Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rudulf »

- Esetleg házimozira hegyezzem ki a cuccot két jó sztereo hangfallal és vegyek egy használt sztereo erősítőt zenehallgatásra? vagy a használt cuccok elavultak, vagy minőségben nincsenek már ott ahol a maiak?

Laci!

Érdemes visszaolvasnod a témához kapcsolódó topic-okban (pl.: "sztereo 200 alatt"). Havonta tesznek fel ilyen kérdést az újonnan ide látogatók...

Ha már most gondolkodsz a sztereón, akkor lehet, hogy azirányba kellene elindulnod és esetleg később, ha hiányérzeted támad, még mindig tudsza házimozi felé nyitni.

A tapasztalat viszont az, hogy sokan feleslegesen kidobnak pénzt házimozira, majd rájönnek, hogy követhetetlen a sok változás és sok százezerért kapja meg az ember azt a hangot, ami egy sztereó rendszernél olcsóbban kijön.

Egy jó sztereón is tudsz házimozizni hiányérzet nélkül!
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rag »

Hát ez igazán nehéz kérdés :-)
Bármelyik külön házimozi erősítő elég lesz 25 m2-re.
(ne végy olsó egybe-minden-kaki-t.

Először el kell döntened, hogy használt vagy új cucc legyen?
Szerintem az erősítő rész lehet használt, pl van itt a hírdetések között egy nagyobb Onkyo házimozierősítő, minden igényedet ki tudja szolgálni (és van rajta pre out kimenet, ha mégsem elég neked sztereóban, bár ezt nem gondolnám),
A hangfal legyen új. (Szerintem te nem fogod sokat cserélgetni..)

Menjé el egy-két boltba és hallgasd meg az ottani cuccokat. pl a Satsystembe, a Fogarasi útra. Csak hogy tudd milyen hang tetszik.

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

szlaci_s70
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szlaci_s70 »

Sziasztok,

Egy új cucc összeállításában kérném a segítségeteket. Egy HIFI - házimozi rendszert szeretnék, amely elsősorban zenehallgatásra másodsorban filmnézésre, vagyis hallgatásra lenne használva.
Kb 20-25 négyzetméteres szobát kellene hangosítani a lehető legjobb minőségben. Ipari célra, rendezvényekre nem használom igy nem kell több MWos cucc, de azt sem szeretném ha a kis teljesítmény a minőség rovására mennjen. Szóval a jobbért tudok többet fizetni, ha visszajön az akusztika minőségéban, mivel hosszabb távra gondolkodok. A cucc hangforrása a TV, számítőgép és valami DVD - CD lejátszó lenne.
Később esetleg jönne még egy LCD TV is hozzá.
Extra funkciók nem hiszem hogy engem érdekelnek (bár nem is tudom, mit tudnak a mai erősítők), 10.1 es cucc sem kell, elég a 7.1 vagy 5.1-es, sőt kezdetben talán még a 2 sztereo hangfal is.

Mivel nem értek nagyon a cuccokhoz, a következő kérdések merültek fel bennem?
- Hány watt os cucc lenne nekem az optimális a 25 nm-re 7.1 es konfigurációban hangfalanként.
-- És milyen wattos erősítő kellene?
- Milyen erősítőt vegyek? Márka, teljesítmény stb. Zene (rock, metal, kalsszikus,stb)és házimozi
- Esetleg házimozira hegyezzem ki a cuccot két jó sztereo hangfallal és vegyek egy használt sztereo erősítőt zenehallgatásra? vagy a használt cuccok elavultak, vagy minőségben nincsenek már ott ahol a maiak?
- Milyen hangfalszettet vegyek az erősítőhöz, milyen párosításokat kell kerülni, milyen párosítás a javallott?

- Láttam, hogy árban nagy a skála mind a hangfalaknál, mind az erősítőknél 50k-egészen a 2-3Millioig. Mivel tud többet egy több milliós cucc az esetleges nagyobb teljesítményen kívűl a hangfalaknál és az erősítőknél?
Pl egy gyártó erősítői a 100e-600eFT os skálán csak a teljesítményben térnek el, vagy hangzásban is többet adnak kisebb hanerőn használva? Más a technológia, vagy tök ugyanaz csak a watt más?

Használt, de esetleges nagyobb kategóriás hangfalban és erősítőben érdemes gondolkozni?

Köszi a válaszokat.

Laci

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.
Ha hajlandó lennél kompromisszumokra, tudnék ajánlani ezektől nagyságrendekkel jobb komponenseket.
Persze ezek meghallgatását is szigorúan javallom.

tigris1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tigris1 »

Hmm.. De remélem nem gondolod, hogy a kinézett denon szebben szól ? 
Persze, h nem!
Azé írtam, h csak akkor vegyen rotel-t, ha nagyon olcsón dobják utána.
Mielőtt vki megszól, szigorúan SZVSZ.
Vannak régi kis rotel-ek amiket dícsérnek, de azok nem távosak.

rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.

tigris1

Sztereó erősitők

Egyik barátom eladná a Copland CSA 14-es csöves előfokos integrálterősítőjét.

