Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.02.02., vas. 20:46
... Kiforgattam a fázist, a dobozok alá tettem 3-3 ásványvizes kupakot, a gép alá egy Hifimagazint (jól izolál, bárki kipróbálhatja).
A 30 darabos tojástartó tálcából vágtam ki anno 9 fészket, azt tettem a polcon lévő kis Celestion alá... Ja, a Pio erősítő alá is. Meglepően jó...

Nem próbáltad még ? Vagy valaki ?

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Shimano írta:
2025.02.02., vas. 19:50
"Imádom" mikor a partvonalról jön egy komment,válasz,és ebben Elex az élen jár. :smile51: Miért nem lehet itt válaszolni,ha már egyszer itt kérdeznek?
......Azt már remélni sem merem hogy a saját rendszeredet megosztod velünk,vagy legalább az árát,de a remény hal meg utoljára,és talán erre is fény derül.....
Maradjunk annyiban, hogy van az a szint, ami nem publikus. Aki személyesen ismer, járt nálam, az tudja, ismeri, a többieknek semmi közük hozzá.
Elég legyen most itt egy kép, amit pár perce készítettem. Ha már kábelezzünk a topik címe. Ez a kábel NINCS használatban, mert nincs rá szükségem a rendszeremben. (Ja, és eredeti, nem kínai annak látszó tárgy.)
Nordost Odin2 2x3.0 m-es hangfalkábel, listaáron: 17.900.000.- Ft (nyugaton jóval drágább)
https://audiocentrum.hu/Nordost-Odin-2- ... bel-/3-met
Ja, és mellette van még egy 2x1.5 m-es sima Odin is, ami meg rövid.
Az azért jóval olcsóbb volt: mindössze 3.590.000.- Ft volt 2011-ben.

Ha majd szükségem lesz rá, akkor használom, ha nem, eladom, ha az ára kell.

Ami a válaszokat illeti, nem szeretem a szófosást. Vannak arra itt nálam avatottabb szakemberek sok ezer hozzászólással.
Csatolmányok
20250202_204436.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ELEX 2025.02.02., vas. 21:10-kor.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3445

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

kaef2 írta:
2025.02.02., vas. 19:34
cables írta:
2025.02.02., vas. 19:02
kaef2 írta:
2025.02.02., vas. 18:46
...
Az elektronikákhoz, csomagolt egyszerű öntött csatlakozós tápkábeleket valamint a források, dac, streamerek esetében az árban foglalt DIN-DIN kábeleket pedig 48 órán keresztül lefelé lógatva rázták egy géppel, azért hogy bejárassák őket (mechanikusan).
...
Azt nem egészen értem, hogy egy öntött csatlakozós kábelt miért kéne mechanikailag bejáratni? Nem azért rázták, hogy az esetleges gyártási hibák előjöjjenek?
Igy találták jónak és nem hiszem, hogy ettől valamiféle gyártási hibák megjelenését várták volna. A DIN kábelt is ugyanígy járatták. Nem mondták el a tudományos magyarázatát.
Feltételezésem szerint ez a lógatva rázó gép a villamos vezetőkben a gyártás közi megmunkálás okozta mechanikus feszültség relaxálása lehet. Csökkenti a szokásos villamos bejáratási időt is.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4310
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Shimano írta:
Alex_Aston írta:
2025.02.02., vas. 19:17
ELEX írta:
2025.02.02., vas. 13:25
... Korrekt, hallgatható termékek, de semmi több. Nem rosszak, de a jó nagyon messze van tőlük.
És mi a jó?
Csak az, ami 10 millió fölötti áron van? Vagy mi ez a fogalom?
Az emberek kb. 99%-a akkor sz@rt hallgat.

Ez is egy nézőpont.
Így nézve te is csupa sz@r kocsival jártál eddig, és most is, mert egyik sem volt Aston Martin, vagy Rolls.

