Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Külföldi fórumokon, meg talán itt is olvastam, hogy az Unico / Unico Secundo jó társa a Triangeleknek.
Celius 202-m van.
A Triangle Celius 202 ugyan nem ismerem,de az én Triangle Antal ESW-m szvsz kiválóan zenél együtt az Unison Research Secondo-val.A leírtakból 4ohm-ot nem jól tolerálná az Unison illetve,hogy nem lenne könnyen hajtható a Triangle én egyiket sem tapasztaltam.A jelenlegi kisebb helyiségben már 2-3-as állásnál is teljesen élvezhetően muzsikál.
Az én rendszeremben az "öreg" Marantz PM-66SE KI-t váltotta az Unison Secondo.Nálam a váltás illetve a lényegesen jobb hang nem volt megkérdőjelezhető.Itt a két erősítő között azért igen komoly különbség volt.
Nálad viszont már más a helyzet.A Pio A9-es közel egy kategóriába (árban) esik pl:az Unison Unico-val.Ezért én úgy gondolom,hogy itt kisebb lenne a különbség a két erősítő között.Illetve a zene megközelítésében,előadásában lennének különbségek.Amiről csak egy meghallgatás során tudnál meggyőződni.
Itt a fórumon bounacar fórumtárs (nem ismerem) hírdet egy Unison-t.Ha megoldható akkor hallgasd meg és akkor saját tapasztalatod alapján el tudod dönteni,hogy megérné-e váltani.
Viszont ha elégedett vagy a mostani hanggal akkor maradj a Pio mellett és hallgasd örömmel.Mert te is biztosan tudod,hogy mindig mindennél van egy jobb és még jobb...
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Az A6 és az A9 között vannak különbségek, az A6-ost hallgattam már, a 9-es részletesebb, levegősebb és nagyobb teljesítményű. + ha jól tudom akkor az A6-ban nem torroid trafó van és nincs USB-s DAC benne...
Tisztában vagyok a technikai különbségekkel (a hangbélivel nem), azért is írtam a 6-ról.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Pioneer A-A9-J erősítőről van valakinek tapasztalata? Esetleg Triangle hangfalakkap hallotta-e valaki. Már 2 éve használom és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, de mindenhol azt írják hogy a Triangle-ekkel az Usison jó párost alkot, ezért gondolkodok hogy eladom és helyette egy Unison-t vesek.
Valakinek véleménye / tapasztalata?
Kicsit fáradt vagyok... :lol!:
Most akkor mi is a felállás?
Adott a Triangele Celius 202 és milyen erősítő van most... és min gondolkozol?
Egyébként én a Pioneer A-A6-J-t nagyon komálom!
Gyors, precíz, pörgős, kemény hang jellemzi!
Aki a levegősebb hangot szereti... nem biztos hogy ez a legjobb választás... de ez rendszerfüggő!!! :kiraly:
A 9-est nem ismerem... :kiraly:
Adott a Triangle Celius 202 + Pioneer A-A9-J erősítő.
Az A6 és az A9 között vannak különbségek, az A6-ost hallgattam már, a 9-es részletesebb, levegősebb és nagyobb teljesítményű. + ha jól tudom akkor az A6-ban nem torroid trafó van és nincs USB-s DAC benne...
Végülis a kérdés az hogy ezt érdemes valami másra cserélnem, és ha igen akkor milyen erősítőket nézzek, vagy pedig maradjon a pio?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Sztereó erősitők
A hangfal hátuljára 8 ohm van írva... Milyen változást okozna, ha egy alacsony damping faktorú erősítőt társítanék hozzá?
ezt nem lehet tuttira megmondani - mellesleg, nem is én írtam -, bár (általánosságban) valszeg a basszus és a hajtósság szétfolyna... hozzáteszem, szvsz a 8 ohm és a damping faktor nincs komoly összefüggésben
Bocs, ha hülyeségeket írkálok, ennyire nem értek az erősírőkhöz. Csak annyit tudok, hogy össze tudom hasonlítani hogy az egyik a másikhoz képest milyen. Milyen erősítőt érdemes néznem a Triangle-ek mellé?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Pioneer A-A9-J erősítőről van valakinek tapasztalata? Esetleg Triangle hangfalakkap hallotta-e valaki. Már 2 éve használom és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, de mindenhol azt írják hogy a Triangle-ekkel az Usison jó párost alkot, ezért gondolkodok hogy eladom és helyette egy Unison-t vesek.
Kicsit fáradt vagyok... :lol!:
Most akkor mi is a felállás?
Adott a Triangele Celius 202 és milyen erősítő van most... és min gondolkozol?
Egyébként én a Pioneer A-A6-J-t nagyon komálom!
