Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Orsós magnók "reel to reel"
Ez már megvan hozzá...
:foto:
Tudtam ,hogy erre gondoltál :
Ilyen kis aranyos Olasz magnóm is volt : GELOSO G257 persze ez is csöves ,1963-ban készült
Aranyos kis gép, nekem is volt néhány "apró jószágom", de elajándékoztam őket egy kismagnókat gyűjtő fórumtársnak! Én igazából csak két zsebmagnót szeretnék de azt nagyon, az egyik a Nagráé...
Sajnos ,én is elajándékoztam már a Gelosot egy gyűjtőnek .:kiraly:
A Nagra rendben van sejtem ,hogy melyikre gondolsz ,de el nem tudom képzelni mi lehet az a másik magnó ... :foto:
Ez már megvan hozzá...:foto:
Ilyen kis aranyos Olasz magnóm is volt : GELOSO G257 persze ez is csöves ,1963-ban készült :foto:
Aranyos kis gép, nekem is volt néhány "apró jószágom", de elajándékoztam őket egy kismagnókat gyűjtő fórumtársnak! Én igazából csak két zsebmagnót szeretnék de azt nagyon, az egyik a Nagráé...
Ilyen kis aranyos Olasz magnóm is volt : GELOSO G257
persze ez is csöves ,1963-ban készült :foto:
Ebbe meg belebotlottam...:foto:
Az első saját
Nekem is ez volt, ha jól emlékszem 68 karácsonyra kaptuk...
Ha már a hetvenes évek eleje, ebből is van a fészerben...:kiraly:
Hogy Te miket nem találsz a fészerben !
QUALITON M20 (BRG gyártmány) ,ez már majdnem hifi volt ,ha jól tudom ... :foto:
Jó, hogy mondod, még túrtam kicsit...
:kiraly:
Ha már a hetvenes évek eleje, ebből is van a fészerben...
Hogy Te miket nem találsz a fészerben ! :kiraly:
Jó, hogy mondod, még túrtam kicsit...:kiraly:
De volt ilyen is:
Terta 811 :kiraly:
Hát igen ez kissé már romosan került ide, de volt neki működő eredetije a családban :foto:
De volt ilyen is:
Terta 811 :foto:
ÁÁámennyi jó darab.
Nekem ez még most is megy azaz menne ha nyúznám :foto:
Ez a B100 nemi szólt rosszul ,egyik barátom ilyen jól karbantartott géppel hifizett ...
ÁÁá
mennyi jó darab.
Nekem ez még most is megy azaz menne ha nyúznám :foto:
Ha már a hetvenes évek eleje, ebből is van a fészerben...
Hogy Te miket nem találsz a fészerben ! :kiraly:
Hogy mások is képbe legyenek az első magnóm 1970 kőrül vettem a "lengyelGrundig" Unitra ZK-120 akkor nálunk újdonságnak számított , nagyon egyszerú szerkezet volt elektroncsövekkel és varázsszemes kivezérlésjelzővel , a frekimenete 60-12500Hz de ez nekünk nagyon megfelelt a középhullámú rádióadások felvételére mert hogy sztereóra nem futotta.
Emlékszem az Unitra magnókra is ,Grundig licensz alapján gyártott masinák voltak .
Létezett tranzisztoros változata is ZK-120T néven futott ...
Szóval az első magnómat 1990-ben vettem kemény 500 forintért :Grundig TK14L ,és elsősorban olyan URH műsorokat vettem fel vele mint a "csak fiataloknak" "éjszakai koktél" vagy a "best of Komjáthy" ... :foto:
Sok szalag a mai napig megvan ,néha egy-egy dararab még a csöves Revoxra is felkerül ,és nem is szól annyira rosszul ...
És végül a kép az első magnómról :
Ha már a hetvenes évek eleje, ebből is van a fészerben...:foto:
Azért a Csabai könyvekkel óvatosan, összehordott időnként hetet-havat az öreg...
Csabai Dániel: Magnósok Évkönyve-i be voltak ilyen csodák , ha jól emlékszem az X-Field az volt hogy két szembe levő fej kőzött ment a szalag a második csak előmágnesezett és ha jól volt beállítva valami hihetetlen frekvenciamenetet produkált 20-22KHz , amittől mi csak ámuldoztunk. :foto:
Azért a Csabai könyvekkel óvatosan, összehordott időnként hetet-havat az öreg...
Hogy mások is képbe legyenek az első magnóm 1970 kőrül vettem a "lengyelGrundig" Unitra ZK-120 akkor nálunk újdonságnak számított , nagyon egyszerú szerkezet volt elektroncsövekkel és varázsszemes kivezérlésjelzővel , a frekimenete 60-12500Hz de ez nekünk nagyon megfelelt a középhullámú rádióadások felvételére mert hogy sztereóra nem futotta.
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
Csabai Dániel: Magnósok Évkönyve-i be voltak ilyen csodák , ha jól emlékszem az X-Field az volt hogy két szembe levő fej kőzött ment a szalag a második csak előmágnesezett és ha jól volt beállítva valami hihetetlen frekvenciamenetet produkált 20-22KHz , amittől mi csak ámuldoztunk. :foto:
Valóban érdekes kuriózum ez a cross-field technika ,nem sok cég készített ilyen magnókat .
Ez pedig az AKAI M-8 frekvenciaátvitele 1966-ból :
Csabai Dániel: Magnósok Évkönyve-i be voltak ilyen csodák , ha jól emlékszem az X-Field az volt hogy két szembe levő fej kőzött ment a szalag a második csak előmágnesezett és ha jól volt beállítva valami hihetetlen frekvenciamenetet produkált 20-22KHz , amittől mi csak ámuldoztunk.
Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)
A dédapja pedig ez : AKAI M-7 (1964)