Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4358
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

DeProtector írta:
2025.07.11., pén. 20:47
Tápkábelnél, ha amerikai dugóval van szerelve gyárilag, mennyit ront egy USA-EU "átalakító" beiktatása? Mi a tapasztalat? Próbált már ilyet valaki?

Nyilván egy újabb csatlakozási pont ami gondolom kétes minőség, mint pl egy fali aljzat.
Érdemesebb inkább lecserélni akár a gyári szerelést is valami jobb EU szabványos dugóra?
Vágd le a francba, tegyél rá dugót. Vagy ha naszekolt elosztód van, tegyél bd egy ami aljzatot. Dd dfyszerübb leszedni
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2025.07.11., pén. 21:07
revox írta:
2025.07.11., pén. 19:44
Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 18:27

Melyik téveszmére gondolsz ? gondolkodik.gif
Olvastad az előzményt ?
Ne azzal foglalkozz :)
Hiányoltad, kapsz 8 centis bolhaPowert. Itt valsz semmi nem történik 100Hz alatt, bár az axxony megjegyezte, de magára talált a kis cingár horn. De inkább erősítőjére talált.

Szóval Tiglon tápdrót az erősítőben, a többi Kobdo KSL SPc (réz)

Akármilyen nokedli, ereje van. Meg ritmus,takt, még gitárkaparás is. (felvétel passz, egy headsetem van csak, füles melóhelyen. Szobában olyan bulizós) de KSL power (cord,és spkr is).

youtu.be/s4p8IoyX3xc
Rev!
Minden tiszteletem a Tiéd,hogy ilyesmi mjúzikokat iß hallgatsz.
De mit akarsz a telós felvételekkel bizonygatni?
Mert szerintem kegyetlen szarul szól így.
Ha Te kihallod belőle a jót akkor már mindent értek😀
Bizonyítani semmit, azért olyan kényszerem nincs, inkább csak megmutatni. Nem tudom, ki, mit tud levenni, de nekem régen működik, hogy sok torzítást (pl amit ahelytelen szteró beállítása okoz), vagy jobb esetben azok hiányát egész jól kihallom, ill att, él e, levegőzik e a rendszer. Kj lehet azt is, mozognak e az energiák, de ez lehet megint egyfajta "vagy hallja valaki, vagy nem" eset. Máf többször raktunk így rendbe elcseszett installt is. Egyszerűen mjbden hiba máshogy jelentkezik egy videón is és meg lehet tanulni ezeket felismerni.

Ez a 8 centis vidijó azért született, hogy demonstrálja, az erő nem a hangerő és veretés, ill.méret függvénye.

Ha nem jön le, akkor csak arra jó, hogy agyfaxt kapjon sok hufista, hogy egy ilyen hülyének van olyan cucca :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

jott/ment írta:
2025.07.11., pén. 20:55
revox írta:
2025.07.10., csüt. 11:23

Egyik haverom (ToMPi from TMP Audio) ha eljön, már tudom, hogy kereshetem a Ligeti György zongorajátékot, amiben valami cincinegér billentyű leütésében is olyan erő lakozik, hogy kiterít a kanapére. Kubvrick Eyes Wide Shut-jában is megszólal, melynek a filmzenéjét a Nine inch Nails vezérte, Trent Reznor állíltott össze (ennek a Kubricknak milyen havrjai vannak mán,he :rolleyes: ). Ki legyen a barátom? Kubrick haverjai, vagy a langyosvízsztenderdnek megfelelő zenei irányultságú egyének? választom a nyitottabakat, vagányabbakat, ami nem zárja ki, hogy szeretik pl a csemballózenét is, ha az kellően minőségi produkció (TJ már tudott olyan albumot mutatni). :smile53:
Trent Reznornak nincs köze az Eyes Wide Shutban felhasznált zenékhez. Többnyire Kubrick válogatta össze a filmjeihez használt zenéket.
Azt nem tudom, hogy Trent Reznor Kubrick haverja volt-e.

https://www.imdb.com/title/tt0120663/fu ... =tt_cst_sm
https://en.wikipedia.org/wiki/Eyes_Wide_Shut
Valakj mesélte, még régebben, nem ellenőriztem. De sok filmben működött közre, mint zene producer, vagy mi a titulusa, de nem, vagy csak érintőlegesen volt megemlítve. A született gyilkosok esetén is sokszor csak úgy emlegetik, hogy van NiN dal a felmzenén, de azt is ő rakta össze. Ott is megjelenik az eltérő stílusok kavalkádja. Csak azért kerülf az asztalra, hogy jól példázza a kimagasló zenei műveltség manifesztiációját a sokak által értelmezhetetlen zenei stílusokban. Ha nem volt köze az ews-hoz, akkor sorry, de mint sok muzsikus TR is zongorával kezdte. Ezek a müvészek nem idióták, érték van a produkciójukban, csak a magát kifinomultnak érzők ezt nem értik. Lehetett volna középszerű zongorista, bár ettöl tehetségesebbnek tartották,,neki az kevésnek tűnhetett, mert így egyik legjobb lett a műfajában, bár itt peter murphy leénekli mint a sicc :D

youtu.be/AOBxcrTVer8
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2524

Hozzászólás Szerző: supravox »

revox írta:
2025.07.11., pén. 19:44
Rock60 írta:
SoundMania írta:
2025.07.11., pén. 16:47

