Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy Renault gyári Philips CD – s rádióm, a drágámnak meg egy LG LAC-M8400R CD, MP3, WMA lejátszó. A Philipsben lézerfejet kellene cserélni! Az LG processzor hibás! Hol kapok alkatrészt a lejátszókhoz? Előre is köszi a segítséget!

Tyutyu

Add meg mindkét készülék pontos típusszámát.
Van egy jó műszerész fórum: elektrONline távjavítás üzenőtábla.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Tyutyu65
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Tyutyu65 »

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy Renault gyári Philips CD – s rádióm, a drágámnak meg egy LG LAC-M8400R CD, MP3, WMA lejátszó. A Philipsben lézerfejet kellene cserélni! Az LG processzor hibás! Hol kapok alkatrészt a lejátszókhoz? Előre is köszi a segítséget!

Tyutyu

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Nekem van egy Yamaha CDX-750E játszóm, most 18 éves és kezd ..arakodni az olvasója. Én általában évente fejet tisztítottam rajta, de a kor az kor, hátmég a por. Szóval, afej (Sony) KSS-210A tipusu. van remény arra, hogy van ilyen még?
Az én lejátszómba is épp ilyen fej kell (Teac), most vettem 2 darabot tartaléknak és a tartalék tartalékjának, igaz egy picit drágábban...

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Wireman »

...Nyitni kell egy fogalmazás topic-ot ...

OFFTOPIC:

Ne haragudj, Wireman, elnézésedet kérem. Holnap lesz az esküvőm, és egy hete csont ideg vagyok. Csak ez néha nagyon felfokozódik.  
Még 1x, bocsánat.

Nem gond...
Én meg mostanában megfeszített 10órákat dolgozom, ezért figyelmetlen vagyok...

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem van egy Yamaha CDX-750E játszóm, most 18 éves és kezd ..arakodni az olvasója. Én általában évente fejet tisztítottam rajta, de a kor az kor, hátmég a por. Szóval, afej (Sony) KSS-210A tipusu. van remény arra, hogy van ilyen még?

A HQvideónál lehet kapni és elég olcsó:

Itt

Vendég

Cd játszók

Ezt a fejet elég sok lejátszóba használták CDX-450,490,530,550,860,890 stb.szerintem beszerezhető!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2547

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

TOTEL Bt. (azt hiszem ismered őket )
Sajna csak utángyártott lesz szerintem .....

soundbeam
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: soundbeam »

Ut nos pauca loqui, plura autem audire moneret, linguam unam natura, duas dedit omnibus aures.
" Nyelvünk egy, a fülünk kettő. Hallgassunk sokat,és bánjunk fukarabbul a szóval".

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

...Nyitni kell egy fogalmazás topic-ot ...

OFFTOPIC:

Ne haragudj, Wireman, elnézésedet kérem. Holnap lesz az esküvőm, és egy hete csont ideg vagyok. Csak ez néha nagyon felfokozódik.  
Még 1x, bocsánat.

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A lézer egy olyan félvezető ...

OFFTOPIC:

Bocs, de... Meg azért is, ha ez csak az én szemem szúrta... :taps: :box: A LÉZER elektromágneses hullám, FÉNY. A FÉLVEZETŐ pedig egy ANYAG (Ami az ellenállását a hőmérséklet függvényében változtatja.)! A kutya egy olyan traktor...

Aki érti az érti aki nem az nem...

Nyitni kell egy fogalmazás topic-ot és ott ki lehet tárgyalni, hogy lehagytam a lézer után a dióda szót...

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

A lézer egy olyan félvezető ...

OFFTOPIC:

Bocs, de... Meg azért is, ha ez csak az én szemem szúrta... :taps: A LÉZER elektromágneses hullám, FÉNY. A FÉLVEZETŐ pedig egy ANYAG (Ami az ellenállását a hőmérséklet függvényében változtatja.)! A kutya egy olyan traktor...

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

AZért ez ebben a formában.....  Nekem volt egy Thomson (tudom tudom.... ) szóval kb 7-8 hónap alatt a kiolvasója tökre tönkrement.
Szerencsére a szervíz addig sz*rakodott, hogy visszakaptam az árát.
Na a lényeg, hogy a kiolvasó fej áramát ha nem állítják be rendesen, akkor szépen kiég hamarabb, mint ami a normál élettartama.
Bizonyos tipusoknál nem vagyok 100% meggyőződve, hogy a gyártók nem szándékosan teszik-e ezt, hogy mind pont 3 év után hal be....  :taps:

Jól beszélsz... mint általában.

De főleg mostanában divat ez.
Mintha régebben pár gyártó azért adott volna arra hogy mit gyárt.

Mostanában...

Annó Philips, Pioneer, Sony, Sanyo, Onkyo Pickup-el találkozott az ember a készülékekben...

