Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.
Csak a saját példámat tudom erre felhozni:

az Accuphase DP-101/DC-100 lett leváltva a Macbook/Konnekt 8/Altmann DAC rendszerre, ha az Altmann erősítőt használom ha meg a nagy MC1250-et akkor meg a Macbook/Konnekt 8/Lavry DA10 DAC-ra. Mindkettő töredéke a régebbi nagy cuccnak és nincs hiányérzetem.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Van egy .ape kiterjesztésű zeném. Azt szeretném tudni, hogy kell számokra bontani a fájlt.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

Szerintem már ennél jóval szerényebb rendszer is odapörköl a pár milliós gépek többségének.
Ami azt illeti, akár egy doboz gyufa is oda tud pörkolni akár még a legdrágább cd-nek is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.

Nem feltétlenül.

A számítógép + Transit SPDIF-en keresztül egy külső DAC-ba összeállítás, kb olyan, mint egy átlagos CD játszó + külső DAC, tehát ilyen szempontból a hasonlítás még arányosnak is mondható. A számítógép + Transit a lehetséges legalapabb konfig az alaplapi hangkártya Toslink kimenetén túl.

Egy TEAC-hoz vagy akár még magasabb a kategóriás transzporthoz hasonlítani nem egy Transit-tal ellátott számítógépet, hanem mondjuk egy [számítógép/spec lejátszó szoftver/SSD meghajtó] + AES kimenet (Lynx vagy RME kártyával) + külső DAC rendszert érdemes.

Egy [MacPro/SSD/min 6GB RAM] - Lynx AES kártya + Lavry Gold D/A+Lavry órajelgenerátor összeállítás bármilyen árú transzport/DAC kombináció mellé odarakható a pozitív összehasonlítás esélyével, és szemben a cd-vel ez magasabb mintavételezési frekvencián is működik. Persze egy kicsivel lehet több helyet foglal el és igényel némi tanulást a használata és nem lesz nagyságrendekkel olcsóbb sem. :lol!:

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hali »

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni.

... és így is van. Az AQ1 DAC előtt szerepel USB - TOSLINK fordító gyanánt. Egyébként összevetve a Cambridge Audio 540C cd játékossal, ha ez utóbbit a DAC elé tesszük futóműnek, a PC alapú, M-audio-s forrás egy nagyságrenddel szól jobban a CD-nél.
Lényegében amióta összeraktam a számítógépet a transittal, a cd be sincs kapcsolva, most már a tápból is kihúztam, az eladásán gondolkozom, bár egy cd lejátszó bármikor jól jöhet a háznál Szóval így sem kell a transitot félteni, a funkcióját tökéletesen betölti :lol!: (csak az akkus iBookról nem szólt jobban)

Sajnos, a cd hang fele a transzport. teac vrds futoművel kellett volna összevetni, nem egy 10 forintos muanyag vacakkal ami a cambridge-be van beépitve. akkor lenne különbség.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

ilyet en irtam  :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

Szerintem dögösebb hangja volt a cuccnak az XP alól.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: n.drews »

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

ilyet en irtam :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

alapvetoen azt hasznalja - valszeg kever a hanggal vmit, azert tunik tompabbnak. probald ki a waveoutot is, ha van olyan. szvsz eleg hasonlo, mint a ks.

Ilyet írtam, hogy tompább a hangja?

ilyet en irtam :lol!: te azt irtad, hogy dogosebb

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

alapvetoen azt hasznalja - valszeg kever a hanggal vmit, azert tunik tompabbnak. probald ki a waveoutot is, ha van olyan. szvsz eleg hasonlo, mint a ks.

Ilyet írtam, hogy tompább a hangja?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

wines hang alatt mit ertesz? a dxet?
DX? Ezt meg én nem értem...

directx

Az alaplapi hangkártyára gondoltam amit az XP default használ.
Hogy ez most DX vagy nem azt én nem tudhatom...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

directx

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Míg a Macbookom szervizben volt, az irodai PC volt a rendszerbe kötve. 
Először is vettem egy firewire kártyát. Mivel fogalmam nem volt, hogy mitől jobb az egyik mint a másik, ezért olyat vettem amin kevés kondenzátor volt. Hülyeség?
Nem tudom....

