Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mikor már napi szinten azt lesi, hogy hol kössön belém akkor igen megengedem magamnak...Kezd már rohadt unalmas lenni, nem ezért jöttem el az AV fórumról, hogy itt is ilyen emberekkel kelljen a napjaim tölteni , akik a veszekedésen kívül nem látnak tovább...Egyébként nem emlékszem hogy anyáztam volna bárkit is!! De látom újra össze állt az AV fórumos balhé banda...Csak nem unatkoztok odaát? Nekem mindig el kell tűrjem, hogy büntetlenül lejárassatok és megszóljatok mindenért? A sorok közt kellene most már olvasni...De ti mondjátok a magatokét én meg az igazat, ha nektek jól esik mondjátok, én befejeztem a veletek való társalgást.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Hallottam már fülelek álltan tuningolt Cd lejátszót, nem egyet nem kettőt...Talán a hallottakból eltudom dönteni egy 40 ezres CD megér -e még egy kis tuningot, h jó legyen a hangja...
A 340-t vagy a 640-t hallottad tuningolva? Mert itt erről volt szó. Ugye nem mindegy, egy Trabantot vagy BMW-t tuningol ugyanaz a cég? Pláne, ha ezekről kellene összehasonlító eredményt írni úgy, hogy fotón sikerült csak megnézni, vezetésre nem volt mód.

OFFTOPIC:

Mellékesen jegyzem meg, az embert minősítik a hozzászólásai. Gondolkodj el ezen, és olvasd vissza előző pár hsz-od. 

De ezért tényleg kár ide jönnöd, hogy rejtett névvel azt lesd mikor mibe lehet belekötni.
Nem értem, még reggel van, le vagyok lassulva. Mi az a rejtett név? A nickname? Te miként szerepelsz, az anyakönyvezett neveddel?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Te tényleg nem vagy normális...A tuning miatt értettem, h lesz egy jó CD-je te minden lében 2 kanál...A 340 -et hallottam alapból, és a kérdést olvasd már el normálisan te okostóni, ha már állandóan belebüfögsz mindenbe...Nem azt volt a kérdés érdemes -e tuningolni, hanem melyiket érdemesebb, te nem is mondok semmit...Mert most majdnem csúnyát mondtam...
Ne haragudj, hajmeresztő, amilyen stílust megengedsz magadnak. Furcsállom, hogy a moderáció van akinél mindent személyeskedésnek vagy trágárnak titulál, másnál meg akármit megenged, még szinte a nyílt anyázást is.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Vendég

Cd játszók

Szerintem maradj a csörgőnél, az a te szintednek való....Hallottam már fülelek álltan tuningolt Cd lejátszót, nem egyet nem kettőt...Talán a hallottakból eltudom dönteni egy 40 ezres CD megér -e még egy kis tuningot, h jó legyen a hangja...Gondolom fülelek sem tuningolná ha nem lenne jobb tőle.

Nem igazán értem hol látod az ellentmondást, de megmondom őszintén nem is érdekel...Nem az érdekel mit mondanak hanem , hogy ki mondja. OFF

De ezért tényleg kár ide jönnöd, hogy rejtett névvel azt lesd mikor mibe lehet belekötni.De még ha igazad lenne, de olyan abszurdum amiket írsz, hogy már nevetséges. :lol!: :lol!:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A tuning miatt értettem, h lesz egy jó CD-je te minden lében 2 kanál...A 340 -et hallottam alapból, és a kérdést olvasd már el normálisan
de a tuningoltad nem hallottad, csak az alapgépet, de nyilatkozol róla, viszont kell venni majd egy külső dac-ot, ami már megdobja az árat.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Cd játszók

Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640? Látod ezt? Csak értelmezni volt nehéz ugye?

Vendég

Cd játszók

Te tényleg nem vagy normális...A tuning miatt értettem, h lesz egy jó CD-je te minden lében 2 kanál...A 340 -et hallottam alapból, és a kérdést olvasd már el normálisan te okostóni, ha már állandóan belebüfögsz mindenbe...Nem azt volt a kérdés érdemes -e tuningolni, hanem melyiket érdemesebb, te nem is mondok semmit...Mert most majdnem csúnyát mondtam...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

en a jovoben egy 340-et szeretnek venni, hasznaltan, illetve penztarca ennyit engedelyez, akkor nem is erdemes ebben gondolkodnom?
De érdemes, fülelek feltuningolja neked és lesz egy baromi jó CD-d, ha teszel mellé egy külső DAC-ot.Ha jól emlékszem 40-ben a Hivox-nál már van DAC mellé. De elviheted Bodor Feriékhez is ők is foglalkoznak tuningal igaz kicsit másként.

3 hozzászólással lejjebb kérdeztél rá, érdemes-e tuningolni, erre most már nyilatkozol róla, hogy lesz egy nagyon jó cd lejátszód, amit még nem hallottál, de bátran kijelented...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Cd játszók

en a jovoben egy 340-et szeretnek venni, hasznaltan, illetve penztarca ennyit engedelyez, akkor nem is erdemes ebben gondolkodnom?
De érdemes, fülelek feltuningolja neked és lesz egy baromi jó CD-d, ha teszel mellé egy külső DAC-ot.Ha jól emlékszem 40-ben a Hivox-nál már van DAC mellé. De elviheted Bodor Feriékhez is ők is foglalkoznak tuningal igaz kicsit másként.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Vendég

Cd játszók

Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640?
A kisebbet futóműnek, a nagyobbat teljes értékű cdjátékosnak.

Köszi

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Fülelek melyiket érdemesebb tuningolni a CA-ból? A kis 340-et vagy a nagyobbat mondjuk 640?
A kisebbet futóműnek, a nagyobbat teljes értékű cdjátékosnak.

Vendég

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2545

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rákérdeztem Feritől azt mondta amit én is sejtettem.Dual magyarul kettős DAC külön van a csatornáknak.
és ez most jó nekünk, vagy ez is valami úri huncutság?
gondolom markáns különbség nem lehet,mert akkor több gyártó preferálná...

Hát persze hogy jó!
A bal/jobb csatorna teljesen külön, egymástól függetlenül dolgozik, nincs áthallás, nagyon jó lesz a sztereó tér - bizony markáns tud lenni a különbség.
És persze hogy viszonylag kevesen "preferálják", hiszen nem olcsó megoldás, márpedig a tömeggyártás esetében az olcsó előállítás az elsődleges, nem a minőség.

A többit fülelek nálam sokkal szakavatottabb módon alább pontosan elmesélte!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Multkor beszélgettünk az egyik ismerőssel és szóba jött a játékosok esetében a "Dual DAC".  Na ez most akkor konkrétan hogy is van ez...?  :lol!:  :lol!:

Nekem CA 640C V2 játékosom van,amiben kettő Wolfson WM8740 dolgozik.
Az 540C V2-ben ugyanez a DAC műxik egymagában. Vagyis maga a chip sztereó, csak másképpen kötik be dual esetében?
1ébként lövésem sincs, melyik eset a jobb.

A kettős dacnak az az elméleti jelentősége, hogy egy kétcsatornás dac csak egy csatornára működik, azaz párhuzamosan, ettől 3 dB-lel kisebb lesz az eredő zaja, ami előnyös a halk zenei információk pontosabb megjelenitésében.
Persze hozzá kell tennem, hogy ez még nem garancia a "tökéletes hangzásra"
Sok egyéb tényező van: analóg szűrő és áramköre, annak a tápmegoldása, digitális táp, földelés, kábelek, hálózati szűrés, csatlakozók, árnyékolások, dobozrezonanciák, alátámasztás, belső zavarjel elnyomás...stb. és akkor az órajelről még nem is beszéltem...

Az alkalmazott gumiméret még nem garantálja az útfekvést sem, meg a komfortot sem, az alufelni is inkább a szarka effektus miatt van (130km/h alatt nincs jelentősége, amúgy sokkal könnyebb tönkretenni)

Mellesleg a CA egész ügyes dolgokat gyárt, tuningoltunk is néhányat idén kitünő eredménnyel.

Vendég

Cd játszók

Rákérdeztem Feritől azt mondta amit én is sejtettem.Dual magyarul kettős DAC külön van a csatornáknak.

Elvileg jó, nem csak ők használják, hanem mások is...

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Vendég

Cd játszók

Igen kettős DAC, olyan mint a dual-mono ...A bal és jobb csatornának külön van DAC nem egybe a kettőnek...
Lásd pl. az esoteric d-03!! Dual in xlr

Vendég

Cd játszók

Igen kettős DAC, olyan mint a dual-mono ...A bal és jobb csatornának külön van DAC nem egybe a kettőnek...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hát én nem tudom... de jó lenne ha valaki részletesen leírná nekem érthetően.
Egyáltalán a "Dual DAC" és a "Twin DAC" ugyanazt jelentheti?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Cd játszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2545

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ez engem is, kettős DAC hmmm... Okosok most írjatok
Szvsz kérdezzétek Bodor Ferit, vagy Füleleket, ők biztosan tudják a "frankót"

Vendég

Cd játszók

Ez engem is, kettős DAC hmmm...Okosok most írjatok

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Nos akkor hogy is van ez a "Dual DAC", "Twin DAC" dolog.
Mert valóban érdekelne a dolog elmélete és gyakorlati jelentősége.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”