
A bal felső képen a két pálcika szerű jumper elhúzásával,a jobb alsón pedig a három pár gomb benyomásának variálàsával lehet mintavételt állítani?
Bocsànat az értetlenkedésemért,de inkább többször kérdezek,mint ,hogy hülyeséget csináljak
MDA kábelezés
MDA kábelezés
Egy régi lenovo laptop, audio gd dac, windows 10 van a gépenKopaszKutya írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:50Szia!
Kezdésnek driver telepítés és/vagy megnézni, hogy az adott OS kezeli-e az adott DAC-ot.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10967
- Kapcsolat:
A mintavételezési frekvencia automatikusan beáll a beérkező jelnek megfelelően, ezt manuálisan nem tudod állítani. A készülékben található jumperekkel az a 2x-3x-4x túlmintavételezést és a NOS üzemmódot tudod ki/bekapcsolni.
- KopaszKutya
- Törzsvendég
Szia!
- KopaszKutya
- Törzsvendég
http://www.audio-gd.com/master/master-7/M7EN_Use.htmzebo írta: ↑2023.05.15., hétf. 21:02Sziasztok!
A jó szerencse úgy hozta,hogy hozzám került,egy Audio gd Master 7. Az eladó leírása alapján 6-éves a készülék.
Semmi okom rá,hogy a mitavételezéssel babráljak,de a hifis énem már szólt,hogy azért majd egyszer ,szeretné ezeket kipróbálni! :)
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni abban hogy egy barátomnak a laptopját összekötnénk egy daccal, és úgy menne a hang az erősítőbe. Egy usb kábellel( A-B) összekötöttük a dacot meg a laptopot de nem ismeri fel. Ez nem ilyen egyszerű vagy hogyan kell csinálni?
Szeretnék segítséget kérni abban hogy egy barátomnak a laptopját összekötnénk egy daccal, és úgy menne a hang az erősítőbe. Egy usb kábellel( A-B) összekötöttük a dacot meg a laptopot de nem ismeri fel. Ez nem ilyen egyszerű vagy hogyan kell csinálni?
Sziasztok!
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Szia! A többi láncszemről tudsz mondani ezt-azt?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Sziasztok!
1,5 éve SMSL VMV D1se DAC-ot használok. Tesztekben gyakran "smooth" szóval jellemzik a hangját, amit meg tudok erősíteni. Sima hangú, bármeddig hallgatható DAC.
A láncom leggyengébb pontjának érzem, szeretnék egy picit feljebb lépni.
A Gustard R26 vagy A26-ot néztem ki. A Gustardokkal kapcsolatos összes tesztet láttam, olvastam. Idáig R26-ban gondolkodtam, de úgy érzem ez is egy "smooth" hangú DAC, olyanom meg már van. Az A26 talán jobb választás lenne (különben sem jazz, klasszikus zene a fő csapásirányom).
Van köztetek olyan, aki D1se után meghallgatta valamelyik Gustardot a láncában? Van összehasonlítási alapja?
Mit tapasztalt pro/kontra?
Köszi!
1,5 éve SMSL VMV D1se DAC-ot használok. Tesztekben gyakran "smooth" szóval jellemzik a hangját, amit meg tudok erősíteni. Sima hangú, bármeddig hallgatható DAC.
A láncom leggyengébb pontjának érzem, szeretnék egy picit feljebb lépni.
A Gustard R26 vagy A26-ot néztem ki. A Gustardokkal kapcsolatos összes tesztet láttam, olvastam. Idáig R26-ban gondolkodtam, de úgy érzem ez is egy "smooth" hangú DAC, olyanom meg már van. Az A26 talán jobb választás lenne (különben sem jazz, klasszikus zene a fő csapásirányom).
Van köztetek olyan, aki D1se után meghallgatta valamelyik Gustardot a láncában? Van összehasonlítási alapja?
Mit tapasztalt pro/kontra?
Köszi!
fel mégy head-fi.org-ra és megkapod a választ. bizony van, somféle.KopaszKutya írta: ↑2023.05.04., csüt. 10:42Sziasztok!
Van egy Fiio M11 Pro DAP-om, amit lehet használni koax kimenettel digitális futóműként. Ezek a DAP-ok között van hangzásban különbség, ha valaki ilyen módon akarja használni? Tehát pl. egy Astell&Kern A&ultima SP2000T jobb hangot tud koax-on, mint az én M11 Pro-m? Vagy ezek között csak akkor van különbség, ha fejhallgatóval van használva a DAP analóg kimeneten, így kijön a bennük lévő DAC, óra, analóg kimenet, stb. közti különbség?
Köszönöm!