175.000.- Ft-ért elvihető.

Jelenleg bent van a LIMAR-ban.

175 jelen pénzhelyzetemben nem jó, sajna. ócsó jöhet csak :/

Vendég

Sztereó erősitők

Persze, h nem!
Azé írtam, h csak akkor vegyen rotel-t, ha nagyon olcsón dobják utána.
Mielőtt vki megszól, szigorúan SZVSZ.
Vannak régi kis rotel-ek amiket dícsérnek, de azok nem távosak.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Scott »

H nem szólt jól!

Vendég

Sztereó erősitők

Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.Nem tudnám azt mondani rá, h jó...

Mi volt vele a gondod ?

H nem szólt jól!

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.Nem tudnám azt mondani rá, h jó...

Mi volt vele a gondod ?

Vendég

Sztereó erősitők

Hááááát...a Rotel-t is hanyagolnám. Hacsak nem iszonyú olcsón adják.
971-es Rotelek nagyon jók!

Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.
Nem tudnám azt mondani rá, h jó...

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

távos, olcsón, és meg tudom azzal a hangfallalhallgatni, ami a kedvencem lesz? akkor jöhet!
keresgélj használtan (szerintem újonnan már nincs) 971-est, biztos van távja...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Sztereó erősitők

Egyik barátom eladná a Copland CSA 14-es csöves előfokos integrált
erősítőjét.

175.000.- Ft-ért elvihető.

Jelenleg bent van a LIMAR-ban.

tigris1

Sztereó erősitők

Nézz egy használt Rotel-t. HifiCity-n sokat árulnak. Szvsz jobban megérné, mint akármelyik új denon.

távos, olcsón, és meg tudom azzal a hangfallalhallgatni, ami a kedvencem lesz? akkor jöhet!

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Nézz egy használt Rotel-t. HifiCity-n sokat árulnak. Szvsz jobban megérné, mint akármelyik új denon.

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

tigris1

Sztereó erősitők

köszönöm a válaszokat a meghallgatás fog dönteni, a minőségi figyelmeztetésetek figyelembe vétele mellett.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Én azért szétnéznék a Vincent vagy az Aeron termékei közt is, a belépő szint vhol itt van, esetleg használtan olcsóbb.ű
Mindamellett kitartok azon véleményemnél, hogy ennyi pénzért nemigen van jobb, mint a Nad belépő párosa, ugyanilyen minőségű lehet, max. más karakterű.
Naim-ZU

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

tisztelt fórumos társak! hol tudok denon sztereókba belehallgatni? hol van ismereteitek szerint jó választék ezekből? nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik. PMA 700 vagy 655, és 700as cd játszóra vagyok keváncsi. ezek részben újak, és nem tom, hol érdemes megnézni.
Én a helyedben nem fektetnék túl nagy hangsúlyt eme készülékekre.

vacakok? denon 655 erősítő, meg ezek is érdemtelenek? jobb egy CA vagy NAD? mert ezek vagy ezek olcsóbb alternatívájaként merült fel a denon. távos fontos szempont, ezért régebbi használt, és nem rendszerben használható nem jön szóba. szval egy márkának kéne lenni, erősítő+cd max.150ért.

Ha ez a helyzet akkor én a Ca 640a+640c-t választanám.De igaza van Levának.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Sztereó erősitők

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

vacakok? denon 655 erősítő, meg ezek is érdemtelenek? jobb egy CA vagy NAD? mert ezek vagy ezek olcsóbb alternatívájaként merült fel a denon. távos fontos szempont, ezért régebbi használt, és nem rendszerben használható nem jön szóba. szval egy márkának kéne lenni, erősítő+cd max.150ért.

Vendég

Sztereó erősitők

Akko nem tudok segíteni, ha ennyire szűk a keresztmetszet.
Annyit azért mondhatok, h ezek árából sokkal-sokkal jobbakat lehet kapni használtan.
Ezeknél a készülékeknél már nem a hang számít, hanem a szép design és a marketing.

tigris1

Sztereó erősitők

tisztelt fórumos társak! hol tudok denon sztereókba belehallgatni? hol van ismereteitek szerint jó választék ezekből? nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik. PMA 700 vagy 655, és 700as cd játszóra vagyok keváncsi. ezek részben újak, és nem tom, hol érdemes megnézni.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rudulf »

- enekhangok teljesen termeszetes reszet kepezik a szinpadnak, artikulacio sokkal jobb erthetobb , elenben nehol megjelentek kisse "reszelos femes" reszletek is (Dianna Krall - live in paris), bar lehet hogy ez ennel az eloadonal termeszetes, csak eddig nem halattszott ki...

Lehet, hogy a háttérben reszelnek.

Elég jól szólhat, ha azt is hallani... :-)
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

Vendég

Sztereó erősitők

nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik.
Kereskedő tuti nem fog jelentezni, hogy gyere fülelni.

Vendég

Sztereó erősitők

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”