De téveszméket azért lehet kritizálni szakmai alátámasztásokkal meg főleg, nem?
Olvastad az előzményt ?
Hiányoltad, kapsz 8 centis bolhaPowert. Itt valsz semmi nem történik 100Hz alatt, bár az axxony megjegyezte, de magára talált a kis cingár horn. De inkább erősítőjére talált.

Akármilyen nokedli, ereje van. Meg ritmus,takt, még gitárkaparás is. (felvétel passz, egy headsetem van csak, füles melóhelyen. Szobában olyan bulizós) de KSL power (cord,és spkr is).

youtu.be/s4p8IoyX3xc
Rev!
Minden tiszteletem a Tiéd,hogy ilyesmi mjúzikokat iß hallgatsz.
De mit akarsz a telós felvételekkel bizonygatni?
Mert szerintem kegyetlen szarul szól így.
Ha Te kihallod belőle a jót akkor már mindent értek😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 20:23
Kábelezzünk ! Beszereztem fél méternyi 5 mm-es vörösréz rudat.
Pontosabban hétfőn megyek érte.

Lehet tippelni, minek... :smile49:
Na erre kíváncsi leszek.
Vissza tudom adni a rod-okat,hogy rendesen tesztelj ;peace;
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

revox írta:
2025.07.10., csüt. 11:23

Egyik haverom (ToMPi from TMP Audio) ha eljön, már tudom, hogy kereshetem a Ligeti György zongorajátékot, amiben valami cincinegér billentyű leütésében is olyan erő lakozik, hogy kiterít a kanapére. Kubvrick Eyes Wide Shut-jában is megszólal, melynek a filmzenéjét a Nine inch Nails vezérte, Trent Reznor állíltott össze (ennek a Kubricknak milyen havrjai vannak mán,he :rolleyes: ). Ki legyen a barátom? Kubrick haverjai, vagy a langyosvízsztenderdnek megfelelő zenei irányultságú egyének? választom a nyitottabakat, vagányabbakat, ami nem zárja ki, hogy szeretik pl a csemballózenét is, ha az kellően minőségi produkció (TJ már tudott olyan albumot mutatni). :smile53:
Trent Reznornak nincs köze az Eyes Wide Shutban felhasznált zenékhez. Többnyire Kubrick válogatta össze a filmjeihez használt zenéket.
Azt nem tudom, hogy Trent Reznor Kubrick haverja volt-e.

https://www.imdb.com/title/tt0120663/fu ... =tt_cst_sm
https://en.wikipedia.org/wiki/Eyes_Wide_Shut

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 233

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Tápkábelnél, ha amerikai dugóval van szerelve gyárilag, mennyit ront egy USA-EU "átalakító" beiktatása? Mi a tapasztalat? Próbált már ilyet valaki?

Nyilván egy újabb csatlakozási pont ami gondolom kétes minőség, mint pl egy fali aljzat.
Érdemesebb inkább lecserélni akár a gyári szerelést is valami jobb EU szabványos dugóra?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1373

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Kábelezzünk ! Beszereztem fél méternyi 5 mm-es vörösréz rudat.
Pontosabban hétfőn megyek érte.

Lehet tippelni, minek... :smile49:

