Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Tigris, neked tényleg squeezebox kellene. Wifi-vel is működik, így megoldódna a gondod a kábelezéssel.
http://www.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=5
Ezt hallottam és nem jó a hangja, egy régi Denon CD és hivox dac jobban zenélt....
Pc alapú audio lejátszás
Én is médiajátszóval hallgatok a legtöbbször zenét.Igaz én hálózatról játszok le.Nekem bevált.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Pc alapú audio lejátszás
Tigris, neked tényleg squeezebox kellene. Wifi-vel is működik, így megoldódna a gondod a kábelezéssel.
http://www.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=5
Pc alapú audio lejátszás
Sokan félnek a Pc alkalmazásától zene lejátszóként, pedig viszonylag olcsón jó minőségű zenelejátszót lehet összerakni. Én CA 540 Cd+külső dac-ról tértem át Pc-re és maradt is pc, Nagyságrendekkel jobb hangja van a rendszernek.
És akkor ez miben tér el a PC-s zenehallgatástól ha ez mögé is kötök egy DACot?
http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=423&z=2
Nálam a pc-be olyan belső PCI hangkártya van aminek van órajel-generátor ki és bemenete, így tudok hozzá használni külső órajel generátort. Ezáltal a hangkártya (M-audió 1010) egyik leggyengébb része jelentősen jobb minőségű lett. Lehet kapni ugyan ilyen jelegű belső hangkártyát már 30-40 eft-ért.
Pc alapú audio lejátszás
Bigfoot!
van tapasztalatod xp lebutításában zenejátszáshoz esetleg? linuxot egyáltalán nem ismerem, úh nem állnék át így hirtelen.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Pc alapú audio lejátszás
Laptopnak még lehet egy nagy előnye , h nem kell hálózatra sem tenni, amig az aksi birja addig mehet a zene....Ez 3-4 órát elmegy aksival...
Pc alapú audio lejátszás
Értelek, hát ezt is köszi.... :lol!: Amúgy Tápellátás Külső 12V / 2,5 DC adapter
Ez még nem jelent semmit. nekem is volt ilyen típusú tápom külső vinyóházhoz. már eleve zümmögött. aztán szétb@cta a belepakolt 200-as vinyómat 1,5 év alatt. a másik nemrég dobta fel a pacskert, d ott a vinyó megmenekült legalább.
ennél lényegesen stabilabban van egy laptop összepakolva, pl.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Pc alapú audio lejátszás
Ugye ha mögé teszel egy DAC-ot, akkor ez lesz a forráskészülék(ráadásul nem is tudsz USB-s DAC-ot mögé tenni, mert nincs rajta USB kijárat, csak USB bejárat)
Ha egy számítógép a forráskészülék, akkor nem mindegy hogy milyen operációs rendszer van rajta, MAC/Linux élből jobb, mert nem pofázik bele a hang jelútjába. De maradjunk a wingyóznál, itt nem mindegy, hogy milyen lejátszót/dekódert használsz, nem mindegy hogy használsz-e ASIO-t (és abból is gyári ASIO drivert vagy ASIO4ALL-t), amivel kikerülöd a windows kernelt, és nem mindegy hogy milyen az USB kijárat minősége sem (órajel+táp)
Namost ha általánosságban egy PC esetén ilyen sok tényező befolyásolja hogy milyen forrást is jelent az adott PC egy USB-s DAC számára, akkor elég nehéz megmondani, hogy milyen jellemzőkkel bír ez a készülék ebből a szempontból.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Értelek, hát ezt is köszi.... :lol!: Amúgy Tápellátás Külső 12V / 2,5 DC adapter
Pc alapú audio lejátszás
Értem hát köszi...De épp ez miatt mivel úgy is DAC-on keresztül megy a hang nem értem miért nem jó megoldás az a Vinyós médialejátszó? Oda nem kell USB sem...Egyszerűen rákötöm a hangot a DAC-ra és azt meg az erősítőre...Mi az mai miatt nem lesz jó a hang? Hisz végeredményben ugyan azt teszem mint a Laptoppal, itt is vinyóról megy a zene a USB dacon keresztül...Ehhez meg nem kell USB sem...
Egy mondatban: látszik a szerkezeten, h nem minőségi zenehallgatásra találták ki. Sztem a mobilitásával inkább asztali divx jáccókat tud helyettesíteni (évekkel elmaradt képátviteli csatolásokkal - hehe).
Mivel a dac-ja nem hangsúlyozódik, sok reményt ne fűzz az analóg kimenetéhez. digitális kimeneten maradt spdif koaxon v optikain. ezeknél jobb az usb, az meg sztem itt nem megoldott. aztán milyen lehet a tápolása ennyi pénzért szted? vagy a csatlakozók minősége? milyen szoftverekkel dolgozik? legjobbakkal? utána kellene nézni. ennyi pénzért (35k) még lehet, egy dvd játékos is jobb hangot produkál.
Pc alapú audio lejátszás
Sokan félnek a Pc alkalmazásától zene lejátszóként, pedig viszonylag olcsón jó minőségű zenelejátszót lehet összerakni. Én CA 540 Cd+külső dac-ról tértem át Pc-re és maradt is pc, Nagyságrendekkel jobb hangja van a rendszernek.
http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=423&z=2
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Értem hát köszi...De épp ez miatt mivel úgy is DAC-on keresztül megy a hang nem értem miért nem jó megoldás az a Vinyós médialejátszó? Oda nem kell USB sem...Egyszerűen rákötöm a hangot a DAC-ra és azt meg az erősítőre...Mi az mai miatt nem lesz jó a hang? Hisz végeredményben ugyan azt teszem mint a Laptoppal, itt is vinyóról megy a zene a USB dacon keresztül...Ehhez meg nem kell USB sem...
Pc alapú audio lejátszás
Nem a laptop van 10 méterre, 23 2m a szoba...Csak mivel elég sok minden van a gépre kötve, nem akartam lehuzigálni mindent, elvezetve meg körbe kellene vinnem a kábelt a fal mellett, az erősítőig.Zenét ha hallgatok azt nem laptopról hallgatom hanem a DVD-ről akkor oda ülök elé, vagy bekapcsolom és leülök a PC mellé.Ilyenkor persze csak háttérzene megy , mivel az egész mögöttem van így.De mivel fejleszteni szeretnék (DVD hang helyett valami jobbat, nem mintha ez nem lenne jó, de lehetne jobb is) elgondolkodtam a PC-s illetve a CD lejátszós zenehallgatáson.Ha Laptopról akarok zenét hallgatni akkor mindenképp ki kell innen rángatnom mindent, mert az Erősítő messze van, h oda RCA-t vigyek ilyen hosszban.És Ha a DAC az erősitő mellett van akkor meg USB kell ilyen hosszban, ami nem túl szerencsés a hangnak.Igy csak a Laptop kimozgatása marad, de akkor is kell legalább 2 méteres kábel vagy USB vagy pedig RCA ami elér mondjuk az asztaltól az erősítőig, mert ha kiveszem a lapost akkor max az asztalon tudom elhelyezni :lol!: Na remélem igy érthető valamelyest....
Így már perszehogy :lol!:
Átlagos analóg kábelen a 10 méter sztem felejtős, ez tapasztalat. Nem átlagoson meg drága és lehet h minőségre az is felejtős. Tehát ha külső dac, akkor az közel az erősítőhöz. Vagy avr erősítőd dacja kezdetnek.
Marad a digitális átvitel. Személy szerint a PC-t nem javaslom, magam rengeteget szívtam vele, d ettől még kivitelezhető. Elektromos zavarok és zajszint miatt javallott a laptop, ha már az úgyis adott.
1. laptopnál hosszú usb kábeles átvitel usb-rca átalakítóval, az közvetlen be az avr-be. ez a legolcsóbb (~12k), és sztem már ez is jobb lesz, mint a jelenlegi.
2. Uez, csak Dac-ba, onnan erősítőbe. plussz analóg kábellel együtt kijön kb max 60k. ez sokkal jobb kell legyen, mint a mostani.
3. elfogadható dac-os asztali CD. sztem ilyen ~200k alatt nincs újonnan. és akkor még ott van a kiírogatás, elhelyezés.
4. PC-ről koax-on avr-be, hátha jobb lesz, mint dvd-ről. (~3-4k szupermarketekben ilyen hosszú kábel)
USB átvitelről hosszabb távon kérdezd meg füleleket v pennát, kivitelezhető. Ha nem akarod olyan hosszan, 5m már biztos áthidalja szobát. betekered kábelvédő spirálba (~400), dobsz rá rongyot, azt csókolom.
