Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
Az audio CD-R-ek a jogdíjtól eltekintve valóban lassabb sebességre készülnek, mert a régi asztali CD-írókhoz gyártják őket.
Ki mondja? En meg azt tudom nem gyartanak ma mar 8x vagy annal alacsonyabban optimalisan irhato lemezt.
http://www.penna-media.hu/poor/hifi/mame.html
Sztem ő nem az 1%-ra gondolt...
-
Vendég
Írható Cd-k
Az audio CD-R-ek a jogdíjtól eltekintve valóban lassabb sebességre készülnek, mert a régi asztali CD-írókhoz gyártják őket.
Ki mondja? En meg azt tudom nem gyartanak ma mar 8x vagy annal alacsonyabban optimalisan irhato lemezt.
http://www.penna-media.hu/poor/hifi/mame.html
Írható Cd-k
-
Vendég
Írható Cd-k
a most vásárolt tédéká, makszell lemezek 2-4 év után ---> kuka.tisztelet a kivételnek, pedig plextorral írok 4x-esen.
valaki tapasztalt hasonlókat 10-15 évre visszamenőleg?
hamár kérdezted...
Én annó Philips-el kezdtem, aztán egy Philips klónnal, sötétkék volt a szine felül, alul ezüstös.
Azon van pl a win98, a mai napig olvasható és működik.
Aztán akkortájt még használtam Fuji-t, meg Maxellt, abból az aranyszinűt, de nem oly sokat az drága volt, azok is mind működnek.
Aztán ami bejött, a Primedisc német kiadású, de Ritek alapanyagú. Azok is mind jók, főleg zenék vannak rajtuk..
Aztán jóideje Verbatim, aztán persze jöttek a feketék Memorex Black
no és a kék TDK de eddig azokkal semmi gondom se...
Írható Cd-k
Ha süt a nap, vagy borong éppenAz Agarak csak futnak, szépen...
vers mindegy kinek [/OFFTOPIC]
azért érdekelne a tapasztalatotok az iménti kérdésemmel kapcsolatban...
:kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Írható Cd-k
Versikém meg smafu? :kiraly: :kiraly:
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
-
Vendég
Írható Cd-k
De azt hallottam hogy sok program a Nero-t használja a háttérben... :kiraly:
Nem sok.. csak pár
de azok főleg DVD-t írnak
pl a shrink is
CD író programból sokkal több van, mivel régebbi keletű a tudomány, és ráadásul sokkal egyszerűbb a művelet a fájlstruktúra, így nem akkora dolog egy egyszerű íróprogit csinálni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Írható Cd-k
Doky: Ajánlom az Exact Audio Copy (EAC) progit is.Plextor irómnak hála engedélyezi a 2X írást. Sok ídő az írás, de bíztos ami bíztos.
Fuji Pro Audio, Fuji Digital Photot, Memorex Black Musicot szoktam írni ezzel
a párossal. Jól teljesítenek együtt, ha van rá lehetőséged próbáld ki.
Köszönöm. :kiraly:
De azt hallottam hogy sok program a Nero-t használja a háttérben...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Írható Cd-k
Doky: Ajánlom az Exact Audio Copy (EAC) progit is.
Plextor irómnak hála engedélyezi a 2X írást. Sok ídő az írás, de bíztos ami bíztos.
Fuji Pro Audio, Fuji Digital Photot, Memorex Black Musicot szoktam írni ezzel
a párossal. Jól teljesítenek együtt, ha van rá lehetőséged próbáld ki. :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Írható Cd-k
Nyugi, nyugi srácok. :kiraly:
Esetemben egy Samu dvd író-újraíró (2 rétegű író)-rol van szó.
Ez van a gépben mióta megvettem (3 éve).
Annak idején a Nero6 volt fent és ezzel írtam Maxell cd-t 4 x-esen.
Aztán felkerült egy Nero8 és onnantól kezdve csak 8x-os a legkisebb sebesség cd esetében amit felkínál ill. enged.
Tudom nem vagyok egy pc guru, de mindent magamtól tanultam meg amit tudok (ami elég kevés)...
A progit amit Tukacsin ajánlott, le is töltöttem és ki is próbáltam az említett BlackMemorexel, ami nem sikerült.
Aztán kipróbáltam egy "Maxell Colour" lemezzel, amit engedett 4x-esen írni és meg is írta gond és hiba nélkül.
Holnap majd játszok még a dologgal...
Még annyit hogy lehet valami az írómmal mert néha gondol egyet és kiadja a tálcát... holott nem is csinálok semmit a géppel...