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.07.11., pén. 12:29

A merlin nem volt egyszerű eset. sokan mai napig ezért negálnak dolgokat,ami hiba. Nehéz ember volt, ez tény. DE megérte,mert sokat lehetett Tőle tanulni.
...Mindenhol rám akartak dolgokat erőltetni,ami engem nem érdekelt, de a legjobb az volt, mindenhol nem azt hallgattam, hogy ők mitől jók, hanem azt, hogy a merlin mitól xar,
Cserébe igazán jó hangot nem tudtak mutatni és elvetemültebb stílusú zenékre csak legyintettek,hogy azok xarok. DE azt elérték, hogy elengedtem a merlint, mint szóbajöhető opció. Aztán e miatt nem is mentem be, de egyszer CsI üzent EAR-al,hogy ugyan már, sétáljak be a merlinbe. Bementem, rám nézett, nem akarta rám erőltetni az Oscar Petersont, mert fel tudta mérni,hogy lexarom, így elővett,egy általam egyáltalán nem ismert lemezt és otthagyott sülni a zsíromban kb egy órára a tölcsérek előtt.
Fel tudta mérni, mi kell és nem xarakodott a hifis klisékkel, semmit nem mondott, de a saját zenei repertoárjában (ami teljesen stílusfüggetlen volt) volt olyan lemeze,ami a zenei ízlésemnek megfelelt. Úgy jöttem ki,mint aki behernyózta magát (heroin,aki nem ismeri). Olyan zenei, muzikális cunamit kaptam, amitől teljesen padlót fogtam.
Én szinte minden alkalommal így jöttem el Tőle, feltöltődve a beszélgetés tanulságaival és zenei élménnyel.
Baromi jó emberismerő volt, egy pillanat alatt levette, ki mit szeretne hallani és már a lemezjátszón is volt a megfelelő lemez.
Megkímélve a Nagyérdeműt a további sztoriktól, végezetül a konkluzió számomra Vele kapcsolatban az, hogy ha mérlegre kellene tennem azt a negatív tulajdonságát, hogy " nehéz ember " volt, a másik serpenyőbe a többi, pozitív tulajdonsága kerülne, akkor óriási csattanással feküdne ki a mérleg az utóbbi oldalon.
" Sokat lehetett Tőle tanulni."

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
SoundMania írta:
pjm írta:
2025.07.11., pén. 16:14

A dolog egyszerű, ez egy hobbi fórum, nem szakmai.
Olvastad az előzményt ?

youtu.be/s4p8IoyX3xc
halfnote.hu

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

SoundMania írta:
2025.07.11., pén. 16:57
pjm írta:
2025.07.11., pén. 16:49
Annyit mondtam, hogy egy kis lazulás belefér. Nem mindenki hangmérnök itt.
Az bele. Elég laza mindenki? :)
Sokszor túlzottan is. Szerintem 😀

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
SoundMania írta:
pjm írta:

Olvastad az előzményt ?
Olvastam. Az elmúlt pár napra, meg még többre vonatkozik. A rossz gondolatolat is beleértve. Van jó sok.
Úgyhogy ne vedd magadra, nem a közvetlen előzményre értettem!

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
pjm írta:

Olvastad az előzményt ?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
2025.07.11., pén. 16:49
Az bele. Elég laza mindenki? :)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

pjm írta:
Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 09:33
kaef2 írta:
2025.07.11., pén. 08:06

A cikk konklúziója az, hogy az un "hangszerhang" reprodukciójának jóságára, rosszságára való hivatkozás, egy hangRENDSZER megszólalásának értékelésekor alapvetően hibás, szerintem.
Ok. :napsut:
Akkor tessék szíves lenni elmagyarázni, hogy ha az egyik rendszeren valóságosabbnak tűnik a zongora, mint a másikon, akkor hogyan fogalmazza azt meg az egyszeri hfista, hogy a szakemberek se találjanak benne kivetnivalót ? :smile53:

De, leszűkíthetjük ezt egy hangszedőre, vagy bármire...
Az egyikkel jobbnak, életszerűbbnek tűnik a zongora, mint a másikkal. :yingyang:
Hogyan fogalmazza ezt meg a földi halandó ? gondolkodik.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 09:33
kaef2 írta:
2025.07.11., pén. 08:06

A cikk konklúziója az, hogy az un "hangszerhang" reprodukciójának jóságára, rosszságára való hivatkozás, egy hangRENDSZER megszólalásának értékelésekor alapvetően hibás, szerintem.
Ok. :napsut:
Akkor tessék szíves lenni elmagyarázni, hogy ha az egyik rendszeren valóságosabbnak tűnik a zongora, mint a másikon, akkor hogyan fogalmazza azt meg az egyszeri hfista, hogy a szakemberek se találjanak benne kivetnivalót ? :smile53:

De, leszűkíthetjük ezt egy hangszedőre, vagy bármire...
Az egyikkel jobbnak, életszerűbbnek tűnik a zongora, mint a másikkal. :yingyang:
Hogyan fogalmazza ezt meg a földi halandó ? gondolkodik.gif

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Ebből azért ne vonjál le messzemenő következtetéseket.
Mindenkinek lehet rossz napja, lehet, hogy csak peched volt."
Na, ha a tiszavirágbak van rossz napja, akkor van baj. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.07.11., pén. 12:46

Nem vártam semmilyen hajbókolást.
A stílus volt a probléma.
A kábel meg kellett és fasza is volt😀
Ok, értem, nem vitatom, Te voltál ott, nem volt könnyű természet...

Viszont találkoztam olyan nagyon nyájas és udvarias kereskedővel is, amelyik rengeteg baromságot összehordott, zenei tudása kb 0 volt, aztán maradék idejének nagy részét Csontos pocskondiázásával töltötte - nem mintha kérdeztem volna.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4081

Hozzászólás Szerző: juliush »

Szuper, a "Kábelezzünk" rovatban a "hangszerhűségről" átnyergeltünk az eladói/vásárlói attitűdre! :rolleyes:
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nemrég (tavaly?) voltam egy hifi boltban. Kérdezték : miben segíthetünk? Mondom : maguk nekem? Inkább én maguknak, hogy vásárolok, és ezzel növelem a bevételüket-profitjukat. :D De amúgy aranyosak és kedvesek voltak, nem is vették rossz néven a tréfámat nevettek rajta, és végül is igazat adtak ...
De voltam olyan hifi-boltban is, ahol kb. azt éreztették velem, hogy érezzem magam megtisztelve, hogy méltóztatnak nekem eladni jó drága cuccokat, amire igazából nincs is szükségem, és ezzel az ő zsírjukat növeszthetem ... nem is vettem ott semmit, megvettem máshol ... Meg van egy haverom, ő egyszer azt mondta egy hifi boltról hogyha lenyomod a kilincset az ajtón, már át vagy b#szva :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2681

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
2025.07.11., pén. 12:46
Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 12:38
supravox írta:
2025.07.11., pén. 12:05

Ebben a "Szentélyben" vettem át valami ezüst karkábelnek való /jajj,hogy most fogalmazzak/ madzagot. :D
Mivel nem csilliárdokat hagytam ott,szinte szóra se méltattak.
Bekukkantani nem engedtek egyik szobába se nem hogy hallgatózni.
Ebből azért ne vonjál le messzemenő következtetéseket.
Mindenkinek lehet rossz napja, lehet, hogy csak peched volt.

Egyébként, a hallgatózás, minden kereskedőnél időpont egyeztetéssel ment, különösen a csövesekkel. / Felfűtés./ Szerintem most is.
Ennek ellenére nem egyszer szemtanúja voltam olyan esetnek, hogy az utcáról beesett embert hellyel invitálták és a már beízzított cuccot meghallgathatta.
Egyszer jött egy érdeklődő, pont a nagy rendszer ment.
Hallgatta, hallgatta.
Aztán, mikor az árról esett szó, szinte kikérte magának, hogy az Ongaku annyiba kerül, mint az Ő új, 405 - ös Peugeot-ja... / Két milla körül. gondolkodik.gif /
Az az Ongaku még ma is - szinte megfizethetetlen - Ongaku, a 405 - ös meg már réges - régen söröskupakként tengeti az életét. :D
hasonlóval találkoztam én is...bejelentkezve mentem egy AI500-ast meghallgatni,valahol 91'-'92 környékén,még a Raday-ban,egy nagyon jó haverom érdekeit képviselni,aki akkortájt vásárolt egy pár vadiúj ESL63-as...nem igazán találtuk meg a közös nevezőt a szeánsz alatt ;) ...haverom sem vásárolt AI500-ast :smile29:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Rock60 írta:
2025.07.11., pén. 12:38
supravox írta:

Ebben a "Szentélyben" vettem át valami ezüst karkábelnek való /jajj,hogy most fogalmazzak/ madzagot. :D

Egyébként, a hallgatózás, minden kereskedőnél időpont egyeztetéssel ment, különösen a csövesekkel. / Felfűtés./ Szerintem most is.
Ennek ellenére nem egyszer szemtanúja voltam olyan esetnek, hogy az utcáról beesett embert hellyel invitálták és a már beízzított cuccot meghallgathatta.
Hallgatta, hallgatta.
Aztán, mikor az árról esett szó, szinte kikérte magának, hogy az Ongaku annyiba kerül, mint az Ő új, 405 - ös Peugeot-ja... / Két milla körül. gondolkodik.gif /
Az az Ongaku még ma is - szinte megfizethetetlen - Ongaku, a 405 - ös meg már réges - régen söröskupakként tengeti az életét. :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:

Hallgatta, hallgatta.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2681

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

egy kis gyákorlat:

https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... l.1228978/

zenei anyag Miles Davis "Tutu"

5 kábel (75US-900US között), 5 hangmintával,volt aki kielemezte ezeket,mérve is...érdekes a szavazatok aránya,a BJC (Blue Jeans Cable) van leadva mostanáig legtöbb szavazat...vlszinű az LC1,de lehet hogy már az LC-2 est tesztelte,de nem kutya hanem eb,extrém alacsony kapacitás,coax szerkezet

https://www.bluejeanscable.com/store/audio/index.htm

jó szórakozást :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”