Pc alapú audio lejátszás
Nem tudom már hol olvastam, h a USB kábelek hangátvitele sem tökéletes és ez az egy ellenérv van a PC-s zenehallgatás mellett...Nem tudom mi a nem jó a USB hangban...Ennyire én sem értek hozzá.De valahol érthető, mert nem egy minőségi jelátvitel az biztos.Hogy ez mennyire befolyásolja a hangot azt nem tudom...
Az ugye világos, hogy az IC a DAC után van, és analóg jel megy benne, míg az USB kábel a DAC előtt, és digitális jel megy benne.
A probléma itt a jitter-el van.
fülelek
Az a probléma, hogy hiába reclockkos egy adott dac, minden hiedelemmel szemben nem segít minden jitter problémán, csak egy részén.
Viszont még mindig jobb, mint a cd játszók túlnyomó többsége.
vannak, akik a mintavételi konverziós dacokat istenítik, sajnos amennyit nyerünk a réven, annyit veszítünk a vámon, -vagy esetleg még többet is...
Az USB-s átvitelt nem reclocknak hívják, hanem izokron átvitelnek.
A digitális jel akkor izokron, ha valamennyi jellemző időpontja bármely másik jellemző időpontjától egységidőtartamnyi, vagy annak egész számú többszörösének megfelelő távolságra van. Az izokron jelet általában jól meghatározott órajelből állítják elő, melynek adatátviteli és modulációs sebessége meghatározza a digitális jel egységidőtartamát. Két adatvégberendezés között izokron adatjeleket megfelelő szinkronozási eljárással együtt lehet csak adatátvitelre alkalmazni.
Azaz számít az adó oldalon levő órajel pontossága, zaja, és a vevő oldali órajel pontossága és zaja. Ezen órajeleknek nem a totális egyformasága a lényeg, hanem az időbeli állandósága, valamint az alapzaja.
Desktop pc-kbe szoktunk tuningolni ide-s usb kártyát, rajta az órajelgenerátort és a tápot is, nem mondom, hogy egetverően javul a hangminőség, de egy kicsit mindenképp.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Gondolom a USB most a PC és DAC közt egy IC szerepet tölt be.Na egy jó Ic mellett, de gondolom egy hagyományos mellett sem rúghat labdába a USB kapcsolat...De ez persze csak egy feltételezés, de a USB kábel összetevőiből kiindulva lehet benne valami... :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
Ha a DAC az erősitő mellett van akkor meg USB kell ilyen hosszban, ami nem túl szerencsés a hangnak.
Én még csak most kezdtem az ezirányú kísérleteimet, így csak "ugatom" a témát, de szvsz egy jó USB kábel simán bírja a 10 m hosszan való vezetést, és inkább a külső hangkártya legyen közel az erőlködőhöz, mert az analóg IC már rosszabban reagál a túl nagy hosszra.
Nem tudom már hol olvastam, h a USB kábelek hangátvitele sem tökéletes és ez az egy ellenérv van a PC-s zenehallgatás mellett...Nem tudom mi a nem jó a USB hangban...Ennyire én sem értek hozzá.De valahol érthető, mert nem egy minőségi jelátvitel az biztos.Hogy ez mennyire befolyásolja a hangot azt nem tudom...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2556
Pc alapú audio lejátszás
Ha a DAC az erősitő mellett van akkor meg USB kell ilyen hosszban, ami nem túl szerencsés a hangnak.
Én még csak most kezdtem az ezirányú kísérleteimet, így csak "ugatom" a témát, de szvsz egy jó USB kábel simán bírja a 10 m hosszan való vezetést, és inkább a külső hangkártya legyen közel az erőlködőhöz, mert az analóg IC már rosszabban reagál a túl nagy hosszra.
Pc alapú audio lejátszás
Hát ha a lapost cipelem akkor nincs messze, de nem úgy gondoltam, h minden zenehallgatásnál ki a helyéről és vissza a helyére...De még igy is ha kiveszem akkor is kell vagy USB hosszú vagy pedig átjátszó hosszú ami elér az erősítőig...USB 2 méteres legalább vagy rövidebb USB és hosszabb RCA, nem tudom melyik lenne jobb...
Mondjuk a problémádat legfeljebb sejtem a félszavakból :-)
Azért a laptop nem pc, h olyan marha nehéz legyen cipelni. Bárhol le lehet tenni zenehallgató térben, alig foglal helyet. Ha le kell róla huzogatni perifériákat majd vissza, az már lehet, h macerásabb, de nem sokkal.
