Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Jómagam is azt tapasztaltam, hogy a tömör vezetőjű kábel jobb hangot tud produkálni a sodort kábellel szemben. Nekem a tömörből valahogy mindig a sokszálas változatok váltak be, a szimpla egy-egy vezetővel szemben.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a sodort vezetőjű kábelek rosszak lennének, csak nálam nem azt nyújtják ami az én ízlésemnek megfelel.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Ha már itt tartunk. Akkor kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerintetek a tömör szálas, vagy a sok elemi szálú kábelek irányába érdemesebb inkább nézelődni. Ez egyaránt vonatkozik az IC, és a hangfalkábelre is.
Én eddig csak a tömörszálas vékonyvezetőjű kábellel kisérleteztem. A sok szálas sodrottat csak az elején használtam gyárit, az is 500Ft/m hangfalkábel volt 2,5-es.
Az első Ic kábeleim is gyári sokszálas sodrottak voltak.
Nyilván ez is rendszer, és ízlésfüggő. De arra gondoltam, hogy aki most kezd el foglalkozni a kábelekkel, annak egy kis támpontot tudnánk adni az elinduláshoz. :lol!:
Csakis tömör.
Miért is?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Szerintetek a tömör szálas, vagy a sok elemi szálú kábelek irányába érdemesebb inkább nézelődni. Ez egyaránt vonatkozik az IC, és a hangfalkábelre is.
Én eddig csak a tömörszálas vékonyvezetőjű kábellel kisérleteztem. A sok szálas sodrottat csak az elején használtam gyárit, az is 500Ft/m hangfalkábel volt 2,5-es.
Nyilván ez is rendszer, és ízlésfüggő. De arra gondoltam, hogy aki most kezd el foglalkozni a kábelekkel, annak egy kis támpontot tudnánk adni az elinduláshoz. :lol!:
Csakis tömör.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Szerintem kell lenie külömbségnek csak nem fülelted meg alaposan,én ahany félét probaltam mindegyik más volt valamiben meg a banándugo is ronthat a helyzeten probald akusztikus zenével figyeld a teret a zenészek elhelyeszkedését menyire közelitti a valoságot mert ugye tökeletes soha nem lehet.
Azokkal a zenekkel, amiket hallgatok, nem nagyon hallottam kulonbseget. Elkepzelheto, hogy nem eleg kifinomult a hallasom...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Kábelezzünk
Szereztem Klotz kabelt a hangfalhoz, igaz, nem az SCH225-os, hanem a nem fali valtozat (a tipusszama most nem jut eszembe, majd este megnezem). Nem hallok kulonbseget a tuzallohoz kepest, ami jelentheti azt, hogy tenyleg nincs is, vagy az en rendszeremen nem jon ki/ennyit tud a fulem. :lol!: Mindenesetre marad egyelore a klotz, az nem olyan merev, mint a tuzallo. :lol!:
Szerintem kell lenie külömbségnek csak nem fülelted meg alaposan,én ahany félét probaltam mindegyik más volt valamiben meg a banándugo is ronthat a helyzeten probald akusztikus zenével figyeld a teret a zenészek elhelyeszkedését menyire közelitti a valoságot mert ugye tökeletes soha nem lehet.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Kábelezzünk
Szereztem Klotz kabelt a hangfalhoz, igaz, nem az SCH225-os, hanem a nem fali valtozat (a tipusszama most nem jut eszembe, majd este megnezem). Nem hallok kulonbseget a tuzallohoz kepest, ami jelentheti azt, hogy tenyleg nincs is, vagy az en rendszeremen nem jon ki/ennyit tud a fulem. :lol!: Mindenesetre marad egyelore a klotz, az nem olyan merev, mint a tuzallo. :lol!:
Kábelezzünk
Igy van, de annak meg nincs értelme... De látod ha meg van egy saját véleményem valamiről, akkor hülye vagyok mert más nem úgy látja... :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Egyik kábel sem audio kábel, csak annak nevezték el...Lehet agyártási eljárások másak, de a réz az réz...
Valami ilyesmit akartam én is mondani.
:lol!: Lehet a gyártási eljárások másak, de a réz az réz... :lol!:
Ne szó szerint értsd, hanem mint anyagot...Tudom ,h réz és réz vezető közt is van difi...De nem attól lesz audió kábel hanem a megépítése és a rá kiadott név miatt.A tűzálló is lehetne akár audió kábe is de nem az mert a hifihez nincs szükség tűzálló köpenyre stb...Szóval igy értem a réz az réz fogalmát. :kiraly: :lol!:
igazad van tigrincs, amit látok a HSZ-ből már rég nem a kábelekről szól hanem egymás meggyőzéséről, annyira szubjektív dolgokról beszéltek amit egy idő után már osztható nullával ezeknek még egy ilyen fórumon sincs építő jellege....
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Kábelezzünk
olcso de jo ic, a musicboy fele somogyis.
Kábelezzünk
még valami jobb optikai kabelt is kéne vegyek a cd közé most a legolcsobbat használom kb 800ft ba került
Azt nem biztos, hogy lecserélném!
Én most teszteltem egy üvegkábelt egy filléres alap tecsós Hama kábel ellenében (990 Ft vs. 6000 Ft) Végül is az alapkábel csak kicsivel volt jobb :lol!: persze az én rendszeremben....
Amúgy pont ma d.e. beszéltünk Vackor kollégával arról, hogy kipróbálnánk a Klotz optikai kábelét, a mikrofonkábelből (500 Ft/m) készített IC ugyanis meglepően :lol!: eredményt hozott.
De az sem mindegy melyik... én egy másik noname-t hallgattam meg most, és nem annyira jó. Tehát te mázlista vagy Mishow komám...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2543
Kábelezzünk
rendszer és izlésfüggö.
:lol!: :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
még valami jobb optikai kabelt is kéne vegyek a cd közé most a legolcsobbat használom kb 800ft ba került
Én most teszteltem egy üvegkábelt egy filléres alap tecsós Hama kábel ellenében (990 Ft vs. 6000 Ft) Végül is az alapkábel csak kicsivel volt jobb :lol!: persze az én rendszeremben....
Amúgy pont ma d.e. beszéltünk Vackor kollégával arról, hogy kipróbálnánk a Klotz optikai kábelét, a mikrofonkábelből (500 Ft/m) készített IC ugyanis meglepően :lol!: eredményt hozott.
Én is már évek ota használok egy tasker mikrofon ic kábelt nagyon meggyözö nem lehet összevetni a hasonlo árba kaphato kész ic kel,öszevetve a hivox szén kábelel a hivox picit lágyabb volt jobb volt akusztikus zenénél,de taskernek picit elenkebb volt a magassa igy pop rock müfajon tetszetösebben szolt végülis rendszer és izlésfüggö.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
- mishow
- V.I.P.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
ez nem hangzik rosszul ,ezust vezetös ,ennyit áldoznek rá.
Én házimozihoz vettem, azt felszámoltam, és a kábelt elajándékoztam egy kedves fórumtársunknak.
Most épp egy új "tesója" szól nálam egy DAC-ként használt külső hangkártya előtt. Tiszta, részletező hang, jó sávszélek, sokáig hallgatható - és persze a Kácsa ideadta letét ellenében kipróbálni, tehát még nem is kockáztattam a pénzemet.
Megnéztem 4800ft/m nem veszes azt hiszem rendelek belöle kösz a tippet,meg még valami jobb optikai kabelt is kéne vegyek a cd közé most a legolcsobbat használom kb 800ft ba keült :lol!:
- mishow
- V.I.P.
Kábelezzünk
Ha mar igy szoba kerult, akkor a Kacsa Expert Line 0.5m-es IC milyen minoseget kepvisel (jelenleg ezt hasznalom)?
Korrekt alapkategória.
Tisztességes, de azért ne várj tőle sokat.
Egyébként azt mondják, az IC kábelek ideális hossza 0,75 m-él kezdődik, állítólag... :lol!:
- mishow
- V.I.P.
Kábelezzünk
Én házimozihoz vettem, azt felszámoltam, és a kábelt elajándékoztam egy kedves fórumtársunknak.
Most épp egy új "tesója" szól nálam egy DAC-ként használt külső hangkártya előtt. Tiszta, részletező hang, jó sávszélek, sokáig hallgatható - és persze a Kácsa ideadta letét ellenében kipróbálni, tehát még nem is kockáztattam a pénzemet.
Kábelezzünk
Ha mar igy szoba kerult, akkor a Kacsa Expert Line 0.5m-es IC milyen minoseget kepvisel (jelenleg ezt hasznalom)?
Kábelezzünk
Vagy itt van Racepower kábele, ez sem lehet rossz darab...
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12635
Kábelezzünk
nem tudom hogy menyit lenne érdemes befektetni digit kabelbe,vegül is adatátvielröl lenne szo nem annyira erzekeny mint az analog jelnél.
... eleinte én is azt gondoltam, de aztán hallgatóztam is! :kiraly:
A Kácsa Neotech ND 021080 tömör ezüst vezetős digitkábele jó választás, készen 1m-es változatban cca 7 db ezres. És nagyon korrekt hang, én nem költenék többet....
Kábelezzünk
Csak forrasztani ne kelljen mert a PVC szigetelés olvad mint a zsír. :kiraly:
Talán nem a legvastagabb nyolcas heggyel kéne próbálkozni:D
Kábelezzünk
Csak forrasztani ne kelljen mert a PVC szigetelés olvad mint a zsír. :lol!:
Talán nem a legvastagabb nyolcas heggyel kéne próbálkozni:D