Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A külön megvásárolható, kifinomultabb hálózati kábelek túlnyomó többsége olyan csatlakozóval van szerelve, ami az A/V készülékek 6 szögletű, 3 érintkezős IEC 320-as aljzatába csatlakoztatható. Ezzel szemben sok A/V készülékben a 6 szögletű aljzat 2 érintkezős változata van.
Ezekhez nem gyártanak kábeleket?
Esetleg a 3 érintkezős változathoz gyártott kábelek a 2 érintkezőshöz is használhatóak?
Ezenkívül ott van az a két érintkezős aljzattípus, aminek a bemenete két egymást metsző körhöz hasonlítható...
Ezekhez miért nincsenek jó minőségű szerelt hálózati kábelek?
Kábelezzünk
Na még 1 kép.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
Esetleg tudja valaki, hogy a régi fajta SAL kábel beszerezhető-e még valahol? Van olyan bolt, ahol még ezt árulják?
A sötétebb a régi, kicsit oxidos már, de ennek nem lehet mit csinálni.
wheelgum.hu
Érdeklődj itt forgalmaznak sal-t.
Kábelezzünk
Esetleg tudja valaki, hogy a régi fajta SAL kábel beszerezhető-e még valahol? Van olyan bolt, ahol még ezt árulják?
A sötétebb a régi, kicsit oxidos már, de ennek nem lehet mit csinálni.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tudnátok nekem mondani egy (két, három, sok) best buy digit koax kábelt?
És helyet, ahol megvehetem. (semmi ebay.akármi , ha kérhetem )
Ár / érték arány szerint. Középkategóriás rendszerbe kell.
Szép napot!
Szerintem excalibur38 és ValhallA mestereknek is lennének erre kiváló javaslatai. Írj nekik ha gondolod, biztos segítenek.
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy NAD T 754 és egy pár Tannoy Mercury F4 Custom állódoboz közé milyen kábelt javasolnátok?
Az erősítő BiAmpot nem tud, kábeleket néztem 1000-3000Ft/m között.
3m-re lenne szükségem ha csináltatok, de ha valami használtat veszek, akkor 2m határeset, ennél nem nagyon látok hosszabbat általában. (azért inkább 10K-t költenék, mint 20-at...)
Kérdés még az is, hogy adott árkategóriában így bikábel, vagy egy jobb minőségű szimpla kábel a jobb?
Másik pedig, hogy 2m vs 3m mennyit ront a hangzáson? Vagy csak a teljesítményt csökkenti?
A Kácsánál gondolkoztam pl Neotech KS-1034M + KS-1515M bikábelen, ami hasonló árban van egy szimpla KS-1226-hoz képest, bár a csatik megdrágítják. Ja, és onnan melyik banánt érdemes a párszázas kategóriából?
Előre is köszi!
MM
Én lehet hogy nem erőltetném a "kettős kábelezést" de ha tudod akkor egyáltalán próbáld meg mert lehet hogy nem lesz akkora változás...
Kábelből nagyon széles a paletta (használtban is van sok jó kábel)...
Banánban ajánlom a "Naka" banánokat ha gondolod a fórumon azt is találsz. :taps:
Ha nem szükséges akkor ne tegyél külön dugókat a kábelre mert ha gyengébb minőségű a dugó akkor hiába jó a kábeled...
Dugók az erősítő felől... a doboz felől pedig csak natúrban...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy NAD T 754 és egy pár Tannoy Mercury F4 Custom állódoboz közé milyen kábelt javasolnátok?
Az erősítő BiAmpot nem tud, kábeleket néztem 1000-3000Ft/m között.
3m-re lenne szükségem ha csináltatok, de ha valami használtat veszek, akkor 2m határeset, ennél nem nagyon látok hosszabbat általában. (azért inkább 10K-t költenék, mint 20-at...)
Kérdés még az is, hogy adott árkategóriában így bikábel, vagy egy jobb minőségű szimpla kábel a jobb?
