Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Lehet bennem van a hiba , de ha azt írja az illető , h csak írt lemezeket hallgat akkor nekem nem az eredetiek jutnak eszembe róla.
Bakker ezt benéztem.....
Akkor vissza az egész:
Javaslatom egyértelműen mindentjátszós DVD játékos + DAC!
A klasszikus CD mechanikás asztali lejátszók (az újabbakban már általában szintén DVD futómű van) nem fogják szeretni az írottakat.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha valaki félre ért valamit, vagy elír, azt miért kell egyből a másik orra alá dörgölni ezt nem értem...

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zoom »

Ha megint elkezdtek egymás szavain lovagolni, szétültetlek benneteket!
Köszönöm ,de már így is az ország másik végében vagyok.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e már korábban olyan cd-m, vagy sem.

Vendég

Cd játszók

Na itt megint felfordulás lett egy félreértés miatt... :lol!: :lol!:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

figyeljél már ide, hát nem kell dacoskodni........
Hidd el tudok értelmezni egy mondatot

zoomi, ezt írtad......

Ha megint elkezdtek egymás szavain lovagolni, szétültetlek benneteket!

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

..... csak irt lemezeket hallgatnek.

Az már jó kiindulás, hogy gyári CD-ket hallgatsz,
Lehet bennem van a hiba ,de ha azt írja az illető ,h csak írt lemezeket hallgat akkor nekem nem az eredetiek jutnak eszembe róla.

Vendég

Cd játszók

figyeljél már ide, hát nem kell dacoskodni, most nem azt vitatom, hogy volt-e 640-es CD-d, vagy sem, hanem fülelek kijelentését próbálom értelmezni.
Nem tudom ,miből vontad le azt a következtetést ,hogy én bizonygatom ,hogy volt olyan cédém és ,hogy te ezt vitatod. Ilyet nem látok sehol. A cédét csak azért említettem mert konkrétan erről a típusról is szó esett a 340 mellett.

zoomi, ezt írtad:

"Mondjuk azt ,h nekem volt 640-es cédém és körbejártam kicsit ezt a kérdést az indifferens. "
Kérdésem, hogy jött ez a témához?
Nem a szakértésedet vontam kétségbe, hanem egy kijelentést értelmeztem másként.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e már korábban olyan cd-m, vagy sem.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

..... de en jazz es blues mellett hallgatnek elektronikust is, illetve ezek kevereket. namost a marantz mint inkabb hangszeres zeneken jol teljesito gep, gyorsasagban, felbontasban nem marad-e el a kivanttol?..... csak irt lemezeket hallgatnek.

Sajnos ha a kereted ennyire szűkös, akkor muszáj lesz kompromisszumot kötnöd.
Az már jó kiindulás, hogy gyári CD-ket hallgatsz, mert így szóba jöhetnek a régebbi gépek is, így én is inkább a használt felé terelnélek (minden valós rizikójával együtt).

Ha ez nem szimpatikus, akkor viszont talán inkább DVD+külső DAC irányba gondolkodnék. Lupust nyugodtan vehetsz használtan is, szinte mindig van egy-egy a hirdetésekben, ráadásul ahogy a kereted engedi, apródonként is tudod fejleszteni a rendszert (pl kábelekkel, vagy lépésenkénti tuninggal) és közben mindig van zenéd is!

Szerintem ha "bolti" állapotban szeretnél jó zenét, és van már DVD játszód, akkor próbáld ki futóműnek egy Lupussal. Fórumosként kedvezményt kapsz, és fülelek szokott adni kipróbálásra is, egyébként is nagyon korrekt srác, nem fog semmilyen felesleges dologra, értelmetlen tuningra rábeszélni.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

figyeljél már ide, hát nem kell dacoskodni, most nem azt vitatom, hogy volt-e 640-es CD-d, vagy sem, hanem fülelek kijelentését próbálom értelmezni.
Nem tudom ,miből vontad le azt a következtetést ,hogy én bizonygatom ,hogy volt olyan cédém és ,hogy te ezt vitatod. Ilyet nem látok sehol. A cédét csak azért említettem mert konkrétan erről a típusról is szó esett a 340 mellett.

Vendég

Cd játszók

Mishow jól mondja, de most nem azért, de nem ezt mondta mindenki?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam.Ezt a kérdést sztem fülelek fogja tudni rendbe rakni, hogy gondolta.

Rosszul értelmezed folyamatosan de nekem végülis mindegy.

