Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Cd játszók
Cd játszók
[Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam.
Ezt a kérdést sztem fülelek fogja tudni rendbe rakni, hogy gondolta.
Kíváncsi vagyok ...
Rosszul értelmezed folyamatosan de nekem végülis mindegy. Mondjuk azt ,h nekem volt 640-es cédém és körbejártam kicsit ezt a kérdést az indifferens.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Cd játszók
A kisebbet futóműnek ez egyértelműen azt jelenti, hogy itt szükséges a külső DAC használata.És a Cd mint futómű fog csak közreműködni.
En is igy ertelmeztem.
-
Vendég
Cd játszók
A kisebbet futóműnek ez egyértelműen azt jelenti, hogy itt szükséges a külső DAC használata.És a Cd mint futómű fog csak közreműködni.
A nagyobb gépet meg gondolom úgy értette, mivel az ha jól tudom dual DAc-os meglehet úgy tuningolni, h teljes értékű CD-nek is kiválóan alkalmazható., és nem kell mellé külső DAC .
Szóval Zoom jól írta mert én is ezt vettem ki fülelek szavaiból.
-
Vendég
Cd játszók
óvatosan szeretnék szólni (amolyan boxbíróként, aki el akarja kerülni, hogy véletlenül ő kapjon egy pofotn), hogy ez a vita inkább személyes okokre vezethető vissza köztetek.
De nézzük a tényeket:
Fülelek azt válaszolta, hogy a 340-es futőműnek jó, azaz annak a DAC-át kell tuningolni. Ez utóbbi nem volt leírva, de egyértelműen következik.
A 640-re pedig a teljes értékű CD-játékosként utalt. Tehát én úgy értem, azon nagyon tuningolni sem érdemes, mert alapból rendben van.
síp, "round two" ....
(és remélem mindenki marad a kék/piros sarokban, mert nem akar tovább bunyózni...)
Szerintem ez sikerült teljesen félreértened...
Én abból az írásból arra gondolnék , a 340-nes futőművét érné komolyabb feljavítás és utánna nem saját dacját hanem egy külsőt használva lenne teljes a dolog.
Ellenben a 640-nél nemcsak a futóművet érné a tuning hanem saját belső dacját is amire szerintem erősen szükség van. (volt 640v2-es cédém.)
Ez hangzott el:
"fülelek [5.713]
Hozzászólás 2008 Oct 7 , 19:46
Report Post Quote Post
QUOTE (Tigris @ 2008 Oct 7 , 19:34)
Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640?
A kisebbet futóműnek, a nagyobbat teljes értékű cdjátékosnak."
Én most is úgy értelmezem, ahogy korábban leírtam.
Ezt a kérdést sztem fülelek fogja tudni rendbe rakni, hogy gondolta.
Kíváncsi vagyok ...
-
Vendég
Cd játszók
Egyébként nem tudom, hogy láttad -e, de a 340-ből is van 2 változat, van sima és van a gyári tuningolt, vagy minek nevezzem típus.Utóbbi drágább lényegesen.
-
Vendég
Cd játszók
es most jon a gag: en tuning nelkul gondoltam a 340-et, az alap arat is nehezkesen fogom kikohogni. szoval alap allapotaban erdemes-e gondolkodnom benne? vagy ebben az arban jobban jarnek massal.
bocsi
Nem kell bocsánatot kérned, a kérdésed értette mindenki...A maga árában jó a 340, ebben az árban a másik Cd-k sem jobbak...Hacsak nem veszel egy régebbi CD lejátszót, amiknek attól független, hogy régi lehet jobb hangja.Hátrányaként említhető a régebbi Cd-nek, hogy nem ismered a mechanika és a gép állapotát.Valamint kevés gép birkózik meg normálisan az írott lemezekkel.Ha lehetőséged van kipróbálni egy használt Philipset mondjuk, és jó állapotban van, azok lehet jobban megérik.De ezt kihangsúlyozom szintén csak egy feltételezés, és a másoktól hallottak alapján, mivel nem hallottam philipset és CA 340-et egymás mellett szólni. :lol!:
Cd játszók
es most jon a gag: en tuning nelkul gondoltam a 340-et, az alap arat is nehezkesen fogom kikohogni. szoval alap allapotaban erdemes-e gondolkodnom benne? vagy ebben az arban jobban jarnek massal.
bocsi
Cd játszók
óvatosan szeretnék szólni (amolyan boxbíróként, aki el akarja kerülni, hogy véletlenül ő kapjon egy pofotn), hogy ez a vita inkább személyes okokre vezethető vissza köztetek.
De nézzük a tényeket:
Fülelek azt válaszolta, hogy a 340-es futőműnek jó, azaz annak a DAC-át kell tuningolni. Ez utóbbi nem volt leírva, de egyértelműen következik.
A 640-re pedig a teljes értékű CD-játékosként utalt. Tehát én úgy értem, azon nagyon tuningolni sem érdemes, mert alapból rendben van.
síp, "round two" ....
(és remélem mindenki marad a kék/piros sarokban, mert nem akar tovább bunyózni...)
Szerintem ez sikerült teljesen félreértened...
Én abból az írásból arra gondolnék , a 340-nes futőművét érné komolyabb feljavítás és utánna nem saját dacját hanem egy külsőt használva lenne teljes a dolog.
Ellenben a 640-nél nemcsak a futóművet érné a tuning hanem saját belső dacját is amire szerintem erősen szükség van. (volt 640v2-es cédém.)
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Cd játszók
