Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

na meg mivel forrasztasz ugyebár, én 3,8%-os Ag tartalmú ónnal melybe még egy kis réz is van.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érdekes dolgok ezek, majd gyártatok magamnak az ismerősömmel ezüstből dugókat

psp00
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: psp00 »

De ezekkel meg valamelyest ellentmondásba ütközik az az elv, miszerint a lehető legrövidebb legyen a rendszereket összekötő vezetékek hossza.És ezt a mai napig elég sok helyen lehet olvasni, és hallani.Na de rendelni fogok most kábelt magamnak abból amiből az IC-t is csináltam és kíváncsi vagyok...Megcsinálom 80 cm-be 1 m-be, a mostaniak azok 60-70 centisek ha jól emlékszem...
En is felultem ennek az elvnek. Jo 6-7 eve volt valamelyik kisebb vdH interconnectbol egy 60 cm-es szerelt darabom. Mivel kettore lett volna szuksegem, megfeleztem, feldugoztam... aztan vehettem 2 db uj interconnectet, mert hallgathatatlanna valt. Semmi koze nem volt az eredetihez.

Nem hosszával lehetett a gond, hanem a csatlakozó anyaga nagyon nem mindegy v a forrasztás. Próbálkoztam Én is IC kábellel Neontech HUW-0,8 0,8 mm2 keresztmetszetű UP-OCC tömör Hook-Up-Wire vettem és egyszerű RCA dugót szereltem rá. A hangja kellemes de semmi több. Utána próba képen szereltem rá Furutech FP-126 UP-OCC anyagú dugót döbbenetes a változás. Sztm az az egyik legfontosabb hogy a kábel és dugó anyaga hasonló v egyforma legyen. Gyári szerelésü kábeleknél valószinüleg figyelnek erre.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Azé érdekes dolgok ezek....

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cotag »

De ezekkel meg valamelyest ellentmondásba ütközik az az elv, miszerint a lehető legrövidebb legyen a rendszereket összekötő vezetékek hossza.És ezt a mai napig elég sok helyen lehet olvasni, és hallani.Na de rendelni fogok most kábelt magamnak abból amiből az IC-t is csináltam és kíváncsi vagyok...Megcsinálom 80 cm-be 1 m-be, a mostaniak azok 60-70 centisek ha jól emlékszem...
En is felultem ennek az elvnek. Jo 6-7 eve volt valamelyik kisebb vdH interconnectbol egy 60 cm-es szerelt darabom. Mivel kettore lett volna szuksegem, megfeleztem, feldugoztam... aztan vehettem 2 db uj interconnectet, mert hallgathatatlanna valt. Semmi koze nem volt az eredetihez.

Vendég

Kábelezzünk

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Nah, most elbizonytalanodtam, akkor most 50 cm-t, vagy 1 métert vegyek abból a Neotech KHS-154-ből? :lol!:
Hát, ha nem tudtad meghallgatni (ha igen és tetszett, akkor azt a méretet vedd) akkor amilyen "ajánlás" alapján vennéd, abban a méretben próbáld, amelyben az ajánlás volt.
Vagy végy olyat, amelyet a gyártó TUDATOSAN készít bizonyos méretben. (akár innen a fórumról használtan)
Üdv,
Laci

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hát ahogy a srácok szavából kiveszem, valamiért elvileg jobb a 80 cm és 1 méteres darab mint a 60-70 centi :lol!: Dehogy ez most jellemző -e minden kábelre az megint másik kérdés. :lol!:
Jogos a kérdés, viszont szerintem az is logikus, hogy a gyártók a standard méretre optimalizálják a termékeiket....

Háát, mivel ez méterre kapható kábel nemigazán optimizálnak ott semmit.... Nekem kéne kitalálnom a frankót!

Vendég

Kábelezzünk

hallás után el tudod képzelni

Vendég

Kábelezzünk

hmmm fél méter kábel esetében pluszba eltudom képzelni a difit, de engem az a 10-20 centi nem hagy nyugodni.
Ha már egyszer összefutunk, utána majd el tudod képzelni....

Nem elképzelni akarom, hanem hallani :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Hát ahogy a srácok szavából kiveszem, valamiért elvileg jobb a 80 cm és 1 méteres darab mint a 60-70 centi Dehogy ez most jellemző -e minden kábelre az megint másik kérdés. :lol!:
Jogos a kérdés, viszont szerintem az is logikus, hogy a gyártók a standard méretre optimalizálják a termékeiket....

Vendég

Kábelezzünk

hmmm fél méter kábel esetében pluszba eltudom képzelni a difit, de engem az a 10-20 centi nem hagy nyugodni.
Ha már egyszer összefutunk, utána majd el tudod képzelni....

Vendég

Kábelezzünk

Rágós lenne...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Általában 80 cm-t szoktak ajánlani. Szvsz az 50 cm-es nem ajánlott. 80 cm felett is van különbség, ide a puding-effektus kell (kóstold meg ).
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Kábelezzünk

Nah, most elbizonytalanodtam, akkor most 50 cm-t, vagy 1 métert vegyek abból a Neotech KHS-154-ből? :lol!:
Hát ahogy a srácok szavából kiveszem, valamiért elvileg jobb a 80 cm és 1 méteres darab mint a 60-70 centi :lol!: Dehogy ez most jellemző -e minden kábelre az megint másik kérdés.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Ok elfogadom, de ez a különbség miben nyilvánul meg? Én akármilyen kábellel próbáltam, mindegy melyik rendszerben amiket eddig hallottam, nem volt különbség az ic és a hangfalkábel hosszában sem.Sőt IC-nél egy időben meg épp az ment, h minél rövidebb annál jobb, sőt az összes kábelnél ez volt az etalon, hogy minél rövidebb legyen a lehetőségekhez mérten.Ic-nél is ugyan mi mehet végbe ha a fizikai tényezőket vesszük alapul 20 centin?
Valaha Siltech SPX20-at hallgattam 1 métereset. Visszavittem. 1,5méterest viszont megvettem. Az 1 méteresen nemigen hallottam előrelépést, a hosszabbal levált a dobozról a zene, dinamika, részletek terén is előrelépés volt.

ugyanez volt a helyzet egy DNM összekötővel.
A 60 cm után bekötöttem a 80 Cm-t, és a srác két taktus után mondta azt, hogy a hosszabbat kéri, bár elég lenne a rövid is, mint távolság...

A különbség ugyanez volt.

Vendég

Kábelezzünk

Úgy tűnik, ez is kínai, SZVSZ nálunk sem lehetne drágább, ha vki közvetlenül a gyártótól behozná.
Na de a jobb kábelek még nálatok sem 10-15 ezrek...Itt meg az a legdrágább Nekem eleve ez a fura, hogy highend szavakat használnak az oldalon, és 10 ezres árakat látni. Azért egy highend termék valljuk be nem a 10 ezres kategóriában lesz megtalálható. :lol!: Főleg a mai piacon, ilyen árak mellett...

A minőséget meg kell fizetni,és ez alól a kábelek sem kivételek.Csodák nincsenek a kábelfronton sem,próbálkozni lehet olcsó drótokkal de szerintem nem érdemes,én is próbáltam azért állítom.Sajnos ki kell köhögni egy komponens árát valahogy ahhoz hogy a legtöbbet hozzuk ki a rendszerből,szerintem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Segítség kellene, van e jelentősége a tápkábel hosszának momentán 1-méteres is elég lenne de úgy olvastam 1,50-es alatti kábelek nem azt adják le amit valóban tudnak. Ez most igaz vagy nem?
minden kábelnek van egy ideális hossza, amin a legjobb. Ez kábelenként különböző. Ezen hossz egész számű többszöröse is ugyanolyan jó. Igen hosszú kábeleknél problémát okozhat a kábelkapacitás.
A gyártók nem adnak meg semmi paramétert, legfeljebb bizonyos kábeleket bizonyos méretekben szerelik ki kizárólag, nem véletlenül. Az nem igaz, hogy minél hosszabb, annál jobb...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De végül is nem kell, hogy mindenki egyet értsen ebben, nem vagyunk egyformák... :lol!:
Így van. Van, aki hallja, van aki nem.
Hozzáteszem, pl. egy házimozi erősítőtől nem várható el, hogy ezt a különbséget kihozza. Ez kb olyan, mintha egy Marutiba tankolnánk F1-es üzemanyagot. Ettől nem fog jobban menni, viszont ha a F1-es kocsiba töltenénk rendes 95-ös nyálat, mérhető lenne a különbség .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

konkrétan egy transparent kábelről van szó, szűrő nélkül
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

Vendég

Kábelezzünk

Sok minden 20 centin? Ha ezt nekem valaki levezeti mi történhet 20 centin kalapot emelek...Az , h sok high end cég mivel eteti az embereket az egy dolog.Megmondom őszintén a sok minden, meg történhet, ezek nem túlzottan elfogadható magyarázatok.Mindenre kell legyen magyarázat.De én megnézném ki hallaná meg egy vaktesztben a 70 és 80 centis kábel közt a különbséget, főleg a hosszabb javára...:lol!: De végül is nem kell, hogy mindenki egyet értsen ebben, nem vagyunk egyformák...

Vendég

Kábelezzünk

Ok elfogadom, de ez a különbség miben nyilvánul meg? Én akármilyen kábellel próbáltam, mindegy melyik rendszerben amiket eddig hallottam, nem volt különbség az ic és a hangfalkábel hosszában sem.Sőt IC-nél egy időben meg épp az ment, h minél rövidebb annál jobb, sőt az összes kábelnél ez volt az etalon, hogy minél rövidebb legyen a lehetőségekhez mérten.Ic-nél is ugyan mi mehet végbe ha a fizikai tényezőket vesszük alapul 20 centin?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

a miértre is kiváncsi lennék" Mindent tudni akarok" mint a régi orosz filmecskében
A hifiben nincs mindenre fizikai magyarázat. Csak..... Nem véletlen, hogy pl a gyári szerelésű van den Hul tápkábelét sem tudod 1,5m-es hossz alatt megvenni, ha jól emlékszem.
Másik kérdés: miért szokták azt mondani, ha lehet, IC-t se használj 80 cm alatt. Miért? Csak.... Tapasztalat....

@Tigris
Van különbség, ha a tápkábel 1m vagy 1,5m. Legfeljebb nem minden rendszeren hallod ezt :lol!: .

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”