Szerintem meg az a jó, ami a maga árkategóriában jó. Legyen az erősítő, kábel, vagy bármi.
"Imádom" mikor a partvonalról jön egy komment,válasz,és ebben Elex az élen jár. :smile51: Miért nem lehet itt válaszolni,ha már egyszer itt kérdeznek? gondolkodik.gif
Mondhatnál példákat is az űber jókra ami a 0.01%-nak jut,a jókra,kevésbé jókra is,árakkal.Azt már remélni sem merem hogy a saját rendszeredet megosztod velünk,vagy legalább az árát,de a remény hal meg utoljára,és talán erre is fény derül. :smile29:
Revox is leírhatná,hogy tokkal vonóval mennyibe fáj a rendszere ha már annyi mindent sz@rnak tart,csak hogy lássuk már hogy mi a jó,egyesek szerint legalábbis.A drótok ára nem érdekel,csak a vasaké,plusz a hs dobozoké.
revox semmit nem tart xarnak, de mindent a helyén kell kezelni. De, ha lehetek őszinte. a Heed árak kissé elszaladtak, de ez nem nekem fáj.

ma mutattam, mit hallgatok, ha görgőzök (népiesen szobabicikli). 22ezer forint volt. Kiforgattam a fázist, a dobozok alá tettem 3-3 ásványvizes kupakot, a gép alá egy Hifimagazint (jól izolál, bárki kipróbálhatja). Annyi a trükk, be van téve a polcba, ami basszusban segít. Bass, magas nullára téve. Van ritmus, sztereó tér. vannak dobok, gitárok, artikulált az ének, semi felrakódás. Drótok amit adtak hozzá: 22.000HUF cakk-pakk.
jól adja a takttot a tekeréshez és közben a zene is értelmezhető :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

cables írta:
2025.02.02., vas. 17:17
Rock60 írta:
2025.02.02., vas. 16:31

Ha Nálad a 60 ezres kábel jobban tetszik - de tényleg jobban tetszik ! - mint a 400 ezres, akkor baromira örülj neki és használd azt.

Szerinted - különös tekintettel Rudibával való ismeretségemre - nem eladnám boldogan a Vz - t, ha kiválthatnám egy hatodába kerülő kábellel ?
Gyuri!
Azért én emlékszek arra mit mondtál nekem, amikor visszahoztad a Z hálózatimat.
Szó szerint: Miből van ez a kábel, mert nagyon jól szerepelt nálam!
400 eFt nagyon sok embernek elképzelhetetlen ár egy kábelért!
Igen, azt mondtam !
A tápkábeled tényleg jó volt, tetszett, viszont tápkábel vásárlási szándékom nem volt, csak próbaképpen kértem kölcsön, hogy összehasonlíthassam a háromszoros árú Black Rhodium Stream - el.

Az IC kábeledre hárult volna az a hálátlan feladat, hogy megugorja az AN Vz szintjét, ami nem meglepő módon túl kemény falat volt, viszont egy kölcsönbe nálam járt Transparent Technologi hangi kvalításait könnyedén hozta...

Igen, az AN nagyon drága, majdnem annyiba kerülne most, mint az erősítőm és több, mint a duplájába a dacnál, amik közé be van kötve. C'est La Vie...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.02., vas. 20:57-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Shimano írta:
Alex_Aston írta:
ELEX írta:
... Korrekt, hallgatható termékek, de semmi több. Nem rosszak, de a jó nagyon messze van tőlük.
És mi a jó?

Ez is egy nézőpont.
Így nézve te is csupa sz@r kocsival jártál eddig, és most is, mert egyik sem volt Aston Martin, vagy Rolls.

Szerintem meg az a jó, ami a maga árkategóriában jó. Legyen az erősítő, kábel, vagy bármi.
"Imádom" mikor a partvonalról jön egy komment,válasz,és ebben Elex az élen jár. :smile51: Miért nem lehet itt válaszolni,ha már egyszer itt kérdeznek? gondolkodik.gif
Mondhatnál példákat is az űber jókra ami a 0.01%-nak jut,a jókra,kevésbé jókra is,árakkal.Azt már remélni sem merem hogy a saját rendszeredet megosztod velünk,vagy legalább az árát,de a remény hal meg utoljára,és talán erre is fény derül. :smile29:
Revox is leírhatná,hogy tokkal vonóval mennyibe fáj a rendszere ha már annyi mindent sz@rnak tart,csak hogy lássuk már hogy mi a jó,egyesek szerint legalábbis.A drótok ára nem érdekel,csak a vasaké,plusz a hs dobozoké.
De ez most miért is érdekel téged, ha úgyis meg vagy elégedve a sajátoddal, még drága/jó kábelek nélkül is? Kábelekről már csináltál "felméréset" tudjuk milyen eredménnyel. Kb ugyanaz várható ezen a vonalon is.... :)
Szerintem röviden annyi erről, hogy nem vagy tisztában a készülékeid pozíciójával.... Sem.... Mert akkor tudnád, hogy Elexnek kb igaza van.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Alex_Aston írta:
ELEX írta:
És mi a jó?