Amúgy köszönöm a választ , magam is hasonlóan gondolom. Kéretik figyelembe venni. :lol!:
Vettem.... :lol!:
Cd játszók
Engem komolyan érdekelne, a vita miért baj? Jól tudom, te jogot végzett ember vagy... te nem viták közt éled az életed, ahol adott esetben érvekkel megvéded az álláspontod?
Jó a kérdés, nagyon hosszan tudnék mesélni róla, de most csak röviden:
A konstruktív vita - vagy én inkább szívesebben hívom egyeztetésnek - arról szól, hogy a felek előadják a saját álláspontjukat, MEGHALLGATJÁK a másikét, majd ezt követően (1) vamelyik fél meggyőzi a másikat a saját igazáról vagy (2) "kimazsolázzák" azokat a szempontokat, ami mindkét félnek "belefér" és ezek figyelembe vételével találnak egy kompromisszumot, majd elégedetten távoznak.
A destruktív vita ezzel szemben legtöbbször nem más mint l'art pour 'art erőfitogtatás. Az érvek itt nem működnek, mert a feleket nem érdekli a másik véleménye, nem hajlanak kompromisszumra, a vitát erőből kívánják eldönteni, a kommunikáció pedig többnyire kimerül egymás sértegetésében. Nem visz előre, és nem hoz megoldást.
Az előzővel gyakorló ügyvédként sok pénzt kerestem anno, a másodikat meg utálom. Felesleges stressz, idő, energia....
Azért hangsúlyoztam, hogy "anno" mert szomorúan tapasztalom, hogy ma kevés ügyet lehet így megoldani, mert sajnos ez utóbbi stílus lett az uralkodó nemcsak a jogviták, de az élet minden egyéb területén is, de ez már tényleg rohadtul OFF!
OFFTOPIC:
Néha belefér ennyi szvsz.
Amúgy köszönöm a választ , magam is hasonlóan gondolom. Kéretik figyelembe venni. :lol!:
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
-
Vendég
Cd játszók
Azért nem írtam, h más mondta, mivel nem erről szólt a kérdés és válaszom sem.Ezt csak magamtól hozzáfűztem, h jobb lesz egy tuningtól. Ez egy teljesen huszadrangú mondat volt, nincs és nem is volt jelentősége különösebb.
De ne boncolgassuk tovább a kérdést, megbeszéltük megértetted mit akartam mondani.Ennyi! A nemnormálisozásért én is elnézést kérek, de berágtam mert nem értettem mire fel a támadás.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
Cd játszók
Ezt aláírom a CA esetében valóban csak feltételezés volt. Mivel én nem Ca cd-d hallottam tuningolva.
De nem oszthatok meg másokkal olyan dolgot, vagy nem adhatok rá választ csak mert nem én személyesen hallottam, hanem fülelek és más felhasználó véleményére alapoztam?
A segítség nálam nem ott merül k, hogy csak akkor írok ha én is halottam, hanem ha mástól halottam, hogy sokat javul a hangja, és más készülékeknél ezt én is tapasztaltam akkor ezt is megosztom. Ez is a segítség egy formája.Ha a tuning minden Cd-ben jótékony hatással lett, akkor miért ne lenne a CA-ban az? Na szóval erre alapozva, és más CD-lejátszók tuningjából kiindulva tettem a megjegyzést, h a tuningal jobb lesz.
de meg, de akkor szvsz illik jelezni, hogy én nem hallottam, vagy más mondta.
így már kerek.
(személyeskedést, meg nem kellett volna...)
szvsz nem feltétlenül igaz, hogy minden tuning pozitív, ilyenről olvastam régebben, hogy nem tett jót a hangnak.
ha nem is soxor, de előfordulhat, max nem illik elismerni.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Cd játszók
Valóban a 340-et és a 640-et sem hallottam tuningolva, de ezt nem is mondtam, és nem is erről szólt ez az egész.Én abból indultam ki, hogy már hallottam az általa tuningolt CD-k ből.Ott hallható változás volt, feltételeztem a CA 340 -is jobb lesz a tuningal.Ehhez nem kell őt ismernem és hallanom, hisz elég ha mástól hallom, h javult és hiszem füleleknek is, mivel ő már csinálta.
Igy érthető, vagy még mindig látsz kifogásolni valót benne?
így érthető, de a "hiba" az volt, hogy mégis azt mondtad, hogy jobb lesz, de ez feltételezéseden alapul, nem a saját tapasztalatod...
Ezt aláírom a CA esetében valóban csak feltételezés volt. Mivel én nem Ca cd-d hallottam tuningolva.
De nem oszthatok meg másokkal olyan dolgot, vagy nem adhatok rá választ csak mert nem én személyesen hallottam, hanem fülelek és más felhasználó véleményére alapoztam?
A segítség nálam nem ott merül k, hogy csak akkor írok ha én is halottam, hanem ha mástól halottam, hogy sokat javul a hangja, és más készülékeknél ezt én is tapasztaltam akkor ezt is megosztom. Ez is a segítség egy formája.Ha a tuning minden Cd-ben jótékony hatással lett, akkor miért ne lenne a CA-ban az? Na szóval erre alapozva, és más CD-lejátszók tuningjából kiindulva tettem a megjegyzést, h a tuningal jobb lesz.
Örülök , hogy megértettük egymást.remélem legközelebb ebből ezért nem kell ilyen szintű vitát kreálni.
- mishow
- V.I.P.

