Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
ajajjjj... És akkor még olyanról szó sem esett,hogy vannak tápkábelek forráshoz meg DAC-hoz,...vannak előfok és integrált erősítőkhöz,...és vannak nagy áramigényű komponensekhez,mint végfok és elosztó. Persze csak ha valaki nem univerzális madzagot használ,mint Rudibá vékony táplábele,...mert az mindenhez is jó. 
A tápenergia ellátásban milyen zenei információ lenne, ami elveszne a lejátszásban?white-tiger írta: ↑2026.07.12., vas. 01:57
Ha már az elején elvész valami, később nem tudod visszahozni. Először próbáld ki. Ha nem tetszik visszacseréled. Ennyi. Én mondjuk először az erősítő kábellel kezdeném.
Ami mégis van, lenne, az az 230V/50Hz feletti idegen feszültség/áram/zaj/linearitás hiány. Ezen utóbbiak jobb ha inkább elvesznek.
Ha tovább sarkítanám ezt a megközelítést, akkor milyen információt szeretnénk eljuttatni az utcai közmű hálózatból a hangszóróig? Messzebb ne is mennyünk a közép-nagyfeszültség hálózatból megtartandó információ megtartása szándékától?
Tapasztasztalat,nem elmélet,de lehet elmélkedni is rajta.Az utóbbi időben próbáltam több kábelt is az elosztó elé,és kb olyan érzés mintha ezek hangja végigmenne az egész rendszeren.Ha egy jó tápkábelem lenne,én azt ideraknám.
Revi prysmain drótja is ilyen,az is végigszánt az egész rendszeren.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 127
Pontosan. Mivel sikeresen visszafoghatja a rendszert.
Ha már az elején elvész valami, később nem tudod visszahozni. Először próbáld ki. Ha nem tetszik visszacseréled. Ennyi. Én mondjuk először az erősítő kábellel kezdeném.
Az Avocadoval lesz teljes ez a kábelrendszer és így az összes többi értéke/tudása hatványozódikSoundMania írta: ↑2026.07.11., szomb. 20:37Engem nem kell győzködnöd. Szívfájdalom nélkül betenném olcsó rendszerbe is ezeket a drága kábelt. Az Avocado kivételével a többi tudom mit csinál és szeretem is amit csinálnak. Csak ezt hiába mondom itt másnak, ugranak rá.... Mint amikor olcsókat dicsérnek agyba főbe.... Csak ellenkező előjellel.. :) mert még azt sem értik....revox írta: ↑2026.07.11., szomb. 18:28SM-nek izenem:
A vérolcsó (legkisebb) TMP Quantic F50 sok in one erősítővel játszottam... de inkább copy-paste:
Mai csemege, avagy guliver az óriások földjén:
A legkisebb, minden egyben (2db line, phono, optikai, koax, bluetooth, usb DAC bemenetek. Fejhallgató, ohmfüggetlen spkr és line kimenetek) TMP Audio erősítő, a Quantic F50 (limitált 50 darab és 2x50 Watt) a Furuyama (FAL) C90 Twin Drive Silver társaságában. (ezüst hangszórótekercsek, Kondo KSL SPz -ezüst- belső kábelezés, a supertweeter szintszabályzójában is). Minden készülékben Kondo KSL ACz /Avocado (ezüst) tápkábelek vannak és Kondo KSL SPz (ezüst) hangfalkábelekel hajt.
CD futómű a Quad CDP99 és a Quantic saját DAC-ja szól, optikai átvitellel.
Nem tudom, a videó mit ad át, de a szobában leseggeltető, ahogy az F50 elboldogul a nagyokkal :) (videó itt nincs). Később bővült a kör egy TMP ANT MC preamppal (legolcsóbb MC) és Kondo KSL LP- vel.megy a töredékébe kerülő erősítőbe.