A lényeg, hogy senkit NE fogjon vissza az, hogy neki csak XP fut a gépén és azzal ugyan nem lehet zenét hallgatni. A Foobar képes közvetlenül meghajtani egy ASIO kompatibilis kártyát. A hangkártya gyári ASIO drivere és a Foobar ASIO plug-in kell és slussz. A belső hangkártya továbbra is rendesen szólt a monitor hangszóróin keresztül és a Windows alól sem lehetett állítani hangerőt. Viszont roppant fontos, hogy a Konnekt progijában az apró WDM ablakocska ki legyen pipálva!
Ezzel mondunk nemet a Windows audió rendszerének. :lol!:
Ha ezt nem tesszük meg, akkor adunk a szarnak egy pofont.

Sajnos a kényelem nagy úr és miután meggyógyult a Macbook nem is kötöttem vissza az XP-és gépet ami úgy is irodai gép és egyébként is egy 96KHz-es anyag már gondot jelentett a P4-es Celeron procinak.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

meg annyit tennek hozza, hogy ezeket a zavarotenyezoket ugy lehetne kizarni, hogy a lejatszo hwt teljesen fuggetleniteni kell a gep tobbi (masra is hasznalt) reszetol. a lenyeg, hogy rendes adatalapu kapcsolatban alljanak egymassal, hogy semmilyen analogiaval kapcsolatos dolog ne zavarjon be lejatszo oldalon. mint amilyen pl a halozati lejatszo.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Míg a Macbookom szervizben volt, az irodai PC volt a rendszerbe kötve.

Először is vettem egy firewire kártyát. Mivel fogalmam nem volt, hogy mitől jobb az egyik mint a másik, ezért olyat vettem amin kevés kondenzátor volt. Hülyeség?
Nem tudom....

A lényeg, hogy senkit NE fogjon vissza az, hogy neki csak XP fut a gépén és azzal ugyan nem lehet zenét hallgatni. A Foobar képes közvetlenül meghajtani egy ASIO kompatibilis kártyát. A hangkártya gyári ASIO drivere és a Foobar ASIO plug-in kell és slussz. A belső hangkártya továbbra is rendesen szólt a monitor hangszóróin keresztül és a Windows alól sem lehetett állítani hangerőt. Viszont roppant fontos, hogy a Konnekt progijában az apró WDM ablakocska ki legyen pipálva!
Ezzel mondunk nemet a Windows audió rendszerére.
Ha ezt nem tesszük meg, akkor adunk a szarnak egy pofont. :lol!:

Sajnos a kényelem nagy úr és miután meggyógyult a Macbook nem is kötöttem vissza az XP-és gépet ami úgy is irodai gép és egyébként is egy 96KHz-es anyag már gondot jelentett a P4-es Celeron procinak.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt hiszem a helyzet ettől bonyolultabb lehet, habár csak találgatok.  
Nálam, ha a Macbook 8 GB-os pendrive-ról bootol, lemountolva a belső HD-t másképp szól a rendszer, mintha a belső HD-ről bootlna és futna a lejátszó szoftver (minkét esetben hálózatról egy szerverről játszik, nem a lokális tárról). Pedig az összes operációs rendszer verzió és szoftver komponens ugyanaz és ugyanannyi helyet foglalnak el az éppen üzemelő tárolón. Ha a pendrive helyett meg egy belső SSD-ről, akkor megint csak változik a hang. Nagyobbat, mintha a gyári hálózati táp helyett az akkuról futna a notebook.

Erre kellene gombot varrni.

a laptop mas teszta, mert ott alacsony fogyasztasu cuccok vannak, jobban befolyasolja a tapellatast. de a gep belso mukodese ettol nem valtozik. tehat nem azert lesz mas, mert "audiofil" ramokat meg mittomen mit hasznalnak, hanem azert, mert a kimenet tapellatasa is valtozik. a masik, hogy ezzel befolyasolni tudod, de kiszamithatatlan, hogy milyen hatasa lesz. lehet ha elinditasz egy programot, ami hasonloan terheli a tapot, mint abban az esetben, amikor jonak hallod, ugyan azt a hatast ered el.

szvsz mashogy kell egy jo rendszert epiteni, mint ezzel hatast gyakorolni a rendszerre, a szamitogep belso resze a hibatlan mukodesnek van alarendelve (persze bugok, mint minden nagy bonyolultsagu rendszerben, vannak).