Ez is egy nézőpont.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3542

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.02.02., vas. 19:02
kaef2 írta:
...
Az elektronikákhoz, csomagolt egyszerű öntött csatlakozós tápkábeleket valamint a források, dac, streamerek esetében az árban foglalt DIN-DIN kábeleket pedig 48 órán keresztül lefelé lógatva rázták egy géppel, azért hogy bejárassák őket (mechanikusan).
...
Azt nem egészen értem, hogy egy öntött csatlakozós kábelt miért kéne mechanikailag bejáratni? Nem azért rázták, hogy az esetleges gyártási hibák előjöjjenek?
Igy találták jónak és nem hiszem, hogy ettől valamiféle gyártási hibák megjelenését várták volna. A DIN kábelt is ugyanígy járatták. Nem mondták el a tudományos magyarázatát.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

ELEX írta:
És mi a jó?

Ez is egy nézőpont.

Csak a Marantz! :-D

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2 írta:
...
...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2025.02.02., vas. 16:20
ELEX írta:
Shimano írta:
2025.02.02., vas. 08:36
De említve lett a naim mint egy minimalista drótozással ajánlott,és használt rendszer,ezek szerint ők más vonaton utaznak.Az ok hogy már ott is más szelek fújnak,és beálltak a kábeles sodorba ők is,de ez inkább marketing,és nem tervezői,mérnöki megvilágosodás okozhatta,ez valószínűsíthető.
Tehát ha nem akarunk több millát drótokba tenni,akkor vegyünk naim rendszert,ez ok,na de miért jó oda az ami,és miért kell akkor máshová a méreg drága.Ez a hét kérdése is lehetne ha feltenném,de nem teszem,ez csak úgy beugrott,mert
Nézd, vannak gyártók, akik erősen közepes termékeket kínáltak (Naim, Linn, Heed..), akik kreáltak egy ideológiát, hogy miért nem kell foglalkozni a kábelezéssel. A logikájuk teljességgel érthető. Egyikből se lenne egy Krell, Mark Levinson, Jadis..., akármit is dugsz beléjük (csak a koruk csúcs gyártóit említtettem, nem a maiakat). Ők úgy jók a saját kábeleikkel. De sosem lesznek a felsoroltak egyike sem, akármit is dugsz beléjük.
Viszont a világ nem csak belőlük áll. Aki nem őket birtokolja, szüksége van olyan kábelekre, ami engedi érvényesülni a képességeiket és nem korlátozni azokat.
Sajnálom, ha a Naim, Linn, Heed tulajok most megbántva érzik magukat, de tisztában kell lenni a valósággal. Korrekt, hallgatható termékek, de semmi több. Nem rosszak, de a jó nagyon messze van tőlük.

Csak Nagy Magyar Alföld szagértőknek :smile29:
Itt egy Naim NAP250 belső fotó - milyen minőségű alkatrészek és vezetékek vannak gondosan beleválogatva?
(Igazából ez egy költői kérdés)
TJ.

Ez egy kb 40 éves erősítő belső fotója, amiből ennyi idő alatt kb 50-60 ezer darabot adtak el a világban és nagy részük valószínűleg napi használatban van még mindig. Elég sikeresnek mondható tehát.

Köszönöm, hogy betetted.
Így lehet arról beszélni (ha már ez a Kábelezés topik), hogy a belső szereléshez használt kábel bundokat előbb meghallgatták, hogy melyik iránya a jó és aztán a jobbnak minősített irányt meg is hallgatták a referencia rendszerben, hogy megfelel-e a hangja, ha nem találták annak, akkor a teljes bundot visszaküldték a gyártónak. A jó irányt aztán a szereléshez összekészítve minden belső kábelen jelöltek (a forrás oldalon egy gallérral), majd a szerelést követően, a végszerelést megelőzően, a minőségellenőrzés során ennek megfelelőségét még egyszer ellenőrizték. Az elektronikákhoz, csomagolt egyszerű öntött csatlakozós tápkábeleket valamint a források, dac, streamerek esetében az árban foglalt DIN-DIN kábeleket pedig 48 órán keresztül lefelé lógatva rázták egy géppel, azért hogy bejárassák őket (mechanikusan). Ezekről sok éve tettem be fotókat itt is, aki nagyon keresi megtalálhatja valószínűleg, én most lusta vagyok ehhez.

Nézzük a kicsit fiatalabb kb 10 éves, 60 kilós Naim Statement előfok belső fotóit.