Kivételesen Dave Brubecket hallgatok, ma már másodjára... Eladja magát![]()
zárojel: pedigrés motyóval rendelkező vendégek jönnek a nagyvárosból és ezt a konfigot (minimál, full ezüstben) választottam mára. Nem fognak panaszkodni...
20260711_124900.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1326
Engem nem kell győzködnöd. Szívfájdalom nélkül betenném olcsó rendszerbe is ezeket a drága kábelt. Az Avocado kivételével a többi tudom mit csinál és szeretem is amit csinálnak. Csak ezt hiába mondom itt másnak, ugranak rá.... Mint amikor olcsókat dicsérnek agyba főbe.... Csak ellenkező előjellel.. :) mert még azt sem értik....revox írta: ↑2026.07.11., szomb. 18:28SM-nek izenem:
A vérolcsó (legkisebb) TMP Quantic F50 sok in one erősítővel játszottam... de inkább copy-paste:
A legkisebb, minden egyben (2db line, phono, optikai, koax, bluetooth, usb DAC bemenetek. Fejhallgató, ohmfüggetlen spkr és line kimenetek) TMP Audio erősítő, a Quantic F50 (limitált 50 darab és 2x50 Watt) a Furuyama (FAL) C90 Twin Drive Silver társaságában. (ezüst hangszórótekercsek, Kondo KSL SPz -ezüst- belső kábelezés, a supertweeter szintszabályzójában is). Minden készülékben Kondo KSL ACz /Avocado (ezüst) tápkábelek vannak és Kondo KSL SPz (ezüst) hangfalkábelekel hajt.
Nem tudom, a videó mit ad át, de a szobában leseggeltető, ahogy az F50 elboldogul a nagyokkal :) (videó itt nincs). Később bővült a kör egy TMP ANT MC preamppal (legolcsóbb MC) és Kondo KSL LP- vel.megy a töredékébe kerülő erősítőbe.
Kivételesen Dave Brubecket hallgatok, ma már másodjára... Eladja magát![]()
zárojel: pedigrés motyóval rendelkező vendégek jönnek a nagyvárosból és ezt a konfigot (minimál, full ezüstben) választottam mára. Nem fognak panaszkodni...
20260711_124900.jpg
SM-nek izenem:
Kivételesen Dave Brubecket hallgatok, ma már másodjára... Eladja magát
Kivételesen Dave Brubecket hallgatok, ma már másodjára... Eladja magát
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Shimano azt mondja, olyan, mintha szőrén ülné meg a lovat
én szóltam, hogy vadparaszt
halfnote.hu
halfnote.hu
Adj neki kis időt beégni, de főleg magadnak. Évtizedek óta máshoz szoktál és ez utána fura. En először betettem, majd kivettem. Később újra próbáltam (abban az időben sokat hallgattam Kürthy Tomi rendszerét és ott nagyon jó volt. Mivel hasonlóan építkeztem, nálam is működnie kellett volna), de csak lépésenként: először csak az erősítőt dugtam át, később a többit.Shimano írta: ↑2026.07.11., szomb. 11:33
Más.Kipróbáltam revi prysmain drót ajánlását,nekem ez van az aljzat elött is,és valóban az van amit ír,ez a hang az elosztó előtt használva teljesen más mint egy spéci sodrott vagy akármi is.Tiszta és energikus,nem finomkodik,sőt még pofán is vág,de van a hangjában valami amitől még jó is lehet,és amitől még nem dobtam ki.
Másik, ezeket is lehet izolálni. Parkettán van, vagy teszünk alá valamit, pl szőnyegdarab, vagy buborékos főlia. Tüske, golyós, légpárna (akár egy 12"-os gyerekbicikli belső. De pl ami az elején jobbnak tűnik, pl egy szőnyegdarab, beégés után lehet kikerül. Nálam maradt a parketta.
...