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Vannak, akik a memória csere, HD vs SSD, stb változások eredetét a tápegységek terhelésére és az operációs rendszer cpu igényére vezetik vissza, ami végül is megintcsak kapcsolható a táp terheléséhez valahol.

a tapellatast befolyasolhatja, de ez folyamatosan valtozik a terheltsegnek megfeleloen. igy pontosan ugyanazt a "tapallapotot" elerni ilyen modszerrel tobb mint korulmenyes. foleg egy olyan pcnel, amiben egy epkezlab teljesitmenyu proci vagy videokartya van. ezekhez kepest a mem, hattertar fogyasztasa elenyeszo. hatasa kb olyan, mintha ugy akarnek egy adott kerdesre helyes egyszavas valaszt adni, hogy felcsapnam a szotart, es raboknek egy szora. lehet bejon.

Azt hiszem a helyzet ettől bonyolultabb lehet, habár csak találgatok.

Nálam, ha a Macbook 8 GB-os pendrive-ról bootol, lemountolva a belső HD-t másképp szól a rendszer, mintha a belső HD-ről bootlna és futna a lejátszó szoftver (minkét esetben hálózatról egy szerverről játszik, nem a lokális tárról). Pedig az összes operációs rendszer verzió és szoftver komponens ugyanaz és ugyanannyi helyet foglalnak el az éppen üzemelő tárolón. Ha a pendrive helyett meg egy belső SSD-ről, akkor megint csak változik a hang. Nagyobbat, mintha a gyári hálózati táp helyett az akkuról futna a notebook.

Erre kellene gombot varrni.

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Sziasztok, 
PCI-os firewire kartyahoz kernek tanacsot.
Alaplapomon nincs firewire csatlakozo
Milyen PCI -os firewire bovitokartyat erdemes venni (kartya gyarto, chipset gyarto, megjelolesevel), hogy a leheto legjobb audio minoseget szem elott tartva kulso hangkartyat csatlakoztassak hozza ?

Koszonom a segitseget elore is.

Attól függ, hogy a megvenni kívánt külső firewire eszköz milyen csipszettel szeret együttműködni, először ez ügyben lenne érdemes infot gyűjteni és csak aztán olyan kártyát keresni, amin az adott chip van.

Texas Instruments a "favorizalt" chipset.

Szoval, ha valaki tud konkret helyet ahol Texas Instruments chipsettel lehet vasarolni PCI -os firewire bovitokartyat, az kerem jelezze. Tobbnyire csak VIA chipsettest lattam az arlistakban.
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Vannak, akik a memória csere, HD vs SSD, stb változások eredetét a tápegységek terhelésére és az operációs rendszer cpu igényére vezetik vissza, ami végül is megintcsak kapcsolható a táp terheléséhez valahol.

a tapellatast befolyasolhatja, de ez folyamatosan valtozik a terheltsegnek megfeleloen. igy pontosan ugyanazt a "tapallapotot" elerni ilyen modszerrel tobb mint korulmenyes. foleg egy olyan pcnel, amiben egy epkezlab teljesitmenyu proci vagy videokartya van. ezekhez kepest a mem, hattertar fogyasztasa elenyeszo. hatasa kb olyan, mintha ugy akarnek egy adott kerdesre helyes egyszavas valaszt adni, hogy felcsapnam a szotart, es raboknek egy szora. lehet bejon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A táp természetesen nagyon fontos, ezért is szeretik audio célokra inkább a laptopot mint forráskészüléket, és annak aksis tápellátását.
És aztán az ember úgy jár mint én: a jelenlegi PC-s megoldással szemben egyszer kipróbáltam az iBookomat az M-audio transittal, akkuról, iTunes-al, fel voltam készülve a fenséges hangorgiára, ezzel szemben nem hogy nem éreztem jobbnak, hanem még... :lol!: Valami valahol nem volt kóser, pedig azt gondoltam, minden jól be van állítva, lehet az iBook USB-je nem volt jóban a transitban levő csippel, nem tudom, de nem is gond, mert a PC fixre be van installálva a tv szekrénybe.

