Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írható Cd-k

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: GTomi »

néztem, plextor cd író 2 éves garival 25.000.-
most ennyi pénzem nincs sajnos
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: edwin »

Egyetértek. Van egy régi - vagy 7-8 éves - plextor cd íróm, amit kincsként őrzök. 1x-esen eaccal igen jó audió cd-ket lehet vele írni.

Nekem van egy 1999-es gyártású SCSI Plextorom, ami max 4x-esen tud írni. Sajnos a mai nyersanyagok egy részét nem kezeli megfelelően (Pl. A MAM-ból rontott minden ok nélkül)

Ja: a CD-textet meg valamiért nem mindig olvassa be a vele készült lemezekről a Sony-m (Cannot read üzenet, a PC-s dolgok tudják olvasni)

Neked nincs ilyen gondod?

Az onkyom nem cd textes, így nem nagyon tudom próbálni. Egy barátomnak szoktam írni cd-t, aki panaszkodott, hogy cd text nincs rajta. Nem tudom, hogy én vagyok béna, és nem tudok cd text-es cd-t irni, v. tényleg ua a problémánk...
Cd textnek az számít, hogy a tracklistben nem track01, 02 stb van, hanem ki vannak töltve a számcímek?? (eac) Ha jól emlékszem, mindig így írtam, és a havernál cd text nuku.
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Acme »

Egyetértek. Van egy régi - vagy 7-8 éves - plextor cd íróm, amit kincsként őrzök. 1x-esen eaccal igen jó audió cd-ket lehet vele írni.

Nekem van egy 1999-es gyártású SCSI Plextorom, ami max 4x-esen tud írni. Sajnos a mai nyersanyagok egy részét nem kezeli megfelelően (Pl. A MAM-ból rontott minden ok nélkül)

Ja: a CD-textet meg valamiért nem mindig olvassa be a vele készült lemezekről a Sony-m (Cannot read üzenet, a PC-s dolgok tudják olvasni)

Neked nincs ilyen gondod?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

némileg off: 
bexart az LG írom(2évet bírt).
először azt hittem a lemezekkel van vmi baj, de most már egyszerűen hosszú-hosszú percekig szenved, míg nagy nehezen talán! beolvassa
gondoltam net, megnézek 2-3 nagyobb boltot itt ért a meglepetés:
gyakorlatilag cd író nem kapható. egy helyen találtam csak lg-t ill. samsungot...

LG-kkel kapcsolatban nekem is elég rossz tapasztalataim vannak. Könnyen romlanak ill. az általuk írt cd/dvd-t sok olvasó/lejátszó nem eszi (ellentétben más írók lemezeivel)
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Akkor rögtön még egy kérdés: a mai számítógépes DVD írók nem jobbak, vagy legalább hasonlóan jók audio lemezek írására mint a CD írók?
nem.
tesztek is megerősitik ezt, hogy a dvd író, nem tud olyan pontossággal írni, mint a cd író.(még egy plextor cd-dvd író sem!)
nem véletlenül dobja, vagy dobta(?) piacra a plextor új cd íróját.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Az LGtől már nem rossz teljesítmény. A DVD íróik ennél hamarabb szoktak bekotlani. (Érdekes módon az enyém már 3 éves is elmúlt, mégis megy... A Pio előb adta meg magát mint az LG!)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Akkor rögtön még egy kérdés: a mai számítógépes DVD írók nem jobbak, vagy legalább hasonlóan jók audio lemezek írására mint a CD írók?
nem.
tesztek is megerősitik ezt, hogy a dvd író, nem tud olyan pontossággal írni, mint a cd író.(még egy plextor cd-dvd író sem!)
nem véletlenül dobja, vagy dobta(?) piacra a plextor új cd íróját.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Sakal84
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Sakal84 »

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

némileg off:

először azt hittem a lemezekkel van vmi baj, de most már egyszerűen hosszú-hosszú percekig szenved, míg nagy nehezen talán! beolvassa
gondoltam net, megnézek 2-3 nagyobb boltot itt ért a meglepetés:
gyakorlatilag cd író nem kapható. egy helyen találtam csak lg-t ill. samsungot...

