Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sztereó erősitők
Az a kérésem csak,hogy kevesebbet szidjátok egymást.
kis magyar valóság-politika- kicsiben.
szívesen olvasnék már mást is a veszekedésen kívül- igaz azért egy-egy morzsa el van szórva
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Bejön ide az ember és azt hiszi, erősítőkről fog olvasni vmi értelmeset... nem lehetne ezt befejezni? Erre van a privát üzenet.
Kérd meg a modit, h rakjon rendet...
Nincs az a moderátor, aki ebbe belefogjon. Sajnos tapasztalatból beszélek.
Sztereó erősitők
.... Ha walamit forditwa láttál bekötwe itt, az nagyon érdekes, hix mikor itt woltál a Mellorn kötögetett be mindent. Hix ök jöttek bemutatozni....
Korsunt nem láthattál itt, hixem 3éwe adtam el az utolsokat
.....
Xerintem te is csereberélx ezt azt, hix a weblap erröl tanuskodik...
Off
Először elnézést kérek mindenkitől, aki bármi értelmeset szeretne olvasni, de nem szeretném, ha hazug képet festenének le rólam. Ezért engedtessék meg, hogy reagáljak.
Bigi
Bizony, ott voltak és együtt röhögtünk rajtad, hogy lehet egy kábelt, ami irányjelzett fordítva bekötni. Ők fordították vissza.
Nem is hallottam náald Korsunt, csupán azt írtam, hogy két éve Korsunod volt és az volt akkor az "überfaxa" szerinted. Kár, hogy már megint cserbenhagyott a memóriád.
Az a baj, hogy vagy következetlenül hazudsz vagy tényleg olyan feledékeny vagy, hogy azt már kezeltetni kellene. De bármelyik eshetőség is forog fenn: nem elegáns dolog a saját hibás emlékezésed miatt másokat alaptalanul hazudtolni. Amúgyis visszanyal az ilyen fagylalt.
Bárki rákereshet a forumotor segítségével Bigdewil összes hozzászólására és ott bizony olvashatja, hogy 2005 márciusában Korsunja volt (és még egy jó darabig utána is). És hát ugye nem kell hozzá nagy metek, hogy az ember kiszámolja, hogy azóta még csak 2 esztendő sem telt el, nem hogy 3.
Örülök, hogy látogatod a honlapom. Hátha ragad rád valami
Bizony én veszek ezt-azt, hogy kipróbáljam, megírjam róla a véleményem és utána ezek eladók lesznek. Azt sem titkolom, hogy cserélek valamit, ha találok számomra jobban tetszőt. Ez magában szerintem nem baj, a baj ott kezdődik, ha valaki mást állít magáról, mint amit tesz.
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Én szivesen látok bárkit,ha Szegeden jár.
Köxe, alkalomadtán utbaejtlek, föleg, ha kéx lex a bemutatotermed, de ha Pöstre jöxx, te is benézhecc ide.
Sztereó erősitők
Az miért baj,ha valaki cserélgeti a cuccait?
Lehet,hogy jobb az uj válogatás,vagy csak egyszerűen megszorult anyagilag.
Régebben a 80-as évek végén talán a legjobb hang egyike nálam volt.
Audio static 900 fal Jadis KT200 erősítő Pierre lurne játszó VDH1 fejjel,VDH szén hangfal
kábelekkel és silver VDH rca-kal.
Sajnos elváltam és eladtam mindent.Most kezdem ujra felépíteni a rendszeremet,amihez idáig is sok segítséget kaptam tőletek.
Én szivesen látok bárkit,ha Szegeden jár.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Bigi
Nyugi nem is hívlak, mert megválogatom, kit hívok meg az otthonomba. Kell egy minimális kulturális szint hozzá. Azt is megválogatom, hogy hova megyek, ezért abban is biztos lehetsz, hogy ismét nem fogok elmenni hozzád.
Engem különösebben nem zavar, hogy minek tartasz. Nem igazán adok a véleményedre.
Nekem is megvan a magam értékítélete. Nem egy bonyolult algoritmus: ha valami szőrős és nyávog, az egy macska, ha valaki úgy beszél mint egy strici és úgy viselkedik, mint egy strici, az egy ......
Hogy az utolsó másfél évben miket cserélté otthon a rendszeredben? Hát ezt leginkább neked kell tudni, de mivel azért rendesen közszemlére teszed itt a fórumon, ezért sajnos mi is tudjuk.