Nem tisztem fülelek helyett válaszolni (legfeljebb kijavít) de egyszer részletesen beszélgettem Vele a CD-tuningokról, úgyhogy szerintem a "helyes megfejtés":

A Hivox Cd tuning általában a tápegység+órajel (clock)+tápkábel tuningolást (átépítést ill cserét) szokott jelenteni.
Vannak gépek, amik ezek után már egész tisztességesen szólnak a SAJÁT beépített DAC-jukkal (ilyen a CA 640 is) másokban olyan gyengécske a DAC, hogy azokat külső DAC-al érdemes kiegészíteni. Ilyenek az alap CD játékosok(mint a CA 340), vagy a DVD lejátszók.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

es most jon a gag: en tuning nelkul gondoltam a 340-et, az alap arat is nehezkesen fogom kikohogni. szoval alap allapotaban erdemes-e gondolkodnom benne? vagy ebben az arban jobban jarnek massal. 
bocsi 

Hát szerintem jobban járnál ebben az árban mással. De ez csak akkor igaz, ha használt készülékek is szóba jöhetnek.
Ennyi pénzért kaphatsz:
MARANTZ CD-84 -et és Bese full tunigos Philips 304 -et is.
Ki lehet fogni nagyon jó használt készülékeket is.

na igen, ketsegtelen, de en jazz es blues mellett hallgatnek elektronikust is, illetve ezek kevereket. namost a marantz mint inkabb hangszeres zeneken jol teljesito gep, gyorsasagban, felbontasban nem marad-e el a kivanttol?

hallottam mar, amit ajanlottal, de nincs atfogo kepem, aki sokaig elt egyutt vele, sokmindennel, sok osszeallitasban hallhatta, kiprobalhatta, joval nagyobb ralatassal rendelkezhet mint en. ezert hat a kerdes.

csak irt lemezeket hallgatnek.

Vendég

Cd játszók

[Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam. 
Ezt a kérdést sztem fülelek fogja tudni rendbe rakni, hogy gondolta.

Kíváncsi vagyok ...

Rosszul értelmezed folyamatosan de nekem végülis mindegy. Mondjuk azt ,h nekem volt 640-es cédém és körbejártam kicsit ezt a kérdést az indifferens.

Látod, a többiek is úgy értették, hogy a 340 futóműve jó, a mellé kell egy DAC.

A 640-re vonatkozó kijelentést pedig akkor én értettem félre, köszönöm a kiigazítást.

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

es most jon a gag: en tuning nelkul gondoltam a 340-et, az alap arat is nehezkesen fogom kikohogni. szoval alap allapotaban erdemes-e gondolkodnom benne? vagy ebben az arban jobban jarnek massal. 
bocsi

Hát szerintem jobban járnál ebben az árban mással. De ez csak akkor igaz, ha használt készülékek is szóba jöhetnek.
Ennyi pénzért kaphatsz:
MARANTZ CD-84 -et és Bese full tunigos Philips 304 -et is.
Ki lehet fogni nagyon jó használt készülékeket is.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

[Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam. 

Kíváncsi vagyok ...

Rosszul értelmezed folyamatosan de nekem végülis mindegy. Mondjuk azt ,h nekem volt 640-es cédém és körbejártam kicsit ezt a kérdést az indifferens.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

A kisebbet futóműnek ez egyértelműen azt jelenti, hogy itt szükséges a külső DAC használata.És a Cd mint futómű fog csak közreműködni.
En is igy ertelmeztem.

Vendég

Cd játszók

A kisebbet futóműnek ez egyértelműen azt jelenti, hogy itt szükséges a külső DAC használata.És a Cd mint futómű fog csak közreműködni.
A nagyobb gépet meg gondolom úgy értette, mivel az ha jól tudom dual DAc-os meglehet úgy tuningolni, h teljes értékű CD-nek is kiválóan alkalmazható., és nem kell mellé külső DAC .
Szóval Zoom jól írta mert én is ezt vettem ki fülelek szavaiból.

Vendég

Cd játszók

óvatosan szeretnék szólni (amolyan boxbíróként, aki el akarja kerülni, hogy véletlenül ő kapjon egy pofotn), hogy ez a vita inkább személyes okokre vezethető vissza köztetek. 
De nézzük a tényeket:
Fülelek azt válaszolta, hogy a 340-es futőműnek jó, azaz annak a DAC-át kell tuningolni. Ez utóbbi nem volt leírva, de egyértelműen következik.
A 640-re pedig a teljes értékű CD-játékosként utalt. Tehát én úgy értem, azon nagyon tuningolni sem érdemes, mert alapból rendben van.

síp,  "round two" ....

(és remélem mindenki marad a kék/piros sarokban, mert nem akar tovább bunyózni...)

Szerintem ez sikerült teljesen félreértened...