Ma sok esetben "utángyártott", felismerhetetlen Pickup van a készülékekben...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

AZért ez ebben a formában..... Nekem volt egy Thomson (tudom tudom.... ) szóval kb 7-8 hónap alatt a kiolvasója tökre tönkrement.
Na a lényeg, hogy a kiolvasó fej áramát ha nem állítják be rendesen, akkor szépen kiég hamarabb, mint ami a normál élettartama.
Bizonyos tipusoknál nem vagyok 100% meggyőződve, hogy a gyártók nem szándékosan teszik-e ezt, hogy mind pont 3 év után hal be.... :taps:

Jól beszélsz... mint általában.

De főleg mostanában divat ez.
Mintha régebben pár gyártó azért adott volna arra hogy mit gyárt.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

AZért ez ebben a formában.....
Nekem volt egy Thomson (tudom tudom.... ) szóval kb 7-8 hónap alatt a kiolvasója tökre tönkrement.
Bizonyos tipusoknál nem vagyok 100% meggyőződve, hogy a gyártók nem szándékosan teszik-e ezt, hogy mind pont 3 év után hal be....

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

"A lézer egy olyan félvezető amely idővel elöregszik, mint minden fényforrás." 
A mai félvezető lézerek élettartama a 100ezer üzemóra közelében van.
A por a legnagyobb ellensége a cd futómúveknek...

" A CD pickup meghibásodása főként a lencse és a prizma beporosodásából indul ki..."

Mintha ugyan ezt írtam volna....

Egyébként lehet, hogy a statisztika 100E órát mutat, de a gyakorlatban...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"A lézer egy olyan félvezető amely idővel elöregszik, mint minden fényforrás."

A mai félvezető lézerek élettartama a 100ezer üzemóra közelében van.
A por a legnagyobb ellensége a cd futómúveknek...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Kösz a hozzászólásokat. Az én lejátszómnál akadozás vagy sistergés vagy más probléma szerencsére nem tapasztalható. Arra ugyan kíváncsi lennék, hogy egy teljesen új optikával változna -e a hangzás, de a tanácsaitok alapján ezt most még nem próbálom ki.
Nem hinném hogy lenne változás.
Volt egy ismerős akinek a pörgettyűjében elég sok mindent kellet cserélni és az optika csere is befigyelt (holott nem kellett volna).
Na nála volt változás de más cserék miatt.
Legalábbis a "mágus" azt mondta... de szerintem is ez lehetett.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Kösz a hozzászólásokat. Az én lejátszómnál akadozás vagy sistergés vagy más probléma szerencsére nem tapasztalható. Arra ugyan kíváncsi lennék, hogy egy teljesen új optikával változna -e a hangzás, de a tanácsaitok alapján ezt most még nem próbálom ki.

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A CD pickup meghibásodása főként a lencse és a prizma beporosodásából indul ki...
A por megtöri, szórja a lézersugarat ezért az pontatlanná válik az olvasás.
A lencse felső felülete tisztítható csak, a prizma nem...
A szervó IC ezen hibát egy ideig kitudja küszöbölni, ezért viszont egyre hangosabb az olvasás....

A lézer egy olyan félvezető amely idővel elöregszik, mint minden fényforrás.
A pickup-ön található fotó dióda mátrix pedig érzékeny a statikus feltöltődésre.

Vannak olyan pickup-ök amelyek az új ólommentes forrasztási szabvány áldozatává válnak és újonnan rosszak...

Vendég

Cd játszók

Olyat még nem hallottam, hogy szarul szólna...
Én olyat már hallottam, hogy a CD vége felé úgy játsza a számot, hogy közben sercegő hang jön ki a hangszóróból.

Az akkor sem szarul szól - mármint a sercegés az nem szép hang- de itt ugye arra gondolunk, hogy ahol norális a lejátszás, ott mennyire hangzáshűen? vagy minőségben adja vissza a lemezinfóit.
Az, hogy a végén serceg, itt jegyezném meg, hogy a CD-t belűlről !!!! kezdi olvasni a fej, és kivül ér véget a műsor!!! az a követési képességgel függhet össze, persze z is lehet fej hiba, de az is inkább a sávtévesztés, vagy be nem olvasás kategóriája.
Az elején, ahol még jól olvas, ott ettől nem kevesebb a mély vagy magas hang és nem mono a hang.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Én olyat már hallottam, hogy a CD vége felé úgy játsza a számot, hogy közben sercegő hang jön ki a hangszóróból.

Belsőbarázda torzítás CD-n? Mire képes amodern digitális technika.

:taps: Majd állitok az antiskatingen picit.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Na ilyet már én is hallottam. De az én esetemben lehet hogy a lemez hibája is volt.

Az biztos, hogy lemezhiba. Nekem is van pár 12éves írott CD ami ezt produkálja.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Na ilyet már én is hallottam. De az én esetemben lehet hogy a lemez hibája is volt.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Aha, tehát amíg ilyen tüneteket nem produkál, addig nem érdemes kicserélni.

Köszi az infót, akkor egyelőre a fiókba kerül.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”