Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

MP3-lejátszók

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Mp3 lejátszót vennék, elsősorban kerékpározáshoz és kocogáshoz használnám. Teljesen laikus vagyok, ezért elnézést a sok láma kérdésért... 
Van már egy aránylag jó fülesem (Sennheiser cx 300), és eddig a Nokia 63.00-ról hallgattam a zenét. Jó-jó, de nem igazán jó . Sokszor berecseg a mély hangoknál (nem a füles hibája) Igazából azt nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e egy mp3 lejátszót venni, ill. hogy van-e egyáltalán különbség 2 mp3 lejátszó között hangzásban. Mert ugye a digitális jel az digitális jel...nem?

Tehát nem tudom hogy lehet-e egyáltalán különbséget keresni hangzásban. A többi csilli-villi (grafika, kigjelző, forma, stb...) nem érdekel. Egy hangzásban nagyon jó, de egyszerű mp3 lejátszót keresek. Mit ajánlotok? Árban max. 10 ezerig mennék el, de mondom nekem egy sallangmentes készülék is megteszi...

Ha egy mp3 lejátszó drágább, az az extrák ill. a szolgáltatások (pl. memóriakártya) miatt van, vagy tényleg jobban szól?

10ért nem nagyon van jó. Az ebben az árban kapható "MP4 lejátszókat" felejtsd el, meg úgy általában bármit, mert korán halnak. Kis szerencsével garin belül

Javasolnék kéz alól egy Meizu-t. Elég minőségi. Nincs nagy színes kijelzője, sokáig elvan egy AAA elemmel. Vagy akkuval. MEizu M2, M3, kb ugyanaz. Memória: minél nagyobb, legalább 1 giga.

A hangja normális fülessel eléggé rendben van. Kis kijelző miatt a kezelése trükkös.

Ha valahol akciózzák, akkor régebbi (nem színes kijelzős) Sandisk Sansa 150 is minőségi, legalábbis tartósnak mondják. Bár nem hallottam, de azt mondják nem rossz a hangja se. Ennek megvan az előnye, hogy kártyával bővíthető a memória, de asszem max 2 gigás SD-t kezel - az viszont manapság már bagó összeg.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

cliffman
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: cliffman »

Mp3 lejátszót vennék, elsősorban kerékpározáshoz és kocogáshoz használnám. Teljesen laikus vagyok, ezért elnézést a sok láma kérdésért...

Van már egy aránylag jó fülesem (Sennheiser cx 300), és eddig a Nokia 63.00-ról hallgattam a zenét. Jó-jó, de nem igazán jó . Sokszor berecseg a mély hangoknál (nem a füles hibája) Igazából azt nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e egy mp3 lejátszót venni, ill. hogy van-e egyáltalán különbség 2 mp3 lejátszó között hangzásban. Mert ugye a digitális jel az digitális jel...nem?

Tehát nem tudom hogy lehet-e egyáltalán különbséget keresni hangzásban. A többi csilli-villi (grafika, kigjelző, forma, stb...) nem érdekel. Egy hangzásban nagyon jó, de egyszerű mp3 lejátszót keresek. Mit ajánlotok? Árban max. 10 ezerig mennék el, de mondom nekem egy sallangmentes készülék is megteszi...

Ha egy mp3 lejátszó drágább, az az extrák ill. a szolgáltatások (pl. memóriakártya) miatt van, vagy tényleg jobban szól?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Kéne nekem valami lejátszó a kocsiba, a rádión van ipod és sima rca bemenet is.
valamilyen tömröítetlen formátumot tudnia kell, wav vagy bármi más.
legalább 4-8gb, 1 gb-os nem érdekel, akkor inkább használok továbbra is cd-t...
Szóval tanácsok?
Néztem ipod classivot 80Gb-ost 60.000Ft körül, ehhez lehetne jó autós tartót is venni.
Egy gondom van ehhez is kell külön program?
Vagy sima külső meghajtóként felismeri a gép?
Vagy esetleg valami amibe belemegy a memóriakártya?

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Láttam kint Kinában az uj I-Phone telefonokat.
Nagyon sokat tudnak és mellesleg 8 GB memória van bennük.
A kártyafüggetlen telefonokért kb 120000 Ft-ot kértem.
Itthon is már láttam hirdetéseket 130-140-ért.
Szerintem ezt kell majd megvenni.
Itthon lesz majd tavasszal a T Mobilnak.

Vendég

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No, megjött ismerősöm új iPod Nano-ja, 4GB, III. generációs. Viszont a fülese nagyon-nagyon rossz. Mélyek abszolút nincsenek és mintha azt vettük volna észre, h szokatlanul halkabb, mint a többi mp3 lejátszó!!! Fogtunk egy noname 5-10eFt-os mp3 játszót és az szó szerint és legalább kétszer hangos volt! Ez a barátom vissza szeretné vinni az iPod-t, mert neki halk. Fülhallgatót meg nem feltétlen mer hozzá venni, mert ha nem lesz tőle hangosabb... Egyébként ez tegnap történt és tegnap el is mentünk az MM-be körbenézni. Láttam Sennheiser CX300-ast 8eFt-ért (én 10-re számítottam). De nem merem neki azt mondani, h itt van tessék vedd meg, ezzel hangosabb is lesz, mert ez egy jobb füles, meg méghangosabb lesz, mert csökkenti a külső zajokat ésatöbbi. Egybéként az iPod-on a "Hangerőkorlát" maximumon van. "Hangkiegyenlítés" nem tudom pontosan mire jó, ki/be kapcsoltam, de hangerőben nem mutatott többet se így, se úgy. Természetesen a hangerő maximumon is volt persze. Egyébként lakásban a maximális hangerő az nekem már kicsit hangos, de ezt a hangerőt elképzeltem egy forgalmas buszozás keretében és szerintem nem sokat hallanék a zenéből. Így már el lehet képzelni, h mit értünk az alatt, h nem elég hangos az iPod, amikor mégegyszer kiemelem azt, h az a fenti noname mp3 játszó tényleg vagy 2X-er hangosabb nála! Az én régi I. generációs iPod-m hangosabban szólt és a fülese sem volt tré, jöttek belöle szépen a mélyek. De most ez... Lehet széria hiba esetleg vagy valami le van korlátozva? Küldjük vissza? A gyári fülessel halk és csak vegyünk egyet (pl CX300) és elég hangos lesz? HELP!

Vendég

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy ismerősöm szeretne venni iPod Nano 4GB 3G-t (42e - ingyenes házhoz szállítás vidékre is). De felhoztam neki ezt a Samsung YP-K5JQB-t, ha esetleg megakar spórolni egy tizest. Mi a véleményetek erről? Van aki használ ilyet? Ebből is a 4GB-os éri meg a legjobban. (1GB - 24e; 2GB - 29e; 4GB - 35e)

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

...és a másik versenyző a 20as körüli kategóriában :

azt mondják, hangra illetve megbízhatóság tekintetében jobb mint a lentebb általm linkelt Philips...

reméelem nem kell ehhez sem külön progi
Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Én lehet ezt meg is veszem (2 gb verzióban), ha itt nem beszéltek le róla

PHILIPS 2GB MP3

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

gyurlaci
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: gyurlaci »

Szóval itt ez a Szemjang, csillog villog meg minden, bármennyire is tetszetős, de ha mp3 lejátszo, akkor szvsz csak is Nano! Ez most jól kikívánkozott belőlem.
Hm..anno én is gondolkodtam nano-n meg sokmindenen..

aztán inkább az iadio g3 mellett döntöttem volna..
de most ha vennék, akkor Cowon D2 (iAudio)-t, tud flac-t meg ape-t (ape-t majd firm után..nemtudom kiadták -e már)..

De egyelőre még megy az iriver imp 450es cd-s mp3-am..mellé jó kis sennheiser cx300-as füles és el lehet felejteni a zajt meg a külvilágot

"aztán inkább az iadio g3 mellett döntöttem volna.."
És igen jól döntöttél volna.
Ma már az ára felére esett.
Nálam a belső spec akus kizárva!
Ezen még minőségi joy van.
Az utcán használva fülbedugós Senheiserrel nem hiányzik
a Flac minősége.
Macskamozis kijelző sem hiányzik.

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Továbbá ez sony van még nálam versenyben :  
http://www.avplanet.hu/NW-E013

Vigyázz, nehogy ez is idióta keretszoftverrel működjön csak, mert megőszülsz, mire feldobsz rá néhány albumot...
(lsd lentebb, amit a sonyról írtam - most látom csak, ez nem az a topic...szóval a másikba)

nem tudja valaki hogy ez a sony is csak ilyen keretszoftverrel működik ?