Gyors, precíz, pörgős, kemény hang jellemzi!
Aki a levegősebb hangot szereti... nem biztos hogy ez a legjobb választás... de ez rendszerfüggő!!! :kiraly:
A 9-est nem ismerem... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
A könnyen hajtható nem= az érzékenységgel. Egy LS3/5A vagy egy Spendor BC1 könnyen hajtható miközben 82 dB az érzékenységük. A Triangle meg nem könnyen hajtható, függetlenül az érzékenységtől. Igazándiból kimenőtrafós erősítő kell neki! Úgy van illesztve, a Triangle mélyhangsugárzók nagyon csillapítottak, nem szeretik a magas damping faktorú erősítőket!
Tényleg fura,de az LS3/5 elég könnyen hajtható.
ja, főleg csövessel, mer' az impedanciája 8 (11, 15 - változattól függően) ohm fölött van végig - s ez nem igazán eszi a (csöves) teljesítményt anno pl. az Audio innovations erősítőkön kifejezetten azért volt a 16 ohm-os kimenet, h az ls3/5a-kkal jól tudjanak együttműködni :lol!:
a triangle 'régi', '80-as évek végi, '90-es évek eleji (comete e, scalene e, norma, altinis, stb.) sorozatai még 8 ohm fölötti nominális impedanciájúak voltak, de a későbbi szériák egyre inkább - a nominális értékeket tekintve - 4 ohm-osak valójában, 3 ohm körüli alsó értékkel, amit nagyon sok, akár relatíve magas teljesítményű (80-100w/ch) erősítő is igen rosszul tolerál
A hangfal hátuljára 8 ohm van írva. Rákerestem az erősítőm adataira, de sehol nincs feltüntetve a damping factor. De amúgy a hajtással nincs problémám, félhangerőn már bezengi a szobát. Milyen változást okozna, ha egy alacsony damping faktorú erősítőt társítanék hozzá?
Sztereó erősitők
A könnyen hajtható nem= az érzékenységgel. Egy LS3/5A vagy egy Spendor BC1 könnyen hajtható miközben 82 dB az érzékenységük. A Triangle meg nem könnyen hajtható, függetlenül az érzékenységtől. Igazándiból kimenőtrafós erősítő kell neki! Úgy van illesztve, a Triangle mélyhangsugárzók nagyon csillapítottak, nem szeretik a magas damping faktorú erősítőket!
Tényleg fura,de az LS3/5 elég könnyen hajtható.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
doky-t kérdezd, bár biztosan válaszol magától is.
- endeavourSE
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
...de mindenhol azt írják hogy a Triangle-ekkel az Usison jó párost alkot, ezért gondolkodok hogy eladom és helyette egy Unison-t vesek...
az hol van? :kiraly:
mondjuk valszeg zeneibb az unison (gondolom, az unico-ra gondolsz), mint a pio-d, de h 'jobb' lesz-e, azaz te elégedettebb leszel-e a hanggal, csak akkor derül ki, ha meghallgatod mer' pl. hajtani naon nem tud, mindenféle 'hírek'kel ellentétben, ill. a triangle-k (melyik modell is?) azé' nem olyan eccerűen hajtható hfalak... :lol!:
Külföldi fórumokon, meg talán itt is olvastam, hogy az Unico / Unico Secundo jó társa a Triangeleknek.
Celius 202-m van.
Hogy érted, hogy nem igazán könnyen hajtható hangfalak? 92db-es érzékenysége miatt kis erősítővel is jól érzi magát.
Sztereó erősitők
...de mindenhol azt írják hogy a Triangle-ekkel az Usison jó párost alkot, ezért gondolkodok hogy eladom és helyette egy Unison-t vesek...
az hol van? :kiraly:
mondjuk valszeg zeneibb az unison (gondolom, az unico-ra gondolsz), mint a pio-d, de h 'jobb' lesz-e, azaz te elégedettebb leszel-e a hanggal, csak akkor derül ki, ha meghallgatod mer' pl. hajtani naon nem tud, mindenféle 'hírek'kel ellentétben, ill. a triangle-k (melyik modell is?) azé' nem olyan eccerűen hajtható hfalak... :lol!:
Celius 202-m van.
Hogy érted, hogy nem igazán könnyen hajtható hangfalak? 92db-es érzékenysége miatt kis erősítővel is jól érzi magát.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Remélem jó helyre írom
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy sharp 7700-as végfokhoz előerősítőnek lehet használni egy pioneer sa 740-et?
Előre is köszi
Ilyet? Hát ha nagyon muszáj, talán a magnó kimeneten át igen, de nagyon nem erre van kitalálva.
Igen ez az!
Akkor nem :lol!:
Csak egy ötlet volt Köszi :kiraly:
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Sztereó erősitők
Remélem jó helyre írom
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy sharp 7700-as végfokhoz előerősítőnek lehet használni egy pioneer sa 740-et?
Előre is köszi
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Ne offoljunk itt tovább!!!
-
Vendég
Sztereó erősitők
ja meg az hogyha ugyanabban az árkategóriában gondolkodunk, akkor az állóba sokkal több anyag kell, amit ugye szintén a hang fog megsínyleni, mert ha valahová többet teszünk, valahonnan el kell venni...
Kihagytad a kalkulációból az kis méretű állványos doboz állványát Tisztességesebb állódobozoknak viszont gyári tartozéka valamiféle lábazat vagy legalábbis tüske. A "valahová többet teszünk, valahonnan el kell venni" okoskodást pedig gyorsan felejtsük el... mi értelme a drágább hangszóróknak, ha a végeredmény nem igazán alkalmas zenehallgatásra? (A boltokban megvásárolható márkás hifi hangsugárzók úgy 90%-áról beszélek).
Sztereó erősitők
szerintem egy 100ezres monitornak mindig precízebb hangja van mint egy 100ezres álló hangsugárzónak.
Ez igaz,de nem mindenkinek ez a fontosabb szenpont.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Mi a probléma a dobozokkal?
ha csak sztereóra szeretnéd használni, akkor polcsugárzóban gondolkodnék.
ha mozira is kell, akkor nincs semmi gond velük.
Inkább zenehallgatásra használnám...
Ez kicsit OFF ide, de elmagyaráznád nekem, hogy mivel jobb 1 polcsugárzó 1 ilyen állónál ha sztereoról beszélünk?
Erre én is kiváncsi lennék.
szerintem egy 100ezres monitornak mindig precízebb hangja van mint egy 100ezres álló hangsugárzónak.
precízebb térleképzés és sztereó színpad, gyorsabb hang, feszes mélyek. sztem ezek szólnak a monitor mellett.
ja meg az hogyha ugyanabban az árkategóriában gondolkodunk, akkor az állóba sokkal több anyag kell, amit ugye szintén a hang fog megsínyleni, mert ha valahová többet teszünk, valahonnan el kell venni...
Mondjuk ez nagyon szoba függő is.
Ami viszont az álló dobozok előnyére legyen írva az az hogy nagyobb kivzérlést jobban bírják mint kisebb társa.Kevésbé jön zavarba.Ahol a kis monitor már érezhetöen elkezd torzitani vagy elvékonyodni a hangja ott a nagyobb még igen csak jól érzi magát.A nagyobb hangnyomásról nem is beszélve.
Sztereó erősitők
Egyébként, én speckó nem vagyok az a vájtfülű hifista, de biztos úgy van, ahogy te leírtad.
á.
ízlés kérdése az egész.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Sztereó erősitők
precízebb térleképzés és sztereó színpad, gyorsabb hang, feszes mélyek. sztem ezek szólnak a monitor mellett.
Nagy luxus lenne a hecoktól megszabadulni... Anno nagyon jó árban vettem őket, ill. mikor a pio vsx915-ös erölködővel volt hajtva, abszolút meg voltam elégedve a hangjával zenén. Úgyhogy annyira nem félek tőle és mint a zsűri többi tagja is írta, csak jobb lesz a hangja. Mindenképp megpróbálnám... Nem hinném h. csalódhatok. Egyébként, én speckó nem vagyok az a vájtfülű hifista, de biztos úgy van, ahogy te leírtad.
Sztereó erősitők
Ez kicsit OFF ide, de elmagyaráznád nekem, hogy mivel jobb 1 polcsugárzó 1 ilyen állónál ha sztereoról beszélünk?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Sztereó erősitők
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
-
Vendég
Sztereó erősitők
ha te mondod.meg neked volt ud1-ed is, nem?
sajnos a DAC teszten nem voltam ott.
Nekem HD1V-m volt. 2/3-os hangi különbség nincs a kettő közt.
Sztereó erősitők
ár/érték arányban a HD1V jó választás lehet!
Szerintem meg az UD1. Jóval olcsóbb, és alig hallottunk köztük különbséget a DAC teszteken.
Valamennyivel jobb a HD1,de kezdésnek az UD1-et javasoltam én is egy Jungson JA66C-vel.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem meg az UD1. Jóval olcsóbb, és alig hallottunk köztük különbséget a DAC teszteken.
ha te mondod.
meg neked volt ud1-ed is, nem?
sajnos a DAC teszten nem voltam ott.
-
Vendég
Sztereó erősitők