2005. március 3.-án regisztráltál, ami még nem egészen két év. Amikor új voltál itt, akkor olvashattuk a Thiel és a Korsun dicsőítését, mivel éppen az volt nálad, aztán kicserélődött a lemezjátszód is Mellorn-ra, előtte nem emlékszem mi volt, de más az biztos, a CD-d amikor ott jártam egy ML volt, most meg állítólag Cyberhome-ot hallgatsz, amikor nálad jártam, akkor Mellorn hangsugárzókábelek voltak nálad (fordítva) bekötve, lehet, hogy csak próbára volt, nem tudom, de mostanában kábelben úgy olvassuk tőled, hogy a mig a király. A hangsugárzód ATC-re cserélődött, az erősítőd A-skool-ra.
Szóval nálad nem az a kérdés, hogy mi cserélődött, hanem, hogy maradt-e változatlan nálad egyáltalán valami kevesebb, mint 2 éven át?
Szóval nem az a kérdés, hogy
Nem hixem én se, h jönnél.
Widékre én pl xiwesen leruccanok, ha értelmes emberekhez mehetek egy jot dumcsizni, zenét hallgatni.
Hozzád inkább nem.
Jol tod, Mellorn hangfalkábelem és Mellorn gyalum wan, elötte LP12 wolt, xintén mellorn RIAA-wal. Ha walamit forditwa láttál bekötwe itt, az nagyon érdekes, hix mikor itt woltál a Mellorn kötögetett be mindent. Hix ök jöttek bemutatozni.
Korsunt nem láthattál itt, hixem 3éwe adtam el az utolsokat, melyeket xürke importban hozattam be. -És?
Amit te itt hallottál az egy Mecki wolt, mely nem enyim wolt. Hix akkor kéxült az akkor még ASkool néwen futo erölködö. Jelenleg is az wan.
Elöfokkal együtt.
ML CD játékost eladtam, hixen a Cyber is megfelel arra amire walo. Kis értékkülönbözet leledzik, de nem hinném, h hangilag tul nagy kompromixxumot kellett wolna kössek, föleg ugy nem, h az árkülönbözet éppen 1:75,5!!!
Nos a Thielt is lecseréltem kb másfél éwe az ATC-re.
Kábelem több is wan, mikor mit kötök be. Wagy a MIG, wagy a saját drotjaink közül pár, de walszeg áttérek rájuk, kiwéwe a hangfaldrotot, mert az még egyenlöre marad.
Xerintem te is csereberélx ezt azt, hix a weblap erröl tanuskodik...
Ez a strici duma jo. Komolyan.
Mindig birom, mikor olyanokat proxálx rámakaxtani, amik közt forgolocc.
No ennyit a ködobálásrol.
Sztereó erősitők
.. így két mélynyomónak más pillanatnyi maximális sebességet kell produkálnia ahhoz, hogy ugyanazt a frekvenciát ugyanazzal a hangnyomással le tudják szólni. És hát logikusan a kisebb membránfelületünek kell nagyobb elmozdulást elérnie ehhez...
Íme:
és ebből hogyan jön az ki, hogy "keverem a hangnyomást az akusztikus teljesítménnyel"?
Bigi
Nyugi nem is hívlak, mert megválogatom, kit hívok meg az otthonomba. Kell egy minimális kulturális szint hozzá. Azt is megválogatom, hogy hova megyek, ezért abban is biztos lehetsz, hogy ismét nem fogok elmenni hozzád.
Engem különösebben nem zavar, hogy minek tartasz. Nem igazán adok a véleményedre.
Nekem is megvan a magam értékítélete. Nem egy bonyolult algoritmus: ha valami szőrős és nyávog, az egy macska, ha valaki úgy beszél mint egy strici és úgy viselkedik, mint egy strici, az egy ......
Hogy az utolsó másfél évben miket cserélté otthon a rendszeredben? Hát ezt leginkább neked kell tudni, de mivel azért rendesen közszemlére teszed itt a fórumon, ezért sajnos mi is tudjuk.
2005. március 3.-án regisztráltál, ami még nem egészen két év. Amikor új voltál itt, akkor olvashattuk a Thiel és a Korsun dicsőítését, mivel éppen az volt nálad, aztán kicserélődött a lemezjátszód is Mellorn-ra, előtte nem emlékszem mi volt, de más az biztos, a CD-d amikor ott jártam egy ML volt, most meg állítólag Cyberhome-ot hallgatsz, amikor nálad jártam, akkor Mellorn hangsugárzókábelek voltak nálad (fordítva) bekötve, lehet, hogy csak próbára volt, nem tudom, de mostanában kábelben úgy olvassuk tőled, hogy a mig a király. A hangsugárzód ATC-re cserélődött, az erősítőd A-skool-ra.
Szóval nálad nem az a kérdés, hogy mi cserélődött, hanem, hogy maradt-e változatlan nálad egyáltalán valami kevesebb, mint 2 éven át?
Szóval nem az a kérdés, hogy
gordon314.fw.hu
Sztereó erősitők
Sztem moderátor nélkül is abba lehetne hagyni, mert az elején még érdekes volt, de mostmár valóban unalmas, hogy de gáz vagy, aztán nemis igaz, mert te annál is gázabb vagy. Te nem értesz hozzá, de én igen, vagy fordítva. Mivel úgyse enged senki az igazából, így sose lesz vége.
Játszátok le személyesen 1 hallgatózás keretein belül, hamár zenebarátok vagyunk.
Még nem hiwott meg sosem...
Hozzám wixont akármikor lehet jönni...
Sztereó erősitők
Bejön ide az ember és azt hiszi, erősítőkről fog olvasni vmi értelmeset... nem lehetne ezt befejezni? Erre van a privát üzenet.
Te mi jot tudnál mondani erösitöügyileg?
Én csak olvasni szeretném, amit a nálam hozzáértőbbek (pl te) értekeznek érdemben a témáról, hátha ragad rám vmi, de így max a kosz:)
Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Sztem moderátor nélkül is abba lehetne hagyni, mert az elején még érdekes volt, de mostmár valóban unalmas, hogy de gáz vagy, aztán nemis igaz, mert te annál is gázabb vagy. Te nem értesz hozzá, de én igen, vagy fordítva. Mivel úgyse enged senki az igazából, így sose lesz vége.
Játszátok le személyesen 1 hallgatózás keretein belül, hamár zenebarátok vagyunk.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2
Sztereó erősitők
Hú, Bigi, ez nagyon gáz. Inkább álcázd magad tovább a stiláris w-id mögé.
Csak nem wexitek éxre a lényeget, de ezexerint mérni is jo wolt.
Sztereó erősitők
Csak arra xerettem wolna felhiwni becses figyelmed, h a hall, két L-el az az, mikor az ember két füllel hall. a hal pedig egy olyan állat, amelyik wizben él, és lehet rántani, fülük wixont nincs, mert a testük két oldalán léwö oldalwonalal hallnak, melyet xintán dupla L-el irunk le.
OFFTOPIC:
Tele van az írásod "stílusfüggetlen" helyesírási támadási felületekkel.Szedd össze magad,mert így "könnyű préda" vagy!
Sztereó erősitők
[offtopic]Bigi!Kihagytad a rád vonatkozó rész beidézését. :
VILLANYFÜLEK
Csak arra xerettem wolna felhiwni becses figyelmed, h a hall, két L-el az az, mikor az ember két füllel hall. a hal pedig egy olyan állat, amelyik wizben él, és lehet rántani, fülük wixont nincs, mert a testük két oldalán léwö oldalwonalal hallnak, melyet xintán dupla L-el irunk le.
VILLANYFÜLEK
Sztereó erősitők
OFFTOPIC:
Bigi!Kihagytad a rád vonatkozó rész beidézését. :
VILLANYFÜLEK
Ma már nem csupán különböző méretű tölcsérek segítségével lehet a halláskárosodottak számára visszaadni a hangok örömét. Az egyik legutóbbi eljárás olyan betegeken is segíthet, akiknél a különböző erősítéses technikák szóba sem jöhetnek. Az új módszer szerint a csigába beültetett vezeték kikerüli a fül bizonyos részeit, és közvetlenül elektromosan ingerli a belső fület. A hangokat egy a fejbőrre helyezett mikrofonnal egybeépített miniatűr adókészülék küldi a bőr alá a koponyacsontba épített vevő felé. A jelek azután az elektródákon át jutnak el a Corti féle szervhez, vagy közvetlenül a hallóideghez. A módszer főképp olyan esetekben lehet hasznos, amikor a hangátviteli lánc hagyományos útja megszakad, pl. a hallócsontok károsodása esetében.
Sztereó erősitők
Legalább annyit kiproxálhatnál, h a worldben beirod, h helyesen irod e, wagy inkább nekem wan igazam...
OFFTOPIC:
Bigi! Hát legyen neked! Csakhogy örüjjé!
http://www.vital.hu/themes/sick/hallas1.htm
A hallás
A hangok - A fül három tételben: külső fül - Középfül - Belső fül - Érdekességek
Környező világunkkal folytatott kommunikációnk jelentős része hangok útján történik, de e hangok felfogására "szakosodott" szervünk, azaz füleink, jelentős szerepet töltenek be a ránk leselkedő veszélyek előrejelzésében is.
Az általunk hallott hangok tulajdonképpen a környezetünkben létrejött rezgések egy meghatározott hányada. Legtöbb esetben a rezgéseket a levegő közvetíti számunkra, de ez nem minden esetben van így. Víz alatt úszva a hangokat közvetítő közeg természetesen a víz. Füleink feladata e rezgések felfogása és agyunk számára feldolgozható elektromos idegi impulzusokká alakítása.