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

cx 300 nagyjából 10e körül van mindig. 
mx 400, 500, 600 (nemtudom pontosan mik vannak) 3-6ezer.

köszi

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

cx 300 nagyjából 10e körül van mindig.

mx 400, 500, 600 (nemtudom pontosan mik vannak) 3-6ezer.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

ezt a samut meg még állandóan frissíti, mármint a firmware-jét...s igen, csak át kell húzni simán, mint mass storge úgy jelenik meg, még drivenak is használhatod, bármit másolhatsz rá
akksija is jóval tovább bírja mint iPod mini
én majd 1 éve vettem a 4g-ásat Londonban kb 50e-ért...

és nekem is sennheiser cx-300 van hozzá... sztem nagyon jól szól

ja s szerintem a SanDisk Sansa se lehet rossz...

oké, tehát akkor simán lehet húzkodni a mp3kat és az adatokat is

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Vigyázz, nehogy ez is idióta keretszoftverrel működjön csak, mert megőszülsz, mire feldobsz rá néhány albumot...
(lsd lentebb, amit a sonyról írtam - most látom csak, ez nem az a topic...szóval a másikba)

az a baj hogy tényleg nem is tudom hogy kell e itt a progi ?!

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: richies »

ezt a samut meg még állandóan frissíti, mármint a firmware-jét...
s igen, csak át kell húzni simán, mint mass storge úgy jelenik meg, még drivenak is használhatod, bármit másolhatsz rá
akksija is jóval tovább bírja mint iPod mini
én majd 1 éve vettem a 4g-ásat Londonban kb 50e-ért...

és nekem is sennheiser cx-300 van hozzá... sztem nagyon jól szól

ja s szerintem a SanDisk Sansa se lehet rossz...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: edwin »

Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Ehhez milyen fülest ajánlasz ?
Én még mindig a sennheiser füleseket ajánlom

Az mp3 lejátszókhoz adott gyári fülesekről általában jó lemondani bár az iriver cd-s lejátszóhoz sennheiser mx volt, persze az se nagy szám, de verte a többi gyárit.

Ha szereted a fülbedugós fülhallgatókat akkor cx-300, de akár egy jobb mx is jó lehet. (ár/érték arányban is jók)

igen azokat kedvelem főleg

mennyi ezen ajánlott fülesek ára ?

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Én még mindig a sennheiser füleseket ajánlom

Az mp3 lejátszókhoz adott gyári fülesekről általában jó lemondani bár az iriver cd-s lejátszóhoz sennheiser mx volt, persze az se nagy szám, de verte a többi gyárit.

Ha szereted a fülbedugós fülhallgatókat akkor cx-300, de akár egy jobb mx is jó lehet. (ár/érték arányban is jók)
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

kettő kérdés:

Ennél a gépnél ugye nincs plusz progira szükség, hanem csupán simán áthúzom az mp3kat ? (ez a probléma ugye van az iPod & Sonynál, ahol kell egy progi)

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Nekem ez lenne most kedvező - 
[iG]http://www.olcsobbat.hu/static/product_ ... 025932.jpg[/iG]

http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... oltok.html

ilyenem van, s nagyon imádom....
elvileg tesztek meg tulaji vélemények szerint veri az iPodot hangminőségben.

csak vegyél hozzá egy jobb fülest..

Köszönöm hogy válaszoltál!

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: richies »

ilyenem van, s nagyon imádom....
elvileg tesztek meg tulaji vélemények szerint veri az iPodot hangminőségben.

csak vegyél hozzá egy jobb fülest..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó

MP3-lejátszók

Anno eladtam az iPodomat. Ma már újonnan lehet kapni 29e+áfáért 2GB-os fehér Nano-t. Azóta is vissza sírom.  

Ez amúgy nagggyon durva: Samsung - YP-K5JQB (2GB 35eFt-ért)

Egyébként nem tudom, h mernék-e másik mp3 lejátszót venni az iPod Nano-n kívül. Árban még benne van. Nem az én pénztárcámnak, hanem úgy általában, annak ellenére, h sokan 10eFt-os noname lejátszókkal mászkálnak (legtöbb barátom). Az iPod-ba van vmi azon kívül h hallgatod és nem a trendiségre gondolok. Az engem nem érdekel, egyszerűen hozzád nő, imádod. Egyszerűen mindent tudott, amire szükséged volt az utcai, minőségi zenehallgatáshoz. Szóval itt ez a Szemjang, csillog villog meg minden, bármennyire is tetszetős, de ha mp3 lejátszo, akkor szvsz csak is Nano! Ez most jól kikívánkozott belőlem.

Fiúk,

hogy szólnak ezek a Samsung mp3 cuccosok ?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

MP3-lejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem szép, nem trendi, nem jó a minősége, mégis szeretem
A szerelem vak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”