Vendég

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen, csak a Pro Audióknál (eddig 3 db-ot írtam és minddel ez van)
Lehet, hogy nem szereti a cd-d a lemez-író párosítást.

Nekem is volt ilyen gondom, még a plextor író előtt.

Van ilyen

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Nálam a Fuji Pro-nál sávváltásnál akadozik a lejátszó, néha "no disk" a vége... könnyen lehet hogy fejcsere segítene a dolgon, de más lemeznél még nem volt gond. Most Fuji Photo-ra írok főleg - meg olcsó Maxellre, ha ajándékba lesz

Csak ennél a lemeznél?

Igen, csak a Pro Audióknál (eddig 3 db-ot írtam és minddel ez van)

Vendég

Írható Cd-k

Helló,mindezzel tisztában vagyok:) Viszont nem fér kevesebb egy Verbatim lemezre, mint egy MAM-E-re. 74 perces cdre 53 perc fér AMQR módban, 80 percesre 60 majdnem tudtommal.

akkor az én rendzseremben van a gond..
Nekem tegnap többet engedett írni a Mamra, mint a Verbatim sima lemezére.

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Orgi »

Ha jól értem, ezt az írásra írtad. Én csak azért írok Plextoolssal, mivel hiába kérdeztem meg 3* a Plex supportot, nem válaszoltak arra, hogy mi is kell pontosan az AMQR funkció működéséhez. A drive automatikusan használja írásnál, ha elfér amqr módban az üres lemezen a zene (ha jól emléxem 80 perces üres cdn 60 perc zene) vagy kell hozzá vmi szoftver is.Az egyedüli szoftver, ami jelzi, hogy írásnál éppen használja-e a Premium 2 az AMQR módot, az a Plextools Professional XL. Mivel szerintem kb ez a legfontosabb újítás magában az egész íróban, én használom, ahol csak lehet.

szerintem ez egy igen hasznos és jó dolog, meg még az eredménye is tetszik hangra.

Az amqr a drive settingsben található a plextoolsban.

amikor bepipálod, ott az ablak bal alsó részében található egy disc info gomb, aminek használata azért is jó, mert amqr bekapcsolásával több adatot visz fel a lemezre, ami a gyakorlatban rövidebb lejátszási időt eredményez.

Ez pl egy verbatim lemeznél jóval rövidebb, mint egy mam-nál. (viszont eme gomb lenyomása után jelöli azt, hogy mennyi időt enged írni ebben a módban a lemez. Így tudod, mire számíthatsz- egyáltalán ráfér-e az album az írandó lemezre)

Ebben a módban írt lemez jobb minőségű, mint normál módban.
Ez alapból nincs bekapcsolva, neked kell ezt megtenni.

Helló,
mindezzel tisztában vagyok:) Viszont nem fér kevesebb egy Verbatim lemezre, mint egy MAM-E-re. 74 perces cdre 53 perc fér AMQR módban, 80 percesre 60 majdnem tudtommal.
Dynaudio Contour 1.1 Korsun KS99 Xindak FS-2

Vendég

Írható Cd-k

Nálam a Fuji Pro-nál sávváltásnál akadozik a lejátszó, néha "no disk" a vége... könnyen lehet hogy fejcsere segítene a dolgon, de más lemeznél még nem volt gond. Most Fuji Photo-ra írok főleg - meg olcsó Maxellre, ha ajándékba lesz
Csak ennél a lemeznél?

Vendég

Írható Cd-k

Ha jól értem, ezt az írásra írtad. Én csak azért írok Plextoolssal, mivel hiába kérdeztem meg 3* a Plex supportot, nem válaszoltak arra, hogy mi is kell pontosan az AMQR funkció működéséhez. A drive automatikusan használja írásnál, ha elfér amqr módban az üres lemezen a zene (ha jól emléxem 80 perces üres cdn 60 perc zene) vagy kell hozzá vmi szoftver is.Az egyedüli szoftver, ami jelzi, hogy írásnál éppen használja-e a Premium 2 az AMQR módot, az a Plextools Professional XL. Mivel szerintem kb ez a legfontosabb újítás magában az egész íróban, én használom, ahol csak lehet.

szerintem ez egy igen hasznos és jó dolog, meg még az eredménye is tetszik hangra.

Az amqr a drive settingsben található a plextoolsban.

amikor bepipálod, ott az ablak bal alsó részében található egy disc info gomb, aminek használata azért is jó, mert amqr bekapcsolásával több adatot visz fel a lemezre, ami a gyakorlatban rövidebb lejátszási időt eredményez.

Ez pl egy verbatim lemeznél jóval rövidebb, mint egy mam-nál. (viszont eme gomb lenyomása után jelöli azt, hogy mennyi időt enged írni ebben a módban a lemez. Így tudod, mire számíthatsz- egyáltalán ráfér-e az album az írandó lemezre)

Ebben a módban írt lemez jobb minőségű, mint normál módban.
Ez alapból nincs bekapcsolva, neked kell ezt megtenni.

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Írható Cd-k

A Plextools kellemesebb, vastagabb, de az EAC gyorsabb, élőbb, és jobban hasonlít az eredetihez.
Ha jól értem, ezt az írásra írtad. Én csak azért írok Plextoolssal, mivel hiába kérdeztem meg 3* a Plex supportot, nem válaszoltak arra, hogy mi is kell pontosan az AMQR funkció működéséhez. A drive automatikusan használja írásnál, ha elfér amqr módban az üres lemezen a zene (ha jól emléxem 80 perces üres cdn 60 perc zene) vagy kell hozzá vmi szoftver is.
Az egyedüli szoftver, ami jelzi, hogy írásnál éppen használja-e a Premium 2 az AMQR módot, az a Plextools Professional XL. Mivel szerintem kb ez a legfontosabb újítás magában az egész íróban, én használom, ahol csak lehet.

Elolvasva a leírását, (AMQR) szerintem ez egy igen hasznos és jó dolog, meg még az eredménye is tetszik hangra.

Vendég

Írható Cd-k

Plextools kontra eac

A Plextools kellemesebb, vastagabb, de az EAC gyorsabb, élőbb, és jobban hasonlít az eredetihez.

A Ripnél ugyanez volt a különbség. Azt hittem az Itunes lesz a sirály, de azzal vékonyka lett a hang.

Mindenesetre nem komoly rendszeren hallgatva, ezért nem írnám le véglegesként a véleményem, de ez már nem várat soká.

Ja, a lemez MAM prostudio, Plextor Prémium2, külső házban, alatta libra, rajta Eichmann topper. Lemezek demagnetizálva.

Vendég

Írható Cd-k

Már az egyik MAM-on, a másik az jó volt érdekesen az olcsóbbik...
Nálam jól műxik a prostudio...

Orgi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Írható Cd-k

MAM   
kell hozzá egy külső házas Plextor prémium.

író progikban és rippben még én is futok néhány kört

Grabbre EAC jól beállítva, írásra meg Plextools Professional XL (legalábbis másnál nem jelzi, hogy működne az AMQR mód).
Különben én már egy ideje próbálgatom összehasonlítgatni a MAM-E Prostudiot a Fuji Pro for Audioval, de egyértelmű győztest nem tudnék hirdetni egyelőre. Ami biztos, hogy egyik sem tökéletes.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

igen, igen, így

Vendég

Írható Cd-k

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Audióra próbáld ki a Fuji Photo CD-t (fekete) vagy a Fuji Pro for Audiót.   
High-Endben a Penna-féle MAM-okra vessél egy pillantást, Philipset felejtsd el sztem.

De a CD tesztet figyelembe véve inkább az olcsóbbikat.
De az meg ugyanannyi mint a Fuji Photo Digital, és azt legalább mindenhol kapni.

hát, igencsak meglepődtetek a MAM rossz szereplésén.

Vendég

Írható Cd-k

MAM

kell hozzá egy külső házas Plextor prémium.

író progikban és rippben még én is futok néhány kört

Vendég

Írható Cd-k

Audióra próbáld ki a Fuji Photo CD-t (fekete) vagy a Fuji Pro for Audiót.  
High-Endben a Penna-féle MAM-okra vessél egy pillantást, Philipset felejtsd el sztem.

De a CD tesztet figyelembe véve inkább az olcsóbbikat.
De az meg ugyanannyi mint a Fuji Photo Digital, és azt legalább mindenhol kapni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”