Aztán ez egy idő múlva annyiban marad.
Egyébként már úton van egy régi Philips író, csak külső házat kell hozzá szereznem... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Írható Cd-k
Tigris itt az idő, hogy elgondolkozz, hogy biztos, hogy mindenhez hozzá kell-e szólnod?
Már csak azért, mert én ma Doky-nak írtam választ, erre Te jöttél és írtál nekem! valamit, aminek köze nem volt az egészhez.
Ezután fél órája értetlenkedsz és írsz mindenfélét, hogy magyarázd.
Minek válaszoltál nekem, amikor én nem kérdeztem?
Minek szóltál hozzám, amikor én nem Hozzád szóltam?
süt? :kiraly:
Lacy ismerlek már ennyire, te a múltkori esetre célozgattál amit szintén te értettél félre , én csak ez miatt írtam neked...De ha ennyire értetlen vagy és csak kiforgatni tudod a szavaim, akkor ígérem többet nem fogok neked írni, ha te ettől boldogabb vagy.Most is csak azért magyaráztam, mert nem érted amit írtam és teljesen más témával kötöd össze.Ennyi...Jó fórumozást...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Írható Cd-k
Tigris itt az idő, hogy elgondolkozz, hogy biztos, hogy mindenhez hozzá kell-e szólnod?
Már csak azért, mert én ma Doky-nak írtam választ, erre Te jöttél és írtál nekem! valamit, aminek köze nem volt az egészhez.
süt? :kiraly: :kiraly:
Ha süt a nap, vagy borong éppen
Az Agarak csak futnak, szépen...
(bocs, de most "költöttem" ezt a két sorost, és talán még {átvitt} értelme is van
Üdv
Ja nincs benne gúny, miegymás... inkább békítő szándék... harmónia...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
-
Vendég
Írható Cd-k
süt? :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Honnan tudjam én , h Doky írója milyen sebességre képes? Nem ismerem az íróját...Én amit mondtam azt a minőségek miatt említettem és nem az írok miatt.Te keversz valamit.Írta valaki, h minek a lassú író mikor a lemezek is nagy sebességre vannak kalibrálva.Erre ajánlottam én a MAM lemezt ami tudja a kisebb sebességet.És nem lesz gondja ha lassan van írva.Ez nem kötődik ahhoz a témához amiről te beszélsz :kiraly: :kiraly: 
-
Vendég
Írható Cd-k
A fekete memorexet én mindig is 4x sebességgel írtam, mi az, h nem lehet lassabban, ezt sem értem...
Te most ezt direkt csinálod, vagy nem emlékszel arra, hogy mit írtál 15 perce?
Tigris ma 19:14Lacy most sem, ahogy én múltkor sem a szoftverről beszéltem...Most sem a szoftverről van szó, azt mindenki tudja, h a szoftverek bármilyen írási sebességet kezelnek.Maga a hardware nem tudja a sebességet, ahogy nálam sem a DVD íróm....Tehát ne ismételgesd magad mert ezt most, és akkor sem állította senki, h a szoftverek nem tudják a lassú írást.Ez egyértelműen a gépben lévő író dolga, amit az író tud a szoftver azt jeleníti meg.
Ez akkor? :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Mivan???? Kinek ajánlottam én mit? Én azt mondtam a kimondottan audio felhasználásra szánt lemezeket meglehet lassan írni.A MAM 1x és 2x sebességet is tudja...
Már javítottam, nem Dokynak írtad, de vehette volna magára is.
Mindenesetre ahogy írtad, abból azt venni ki, hogy ha valaki olyan CD-t vesz, akkor meg is fogja tudni 1x-2x írni. de nem... :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
A fekete memorexet én mindig is 4x sebességgel írtam, mi az, h nem lehet lassabban, ezt sem értem... :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Mivan???? Kinek ajánlottam én mit? Én azt mondtam a kimondottan audio felhasználásra szánt lemezeket meglehet lassan írni.A MAM 1x és 2x sebességet is tudja...
-
Vendég
Írható Cd-k
A bibi ott van kedves Lacy, h nem látom bárki is azt írta volna a szoftver nem tud 2x sebességet írni...De lehet félre is érteni valóban....Szerintem Doky tisztában van vele, h az írási sebességet nem a szoftver hanem az író határozza meg.Én csak azért írtam amit mert a múltkori esetre célozgattál ahol én szintén nem szoftverről beszéltem hanem az íróról :kiraly:
Na mégegyszer
Tigris!! ki beszélt itt rólad, hozzád, Neked??
eredeti írás Dokytól, válasz rá tukacsin
QUOTE (doky @ 2009 Apr 19 , 10:30)Mondjatok nekem olyan lemezeket ami jó audio-nak és lehet kapni, a lényeg hogy 2-4x-essen írható legyen és ne legyen drága!