Kép

Kép

Kép

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

tunerman írta:
2025.02.02., vas. 16:20
ELEX írta:
Shimano írta:
De említve lett a naim mint egy minimalista drótozással ajánlott,és használt rendszer,ezek szerint ők más vonaton utaznak.Az ok hogy már ott is más szelek fújnak,és beálltak a kábeles sodorba ők is,de ez inkább marketing,és nem tervezői,mérnöki megvilágosodás okozhatta,ez valószínűsíthető.
Tehát ha nem akarunk több millát drótokba tenni,akkor vegyünk naim rendszert,ez ok,na de miért jó oda az ami,és miért kell akkor máshová a méreg drága.Ez a hét kérdése is lehetne ha feltenném,de nem teszem,ez csak úgy beugrott,mert
Nézd, vannak gyártók, akik erősen közepes termékeket kínáltak (Naim, Linn, Heed..), akik kreáltak egy ideológiát, hogy miért nem kell foglalkozni a kábelezéssel. A logikájuk teljességgel érthető. Egyikből se lenne egy Krell, Mark Levinson, Jadis..., akármit is dugsz beléjük (csak a koruk csúcs gyártóit említtettem, nem a maiakat). Ők úgy jók a saját kábeleikkel. De sosem lesznek a felsoroltak egyike sem, akármit is dugsz beléjük.
Viszont a világ nem csak belőlük áll. Aki nem őket birtokolja, szüksége van olyan kábelekre, ami engedi érvényesülni a képességeiket és nem korlátozni azokat.
Sajnálom, ha a Naim, Linn, Heed tulajok most megbántva érzik magukat, de tisztában kell lenni a valósággal. Korrekt, hallgatható termékek, de semmi több. Nem rosszak, de a jó nagyon messze van tőlük.

Itt egy Naim NAP250 belső fotó - milyen minőségű alkatrészek és vezetékek vannak gondosan beleválogatva?
TJ.
De legalább szépen össze van kötegelve:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2025.02.02., vas. 17:17
Rock60 írta:

Ha Nálad a 60 ezres kábel jobban tetszik - de tényleg jobban tetszik ! - mint a 400 ezres, akkor baromira örülj neki és használd azt.

Csak, azt ne találd már ki, hogy akinek AN Vz, Lp , vagy WW Platinum kábele van, hasonló attitűdök vezérlik, mint aki a pontatlan Rolex - ért rajong, mert az baromi nagy butaság lenne.
Szerinted - különös tekintettel Rudibával való ismeretségemre - nem eladnám boldogan a Vz - t, ha kiválthatnám egy hatodába kerülő kábellel ?
Gyuri!

Mégis visszavitte. ;)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:

Csak, azt ne találd már ki, hogy akinek AN Vz, Lp , vagy WW Platinum kábele van, hasonló attitűdök vezérlik, mint aki a pontatlan Rolex - ért rajong, mert az baromi nagy butaság lenne.
Gyuri!

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2025.02.02., vas. 12:09

Az autóknál vannak paraméterek, amelyek igenis mérhetők.
De valóban, vannak, amelyek nem.
A kábeleknél viszont semmi sem mérhető, ami eldönthetné azt, hogy a vz jobb, vagy a Radnai kábel.

Szerencsésebb inkább más analógia.
pl. a luxusórák.
Itt senki sem az alapfunkciót nézi. Mert akármelyik kínai kvarcóra kb. 200-szor pontosabb, mint egy mechanikus Rolex.
Mivel hallgatod a zenét ?
A füleddel.
Mivel döntöd el, hogy melyik a jobb kábel ( számodra ) ?
Ugyan azzal a füleddel.

Nem kell ezt túlmisztifikálni.

Nem tudom, miket gondolhatsz némelyikünkről... gondolkodik.gif

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

ELEX írta:

Szerencsére ez így van.
Ha ML erősítőt kellene hallgatnom, akkor inkább más hobbi után néznék... számomra hallgathatatlanok.

Megint a kábeleknél elősorolt logikai hiba. Ugyanaz pepitában. Az ár-besorolás az itt is egy csoportot, egy kasztot alkot. És az észlelt hangminőséggel ez sokszor köszönőviszonyban sincs. A kivitelezéssel, kinézettel, technológiai megoldásokkal, az igényességgel, a beépített alkatrészekkel, igen. De a hanggal nem mindig.
Aki csak nézi, és örül a birtoklásnak - ne becsüljük le - annak feltétlen ajánlottak ezek a nagyvasak.
Aki zenét szeretne hallgatni, és keres valami mélységet, azok.... hogy is mondjam finoman... legyenek óvatosak.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2708

Hozzászólás Szerző: tunerman »

ELEX írta:
Shimano írta:

TJ.
Csatolmányok
Naim NAP250 amplifier.jpeg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2025.02.02., vas. 16:27-kor.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

ELEX írta:

Ne sajnáld őket, :D mert a valóságban baromira jól elvannak velük,én legalábbis biztosan, :rolleyes: megbántva meg végképp nem érzem magam,sőt örülök hogy nekem "csak" ez jutott a jóból.Vagy is a nem a jóból (na basszus,teljesen belezavarodok),mert így még egyszer átfutva az utolsó mondatod,mi az ami nem rossz,de a jótól messze van?, gondolkodik.gif szóval nem is tudom minek nevezzem akkor.
Na mindegy,már csak SF kollégának kéne szólni hogy haggyon már békén a drótjaival,mert minek is az nekem,nekünk,ezekbe a vasakba,ha már a jótól ilyen messze vannak. :D
Már csak az motoszkál bennem,hogy miképp is hámlana le az arcodról ez a magabiztosság,vagy nem is tudom minek nevezzem,ha meghallgatnál pl egy heed helikon szettet. ;)
A heed-nek nem a hájend piac a terepe,nem is volt ez szándék tudtommal,(de lehet lassan rákényszerül,egyéb okok miatt is) de azt biztosra veszem,(egyrészt nap mint nap tapasztalom,másrészt meg a sok sok elismerést,díjat amit kaptak sem véletlenül fújta be hozzájuk a szél),hogy a jó hang nem hogy nincs messze tőlük,ha nem az már ott van,és nem is tegnap óta van ott.
Ez utóbbi mondat sem a megbántás miatt íródott,csak legyünk tényszerűek,ha lehet. ;)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 270

Hozzászólás Szerző: pjm »

Voltam olyan szeánszon amikor kábeleket hallgattunk heed rendszeren. Talán a hangfal nem volt az, nem tudom ( a hangfalat is megvette hozzá a tulaj, nem emlékszem ez az előtt vagy utána volt). Amikor cseréltünk más lett a hang. Van akinek ez már pont elég. De ez már ízlés és értékrend kérdése, hogy szórakozik-e vele vagy nem. Mert ugye ezért a másságért kütyüznek a hifisták kábelekkel, alátétekkel, rátétekkel, szűrőkkel meg a fene tudja még mivel.
Tehát szerintem itt az van, hogy akit érdekel úgy is kütyüzik, akit nem azt meg azt mondja ide nem kell.
Mellékesen akkor egységesen azt gondoltuk van értelme a kábelezésnek. Finomhangolni mindenképp. Meg hát a végére jobban is tetszett amit hallottunk.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 724

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Shimano írta:

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 960

Hozzászólás Szerző: chord_ »

MrCollector írta:
2025.02.02., vas. 09:40

Mérhető egy Ferrari-ban való utazás élvezeti értéke? Vagy a drága bőrülésben való kényelem mértéke? Vagy egyszerűen a birtoklási vágyé?
Az autóknál vannak paraméterek, amelyek igenis mérhetők. A kényelmi faktorban is egyetértés lesz. Az esztétikaiban is, pedig az rázós kategória.
De valóban, vannak, amelyek nem. A kábeleknél viszont semmi sem mérhető, ami eldönthetné azt, hogy a vz jobb, vagy a Radnai kábel.

Szerencsésebb inkább más analógia.
pl. a luxusórák.
Itt senki sem az alapfunkciót nézi. Mert akármelyik kínai kvarcóra kb. 200-szor pontosabb, mint egy mechanikus Rolex.
Itt a birtoklás öröme van. A rajongás a márkáért. Vagy a finom-mechanikai mestermunkáért. Az esztétikáért. Vagy hogy lehet mutogatni. Vagy hogy lehet csöndben, egyedül örülni. Kinek-kinek az egyénisége szerint. Amit én megértek, sőt tisztelem ezt a fajtát.
Soha nem az ár a bajom a kábeleknél. Vagy ez a fajta rajongás. Hanem az, hogy ez osztályokba szervezi a kábeleket, és a közönséget azzal kábítják, hogy az észlelt hangminőséget ennek megfelelően fogja eldönteni. Pedig nem. Elég a sokak által jogosan észrevett hangi divergenciára gondolni az igényes rendszereknél.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Rock60
Őslakos
Őslakos

