Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Zolien
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Zolien »

Hali! Elnézést ha némileg off, de Safarit sehogyan sem lehet rábírni finomgörgetésre? Ultra zavaró az ugrálás, főleg fórumokon. Version 3.2 (525.26.13)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

SSD meghajtókat lehet már kapni nálunk??Mondjuk ilyet???

Pl. az AQUA-nál lehet. De baromi drága ahhoz képest, hogy mekkora a tarkapacitása. Inkább vettem egy 160Gb-os vinyót a 80-as gyári helyett. Lényegesen gyorsabb lett a gép, és csak kb. 10000 ropi volt brutto.

Egy 30GB-os megér kb. 25eFt-ot?

Nekem biztosan nem.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Pl. az AQUA-nál lehet. De baromi drága ahhoz képest, hogy mekkora a tarkapacitása. Inkább vettem egy 160Gb-os vinyót a 80-as gyári helyett. Lényegesen gyorsabb lett a gép, és csak kb. 10000 ropi volt brutto.

Egy 30GB-os megér kb. 25eFt-ot?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Az SSD azért is, jó mert nincs benne mozgó alkatrész, így egy-egy leejtés nem befolyásolja a rajta lévő adatokat (bizonyos kereteken belül, persze :lol!: ).
SSD-t hasznalok a MBP-be ismerem az elonyeit, csak az SSD-t azert meg mindig foleg a sebessege es persze masodsorban a fizikai tulajdonsagaibol adodo elonyei miatt is veszik!
Az a ritkabb hogy vki kezigranatnak hasznalja a vinyojat!

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 550

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Minek SSD ha firewire vagy USB-n keresztul hasznalja az ember? meg egy sima HDD-t is visszafog eSATA mar mas
En azon gondolkozom hogy a kulso hazba is amihez eSATA csatlakozok veszek egy SSD-t kesobb nagyobb tarral mert a Macbook Proba nagyon bevalt a dolog

Az SSD azért is, jó mert nincs benne mozgó alkatrész, így egy-egy leejtés nem befolyásolja a rajta lévő adatokat (bizonyos kereteken belül, persze :lol!: ).
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Minek SSD ha firewire vagy USB-n keresztul hasznalja az ember? meg egy sima HDD-t is visszafog eSATA mar mas
En azon gondolkozom hogy a kulso hazba is amihez eSATA csatlakozok veszek egy SSD-t kesobb nagyobb tarral mert a Macbook Proba nagyon bevalt a dolog

Állítólag van rajta SATA is nem csak USB..

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

SSD meghajtókat lehet már kapni nálunk??
Mondjuk ilyet???

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Azt tudom, hogyan kell sleepbe kapcsolni, de arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz az alatt, hogy sleepből indítod? Mit? Az Itunes-t? Nem értem...
Az iTunes fut mikor sleepbe kapcsolom. Hopp felnyitom, rákeres a külső vinyóra és folytatja a zenélést. Kb ennyi.
De majd tudatosabban figyelem, mert eddig párszor néztem meg és magam is meglepődtem, hogy nem teker a venti vadul...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Nem értem, hogy miért... de egyre többször azt veszem észre, hogy ha sleepből indul a lejátszás nem melegszik a rendszer és ezért venti sem megy az 1800-as fordulat fölé. Hmmm...
Lehet, hogy megint elromlott? :lol!:
Viccet félretéve, hogy is indítod pontosan?

Úgy szoktam sleepbe kapcsolni, hogy lehajtom a tetejét, de még egy ujjnyira rést hagyok.
Éppen annyira, hogy ne kelljen aggódnom a "topcase" sérülékenysége miatt és a mágnes még ne tudja összecsukni a tetőt...

Azt tudom, hogyan kell sleepbe kapcsolni, de arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz az alatt, hogy sleepből indítod? Mit? Az Itunes-t? Nem értem...

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Nem értem, hogy miért... de egyre többször azt veszem észre, hogy ha sleepből indul a lejátszás nem melegszik a rendszer és ezért venti sem megy az 1800-as fordulat fölé. Hmmm...

Úgy szoktam sleepbe kapcsolni, hogy lehajtom a tetejét, de még egy ujjnyira rést hagyok.
Éppen annyira, hogy ne kelljen aggódnom a "topcase" sérülékenysége miatt és a mágnes még ne tudja összecsukni a tetőt...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3892

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen  cucc, mint hifisen, ez így van rendjén.
Ha már téma a lejátszók hangja, szívesen kirészletezem, szerintem mik az eltérések nálam, hozzátéve amit Penna is hangsúlyoz, hogy mint minden a hifiben, biztos ez is erősen rendszerfüggő.

En azert kivancsi lennek, hogy kulonbozo szoftverek jelet digitalis kapcsolaton ujra felveve, vajon bit-azonosak lennenek-e...
Csinalt mar valaki ilyen "kiserletet"? Nehogy itt-ott legyen egy kis szoftverben eldugott dsp, bug, stb..

Majd teszünk vele egy kisérletet. Csak ídő legyen.

opelgeza
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: opelgeza »

Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen  cucc, mint hifisen, ez így van rendjén.
Ha már téma a lejátszók hangja, szívesen kirészletezem, szerintem mik az eltérések nálam, hozzátéve amit Penna is hangsúlyoz, hogy mint minden a hifiben, biztos ez is erősen rendszerfüggő.

En azert kivancsi lennek, hogy kulonbozo szoftverek jelet digitalis kapcsolaton ujra felveve, vajon bit-azonosak lennenek-e...
Csinalt mar valaki ilyen "kiserletet"? Nehogy itt-ott legyen egy kis szoftverben eldugott dsp, bug, stb..

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Ha már téma a lejátszók hangja,
Erre az írásra én adok Neked...., 5 azaz öt pontot!!!
Köszi!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen cucc, mint hifisen, ez így van rendjén.
Az Itunes szól a legtömörebben, barátságos, mély tónussal, amitől van egy egészséges súlya, lendülete a zenének, a könnyűsúlyú felvételeknek kifejezetten jót tesz. A nyomottabb felvételek viszont kevésbé bontakoznak ki így. A core audio (vagyis amikor a finderben a space billentyűvel indítok) hasonlóan, de kicsit levegősebben szól. A COG ezekhez képest egy kicsit magasabb tónusú, és viszhangosabb, amitő teresebbnek, levegősebbnek tűnik elsőre, de sok felvételen, nagyobb tuttiknál zavarosabb, kicsit szétcsúszik a hangkép. A már egyszer korábban általam említett XLD lejátszónál még feljebb csúszik a balansz, ettől nagyon légies tud lenni a zene, de sokszor zavar a magasak túlsúlya. A Bias Peak érdekes jellegzetessége, hogy szárazabban (kevésbé viszhangosan) szól, mint az előzőekben említettek, de emellett nagyon jó a felbontása, és a tónus is inkább mély. Ez nálam azt eredményezi, hogy nagyon kontúros a basszus, és nem ül rá a hangképre, tehát minden regiszter jól kibontakozik. Azonkívül nagyon egyben van így a zene, tényleg ennél tud legjobban magával ragadni.
Azért a végére a lényeg: ezek a külömbségek messze nem akkorák (bár jól hallhatóak), mint ahogy így leírva tűnik. Mindegyikkel tökéletesen élvezhető a zene, ha nem a hangra figyelünk, ezért inkább a használhatóság, a praktikum a döntő, és hát ebben egyértelműen az Itunes a nyerő.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Hogy nektek mennyi problematok van
Nem probléma. Hifis topiktársnál nem szólhat másképpen cucc, mint hifisen, ez így van rendjén. :kiraly:

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Hogy nektek mennyi problematok van :kiraly:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.A COG nálam nem annyira jó, mint a Bias, dehát ez biztosan erősen rendszerfüggő.

Kipróbáltam a Bias Peak programot lejátszónak. (A próbaverzió letöltésével ez egyszerűen megoldható.) Nálam elég jól hallhatóan eltérnek a lejátszó programok a megszólalásukat illetően. Úgyhogy kétnapi használat után már mondhatom, (de valójában már egy két szám lejátszása után is), hogy nekem is ennek a programnak a hangja tetszik a legjobban. A rendszeremen úgy tud nagyobb felbontást, precízebb hangszerhangot (több felharmonikust), hogy közben súlyos, telt, lendületes marad a zene. Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.

Hát nálam meg igazi hifis hangot produkál az iTunes-hez képest. A feleségem, aki aztán nem nagy zeneőrült, nem hitte el, hogy ugyan azt a számot hallgatta meg, ugyan arról a merevlemezről. És szerinte is közelebb áll a valósághoz az iTunes, a Peak mesterségesen szól.

Biztos valami gagyi, hifis cuccon hallgatod

Becseréled valami híjendebbre, ha már minden darabja tőletek van? :kiraly: :baby: :kiraly:

Akkor nem gagyi

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Bias Peak LE 6 szól számomra a legmuzikálisabban, mint lejátszó szoftver.A COG nálam nem annyira jó, mint a Bias, dehát ez biztosan erősen rendszerfüggő.

Kipróbáltam a Bias Peak programot lejátszónak. (A próbaverzió letöltésével ez egyszerűen megoldható.) Nálam elég jól hallhatóan eltérnek a lejátszó programok a megszólalásukat illetően. Úgyhogy kétnapi használat után már mondhatom, (de valójában már egy két szám lejátszása után is), hogy nekem is ennek a programnak a hangja tetszik a legjobban. A rendszeremen úgy tud nagyobb felbontást, precízebb hangszerhangot (több felharmonikust), hogy közben súlyos, telt, lendületes marad a zene. Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.

Hát nálam meg igazi hifis hangot produkál az iTunes-hez képest. A feleségem, aki aztán nem nagy zeneőrült, nem hitte el, hogy ugyan azt a számot hallgatta meg, ugyan arról a merevlemezről. És szerinte is közelebb áll a valósághoz az iTunes, a Peak mesterségesen szól.

Biztos valami gagyi, hifis cuccon hallgatod :kiraly:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Nálam a Promitheus kis fa alátétei hoztak sokat a Konnekt és a Mana üveglapja közé. Mivel a Konnektnek nincs lába gyakorlatilag, érdemes kicsit kisérletezni.
IKEA vackon is műkődik?
Kockát a kockába??? :kiraly:

érdemes kipróbálni. A yamamoto ébenfa kocka és gúla is igen jó szokott lenni vele, csak az most nincs itthon.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Nálam a Promitheus kis fa alátétei hoztak sokat a Konnekt és a Mana üveglapja közé. Mivel a Konnektnek nincs lába gyakorlatilag, érdemes kicsit kisérletezni.
IKEA vackon is műkődik?
Kockát a kockába??? :kiraly:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

.... Ennek megfelelően egyértelműen a legjobb basszust hozza. Tényleg érdemes kipróbálni és akár megvenni.
Még ennél is többet???
No erre tényleg "kiwi wok"!
Mert a basszus nálam magára talált. (kopp, kopp, kopp)

Talán ezért is, egyre több zúzos rockot hallgatok vénségemre! :kiraly:
Íme az egyik nagy kedvencünk (a lányommal):
Biffy Clyro - Mountains

Ami még sokat segített, hogy betettem 3 Vibrapod tappancsot a vinyó alá.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”