A Memorex Black Music-ot csak 8x-osan akarja a Nérom (6-os) írni.
Pedig tudja a 2x-est is... :kiraly:
Köszi. isteni.gif
Ezzel a programmal menni fog, vagyis nekem ment 2x-esen.
Namármost Doky csak éppen annyira van tisztában a dologgal, hogy lassabban írható CD-t keres, amire Te a MAM- ot javallottad, ami nála szintúgy 8x alatt nem írható. Grat.
És akkor mért ajánlottál neki olyan lemezt, amit az általad nagyon jól ismert írástudású írója -már Doky-é, - nem tud 8x alatt megírni?
Holott Te baromira tisztában vagy azzal, hogy az írási sebesség az írótól függ. Namármost még egyszer megkérdezem:
Mi a pék farkának mondtad a MAM-ot, ha az író úgysem tudja megírni?
csókollak
Igaz mi igaz, nem Dokynak írtad a MAM-ot bocs....
-
Vendég
Írható Cd-k
A bibi ott van kedves Lacy, h nem látom bárki is azt írta volna a szoftver nem tud 2x sebességet írni...De lehet félre is érteni valóban....Szerintem Doky tisztában van vele, h az írási sebességet nem a szoftver hanem az író határozza meg.Én csak azért írtam amit mert a múltkori esetre célozgattál ahol én szintén nem szoftverről beszéltem hanem az íróról :kiraly:
-
Vendég
Írható Cd-k
Lacy most sem, ahogy én múltkor sem a szoftverről beszéltem...
:kiraly:
Nem hiszem el Tigris..... eccerűűen nem hiszem el..
olvasol is néha?
QUOTE (doky @ 2009 Apr 19 , 10:39)QUOTE (tukacsin @ 2009 Apr 19 , 10:32)
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest? !baby.gif :kiraly:
Nos, kipróbáltam... volna, de nem engedte a feketeMemorexet lassan írni.
Át mentem Holló barátomhoz és a 10 éves Sony cd írójával tökéletesen megírta 2x-esen (engedte volna 1x-esen is). Ja a Nero- val lett kiírva.
Tehát tukacsin ajánl egy progit, amivel bizti fog 2x esen menni. Ezután Dokynak nem megy, de átment a cimbihez, akinél 1 0éves Sony író van, ami ugy meg 52x-esen nem tud... és láss csodát, azon ment a 2x-es írás.
Hol itt a bibi az én mondandómban?
Tiédet elolvasnád ennek fényében mégegyszer?
-
Vendég
Írható Cd-k
Lacy most sem, ahogy én múltkor sem a szoftverről beszéltem...Most sem a szoftverről van szó, azt mindenki tudja, h a szoftverek bármilyen írási sebességet kezelnek.Maga a hardware nem tudja a sebességet, ahogy nálam sem a DVD íróm....Tehát ne ismételgesd magad mert ezt most, és akkor sem állította senki, h a szoftverek nem tudják a lassú írást.Ez egyértelműen a gépben lévő író dolga, amit az író tud a szoftver azt jeleníti meg.
-
Vendég
Írható Cd-k
Most mondom el de utoljára, hogy az írás sebessége legfőképpen az ÍRÓ-tól függ, azaz hogy mekkora a legkisebb és a legnagyobb írási sebessége.
Ezt ugye a firmware határozza meg, ha pl 10x a legkisebb sebesség, akkor a boga életben nem fog tudni lassabban írni, még tán akkor sem, ha olyan CD-t tennél bele, amit max 4x lehet írni. Akkor azt NEM fogja tudni megírni.
Az összes író szoftver - elvileg- kell, hogy ismerje az összes írási sebsséget.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Írható Cd-k
Köszi.
Majd kipróbálom.
Milyen minőségben karcol egyébként a Nero-hoz, Jetihez képest?
Nos, kipróbáltam... volna, de nem engedte a feketeMemorexet lassan írni.
Át mentem Holló barátomhoz és a 10 éves Sony cd írójával tökéletesen megírta 2x-esen (engedte volna 1x-esen is). Ja a Nero- val lett kiírva.
Nagyon nem hallgatóztam még az esetleges különbségek után, de lehet hogy nem is hallható... vagy mégis... :kiraly: