Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért ezeknek a régebbi gépeknek is van sok dolog amiben hátrányt szenvednek...Itt nem hangzásra gondoltam.

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Dagiii »

milyen Micromega? Stage? gondolom.
Micromega DUO futomű+D/A
Van élet a hifin túl!Na de nélküle???

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1655

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viri »

Már túl léptetek a témán, de (egy plusz vélemény az érdeklődőnek), én egyszer hazahoztam egy Marantz CD 17 MKIII KI-t három napra, megvehettem volna 170-ért, de már másnap visszavittem, akkora csalódás volt. Ennyire műanyag ízt keveset hallottam, az akkori keresésem közepette az összes alternatíva között magasan a leggyengébb volt, nem győztem csodálkozni, mert a KI-t külön dícsérték előtte. Persze meg kell hallgatni azt is, ízlések és pofonok. 

Te viri,biztos hogy mk3-as volt az?Most már nagyon bánom hogy nem jöttél be hozzám a napokban,szerintem nem nagyon tudtál volna belekötni abba a hangba.Méghogy műanyag?,na mindegy ha lesz egy jó dobozom majd meghallgatod.

Biztos, hogy az volt, és arra jöttünk rá, hogy a futóműve lehet a fő ludas, mert DAC-ra kötve is belevitte a hangba azt a jellegzetes szinezettséget, amitől ilyen rossz emlékeim maradtak róla. De tényleg olyan, mintha két másik gépről beszélnénk. Vagy lehet, hogy nem is a hangfaladat kellett volna eladni? !36_7_11.gif' />
Boccs, de ez úgy adta magát a kérdés. De furcsa, hogy a tulajánál full AVA rendszer volt nagyon drága kábelekkel, és bár nem ismerem az AVA-t, de kinézetre többet néztem volna ki belőle, és ott is arra gondoltam, hogy lehet, hogy a cd játszó tehet róla, hogy valami nem tetszik, de aztán otthon is úgy jártam vele. Aztán lehet, hogy valamihez mégis jól illeszkedik, csak én nem tudom elképzelni. :lol!:
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Mondjuk a mostani cdm is 17kg
Szeretem ezeket a régi nagy dögöket.

Zolien
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Zolien »

milyen Micromega? Stage? gondolom.

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Melyik az a CD10, nem is rémlik ez a típus...
Az egy régi nagy mammut 1990-ből, árulták Philips címkével is.
Philips CDM-4 mechanika, és TDA 1547 DAC chip van benne.
Súlyos darab, 17 kiló! :lol!:

És ha lehet hinni az ódáknak akkor egy nagyon-nagyon jó hangú cd.
Talán az egyik legjobb Marantz a nagyok küzül.

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Ha meglesz szerzek egy CA840et kiváncsiságból mit domborit melette a CA ha már olyan jó cdjátszó.
Minek? Hisz már eldöntötted, hogy a Marantz fog győzni!

Hidd el nincs el döntve.Össze lesz még eresztve egy Micromegaval is ami jobb volt mint a CA.Én egyáltalán nem vagyok elfogult a Marantzal mert nekem is lehetne 17 esem vagy más Marantzom elhiheted.De én mást használok.
Pl Sony CDP-X779ES ami nem kicsit jobb a CA840-nél.
A CA840 jobb volt mint a CD17 K.I(első széria)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Az egy régi nagy mammut 1990-ből, árulták Philips címkével is.
Philips CDM-4 mechanika, és TDA 1547 DAC chip van benne.
Súlyos darab, 17 kiló! :lol!:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ha meglesz szerzek egy CA840et kiváncsiságból mit domborit melette a CA ha már olyan jó cdjátszó.
Minek? Hisz már eldöntötted, hogy a Marantz fog győzni!

Vendég

Cd játszók

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Én meghagyom másnak ezeket a kérdéses 17es Marantzokat.Én nem hallottam olyan rosznak viszont most érkezik egy CD10 jővőhéten nekem.Na az nem egyszerű cdjátszó.
16.5kg
Amelett a 17es nem igazán rúg labdába.
Össze eresztem öket és az erősebbik kutya fog b..szni akarom mondani gyözni
:lol!:

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Érdekes amit itt irogattok.
De az elején a CA-t egy SA11S2es Marantzal hasonlitgattak.
A 17es kérdés is érdekes.Referencia volt több évig a kategoriájában pedig akor még a tulárazott áron volt

Vendég

Cd játszók

Már túl léptetek a témán, de (egy plusz vélemény az érdeklődőnek), én egyszer hazahoztam egy Marantz CD 17 MKIII KI-t három napra, megvehettem volna 170-ért, de már másnap visszavittem, akkora csalódás volt. Ennyire műanyag ízt keveset hallottam, az akkori keresésem közepette az összes alternatíva között magasan a leggyengébb volt, nem győztem csodálkozni, mert a KI-t külön dícsérték előtte. Persze meg kell hallgatni azt is, ízlések és pofonok.

Te viri,biztos hogy mk3-as volt az?Most már nagyon bánom hogy nem jöttél be hozzám a napokban,szerintem nem nagyon tudtál volna belekötni abba a hangba.Méghogy műanyag?,na mindegy ha lesz egy jó dobozom majd meghallgatod.

HSCO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: HSCO »

Csak a Marantz CD17 MK2-t ismerem,mivelhogy nekem az van.Használtan 100 ezer alatt is el lehet csípni,annyiért igen jó vétel.Jól megépített stabil készülék a szerviz szerint,nagyon ritkán kell javítani és akkor is rentábilisan lehet,azért ez is szempont.Három Marantz CD-t hallottam jó körülmények között és háromféle hangra emlékszem,tehát a tipikus Marantz hang szerintem nem létezik.A 17 MK2 előtt Cambridge Azur 640 volt,azzal nem egy kategória.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1655

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viri »

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Vendég

Cd játszók

kicsit OFF, de: 
sokaig szemeztem cd lejatszoval, volt is, tobb is, most meg is eladom; a Foldon kell hogy jarjak, hiszen zenei gyujtemenyem 90%-a DVD-n van, flacbol kiirt audioban, eredeti cd-krol grabbelve szinten audioban, eshat jopar mp3 fajl is. (ugye most nem jon az a fama elo hogy 'ez mp3at hallgat? jo ennek barmi! - ugye nem, koszonom.)

szoval keresek valamilyen jobbhangu dvd jatekost. jo lenne ha dvd-rol is olvasna mp3at. (de ha van minosegibb darab es csak cd-rol tudja ezt, belefer).
az a gond, hogy a nagyobb nevek, normalisan kinezo, es hallgathato hangot magabol kiado dvd-k altalaban ezt nemtudjak:(

alant volt emlitve mar par Philips, azokon kivul ajanlhato-e meg valami? Pioneerok kozul mondjuk, szimpatikus a marka.
olyat keresek ami onmagaban is szol valahogy, DAC-ra mostanaban nem lesz keret.
gagyi, noname szerkezetek eleve kiesnek, azthiszem ez egyertelmu.

nos, ha valakinek van tapaszt, otlet, nagyon szivesen veszem. koszonet elore is.

Hát én zenére csak egy alap dvd + dac párost javasolnék. A DVD 20e alatt megvan. Ha szimpi a pioneer akkor : http://www.pioneer.eu/eur/products/42/8 ... specs.html
És utána minél hamarabb valami dac.

csatlakozom az előttem szólóhoz. Igen komoly hangot lehet kihozni így, illetve esetleg elgondolkodhatsz a pc alapú zenélésen....

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Mathias »

kicsit OFF, de: 
sokaig szemeztem cd lejatszoval, volt is, tobb is, most meg is eladom; a Foldon kell hogy jarjak, hiszen zenei gyujtemenyem 90%-a DVD-n van, flacbol kiirt audioban, eredeti cd-krol grabbelve szinten audioban, eshat jopar mp3 fajl is. (ugye most nem jon az a fama elo hogy 'ez mp3at hallgat? jo ennek barmi! - ugye nem, koszonom.)

szoval keresek valamilyen jobbhangu dvd jatekost. jo lenne ha dvd-rol is olvasna mp3at. (de ha van minosegibb darab es csak cd-rol tudja ezt, belefer).
az a gond, hogy a nagyobb nevek, normalisan kinezo, es hallgathato hangot magabol kiado dvd-k altalaban ezt nemtudjak:(

alant volt emlitve mar par Philips, azokon kivul ajanlhato-e meg valami? Pioneerok kozul mondjuk, szimpatikus a marka.

nos, ha valakinek van tapaszt, otlet, nagyon szivesen veszem. koszonet elore is.

Hát én zenére csak egy alap dvd + dac párost javasolnék. A DVD 20e alatt megvan. Ha szimpi a pioneer akkor : http://www.pioneer.eu/eur/products/42/8 ... specs.html
És utána minél hamarabb valami dac.

Vendég

Cd játszók

Pioneerból én az LX50-et használom nagyon kellemes a hangja, meglepően.Nem tudom, h DVD-ről megy-e az MP3 mert ezeket nem hallgatok.De DVD-ről eleve semmit sem hallgatok.Kipróbálni sem tudom mert nem tudok DVD lemezt írni, h bedobjam meglesni Mindenesetre ez az első DVD-m ami hangzásban is kiemelkedő az eddigiekhez képest.Előtte volt Denon 1930, Panasonic, Philipset is hallgattam meg a kisebb Pioneer 610-et.De egyik sem érte el ezt a színvonalat hangban.Nagyon dicsérték még a Yamaha Dvd-1800 as gépét hangzásra.

Zolien

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Zolien »

kicsit OFF, de:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Engedd meg hogy gratuláljak és tisztelegjek nagyságod előtt ó mester!!!
:lol!:

Vendég

Cd játszók

Te keversz engem valakivel semmiféle nem minden a név elméletről nem ejtettem szót!!!

Én annyit írtam, h egy hangzás megítélése nem 2-3 ember pozitív véleményén fog múlni, hanem annak az ízlésén aki meghallgatja.Ezt meg hál istennek nem te vagy az a másik pár ember fogja eldönteni, hanem az illető füle és ízlése aki meghallgatja.A hifi mindig is egyéni megítélésen alapult, de mint írtam, ha nekem adott Marantz pld. jobban tetszik mint a CA, akkor hiába mondja másik 10 ember a CA jobb, ha nekem az a hangzás egyszerűen nem tetszik, és ez igaz fordítva is.Ebben hol olvasod a nem minden a név elméletet?

Dagiii
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Ez teljesen szubjektív kinek melyik tetszik jobban...Akinek a Marantz hangzása jön be, annak hiába mondják a CA jobb, mert neki nem lesz jobb és ez igaz fordítva is.Nem beszélve a rendszerelméletről, amiben ugye más erősítővel mind a kettő elvileg másként fog viselkedni.
Figyelj egy kicsit.
Nem vagyok Marantz rajongó!
A CA-t és a Marantzot nem csak a Marantz erősítővel hallgattam össze.
Egyszer már megemlítettem milyen készülékeket birtokolok de Te akkor is jöttél a nagy elméleteiddel hogy nem minden a név.

Kiváncsi vagyok halottál-e már McIntosh 6800át vagy Bryston 100SSt erősítőt?

Nállam több erősítő és hangfal kombinácioval jobb volt a Marantz és többen is halloták.
Aki elvitte a CA-t csak azért azt vette meg mert a Marantz nem volt eladó mivel a barátomé volt és csak nállam volt mert itthon olcsobban hozzájutott mint Németországban.

Az a CA egy nagyon jó ár/érték arányú cdjátszó mely kategoriájában nagyon jó de nézz szét mit kapsz annyiért.Sajnos nem több az a CA.Sokan áradoznak róla de enyire nem kell felfujni föleg hogy a régi Philips jobb volt nála.
Igaz benne volt a 1540D :lol!: Sokkal természetesebb hangja volt a philpsnek.A Marantz meg egyértelmüen jobb volt mindkettőnél.Van Micromega cdm is és az is jobb volt a CA-nál.És használtan olcsobb is mint a CA.

Vendég

Cd játszók

Nem vagyunk Marantz ellenes csak túl van árazva a minőséghez képest...Ennyit viszont valóban megér, ha jó állapotban van.A CA-t használtan ritka kifogni, újan meg azért az csak 240 ezer körüli árban van.
mondjuk én még 50 ezret sem adnék semmilyen vacak marantzért. A CA-k esetében ez a határ (amennyit nem adnék értük) 60ezer :kiraly:))

:lol!: :lol!:

Tisztán látszik hozzászólásodban a szakértői múlt és a hatalmas tapasztalat a hifi terén.
Engedd meg hogy gratuláljak és tisztelegjek nagyságod előtt ó mester!!!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Azért ennyire nem kell a CA 840est túl fényesiteni mert álatalában ilyenkor jön a nagy divathullám és aki teheti megveszi mert itt leirták hogy partiban volt a Marantz SA11el.Lehet hogy meghallgatátok egymás után a kettöt de ha együtt élnétek mindkettövel észre lehetne venni a részletekeket és a külömségeket.Hidjétek el.

Én írtam h partiban volt, márpedig azért, mert ÉN, OTT és AKKOR egyértelműen úgy hallottam.
De mindig is hangsúlyoztam, hogy az egy bolti meghallgatás volt, idegen rendszerben és idegen akusztikai körülmények között, ami természetesen nem csak az "együtt élés" tapasztalataival nem mérhető össze, de még csak egy otthoni meghallgatással sem. Ebben teljesen igazad van!
A többi viszont teljesen ízlés dolga, és azt gondolom, innentől meg kell hallgatni a készülékeket, és annak alapján dönteni!
Ha megnézed, pont ezt írtam szűk negyed órával előtted....

Vendég

Cd játszók

Ez teljesen szubjektív kinek melyik tetszik jobban...Akinek a Marantz hangzása jön be, annak hiába mondják a CA jobb, mert neki nem lesz jobb és ez igaz fordítva is.Nem beszélve a rendszerelméletről, amiben ugye más erősítővel mind a kettő elvileg másként fog viselkedni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”