Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Tehát ha valaki azt hiszi hogy 2-300k ért vett DAC csodákat fog művelni azt nagyon át fogják vágni ...
Hát igen. Én is csodálkoztam nagyot amikor a legolcsóbb Pioneer DVD játszót bekötöttem futóműként a HK CD játszó helyett.
Nem kicsit lett jobb.
A különbség mértéke az én rendszeremben összemérhető a DAC hozta dolgokkal.
Márhogy a DAC+ Pio DVD volt jobb a gyári H/K-nál, vagy a H/K+DAC-nál volt jobb?
Ja bocs ha nem voltam világos.
Van egy HK 720-as CD játszóm, eddig ezután kötve ment a Lupus DAC.
Vettem egy Pioneer DV-393-ast a család kedvéért filmnézésre és hát bekötöttem persze a Lupus elé is a HK helyett próbából. Nem vártam sok dolgot előre ettől.
És azután néztem nagyot. Transzparencia, részletek, dinamika, nyíltság.
Én, az én rendszeremben ezt kaptam.
Persze azóta maradt a DVD zenére is mint futómű.
Cd játszók
Tehát ha valaki azt hiszi hogy 2-300k ért vett DAC csodákat fog művelni azt nagyon át fogják vágni ...
Hát igen. Én is csodálkoztam nagyot amikor a legolcsóbb Pioneer DVD játszót bekötöttem futóműként a HK CD játszó helyett.
Nem kicsit lett jobb.
Márhogy a DAC+ Pio DVD volt jobb a gyári H/K-nál, vagy a H/K+DAC-nál volt jobb?
Cd játszók
Feri!
Szerintem szólj Altmann bácsinak, hogy szerelje be egy ML, Krell féle dobozba egy akkummulátorral együtt.
Itthon pedig lehet árulni 2 millióért.
Így már mindenkinek tetszeni fog.
Cd játszók
Ebbe hadd ne menjek bele.
Majd ha kiderül publikusan is, h milyen chip wan benne, akko lehet okoskodni. Addig meg találgatni, h ki és mit irt, ha irt egyáltalán...
Xerintem mint minden amerikai cucc, ez is jo, söt, nagyonjo, de hogy át wunk baxwa, de erösen, az tuti.
Bigi:
Az Altmann nem amerikai, hanem német. A hírek szerint egy Xylinx vagy TI valami hasonló FPGA (Field Programmable Gate Array) van benne. De ha nagyon érdekel, akkor megkérdezem Charles Altmanntól, amikor a jövő héten visszajött a szabadságáról. Hátha választ ad. Saját fejlesztésű órajel modult (UPCI) és jitter zavarást használ (JISCO)
Ez is le van írva a honlapján:
"The high integration of unique features was achieved by the development of a special digital receiver-chip (Altmann R16)"
kf
Te Feri, xerintem mindegy, h ki a gyárto. A lényeg, h jo a hang, de nagyot lehessen kaxálni. Azt jowan.
Különben rossz példa tom, de wegyünk egy Suzukit. Mennyibe is kerül itthon ujan? 2 guriga, ugye?
Az USA-ban legyártwa, ottani biztonsággal, aztán behajozwa europába, majd idexállitwa szürke importban cirka fél milábol megwan a regisztrácio nélkül. Azt mindenki keresett rajta!
Akko hun wan ehhez egy 10x10cm-es bigyo árilag?
Cd játszók
Majd ha kiderül publikusan is, h milyen chip wan benne, akko lehet okoskodni. Addig meg találgatni, h ki és mit irt, ha irt egyáltalán...
Xerintem mint minden amerikai cucc, ez is jo, söt, nagyonjo, de hogy át wunk baxwa, de erösen, az tuti.
Bigi:
Az Altmann nem amerikai, hanem német. A hírek szerint egy Xylinx vagy TI valami hasonló FPGA (Field Programmable Gate Array) van benne. De ha nagyon érdekel, akkor megkérdezem Charles Altmanntól, amikor a jövő héten visszajött a szabadságáról. Hátha választ ad. Saját fejlesztésű órajel modult (UPCI) és jitter zavarást használ (JISCO)
Ez is le van írva a honlapján:
"The high integration of unique features was achieved by the development of a special digital receiver-chip (Altmann R16)"
kf
Cd játszók
egyedi oldószerrel maratja le róla a 10 dolláros chip feliratait
Előbb utóbb úgyis visszatérünk a régi hifi dogmákhoz.