Én abból az írásból arra gondolnék , a 340-nes futőművét érné komolyabb feljavítás és utánna nem saját dacját hanem egy külsőt használva lenne teljes a dolog.
Ellenben a 640-nél nemcsak a futóművet érné a tuning hanem saját belső dacját is amire szerintem erősen szükség van. (volt 640v2-es cédém.)

Ez hangzott el:

"fülelek [5.713]
Hozzászólás 2008 Oct 7 , 19:46
Report Post Quote Post

QUOTE (Tigris @ 2008 Oct 7 , 19:34)
Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640?

A kisebbet futóműnek, a nagyobbat teljes értékű cdjátékosnak."

Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam.

Kíváncsi vagyok ...

Vendég

Cd játszók

Egyébként nem tudom, hogy láttad -e, de a 340-ből is van 2 változat, van sima és van a gyári tuningolt, vagy minek nevezzem típus.Utóbbi drágább lényegesen.

Vendég

Cd játszók

bocsi

Nem kell bocsánatot kérned, a kérdésed értette mindenki...A maga árában jó a 340, ebben az árban a másik Cd-k sem jobbak...Hacsak nem veszel egy régebbi CD lejátszót, amiknek attól független, hogy régi lehet jobb hangja.Hátrányaként említhető a régebbi Cd-nek, hogy nem ismered a mechanika és a gép állapotát.Valamint kevés gép birkózik meg normálisan az írott lemezekkel.Ha lehetőséged van kipróbálni egy használt Philipset mondjuk, és jó állapotban van, azok lehet jobban megérik.De ezt kihangsúlyozom szintén csak egy feltételezés, és a másoktól hallottak alapján, mivel nem hallottam philipset és CA 340-et egymás mellett szólni. :lol!:

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

bocsi

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

óvatosan szeretnék szólni (amolyan boxbíróként, aki el akarja kerülni, hogy véletlenül ő kapjon egy pofotn), hogy ez a vita inkább személyes okokre vezethető vissza köztetek. 
De nézzük a tényeket:
Fülelek azt válaszolta, hogy a 340-es futőműnek jó, azaz annak a DAC-át kell tuningolni. Ez utóbbi nem volt leírva, de egyértelműen következik.
A 640-re pedig a teljes értékű CD-játékosként utalt. Tehát én úgy értem, azon nagyon tuningolni sem érdemes, mert alapból rendben van.

síp, "round two" ....

(és remélem mindenki marad a kék/piros sarokban, mert nem akar tovább bunyózni...)

Szerintem ez sikerült teljesen félreértened...

Én abból az írásból arra gondolnék , a 340-nes futőművét érné komolyabb feljavítás és utánna nem saját dacját hanem egy külsőt használva lenne teljes a dolog.
Ellenben a 640-nél nemcsak a futóművet érné a tuning hanem saját belső dacját is amire szerintem erősen szükség van. (volt 640v2-es cédém.)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Amúgy köszönöm a választ , magam is hasonlóan gondolom. Kéretik figyelembe venni. :lol!:
Vettem.... :lol!:

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Engem komolyan érdekelne, a vita miért baj? Jól tudom, te jogot végzett ember vagy... te nem viták közt éled az életed, ahol adott esetben érvekkel megvéded az álláspontod?
Jó a kérdés, nagyon hosszan tudnék mesélni róla, de most csak röviden:
A konstruktív vita - vagy én inkább szívesebben hívom egyeztetésnek - arról szól, hogy a felek előadják a saját álláspontjukat, MEGHALLGATJÁK a másikét, majd ezt követően (1) vamelyik fél meggyőzi a másikat a saját igazáról vagy (2) "kimazsolázzák" azokat a szempontokat, ami mindkét félnek "belefér" és ezek figyelembe vételével találnak egy kompromisszumot, majd elégedetten távoznak.
A destruktív vita ezzel szemben legtöbbször nem más mint l'art pour 'art erőfitogtatás. Az érvek itt nem működnek, mert a feleket nem érdekli a másik véleménye, nem hajlanak kompromisszumra, a vitát erőből kívánják eldönteni, a kommunikáció pedig többnyire kimerül egymás sértegetésében. Nem visz előre, és nem hoz megoldást.
Az előzővel gyakorló ügyvédként sok pénzt kerestem anno, a másodikat meg utálom. Felesleges stressz, idő, energia....
Azért hangsúlyoztam, hogy "anno" mert szomorúan tapasztalom, hogy ma kevés ügyet lehet így megoldani, mert sajnos ez utóbbi stílus lett az uralkodó nemcsak a jogviták, de az élet minden egyéb területén is, de ez már tényleg rohadtul OFF!

OFFTOPIC:

Néha belefér ennyi szvsz. 
Amúgy köszönöm a választ , magam is hasonlóan gondolom. Kéretik figyelembe venni. :lol!:
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”