Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vidd haza mindkettőt és hallgasd meg.
A yamahát nem erőltetném...

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szobik »

Sziasztok!
Alap sztereo erősítő vételében kérem a véleményeteket. Most 2 verzió van:
1. Meglécő Philips cd723-hoz vennék használt Nad C320/325-t vagy Yamaha AX496/497-t.
2. Yamaha AX496 + CDX 596 lejátszó együttes vétele.
A frontok -Dali C6- mozi/zene váltását a A Yamaha Avr pre outja oldaná meg.

Sajna a keret 50-60e Ft, ennyiből kell kihozni.
Szívesen veszek minden segítséget, új lehetőséget, ötletet.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Vendég

Sztereó erősitők

Azok a számok csúcsértéket jelölnek, és nem az összes csatornára 1 időben.
Kb. 30-35 W csatornánként, és az is csak éppenh van megtámogatva tápoldalról.
A yamahák elég stabilak, nem hiszem, h az alacsony impedancia megfingatná, inkább a szatellitekben lehet mechanikusan kárt tenni.

bc0001
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Ezeket a számokat nyugodtan felejtsd el, de ha nem küldöd nagyon a cuccot, nem lesz baj.

Ezek a számok névleges terhelhetőséget/teljesítményt jelölnek - gondolom. Van vmilyen arányszám/diszkontráta, amivel kalkulálni lehet a valóságot?

Nem küldöm nagyon...OK, de ha mégis elszállok, mert pl. ittasan hazaérkezve megtekerem, mire számíthatok (mármint kárra - erősítő/hangfal)?

Köszönöm

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

konnektivitási okokból most készülök felújítani otthon a hangot és a yamaha rx-v459-re esett a választásom. Ugye ez a cucc 90 watt körül ad le csatornánként, viszont hangfal-ügyben még nem döntöttem, ezért egy darabig meg kellene tartanom a régi 5.1-es szettet. Namost ezek egy régi pana HT cicergői, 60 watt zenei terhelhetőséggel, 6 ohm mellett (egyedül a mély 200 watt, 6 ohm). 
Kérdésem: mennyire (hogyan) terhelhetem a fenti erősítővel a hangfalakat (ha egyáltalán), és a rendszer mely rész(ei)ben okozhatok kárt óvatlanul? (az erősítő ellenállása szintén 6 ohm)

Ezeket a számokat nyugodtan felejtsd el, de ha nem küldöd nagyon a cuccot, nem lesz baj.

bc0001

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bc0001 »

Sziasztok,

konnektivitási okokból most készülök felújítani otthon a hangot és a yamaha rx-v459-re esett a választásom. Ugye ez a cucc 90 watt körül ad le csatornánként, viszont hangfal-ügyben még nem döntöttem, ezért egy darabig meg kellene tartanom a régi 5.1-es szettet. Namost ezek egy régi pana HT cicergői, 60 watt zenei terhelhetőséggel, 6 ohm mellett (egyedül a mély 200 watt, 6 ohm).

Kérdésem: mennyire (hogyan) terhelhetem a fenti erősítővel a hangfalakat (ha egyáltalán), és a rendszer mely rész(ei)ben okozhatok kárt óvatlanul? (az erősítő ellenállása szintén 6 ohm)

Előre is köszi!

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frankie- »

miért nem adtad vissza annak akitől vetted?ennyi ráfordított energiával és pénzzel már egy kifogástalan erősítőd lehetne.

Feri, valahol igazad van. Tudtam, hogy lesz benne rizikó, sokan panaszkodtak erre. De mindenképp ilyet akartam, mert nagyon megfogott a hangja. A phonoja szerintem önmagában ver jónéhány 30e Ft-ost. Lehet hogy előbb-utóbb egy másikkal is előfordult volna, ahogy Bigi írta.
Az hogy nem cseréltem vissza azonnal, az én hülyeségem, meg vakmerőségem volt, de hozzáteszem, az eladó felajánlotta, és én nem éltem vele. Valamennyit engedett így az árából, én ezzel éltem. Hiba volt.
De remélem, hogy lesz végre egy frankó kis erősítőm, és még mindig nincs sok pénz belefektetve. Mellékesen szerintem nemes dolog rossz, haldokló vasakat feléleszteni, az más kérdés, hogy ezt a sportot talán nem fizetéssel nem rendelkező egyetemistáknak találták ki.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

B.A-nál wolt jomutkor a 3020-am, mert kezdett elxállni a wége.Xal bewittem.
Meg is csinálta.
Rá két hétre kezdett meghalni a másik csatorna is.
Ujra bewittem.
Majd meghalt az egyik oldali táp, rá egy hétre a másik.
Lassan tök uj wasam lex.

NEm egy ezüstszínű volt? Mert azt asszem láttam. Nem Debrecenből való véletlenül?
Az mit jelent, hogy meghalt a táp?