A hangfalon múlik minden.
Nesze neked több évtizedes audiofilia. bekap6od.gif
Xerintem azon is, meg az elején is.
Cd játszók
Nem kicsit lett jobb.
Cd játszók
A HFM ben amikor a Micromega vs Meridian tesztet megcsinálták a Darvesék akkor is a CD futóművek hangja jobban számított mint a DAC é Tehát ha valaki azt hiszi hogy 2-300k ért vett DAC csodákat fog művelni azt nagyon át fogják vágni ...
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Cd játszók
Cd játszók
de hogy át wunk baxwa, de erösen, az tuti.
Hát nem tudom, ezt nehéz ellenőrizni hogy tényleg úgy van-e.
Viszont mindent meg lehet hallgatni.
Ami zenél az zenél. Ami meg nem az nem.
Húú de okosat mondtam
Cd játszók
Más dolog hogy pl. az Altmann DAC-ban, úgy értesültem, hogy valami egyedi chip van, amibe a programot a DAC készítője írja.
Gondolom azért mert nem felelt meg neki minőségileg a ma kapható DAC chip-ek egyike sem.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy úgy látszik azért a DAC chip is számíthat a hangban.
Az analóg, digitális szűrők sokféle használatáról nem is szólva.
De persze az analóg erősítő is számít.
Igazából tényleg nehéz itt dönteni hogy melyik rész miatt volt jobb a Lupus, mint az Arcam.
Pioneer PD9700 CD játszó
Roksan Xerxes Rega RB300 Ortofon MC30
2x ION Systems Obelisk 3X+XPAK erősítő plusz tápegység
Heybrook HB3
Söund Organisation Z028 asztal
Infocus In72 proji
Cd játszók
Más dolog hogy pl. az Altmann DAC-ban, úgy értesültem, hogy valami egyedi chip van, amibe a programot a DAC készítője írja.
Gondolom azért mert nem felelt meg neki minőségileg a ma kapható DAC chip-ek egyike sem.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy úgy látszik azért a DAC chip is számíthat a hangban.
Igazából tényleg nehéz itt dönteni hogy melyik rész miatt volt jobb a Lupus, mint az Arcam.
Cd játszók
És amúgy mihez képest elavult/modern egy DAC. Úgyértem, hogy pl. a '90 évek elei már elavultnak számít?(pl.)
Annyit tudok erre mesélni, hogy a Lupus DAC-omat összehallgattuk a múltkor egy tizenéves Arcam Black Box 50-nel. Ez annak idején egy elég közkedvelt, ajánlott DAC volt.
A Lupus-ban már a legfrissebb 24/96-os chip-ek eggyike van.
A Lupus egyértelműen jobb volt.
Nem volt olyan oltári nagy különbség úgy hirtelen hallgatva, de a különbséget mindenki ugyanúgy hallotta, nem volt vita senki részéről. És mindenki hasonlónak hallotta a különbséget.
A Lupus simább, természetesebb, részletgazdagabb, levegősebb megszólalású volt.
Az Arcam gépiesebb, darabosabb, beszűkültebb.
De csak azé ám, me a Lupusban jobb az analog fokozat.
Wéleményem xerint a chipekben magukban nagyon elenyészö a különbség. Mondhatni, h xinte semmi. Más kérdés, h milyen az analog fokozat hozzájuk.
Pl az 1540-es Philips chiphez(T34, Rewox, stb) wagy 4 féle táp köll és csomo segéd áramkörös bizbasz. A Crishtal chiphez meg egy helyen sima 5v azt jowan. (hiwox, naim, stb)
Mellesleg e két chipböl éptett dac wolt itt nemrégen, mindkettö hangja annyira hasonlitott egymásra, h wolt aki kijelentette a 1540-re, h az az uj és kéx!
Hát nem tudom. Én úgy informálódtam hogy az én Lupus-omban még az olcsóbb műveleti erősítő van amitől minőségben még tovább lehet lépni egy jobb felé, csak ki kell cserélni.
Tehát még nem annyira jó az az analóg fokozat.
De persze ettől még lehetett az Arcam-é még rosszabb.