Cd játszók
Engem komolyan érdekelne, a vita miért baj? Jól tudom, te jogot végzett ember vagy... te nem viták közt éled az életed, ahol adott esetben érvekkel megvéded az álláspontod?
Jó a kérdés, nagyon hosszan tudnék mesélni róla, de most csak röviden:
A konstruktív vita - vagy én inkább szívesebben hívom egyeztetésnek - arról szól, hogy a felek előadják a saját álláspontjukat, MEGHALLGATJÁK a másikét, majd ezt követően (1) vamelyik fél meggyőzi a másikat a saját igazáról vagy (2) "kimazsolázzák" azokat a szempontokat, ami mindkét félnek "belefér" és ezek figyelembe vételével találnak egy kompromisszumot, majd elégedetten távoznak.
A destruktív vita ezzel szemben legtöbbször nem más mint l'art pour 'art erőfitogtatás. Az érvek itt nem működnek, mert a feleket nem érdekli a másik véleménye, nem hajlanak kompromisszumra, a vitát erőből kívánják eldönteni, a kommunikáció pedig többnyire kimerül egymás sértegetésében. Nem visz előre, és nem hoz megoldást.
Az előzővel gyakorló ügyvédként sok pénzt kerestem anno, a másodikat meg utálom. Felesleges stressz, idő, energia....
Azért hangsúlyoztam, hogy "anno" mert szomorúan tapasztalom, hogy ma kevés ügyet lehet így megoldani, mert sajnos ez utóbbi stílus lett az uralkodó nemcsak a jogviták, de az élet minden egyéb területén is, de ez már tényleg rohadtul OFF!
- GTomi
- V.I.P.