A Transitnál analóg kimenete igen gyenge, legfeljebb USB - SPDIF átalakítónak érdemes használni. A mai Intel-alapú Macbookok Toslink kimenete sokkal komolyabban van megcsinálva, mint a Transit, ami egy első generációs audio interfész. A transitos tapasztalatokból tehát nem érdemes tapasztalatot leszűrni arra vonatkozóan milyen is a számítógépes audio.

Olyan komoly gyártók, mint a híres Lavry Engineering, vagy a szintén jól ismert profi Mytek, de említhetném a Benchmarkot vagy az RME-ét is, akinek a D/A és A/D konvertereit komoly profik használják egy évtizede, is adnak ki olyan DAC-ot, aminek a jitter szűrése, reclockolása kifejezetten a Mac-ek optikai kimenetének sajátosságait figyelembe véve is készült. A Lavry az A/D konverterei mellé is ajánlja még lemezfelvételi célokra is az Apple inteles notebookjait a Toslink csatlakozáson keresztül, helyszíni felvételi célokra, a D/A konverterei pedig kifejezetten k*rva jól szólnak a Mac Toslink kimenetén. Ha valaki rászán egy kis időt, akkor igen kiváló rendszereket rakhat össze számítógépes alapon.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ja és hogy valami érdekeset is írjak: az egyik amerikai hifi fórumon a kisérletező kedvű és ráérő hifisek különböző memória típusokat tesztelnek, mert állítják, hogy a hangra más -más hatással vannak a különböző gyártmányú memóriák és így a rendszer is másképp fog szólni, ha memóriát cserélünk... :lol!:
Érdekes, ilyeneken már én is gondolkoztam. Logikus mert, ha jól tudom a buffer (pl foobar-ban) a memóriában tárolja a zenét, nem? (Csak kérdés, hogy ez lehet-e virtuális memória, azaz hdd...)
Meg azon is, hogy pl számít-e, hogy 7200, vagy 5400 rpm-es vinyóról megy a zene.
Meg a táp minősége? Ez mondjuk elég valószínű, hogy erősen beleszól, hiszen nem mindegy, hogy mennyire ugrálnak a feszek.
Meg még számtalan kérdéses dolog van.

A szoftverek kérdése különösen érdekes. Nem egy profi hangutómunkaszoftver fejlesztő cég van, aki saját alrendszert írt az alkalmazása alá. Nem csak azért, hogy sok csatornát és különféle külső perifériákat is üzembiztosan és alacsony latenciával lehessen használni, hanem azért is, mert nem voltak elégedettek az OS adta hang minőséggel. A profi világ egyik ilyen meghatározó cége a Sonic, aki ez irányban mozdult, de a Bias vagy éppen a Digidesign is. Nekik évtizedes múltjuk van abban, amit a high-end audios vagy hifi cégek még éppen csak tanulnak vagy amihez nincs elegendő erőforrásuk. Ráadásul a profi világ sokkal nagyobb piac, olyan fejlesztéseket is (például egyedi meghajtó szoftverek vagy hardverhez optimalizált driverek) megengedhetnek maguknak, amiről a hifis cégek nem is álmodhatnak, a források és a szükséges szakemberek valamint a megtérüléshez elegendően nagy piac hiánya miatt.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: n.drews »

A táp természetesen nagyon fontos, ezért is szeretik audio célokra inkább a laptopot mint forráskészüléket, és annak aksis tápellátását.
És aztán az ember úgy jár mint én: a jelenlegi PC-s megoldással szemben egyszer kipróbáltam az iBookomat az M-audio transittal, akkuról, iTunes-al, fel voltam készülve a fenséges hangorgiára, ezzel szemben nem hogy nem éreztem jobbnak, hanem még... :lol!: Valami valahol nem volt kóser, pedig azt gondoltam, minden jól be van állítva, lehet az iBook USB-je nem volt jóban a transitban levő csippel, nem tudom, de nem is gond, mert a PC fixre be van installálva a tv szekrénybe.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”