Azt még mindig nem értem, ha 10 méterre van a laptop installálva, h hallgatsz a használata (net, munka, nyomtatás, stb) közben zenét a hifiden, hacsak nem 100 nm-es szobában vitelezed mindezt ki.
Nem a laptop van 10 méterre, 23 2m a szoba...Csak mivel elég sok minden van a gépre kötve, nem akartam lehuzigálni mindent, elvezetve meg körbe kellene vinnem a kábelt a fal mellett, az erősítőig.Zenét ha hallgatok azt nem laptopról hallgatom hanem a DVD-ről akkor oda ülök elé, vagy bekapcsolom és leülök a PC mellé.Ilyenkor persze csak háttérzene megy , mivel az egész mögöttem van így.De mivel fejleszteni szeretnék (DVD hang helyett valami jobbat, nem mintha ez nem lenne jó, de lehetne jobb is) elgondolkodtam a PC-s illetve a CD lejátszós zenehallgatáson.Ha Laptopról akarok zenét hallgatni akkor mindenképp ki kell innen rángatnom mindent, mert az Erősítő messze van, h oda RCA-t vigyek ilyen hosszban.És Ha a DAC az erősitő mellett van akkor meg USB kell ilyen hosszban, ami nem túl szerencsés a hangnak.Igy csak a Laptop kimozgatása marad, de akkor is kell legalább 2 méteres kábel vagy USB vagy pedig RCA ami elér mondjuk az asztaltól az erősítőig, mert ha kiveszem a lapost akkor max az asztalon tudom elhelyezni :lol!: Na remélem igy érthető valamelyest....
Pc alapú audio lejátszás
Hát ha a lapost cipelem akkor nincs messze, de nem úgy gondoltam, h minden zenehallgatásnál ki a helyéről és vissza a helyére...De még igy is ha kiveszem akkor is kell vagy USB hosszú vagy pedig átjátszó hosszú ami elér az erősítőig...USB 2 méteres legalább vagy rövidebb USB és hosszabb RCA, nem tudom melyik lenne jobb...
Mondjuk a problémádat legfeljebb sejtem a félszavakból :-)
Azért a laptop nem pc, h olyan marha nehéz legyen cipelni. Bárhol le lehet tenni zenehallgató térben, alig foglal helyet. Ha le kell róla huzogatni perifériákat majd vissza, az már lehet, h macerásabb, de nem sokkal.
Azt még mindig nem értem, ha 10 méterre van a laptop installálva, h hallgatsz a használata (net, munka, nyomtatás, stb) közben zenét a hifiden, hacsak nem 100 nm-es szobában vitelezed mindezt ki.
Pc alapú audio lejátszás
DE hallgatok a jelenlegi rendszeremen :lol!:
:lol!: Ne akassz ki!
Mi van akkor 10 méterre mitől? Odaülsz a zenecucc elé öledben a laptop, v kisasztalon. max 3m usb egy dac-ig, azt persze venni kell, és mehet a zene ezerrel :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
:lol!: Ne akassz ki!
Mi van akkor 10 méterre mitől? Odaülsz a zenecucc elé öledben a laptop, v kisasztalon. max 3m usb egy dac-ig, azt persze venni kell, és mehet a zene ezerrel :lol!:
Pc alapú audio lejátszás
OK akkor marad a Lapos....Csak innen nagyon sok kábel kell az erősítőig, majd 10 méter....Meg a USB eleve adatátviteli hátrányokkal rendelkezik...
Akkor ha használod a laptopot, nem is hallgatsz zenét, mert messze van?
USB-nél le lehet győzni ezt a távot. Azt nem tudom, mennyire a minőség rovására.
Pc alapú audio lejátszás
OK akkor marad a Lapos....Csak innen nagyon sok kábel kell az erősítőig, majd 10 méter....Meg a USB eleve adatátviteli hátrányokkal rendelkezik...
Akkor ha használod a laptopot, nem is hallgatsz zenét, mert messze van?
USB-nél le lehet győzni ezt a távot. Azt nem tudom, mennyire a minőség rovására.
Pc alapú audio lejátszás
Nem lapost akarok helyettesíteni, csak egy univerzális zenelejátszót szeretnék mondjuk asztali CD helyett...
Én is olyat szeretnék :lol!: Ez sztem arra még alkalmatlan.