Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Sztereó erősitők
- Esetleg házimozira hegyezzem ki a cuccot két jó sztereo hangfallal és vegyek egy használt sztereo erősítőt zenehallgatásra? vagy a használt cuccok elavultak, vagy minőségben nincsenek már ott ahol a maiak?
Laci!
Érdemes visszaolvasnod a témához kapcsolódó topic-okban (pl.: "sztereo 200 alatt"). Havonta tesznek fel ilyen kérdést az újonnan ide látogatók...
Ha már most gondolkodsz a sztereón, akkor lehet, hogy azirányba kellene elindulnod és esetleg később, ha hiányérzeted támad, még mindig tudsza házimozi felé nyitni.
A tapasztalat viszont az, hogy sokan feleslegesen kidobnak pénzt házimozira, majd rájönnek, hogy követhetetlen a sok változás és sok százezerért kapja meg az ember azt a hangot, ami egy sztereó rendszernél olcsóbban kijön.
Egy jó sztereón is tudsz házimozizni hiányérzet nélkül!
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Sztereó erősitők
Hát ez igazán nehéz kérdés :-)
Bármelyik külön házimozi erősítő elég lesz 25 m2-re.
(ne végy olsó egybe-minden-kaki-t.
Először el kell döntened, hogy használt vagy új cucc legyen?
Szerintem az erősítő rész lehet használt, pl van itt a hírdetések között egy nagyobb Onkyo házimozierősítő, minden igényedet ki tudja szolgálni (és van rajta pre out kimenet, ha mégsem elég neked sztereóban, bár ezt nem gondolnám),
A hangfal legyen új. (Szerintem te nem fogod sokat cserélgetni..)
Menjé el egy-két boltba és hallgasd meg az ottani cuccokat. pl a Satsystembe, a Fogarasi útra. Csak hogy tudd milyen hang tetszik.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- szlaci_s70
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Egy új cucc összeállításában kérném a segítségeteket. Egy HIFI - házimozi rendszert szeretnék, amely elsősorban zenehallgatásra másodsorban filmnézésre, vagyis hallgatásra lenne használva.
Kb 20-25 négyzetméteres szobát kellene hangosítani a lehető legjobb minőségben. Ipari célra, rendezvényekre nem használom igy nem kell több MWos cucc, de azt sem szeretném ha a kis teljesítmény a minőség rovására mennjen. Szóval a jobbért tudok többet fizetni, ha visszajön az akusztika minőségéban, mivel hosszabb távra gondolkodok. A cucc hangforrása a TV, számítőgép és valami DVD - CD lejátszó lenne.
Később esetleg jönne még egy LCD TV is hozzá.
Extra funkciók nem hiszem hogy engem érdekelnek (bár nem is tudom, mit tudnak a mai erősítők), 10.1 es cucc sem kell, elég a 7.1 vagy 5.1-es, sőt kezdetben talán még a 2 sztereo hangfal is.
Mivel nem értek nagyon a cuccokhoz, a következő kérdések merültek fel bennem?
- Hány watt os cucc lenne nekem az optimális a 25 nm-re 7.1 es konfigurációban hangfalanként.
-- És milyen wattos erősítő kellene?
- Milyen erősítőt vegyek? Márka, teljesítmény stb. Zene (rock, metal, kalsszikus,stb)és házimozi
- Esetleg házimozira hegyezzem ki a cuccot két jó sztereo hangfallal és vegyek egy használt sztereo erősítőt zenehallgatásra? vagy a használt cuccok elavultak, vagy minőségben nincsenek már ott ahol a maiak?
- Milyen hangfalszettet vegyek az erősítőhöz, milyen párosításokat kell kerülni, milyen párosítás a javallott?
- Láttam, hogy árban nagy a skála mind a hangfalaknál, mind az erősítőknél 50k-egészen a 2-3Millioig. Mivel tud többet egy több milliós cucc az esetleges nagyobb teljesítményen kívűl a hangfalaknál és az erősítőknél?
Pl egy gyártó erősítői a 100e-600eFT os skálán csak a teljesítményben térnek el, vagy hangzásban is többet adnak kisebb hanerőn használva? Más a technológia, vagy tök ugyanaz csak a watt más?
Használt, de esetleges nagyobb kategóriás hangfalban és erősítőben érdemes gondolkozni?
Köszi a válaszokat.
Laci
Sztereó erősitők
rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.
Ha hajlandó lennél kompromisszumokra, tudnék ajánlani ezektől nagyságrendekkel jobb komponenseket.
Persze ezek meghallgatását is szigorúan javallom.
Sztereó erősitők
Hmm.. De remélem nem gondolod, hogy a kinézett denon szebben szól ?
Persze, h nem!
Azé írtam, h csak akkor vegyen rotel-t, ha nagyon olcsón dobják utána.
Mielőtt vki megszól, szigorúan SZVSZ.
Vannak régi kis rotel-ek amiket dícsérnek, de azok nem távosak.
rotelben nem gondolkodtam, mert drága és ritka a használt távos, szerintem. pláne ha egy márkát akarok cdben is, hogy együtt távozhassam őket. egyszóval, marad a CA vagy a NAD. Igazából az 540 CA lehetne alternatíva, olcsóbbsága miatt. A CA 640 es szett ára és a NAD 320/521bee szett közt nincs jelentős különbség árban, ezért nem gondolkodom ezen. valszeg marad a NAD, de hozzá kell tenni, hogy a meghallgatás dönt. Azért érdekel itt, most szóban a téma, mert ki tudom zárni a nem jó hangú játékosokat a ti véleményetek alapján.