Másik pedig, hogy 2m vs 3m mennyit ront a hangzáson? Vagy csak a teljesítményt csökkenti?
A Kácsánál gondolkoztam pl Neotech KS-1034M + KS-1515M bikábelen, ami hasonló árban van egy szimpla KS-1226-hoz képest, bár a csatik megdrágítják. Ja, és onnan melyik banánt érdemes a párszázas kategóriából?
Előre is köszi!
MM
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Kábelezzünk
Az én tippem:
Neotech ND-021080 - 4850 Ft/m
Háromszoros árnyékolású (réz fólia és 2 * SPC harisnya), 0,33 mm2 tömör ezüstből készült digitális kábel szürke PVC köpenyben, a két árnyékoló harisnya között teflon szalaggal.
Feltalálási helye: KÁ-CSA Audio
Normális dugókkal, ízléses "harisnyába" bújtatva, szerelten 10 eFt alatt kicsivel a méteres db.
Nekem hm-hez és DAC elé is bevált.
Yah, és köztudottan haza lehet vinni max egy hétre letét ellenében, tehát NO rizikó!!!
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szép napot!
Profigold,inakustik,Qed,VDH,
Kácsa,vele sréhen szemben a Sat-elit,Hifibarlang az oktogonon.Esetleg még Google.
De szinte minden márkának vannak ebben a kategóriában kábelei és diginél nem "annyira"kell wájtfülmazzag.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Szép napot!
Kábelezzünk
Hali!
Nem tudom jó helyre írok-e, de segítségeteket kérném!
Van egy Denon DCD700-as CD játszóm, és hozzá egy Denon PMA700-as sztereó erősítőm ami két Dali Concept 8-at hajt. Ehhez keresek valami rendes interconnectet, és hangfalkábelt. Ha van ötletetek hogy merre keresgéljek, vagy konkrét elképzelésetek, megköszönném.
Le szeretném szűkíteni a kört pár fajta kábelre, mert Kaposváron nincs semmi rendes bolt, ezért célirányosan mennék valahova meghallgatni őket.
Ár nem mindegy, de azért tudok áldozni rá.
interconnect kb 10-30Eft
hangfal kábel kb 1000-3000ft/m modjuk
Előre is köszi a segítséget!
:taps:
Régen jártam Kaposváron, de nem nagyon emlékszem olyan helyre ahol nagy választék lett volna...
De ebben a topic-ban szerintem tudnak majd segíteni a Kaposvár és környékiek. :kiraly:
A Denonokhoz valami olyan kábel kellene szerintem ami kis "agresszívitást" visz a hangba (mert szerintem a 700-as is még elég lágy lehet).
Mondjuk én a kanócaimmal maximálisan meg vagyok elégedve...
Köszi a Kaposvári infót!És ezért is gondolkozom az ezüstözött IC-n a QED-től.
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)
Kábelezzünk
Na gondolkoztam a Denon700-Dali concept8 összeállításomhoz!
Talán a QED jó lenne, nem hinném hogy ezekkel nagyon mellé foghatok.
QED Reference Audio 1 IC szerintem jó lenne.
de milyen hangfalkábellel? /mi illene jobb hozzá, és passzolna bele a cuccba/
1.QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT
2.QED Speaker Cables X-Tube 300
esetleg:
3.QED Speaker Cables signature Revelation /elég sok pénzbe kerül, és nem tudom van-e értelme,a Referenc IC-vel?/
2*4m lenne belőle.
Szerintetek?
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII
Kábelezzünk
Már én is azon gondolkodtam, óvatosan megfúrom, csak reméltem, hogy én vagyok láma és lesz valamilyen adekváltabb megoldás.
Leszedni nem tudom, mert egy perem fogja, a műanyag elég porózus szóval tágulni sem fog ha erőltetem.
Kábelezzünk
Sziasztok
Valaki tud erre mondani v.mit?
Egy normális banándugós csatlakozóval szeretném használni.
A papírjai szerint, banándugóval is üzemeltethető, meg is van benne az aljzat, de a műanyag borítás valahogy nem teszi ezt lehetővé...
Most akkor hogy..?
A műanyag cuccot nem tudom csak ugy leszedni, vagy ki kell törni a belső karimát...?
Kicsit drasztikus a megoldás.Egész egyszerűen a sima dugót be kell nyomni a furatba és ezáltal kitágul a műanyag.Utána már fogadja a banán csatlakozókat.
Kábelezzünk
Sziasztok
A papírjai szerint, banándugóval is üzemeltethető, meg is van benne az aljzat, de a műanyag borítás valahogy nem teszi ezt lehetővé...
Most akkor hogy..?
A műanyag cuccot nem tudom csak ugy leszedni, vagy ki kell törni a belső karimát...?
Nem lehet teljesen lecsavarni? Ha nem jön ki a műanyag közepe akkor óvatosan meg kell fúrni a bejáratát...
Kábelezzünk
Sziasztok
Most akkor hogy..?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Hali!
Nem tudom jó helyre írok-e, de segítségeteket kérném!
Van egy Denon DCD700-as CD játszóm, és hozzá egy Denon PMA700-as sztereó erősítőm ami két Dali Concept 8-at hajt. Ehhez keresek valami rendes interconnectet, és hangfalkábelt. Ha van ötletetek hogy merre keresgéljek, vagy konkrét elképzelésetek, megköszönném.
Le szeretném szűkíteni a kört pár fajta kábelre, mert Kaposváron nincs semmi rendes bolt, ezért célirányosan mennék valahova meghallgatni őket.
Ár nem mindegy, de azért tudok áldozni rá.
interconnect kb 10-30Eft
hangfal kábel kb 1000-3000ft/m modjuk
Előre is köszi a segítséget!
:taps:
Régen jártam Kaposváron, de nem nagyon emlékszem olyan helyre ahol nagy választék lett volna...
De ebben a topic-ban szerintem tudnak majd segíteni a Kaposvár és környékiek. :kiraly:
A Denonokhoz valami olyan kábel kellene szerintem ami kis "agresszívitást" visz a hangba (mert szerintem a 700-as is még elég lágy lehet).
Mondjuk én a kanócaimmal maximálisan meg vagyok elégedve...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Köszi, de hangfal kábelből legalább 4-4m kellene!Egyébként nem igazán ismerem ezt az IC-et, tudtok valamit róla vagy hallottatok már ilyet?
Próbálj esetleg DNM hangfalkábeleket...
Kicsi bővebben nem tudnál valamit mondani a DNM-ről.Az forgalmazót megnéztem, de a reklámszöveggel nem sokra megyek.
Javaslom kérdezd azokat akik régóta ezeket használják...Mishow, Kimber, Vackor, azt hiszem ők ismerik jobban...Kábelekről nem lehet így beszélni, mint egy erősítőről...Ezt ha lehetséges rendszerben kell meghallgatni....De egy viszonylag semleges hangú kábel én úgy vélem.
Oké, köszönöm a segítséged!
Kábelezzünk
Köszi, de hangfal kábelből legalább 4-4m kellene!Egyébként nem igazán ismerem ezt az IC-et, tudtok valamit róla vagy hallottatok már ilyet?
Kicsi bővebben nem tudnál valamit mondani a DNM-ről.Az forgalmazót megnéztem, de a reklámszöveggel nem sokra megyek.
Javaslom kérdezd azokat akik régóta ezeket használják...Mishow, Kimber, Vackor, azt hiszem ők ismerik jobban...Kábelekről nem lehet így beszélni, mint egy erősítőről...Ezt ha lehetséges rendszerben kell meghallgatni....De egy viszonylag semleges hangú kábel én úgy vélem.
Kábelezzünk
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
vagy NAIM-et
Naim-ZU
Kábelezzünk
Kábelezzünk
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Most nézem Newman árul abból IC-t is, azt bepróbálhatód a hangfalkábellel együtt...
egyetértek: Tonic plusz 4Tc vagy 4VS
Naim-ZU