Vendég

Sztereó erősitők

Én kicsit furcsállom, hogy mind a 4 végtranyó egyszerre elmegy az örök vadászmezőkre. (Ez két oldalon, vagy csak az egyik oldalon van?Ott valami nagy gebasznak kellett történnie.
Más nem ment tönkre?
Esetleg nem volt zárlat az erősítő kimenetén?
Hangfal?
Kábel?
Hangváltó?

Általában, ha elszáll egy végtranyó, kiolvad a biztosíték, ha nincs más védelem, de hogy egyszerre négy végtranyó elmenjen, az kicsit furcsa.

Ha kicserélik a végtranyókat és a külső ok nem szűnik meg, újra elszállhatnak, ha nincs megfelelő védelem az erősítőben.

A Motorola jó.

Hg

Nem értettem pontosan a magyarázatot, de ha minden igaz, az egyik oldalon szállt el mind a kettő (az egyik magával rántotta a másikat). És gondolom ezért kell mindet kicserélni, hogy szimmetrikus legyen.
Ez az általad említett külső ok pl. mi lehet? Úgy értettem, hogy maguktól szálltak el, mert silány minőségűek voltak(lehet hogy a sokéves használat hiánya?).
Először csak egy tábortűzszerű ropogó-recsegő hang rakódott a hangra, egyre erősebben (naponta pár percig próbálgattam ekkor), majd elhalkult, és elfüstölt egy ellenállás. De csak az egyik csatornán!

miért nem adtad vissza annak akitől vetted?
ennyi ráfordított energiával és pénzzel már egy kifogástalan erősítőd lehetne.

Vendég

Sztereó erősitők

Én kicsit furcsállom, hogy mind a 4 végtranyó egyszerre elmegy az örök vadászmezőkre. (Ez két oldalon, vagy csak az egyik oldalon van?Ott valami nagy gebasznak kellett történnie.
Más nem ment tönkre?
Hangfal?
Kábel?
Hangváltó?

Általában, ha elszáll egy végtranyó, kiolvad a biztosíték, ha nincs más védelem, de hogy egyszerre négy végtranyó elmenjen, az kicsit furcsa.

Ha kicserélik a végtranyókat és a külső ok nem szűnik meg, újra elszállhatnak, ha nincs megfelelő védelem az erősítőben.

A Motorola jó.

Hg

B.A-nál wolt jomutkor a 3020-am, mert kezdett elxállni a wége.
Xal bewittem.
Meg is csinálta.
Rá két hétre kezdett meghalni a másik csatorna is.
Ujra bewittem.
Majd meghalt az egyik oldali táp, rá egy hétre a másik.
Lassan tök uj wasam lex.

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Más nem ment tönkre?
Hangfal?
Kábel?
Hangváltó?

A Motorola jó.

Hg

Nem értettem pontosan a magyarázatot, de ha minden igaz, az egyik oldalon szállt el mind a kettő (az egyik magával rántotta a másikat). És gondolom ezért kell mindet kicserélni, hogy szimmetrikus legyen.
Ez az általad említett külső ok pl. mi lehet? Úgy értettem, hogy maguktól szálltak el, mert silány minőségűek voltak(lehet hogy a sokéves használat hiánya?).
Először csak egy tábortűzszerű ropogó-recsegő hang rakódott a hangra, egyre erősebben (naponta pár percig próbálgattam ekkor), majd elhalkult, és elfüstölt egy ellenállás. De csak az egyik csatornán!

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: H G »

Elvittem ma a NAD 3020-t szervizbe, mind a 4 végtranyó cserére szorul! Motorola, vagy amit ajánlottak, RCA márkájú lesz. Melyiket ajánlanátok?
Állítólag most már sokáig jónak kell lennie.
Egy ilyen cserénél a szerviznek milyen garanciát szokás vállalnia?

csak a beépített alkatrészre vállalnak gart, a többi már meglévőre nem.

Én kicsit furcsállom, hogy mind a 4 végtranyó egyszerre elmegy az örök vadászmezőkre. (Ez két oldalon, vagy csak az egyik oldalon van?
Ott valami nagy gebasznak kellett történnie.
Más nem ment tönkre?
Hangfal?
Kábel?
Hangváltó?

A Motorola jó.

Hg

Vendég

Sztereó erősitők

Elvittem ma a NAD 3020-t szervizbe, mind a 4 végtranyó cserére szorul! Motorola, vagy amit ajánlottak, RCA márkájú lesz. Melyiket ajánlanátok?

csak a beépített alkatrészre vállalnak gart, a többi már meglévőre nem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

asszem a motorola volt az eredeti is benne.asszem.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Elvittem ma a NAD 3020-t szervizbe, mind a 4 végtranyó cserére szorul!
Motorola, vagy amit ajánlottak, RCA márkájú lesz. Melyiket ajánlanátok?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: close652 »

igen, én a 2. képen láthatóra gondoltam, az egyéb körítésből (doboz, szövet) azt gondoltam ez is azuros.
system

Vendég

Sztereó erősitők

Manapság így néz ki egy CA remote ctr. Szerintem nem olyan gagyi.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

a táv úgy vérgagyi ahogy volt. Az még hagyján, hogy van rajta vagy 30 gomb, amiből 2-őt használhatsz, de a feliratozása papírmatrizában manifesztálódott!

- hát a CA távok nem a gagyik közé tartoznak... azért rendszertáv, hogy másra is használd
- az átlátszó matrica opcionális, én sem raktam fel, mert szerintem ronda.
de ahol többen használnak egy gépet (könyvtár, studio) vagy több hasonló táv van, ott hasznos lehet.

Close
ki kell ábrándítsalak a C500-asé nagyon gagyi!
a matrica nem opcionális, hanem gyárilag rá volt ragasztva. Amúgy kis gombok relatív sűrűn ha használtam volna (univerzálissal pótoltam) akkor tuti lekopott volna a gyenge minőségű matrica. No meg nekem egyáltalán nem állt kézre.
lehet, hogy rendszertávnak jó, de csak annak, aki CA Cd-t és tunert vesz.
A képen látszik, hogy a távból mennyi kellett az előfokhoz (Amp).

Amire te gondolsz szerintem az az azur sorozat távja, ami félig fém félig fémnek látszó műanyag.

gordon314.fw.hu

close652
Beköltözött
Beköltözött

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: close652 »

a táv úgy vérgagyi ahogy volt. Az még hagyján, hogy van rajta vagy 30 gomb, amiből 2-őt használhatsz, de a feliratozása papírmatrizában manifesztálódott!

- hát a CA távok nem a gagyik közé tartoznak... azért rendszertáv, hogy másra is használd
- az átlátszó matrica opcionális, én sem raktam fel, mert szerintem ronda.
de ahol többen használnak egy gépet (könyvtár, studio) vagy több hasonló táv van, ott hasznos lehet.
system

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Cobalt!
hirtelen régi Pioneerek jutottak még eszembe. pl 400-405-616
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
A phonoja "csúcs" a Menő Manónak, azt nem hiszem, hogy lepipálja.

Ezügyben nem tudok nyilatkozni, nem bakelitezünk.
állítólag az előfokom fonója is hiperszuper, mégse használom, mivel nincs lemezjátszóm, bár lemezem azrét elég sok maradt régebberől.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
Szerinted

nálunk több ismerősömnek is ez a véleménye.
Naim-ZU

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Szóval akkor azért a lényeg az hogy a denont nem kell semmiképpen sem leírni! Legalábbis nekem ez jött le! Biztos van bennem némi elfogultság a denon irányába mivel denon az első erősítőm is csak néhány helyen a denonokat már már annyira leszólják mintha egy semmiből jött cég lenne pedig azért a majdnem 100 éves múlt gondolom hogy nem tűnik csak el úgy a homályban! Ettől függetlenül persze lehet hogy ebben az abszolút kezdő kategóriában jobb a Ca még nem tudom de remélhetőleg meg fogom tudni de azért én nem szeretném ennyire elásni a denont.
Megkérdezhetem, hogy miért csak e kettő márka érdekel téged?
Más nem jöhet szóba?

Igazság szerint csak azért kérdeztem ezt a két típust mert egy másik fórumon beszélgettünk róla és kiváncsi voltam az itteniek véleményére is! Meg ebben az 50 ezres kategóriában nem nagyon tudok más márkát ahol 50-ért lehet erősítőt meg a hozzá való cd lejátszót is venni mert külön márkát nem vennék erőlködőből meg cd-ből! Onkyoból láttam 50-ért erősítőt de cd lejátszót már nem ezért maradt ebben az ársávban ez a két márka! Egyébként ha egyszer tudok majd venni sztereó erősítőt meg cd lejátszót akkor szerintem inkább gyűjtenék több lóvét és a 70-80 ezres kategóriából válogatnék oda már beférne mondjuk a nad is de szerintem ez a három márka lenne amire úgy igazán kiváncsi lennék! Mi van még amit érdemes bevenni a sorba? (zenei stílusom nagyon változó amit soha nem hallgatok az disco, tuc-tuc, és durvább rock (rockban kb guns 'n' rosesnál megállok) más végülis jöhet) De hangsúlyozom vásárolni nem szeretnék egyenlőre csak kiváncsi vagyok a témában és gyűjtöm az infókat!

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
A phonoja "csúcs" a Menő Manónak, azt nem hiszem, hogy lepipálja.

Vendég

Sztereó erősitők

Csakhogy bonyolítsam a számokat: nálam volt Nad 320BEE, s eléggé ismerem a hangját. Ez a modell jobb a régi 3020-nál. Szóval újabb modell, és mégis jobb a hangja.
Szerinted

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”