Sztereó erősitők
Egyik barátom eladná a Copland CSA 14-es csöves előfokos integrálterősítőjét.
175.000.- Ft-ért elvihető.
Jelenleg bent van a LIMAR-ban.
175 jelen pénzhelyzetemben nem jó, sajna. ócsó jöhet csak :/
Sztereó erősitők
Persze, h nem!
Azé írtam, h csak akkor vegyen rotel-t, ha nagyon olcsón dobják utána.
Mielőtt vki megszól, szigorúan SZVSZ.
Vannak régi kis rotel-ek amiket dícsérnek, de azok nem távosak.
Sztereó erősitők
H nem szólt jól!
Sztereó erősitők
Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.Nem tudnám azt mondani rá, h jó...
Mi volt vele a gondod ?
H nem szólt jól!
Sztereó erősitők
Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.Nem tudnám azt mondani rá, h jó...
Mi volt vele a gondod ?
Sztereó erősitők
Hááááát...a Rotel-t is hanyagolnám. Hacsak nem iszonyú olcsón adják.
971-es Rotelek nagyon jók!
Nekem volt 972-esem, ami a 971-es távos változata tudtommal.
Nem tudnám azt mondani rá, h jó...
Sztereó erősitők
távos, olcsón, és meg tudom azzal a hangfallalhallgatni, ami a kedvencem lesz? akkor jöhet!
keresgélj használtan (szerintem újonnan már nincs) 971-est, biztos van távja...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Sztereó erősitők
Egyik barátom eladná a Copland CSA 14-es csöves előfokos integrált
erősítőjét.
175.000.- Ft-ért elvihető.
Jelenleg bent van a LIMAR-ban.
Sztereó erősitők
Nézz egy használt Rotel-t. HifiCity-n sokat árulnak. Szvsz jobban megérné, mint akármelyik új denon.
távos, olcsón, és meg tudom azzal a hangfallalhallgatni, ami a kedvencem lesz? akkor jöhet!
Sztereó erősitők
Nézz egy használt Rotel-t. HifiCity-n sokat árulnak. Szvsz jobban megérné, mint akármelyik új denon.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Sztereó erősitők
köszönöm a válaszokat a meghallgatás fog dönteni, a minőségi figyelmeztetésetek figyelembe vétele mellett.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Én azért szétnéznék a Vincent vagy az Aeron termékei közt is, a belépő szint vhol itt van, esetleg használtan olcsóbb.ű
Mindamellett kitartok azon véleményemnél, hogy ennyi pénzért nemigen van jobb, mint a Nad belépő párosa, ugyanilyen minőségű lehet, max. más karakterű.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
tisztelt fórumos társak! hol tudok denon sztereókba belehallgatni? hol van ismereteitek szerint jó választék ezekből? nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik. PMA 700 vagy 655, és 700as cd játszóra vagyok keváncsi. ezek részben újak, és nem tom, hol érdemes megnézni.
Én a helyedben nem fektetnék túl nagy hangsúlyt eme készülékekre.
vacakok? denon 655 erősítő, meg ezek is érdemtelenek? jobb egy CA vagy NAD? mert ezek vagy ezek olcsóbb alternatívájaként merült fel a denon. távos fontos szempont, ezért régebbi használt, és nem rendszerben használható nem jön szóba. szval egy márkának kéne lenni, erősítő+cd max.150ért.
Ha ez a helyzet akkor én a Ca 640a+640c-t választanám.De igaza van Levának.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
vacakok? denon 655 erősítő, meg ezek is érdemtelenek? jobb egy CA vagy NAD? mert ezek vagy ezek olcsóbb alternatívájaként merült fel a denon. távos fontos szempont, ezért régebbi használt, és nem rendszerben használható nem jön szóba. szval egy márkának kéne lenni, erősítő+cd max.150ért.
Sztereó erősitők
Akko nem tudok segíteni, ha ennyire szűk a keresztmetszet.
Annyit azért mondhatok, h ezek árából sokkal-sokkal jobbakat lehet kapni használtan.
Ezeknél a készülékeknél már nem a hang számít, hanem a szép design és a marketing.
Sztereó erősitők
tisztelt fórumos társak! hol tudok denon sztereókba belehallgatni? hol van ismereteitek szerint jó választék ezekből? nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik. PMA 700 vagy 655, és 700as cd játszóra vagyok keváncsi. ezek részben újak, és nem tom, hol érdemes megnézni.
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Sztereó erősitők
- enekhangok teljesen termeszetes reszet kepezik a szinpadnak, artikulacio sokkal jobb erthetobb , elenben nehol megjelentek kisse "reszelos femes" reszletek is (Dianna Krall - live in paris), bar lehet hogy ez ennel az eloadonal termeszetes, csak eddig nem halattszott ki...
Lehet, hogy a háttérben reszelnek.
Elég jól szólhat, ha azt is hallani... :-)
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Sztereó erősitők
nem az ár a mérvadó, mert legfeljebb nem ott veszem meg, ha tetszik.
Kereskedő tuti nem fog jelentezni, hogy gyere fülelni.
Sztereó erősitők