A hangok
Az egyszerű rezgések okozta hangok szabályos hullámformát öltenek, a nyomás fokozatosan növekszik a maximumáig, majd addig csökken, amíg el nem éri ugyanolyan amplitúdójú minimumát, ekkor újra növekedni kezd, és ez így folytatódik szabályos ciklusokban. E másodpercenkénti ismétlődés mutatója a hangok frekvenciája, mértékegysége a hertz (Hz). Az ember által érzékelt legmélyebb hangok esetében ez a folytonos periodikus ismétlődés másodpercenként kb. 20-50-szer megy végbe, azaz e hangok frekvenciája 20-50 Hz. A még hallható legmagasabb hangok frekvenciája kb. 16-20 000 Hz, ám ez az életkor előre haladtával mindinkább csökken.
A hangok ereje éppoly meghatározó a hallás szempontjából, mint a hangok magassága. Fülünk a hangerőváltozásoknak hihetetlenül széles spektrumát fogja át, a suttogástól a sugárhajtású gépek zajáig képes alkalmazkodni. A különböző hangmagasságokhoz azonban különböző hangerők párosulnak azonos hangosságérzet mellett. A magas hangokat már viszonylag kisebb hangerő mellet is zavarónak találhatjuk.
Sztereó erősitők
Legalább annyit kiproxálhatnál, h a worldben beirod, h helyesen irod e, wagy inkább nekem wan igazam...
OFFTOPIC:
Bigi! Hát legyen neked! Csakhogy örüjjé!
Sztereó erősitők
A másik, h én eléggé "furcsán" irom a mondandom, elismerem, de általában a hallod-ot két l-el xoktam...
OFFTOPIC:
Hát lehet,hogy két ellel halasz,de igen rosszú.Aranyfüllűdevikoma
Sztereó erősitők
Állítólag készül neki valami, amit zigóta állapotában én is láttam nálad, bár nem kötöttük be, de csak nincs kész. Nyugi, ha kész lesz, akkor megfogom fülelni.
Bizony nem egy álmatlan éjszakát szerezhetett 21th-nek, hogy megrendelje-e miután tudja, hogy pillanatnyilag neked is ilyen van.
Xerintem inkább ugy wolt, h wolt nálam a DAC-jáwal, meghallgatta a CD-jét és az akkor itt léwö bexámitott CD-t, aztán hümmögött, majd kb egy honap mulwa megkért, h adjam kölcsön a wégfokom 3napra.
Azt miko mentem érte, lewittem az elöfokom is.
Meghallgatta, majd azonmod ott rögtön megrendelte azt is, pedig arra még sokkal többett kö majd wárnia.
Közben eladta a monoblokkjait, majd kölcsönkért (wett) töled walamit.
Kb 3 hete ujra elkérte a komplett elö+wégfokom, de mostmár hoxxabb idöre. Kb két hétig wolt nála, és még mindég ilyet akar...
Xal olyan sok álmatlan éjszakája nem lehetett...
Habár mégis!
Ugyanis felhiwott, h meg tunnánk e oldani neki, h az elöfokon több XLR kimenet is legyen, ha a táwoli jöwöben biamplifikálni akarna, akkor meg tudja majd tenni.
Sztereó erősitők
A másik, h én eléggé "furcsán" irom a mondandom, elismerem, de általában a hallod-ot két l-el xoktam...
OFFTOPIC:
Hát lehet,hogy két ellel halasz,de igen rosszú.Aranyfüllűdevikoma
Sztereó erősitők
Hát jelzem. Elemezni az egy kérdés,meg egy másik,hogy ebből a helyes következtetéseket levond. Ha ennyire jól halod a frankót,akkor miért csereberéled folyton a cuccaid?Ennyi választékból nem tudni kiválasztani a megfelelőt.Háát,izé, magáért beszél...
Csak ugy kb, miko is cseréltem le walamimet egy másikra?
Xerintem haladtam egy uton, amit elértem és már nincs mit lecserélnem.
Ugy gondolom, h az elmult másfél éwben semmit, drotokat sem cseréltem.
Ha te másként tod, lécci ird meg, h hadd tudjam én is.
Sztereó erősitők
...Különben nem hixem, h neked, wagy itt sokaknak wolna modja hetente két három komplett rendxert wégighallgatni, elemezni stb.
Ezért is bátorkodtam ezt irni KF-nek.
Ha neked más a wéleményed, jelezd.
Hát jelzem. Elemezni az egy kérdés,meg egy másik,hogy ebből a helyes következtetéseket levond. Ha ennyire jól halod a frankót,akkor miért csereberéled folyton a cuccaid?Ennyi választékból nem tudni kiválasztani a megfelelőt.Háát,izé, magáért beszél...