Cd játszók
És amúgy mihez képest elavult/modern egy DAC. Úgyértem, hogy pl. a '90 évek elei már elavultnak számít?(pl.)
Annyit tudok erre mesélni, hogy a Lupus DAC-omat összehallgattuk a múltkor egy tizenéves Arcam Black Box 50-nel. Ez annak idején egy elég közkedvelt, ajánlott DAC volt.
Nem volt olyan oltári nagy különbség úgy hirtelen hallgatva, de a különbséget mindenki ugyanúgy hallotta, nem volt vita senki részéről. És mindenki hasonlónak hallotta a különbséget.
De csak azé ám, me a Lupusban jobb az analog fokozat.
Wéleményem xerint a chipekben magukban nagyon elenyészö a különbség. Mondhatni, h xinte semmi. Más kérdés, h milyen az analog fokozat hozzájuk.
Pl az 1540-es Philips chiphez(T34, Rewox, stb) wagy 4 féle táp köll és csomo segéd áramkörös bizbasz. A Crishtal chiphez meg egy helyen sima 5v azt jowan. (hiwox, naim, stb)
Mellesleg e két chipböl éptett dac wolt itt nemrégen, mindkettö hangja annyira hasonlitott egymásra, h wolt aki kijelentette a 1540-re, h az az uj és kéx!
Cd játszók
Cd játszók
Olvastam itt vhol, hogy vki hangosnak találta a CA 640c futóművét. Tervben van nálam a vásárlás, de várom, hogy nyisson a HIFI barlang. Addig is kinek, mi a tapasztalata e téren. Alternatívám NAD.
Nekem V1-es van és tényleg lehet hallani a futómű hangját, ha nagyon hegyezem a fülem és csak arra figyelek. Este, amikor nagy a csend és épp pause-ra állítom, akkor lehet hallani egy halk ciripelést, de enegm nem zavar. Zene hallgatás közben észre sem veszem.
Cd játszók
Olvastam itt vhol, hogy vki hangosnak találta a CA 640c futóművét. Tervben van nálam a vásárlás, de várom, hogy nyisson a HIFI barlang. Addig is kinek, mi a tapasztalata e téren. Alternatívám NAD.
Cd játszók
Cd játszók
Márhogy a digitális szűrő elhagyásáról?Mit?
Hát csak annyit, hogy a DAC-ok azért jelentősen fejlödtek és a 16 bites cd technológában már elérték azt amit lehet. Szóval az újabb chipek jobbak.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Cd játszók
Én erről hallottam másként vélekedést is.
Márhogy a digitális szűrő elhagyásáról?Mit?
Cd játszók
Én erről hallottam másként vélekedést is.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Cd játszók
Olvastam a hificityn egy írást a "CD-játszók lelki világáról". Itt azt írja a szerkesztő, hogy a legjob DAC-ok, a digitális szűrő nélküli 16Bit-es típusok. Namost ugye (ha nem tévedek)a digitális szűrő felelős az "oversamling"-ért, ami azért van, hogy a mintavételi frekit többszörösére "interpolálja", így az analóg szűrő fokozat megépítése sokkal egyszerűbbé válik. Mert az eredeti mintavételi frekihez 12-ed rendű analóg szűrő kéne, ami többek szerint kivitelezhetetlen.(értelmes határok közt). Namost akkor hogyis van ez? Egy másik helyen pedig írták, hogy az egyik legjobb CD-játszó/DAc tuning, ha a készülékből kiveszik a digitális szűrőt. Ekkor nem kell átépíteni az analóg fokozatot?
Válaszotokat előre is köszi!
Cd játszók
Harman/Kardon HD 970-es tulajoktól kérdezem, hogy nem volt e problémájuk a távirányító vevőjével, mert az egyik ismerősömnek már a második (cserélt) készüléke van, ami reagál a szobában lévő többi készülék távvezérlőjére: bekapcsol a dvd lejátszó távjának egyes gombjaira, track-et vált a TV hangerőszabályzásakor, stb.
Sajnos úgy tűnik típushibás a kicsike!
Nos, azt mondja a H/K, hogy firmware hibásak a 970-es lejátszók , javítás még sajnos nincs hozzájuk, de állítólag lesz... egyszer...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Cd játszók
Végül nem vettem meg a 940-est. Tudom hogy ez nem közérdekű, de gondoltam megosztom veletek a bánatomat
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln