Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

sziasztok,melyiket erne meg jobban?
malac cd63 se vagy 67se vagy ca d500?

ca d500
nem írtál tovaris, milyen a tikk, hoty teccik?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: richies »

sziasztok,

melyiket erne meg jobban?

malac cd63 se vagy 67se vagy ca d500?

koszi
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Igen, csakhogy míg az LP mindig jobban / másképp szól a CD-hez képest, az új számítógépes formátumokban CD-nél jobb minőségű anyagok is elérhetőek. 
Talán ez a különbség.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a CD még évtizedekig élni fog.

Hat ez erdekes es szamomra kisse homalyos kerdes is jelenleg, mivel a ma kiadott vinylek mastere ugyanaz mint a CD-ke, legtobb esetben (?), nincsenek errol pontos informacioim de nagyon foglalkoztatna a dolog. Valaki esetleg?
Amig minket erdekel ez, addig ez a minoseg kerdes teljesen irrevelans ugy a discokban mint otthoni zenehallgatas teren - ma mar. Rajtunk, egy szuk csoporton kivul. Elkeserito mereteket oltve. Bar ne lenne igazam.

Igen, a coverart kimulasat en is sajnalnam. Vegzek neha mini felmereseket neten, embereket kerdezgetek, mindenfele korosztalybol, pl., hogy fontos-e a borito nekik vagy csak legyen meg az album es kesz (igazabol 1-1 tracket igenyelnek csak, nem gondolkodik senki albumban mar). No, a rata 93%-os (100-bol 93 emberi leny) azt mondotta: mi az a borito, ja igen, tudom, de minek az? Hm.

venomer

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Igen, csakhogy míg az LP mindig jobban / másképp szól a CD-hez képest, az új számítógépes formátumokban CD-nél jobb minőségű anyagok is elérhetőek.

Talán ez a különbség.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a CD még évtizedekig élni fog.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem a CD-ben még hosszú évek vannak...Ahogy HG is írta az LP-vel is annak idején az volt temethető, és láss csodát a mai napig van és sokan visszatérnek hozzá.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Én nagyon sajnálnám ha a hanghordozás fizikai része megszűnne, vele együtt a borító-művészet, a lemeztárolási és ápolási praktikák, stb, stb.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 822

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Egy belső kép...Nem egyszerű darab a maga kis 25 kilójával...
Meddig lesz meg az asztali CD lejatszoknak letjogosultsaga? Pl hasznaltcikkekben sorra azt mondjak (majd'hogynem kirohognek): o kerem, erre ma mar nincs igeny. Hol a vege?

Csak tudnám,hogy a Philips CD 304-nek mitől megy fel az ára a német E-Bay-n.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Cd játszók

Meddig lesz meg az asztali CD lejatszoknak letjogosultsaga? Pl hasznaltcikkekben sorra azt mondjak (majd'hogynem kirohognek): o kerem, erre ma mar nincs igeny. Hol a vege?
Sokáig!
Az LP-t is temették már és jobban virul, mint valaha.
Aki egy tisztességes CD gyűjteménnyel rendelkezik, fog tartani otthon CD játszót.
E mellé esetleg berak majd egy szervert és egy hálózati lejátszót, esetleg egy jobb USB DAC-ot.
Aki meg most kezdi, az majd a számítógépes dolgokkal fog próbálkozni.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Milyen helyekre jársz te? Nálunk a bizományiban a készlet harmada mindig cd-lejátszó. Sztem bőven évtizedei vannak még a cdnek. Többek között azért mert maga a cd lemez roppant jól gyűjthető formátum.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

10-13 ezer dollár az X1-D2 De láttam 16 ezerben is...

Vendég

Cd játszók

Ebben a felállásban szólt...
Mindkettőről néztem képeket, szép darabok.
Új áruk hol lehet?

Jo kérdés, meglesem ...

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Új áruk hol lehet?

Már csak X3 találtam 8200$

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: moja »

Új áruk hol lehet?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Tőlem az  Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...
Ismered esetleg, vagy hallottál ilyet? Érdekel a véleményed...

Igen ezt hallottam már elég sokat...Ez nagyon jó kis CD lejátszó.Ha jól emlékszem Szegeden is ez volt az Egglestonokkal bekötve.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Tőlem az Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...
Ismered esetleg, vagy hallottál ilyet? Érdekel a véleményed...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Cd játszók

Tőlem az Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Szerintem eggyikel sem lehet melléfogni... Amúgy meg nagyban hasonlítanak egymásra....VRDS...stb...

Hát igen, ők már nem az alapkategória...
A Wadiában 4 db 1702-es DAC , az esotericben pedig 4 db AD1862 chip van
Jelent valamit?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1299

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: violin »

Adott két CD játékos:Wadia 830 és (Teac) Esoteric X-1
Melyiket milyennek értékelnétek? Esetleg DAC-juk minősége, hibalehetőségek, tapasztalatok, ha van ilyen persze.

Szerintem eggyikel sem lehet melléfogni...
Amúgy meg nagyban hasonlítanak egymásra....VRDS...stb...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Adott két CD játékos:
Wadia 830 és (Teac) Esoteric X-1
Melyiket milyennek értékelnétek? Esetleg DAC-juk minősége, hibalehetőségek, tapasztalatok, ha van ilyen persze.

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A következő felirat a lejátszón jót jelent? DUAL D/A converter system
Igen
Két DAC van benne, csatornánként egy.

Temptress
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Temptress »

A következő felirat a lejátszón jót jelent? DUAL D/A converter system

vtb
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Kis házi vetélkedő belépő szintű kamaszodó cd játékosokkal meglepő végeredménnyel:

(Remélem nem csak karakterkoptatás ilyen egyszerű kis szerkezetekről írni)

Résztvevők: Technics SL-PG340, Technics SL-PG460A, Pioneer PD-S501. A tesztlemez: After Forever - Decipher

Technics SL-PG340: minden a helyén van, nem akar drága eszköznek hangzani, analógabb lenni az analógnál. A kitartott finom hangok egészen éteriek, miközben a torzitott gitár jó koszosan, szikárul szól. Hangerőfüggetlenül jól szól, nem volt olyan érzésem, hogy túl hangos, vagy túl halk, pedig állítgattam a hangerőn.

Technics SL-PG460A: átgázol mindenen, a mélyek nagyon mélyek. Néha már sok is a dinamikálból. Mindent izombol old meg. Még a kikapcsolt hangszín is sok neki. Loudnessel felhozná a gyógyvizet a talajból.

Pioneer PD-S501: Teszi a dolgát, de ha nem kapja meg a hangerőt akkor kifejezetten lapos. Ha van hátszele akkor sokkal élőbb, de őszintén szólva a kinézete jobban tetszik mint a hangja. Az egyik számot meghallgatva rögtön áttettem a 340-esbe a cd-t és második hallgatásra libabőrös lett a karom néhány résznél. a Pionál ez elmaradt.

És ez a sorrend egyben végeredmény is. Lehet, hogy megtartom a 340-est. Sokkal több van benne mint elsőre gondoltam.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”