pjm írta:
2025.02.02., vas. 08:54

A másik az, hogy nem kell kirekeszteni az alsóbb szinteket sem a beszélgetésből. Tudom, a vélemény a vicc szerint olyan mint a f.ng. A másé mindig büdös, de szerintem nem az a szintmérő, hogy egy adott helyzetben ki milyen árú kábelekben gondolkodik. Nem attól okos egy ember, vagy ér többet a szava, hogy mennyiért vásárolt fémet.
Ebben tökéletesen igazad van.
/ A homogén kábelrendszer tanítók most ne figyeljenek. :D /
Nálam megfordul a 40 ezres DIY drótoktól kezdve a ki tudja mennyit érő Bese Alisca-n és a középkategóriás Gekko-n, át a 400 ezres Vz - ig több minden, mind megtalálta a helyét a rendszeremben.
Úgy hogy a magam részéről meg tudom érteni mindenféle kábel kategóriát birtoklók álláspontját, lelkivilágát.

Annyiban érdemes azok szavára ( is ) figyelni - nem rám - akiknek van tapasztalata jobb kábelekkel ( is ), mert több infó birtokában vannak természetesen, mind akiknek ( még ) nem volt szerencséjük hozzá. :kiss:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4310
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Inkább mutatok valamit. Ide aztán tényleg nem kell drót...

22ezres hájend (kompletten). Van ritmus, tempó, gatyamadzag, még basszusgitár is.

De ebből nehéz lenne messzemenő következtetésejet levonni, igaz, szerintem...

youtu.be/ROhmk0jzciY
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2025.02.02., vas. 07:56
Voyager írta:
2025.02.01., szomb. 23:16
Rock60 írta:
2025.02.01., szomb. 22:58
Közben felhívnám az idézetért rajongók becses figyelmét az első szóra.
" Kicsit "
Felesleges ezen jelző miatt bármit is morfondírozni.
Aki értően olvas és gondolkodik, annak eszébe sem jut kiragadva egy szót a szövegkörnyezetből más értelembe fordítani a mondanivalót.
A nagyon értő gondolkodásod közepette észrevehetnéd, hogy az a kicsi kiemelt szócska jelenti a kicsi beépített mentőövet a nagyon bugyuta hasonlatnak.
Akinek eszébe jut, az láthassssa, hogy nem fordítja más értelembe a mondanivalót, de kicsit csökkenti a dőreségét...
Sajátos értelmezés.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2025.02.02., vas. 10:13
kaef2 írta:
2025.02.02., vas. 08:44
amit számtalanszor leírtam már, hogy soha nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy az én igazam az univerzális, mindenkire vonatkozó igazság. Ez csupán egy több évtizedes rendszerintegrátori tapasztalatom alapuló vélemény,
ezer szerencse, hogy nem keltünk látszatot.. jobb a pszichológia segítségével becsúsztatni, egyből a tagadás után :D de ezt már így szeressük :luck:

szerintem ez egyszerűbb. már otton is a stúdiótechnikában megszokott hangot keresed és ennyi. az más dolog, hogy egy jobbféle home audi rendszer jobb felbontású és olyan dolgok is megjelennek, ami ott van a felvételen, max a kontrollrendszer nem tudta lesugározni. (nem érdekes a kontrollrendszerek mérhető paramétere, a hangminőség, felbontás, színmélység nem mérhető)

Naim.. azért az se az oszlop teteje, sőt közepe se. de jó a marketingstratégia. drót nem számít, majd beépítjük a készülékek árába (kár ennyit írni róla). ennyi erővel a Kondo menőbb, mert tök ingyen adnak egy Avocadot minden készülék mellé :kapdelm:

de ezen ne időzz. :cheers1:
Nem tudom most miről beszélsz, de lehetséges, hogy Te sem......

Feengod nincs arról, hogy én milyen hangot "keresek" és hát arra kérnélek ne is találgass, bízd ezt rám.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Azt hogy milyen felvételeket szeretek csinálni és hallgatni könnyű tudni, hiszen az elmúlt három évben készült egy Planets CD, egy BJPP LP és egy Eszterházy Trió CD is, amiket én adtam ki.

Arra kérnélek, így a nagy nyilvánosság előtt, hogy fejezd be az inszinuálásomat, ha egy mód van rá.
Engem untat és lehet másokat is és hát teljesen értelmetlen is.

Lezárt

Vissza: “Hifi”