Először is semmi rejtélyes nincs az alátétekben, minden mérhető, spektrálisan elemezhető. Az egyetlen bibi, hogy az egyedi szubjektív értékelés nincs mindig szinkronban a mérés eredményével, de ilyenkor nem a mérésben van a hiba, hanem a hallgató ízlésében, ami meg olyan, amilyen, ha valakinek a picit több meg visszhangosabb basszus jobban tetszik, vagy akármi más anomália, azt egyrészt el kell fogadni, hiszen ő holmija, ő hallgatja, másrészt a véleményével, -miszerint ez jó, az meg nem-, csínján kell bánni.supravox írta: ↑2025.03.09., vas. 07:30Jajj Istenem ez a misztikumba oltott titokzatosság.cables írta: ↑2025.03.09., vas. 06:56-----
Az alátét hatása az egyik legnagyobb rejtély az audióban. Amikor ezzel kísérleteztem - jó régen - szinte elment a kedvem az egész audiótól akkora és annyira kiszámíthatatlan változások voltak a hangban. Végül nálam a grafit alátét jött be, de nem úgy általában. Ugyanis grafitból millió fajtát gyártanak és nem mindegyiknek van jó hatása. A legtöbb grafit összeragasztott grafit őrlemény és talán a ragasztás módja jelenti a problémát. Végül rátaláltam egy anyagra, ami nekem tetsző hatást okozott máig azt használom és nem kísérletezek más irányban.
Vízhólyagos lenne az ujjad ha még azt is bepötyögnéd mi ez a bigyó?
Csak merő kívancsiságból érdeklődnék.
A legrosszabb a szekunder véleményezés: azt írták (akkor is többes szám, ha mindössze egy ember írt róla), hogy jó/vacak/stb., tehát akkor biztos jó/vacak, stb.