Cd játszók
Valóban a 340-et és a 640-et sem hallottam tuningolva, de ezt nem is mondtam, és nem is erről szólt ez az egész.Én abból indultam ki, hogy már hallottam az általa tuningolt CD-k ből.Ott hallható változás volt, feltételeztem a CA 340 -is jobb lesz a tuningal.Ehhez nem kell őt ismernem és hallanom, hisz elég ha mástól hallom, h javult és hiszem füleleknek is, mivel ő már csinálta.
így érthető, de a "hiba" az volt, hogy mégis azt mondtad, hogy jobb lesz, de ez feltételezéseden alapul, nem a saját tapasztalatod...
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
Vendég
Cd játszók
Gtomi látom még mindig nem látod át a kérdést és választ. De leírom értelmesen
1: nem azt kérdeztem, hogy érdemes -e tuningolni! A kérdés az volt melyiket érdemesebb!!! Nem mindegy ám.
segítek:
"Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640? "
ezt Te kérdezted, pár napja...
ez mondom én is...De ez nem azt jelenti érdemes -e tuningolni, hanem , h melyiket érdemesebb? Nem látod át a kérdés lényegét? Vagy én nem értem mi a baj ezzel?
- GTomi
- V.I.P.

Cd játszók
Gtomi látom még mindig nem látod át a kérdést és választ. De leírom értelmesen
1: nem azt kérdeztem, hogy érdemes -e tuningolni! A kérdés az volt melyiket érdemesebb!!! Nem mindegy ám.
segítek:
"Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640? "
ezt Te kérdezted, pár napja...
de szvsz a kettő ugyanaz.
-
Vendég
Cd játszók
Gtomi látom még mindig nem látod át a kérdést és választ. De leírom értelmesen Remélem megérti mindenki az érveim.
2: A válaszom a srácnak nem a tuningról szolt, hanem arról, h kis pénzűeknek jó választás a 340-es CD...Ezt én valóban annyival megtoldtam, hogy legfeljebb tuningoltatja és jobb lesz.
- GTomi
- V.I.P.

Cd játszók
OFFTOPIC:
Tigrincs! Úgy látom, Te időről időre beleszaladsz, hagyod magad felhergelni, amitől belebonyolódsz, és onnantól kezdve néha már valóban nem konzekvensek a hozzászólásaid. Te alapvetően egy jóindulatú, jószándékú, kedves srác vagy, úgyhogy ne meccselj olyannal, aki az állandó konfliktus keresésben sőt indukálásban éli az életét, mert ő ebben a műfajban úgyis mindig jobb lesz nálad!Szvsz lépj túl ezen a vitán, oxt jónapot!
OFFTOPIC:
ez, nem igaz, de mikor vki tanácsért megy a topik(ok)ba és szinte mindenhol egy ember mond véleményt mindenről, ez sem feltétlenül egy járható út.tényleg jóindulatú (legalábbis úgy tűnik), ezzel nincs is hiba, de szvsz van egy 6ár, önmagával szemben az embernek.
Cd játszók
De mivel régi dolgokat hoztok fel, azokat is átköltve kiforgatva a saját variációtokra, ahogy ti gondoljátok, ez is azt mutatja pikkeltek rám, és az a célotok , hogy mások előtt lejárassatok elüldözzetek...
OFFTOPIC:
Nem kell mártírt játszani. Nem személyed ellen van kifogásunk, hanem az a furcsa az esetedben, amit és ahogy írsz. Egyébként az idézet szó szerinti másolata egy előző hsz-nak, nincs kiforgatva, átköltve.Az egészet lezárva az én álláspontom, hogy megértsd a lényeget:
- Csak olyan hozzászólást írok, ami az én gondolatom. Ha mégsem, jelzem a forrást.
- Csak úgy merek valamit ajánlani másnak, hogy van/volt vele tapasztalatom.
- Vállalom az általam leírtakat.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Cd játszók
OFFTOPIC:
Tigrincs! Úgy látom, Te időről időre beleszaladsz, hagyod magad felhergelni, amitől belebonyolódsz, és onnantól kezdve néha már valóban nem konzekvensek a hozzászólásaid. Te alapvetően egy jóindulatú, jószándékú, kedves srác vagy, úgyhogy ne meccselj olyannal, aki az állandó konfliktus keresésben sőt indukálásban éli az életét, mert ő ebben a műfajban úgyis mindig jobb lesz nálad!Szvsz lépj túl ezen a vitán, oxt jónapot!
OFFTOPIC:
Engem komolyan érdekelne, a vita miért baj? Jól tudom, te jogot végzett ember vagy... te nem viták közt éled az életed, ahol adott esetben érvekkel megvéded az álláspontod? És a kérdésem nem feltétlen az alant olvashatóak indukálták...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
- GTomi
- V.I.P.

Cd játszók
Én bírom a kritikát, és azt is elfogadom ha kijavítanak mert épp baromságot mondtam.
de folyamatosan :lol!: :lol!: ?
- GTomi
- V.I.P.

Cd játszók
De nézzük a tényeket:
síp, "round two" ....
ah ja, de nem is az a "hiba", hanem Tigris megkérdezett vmit fülelektől, mit érdemes, ugye tuningolni, majd pár mondattal feljebb már "minden tudás" birtokában kijelentette, hogy fülelek tuningja remek.
viszont, ha már hallott fülelek-es cd tunningot éppen az adott lejátszóról, miért kérdezte meg megint ?
-
Vendég
Cd játszók
Igazad van mishow, de mikor az embert mindig leakarják járatni, mert ők valamit nem értenek és félreolvasnak.Akkor is kussolnom kellene , csak , h ne legyen vita belőle? Bár lehet jobb lenne...
- mishow
- V.I.P.

Cd játszók
De nézzük a tényeket....
Kit érdekel?