Kb 2 hónap múlva visszatettem a normál elosztót, amivel tartoztam az ördögnek, de nem nyugodtam volna, ha nem csinálok visszapróbát
halfnote.hu
halfnote.hu
wasiliy888 írta: ↑2026.07.11., szomb. 15:49
"De egyelőre a mérnökök még nem álltak elő olyan mérhető adattal ezek kapcsán, ami, vagy amelyek összessége egyértelműen utal a hallható hangminőségbeli különbségekre."
Dehogynem már az 50-es, 60-as években előálltak, IMD-nek hívják még ha ma szándékosan nem is esik róla szó, mert a gyártók érdekből a szőnyeg alá söprik, különben eladhatatlan lenne a portéka. Ha az magas úgy a cucc dinamikus viselkedése biztosan katasztrofális lesz. Ezért erről inkább mélyen hallgatnak és a túltolt nem egészséges mértékű GFB-vel kiválóan kordában tartható 0.00 sok nulla és 1 THD értékeket mutogatják parasztvakítástként. Az egészségtelenül magas GFB csak tovább ront a helyzeten. A jónép meg nem érti miért szól rosszul a sok nullás THD-jű méregdrága cucca, miközben a fentiek miatt egy keresztbe-kasul modulált hibajelet hallgat zene helyett. Nosza vegyünk drága kábelt attól meggyógyul. A kábelgyártók jól megélnek abból, hogy szenteltvizet árulnak az eredendően hibás konstrukciójú, rosszul szóló portékára, amit semmi nem fog megjavítani, akármennyi pénzt locsolnak rá.
Valóban, egy-két emojt kihagytam, mert a guru szemlélet köde ezt a topicot is már teljes homályban tartja. Én ezeket az ártalmas ködöket messzire kerülöm.
Ez így nem jó.Próbáld ki azt hogy a legjobb tápkábelt teszed az elosztó elé.Ez kb olyan érzést nyújt,mintha ennek a hangja végig menne az egész rendszeren.Most az elosztó elötti kábel hangját hallod,jobban mint azokat amik a készülékekhez mennek.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
A hobbi nem maga a hifi, hanem a zenehallgatás. Az előbbi csak az eszköze, ez műszaki jellegű valóban. De egyelőre a mérnökök még nem álltak elő olyan mérhető adattal ezek kapcsán, ami, vagy amelyek összessége egyértelműen utal a hallható hangminőségbeli különbségekre.rookakoma írta: ↑2026.07.11., szomb. 12:13Az ilyen nagytudású hobbitársak az Ohm törvényt ismerik?
Nem akartam messzebbre menni, de valahol mégiscsak műszaki hobbi ez a hifi, nem?
Biztos vagyok benne, hogy sok hazai és nem hazai kábelmágusnak gondot okozna kiszámolni egy nagyon egyszerű elektronikai példát.
A hifi lánc egyetlen eleméről sincs ilyen.
A tranzisztoros erősítő jobban szól, mint a csöves, mert alacsonyabb THD értékkel bír? Vagy a TIM jobban számít?
A rezgéscsillapított állványok melyik mért paramétere jobb, mint egy egyszerű pozdorja asztalé, vagy egy másik speciális hifi állványé? És ez hogyan befolyásolja mondjuk egy ráhelyezett erősítő hangzását? Melyik fizikai törvény érvényesül olyankor? Miért nem mindegy az elektronnak, hogy az erősítő, aminek az egyes alkatrészein végighalad, az miféle állványon van?
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4
Háááát... :-) Ha valaki az erdőbe akar bemenni akkor tuti. :-)
Olvasva ezt a topikot, nekem az a benyomásom, hogy a "guruk" "tapasztalata" néha még saját magukra se érvényes, nem hogy másokra, vagy pláne nem általános érvényűen. :-)
Látom, magyarázni kell.
Az Ohm tv-t, mint egy elektronikai alap tv-t említettem, akár hozhattam volna mást is.
Az Ohm tv-t, mint egy elektronikai alap tv-t említettem, akár hozhattam volna mást is.
Ha ismerik is, nem fogadják el a mindenség teljes összefüggésében. Nem, nem csak azért mert ezt is lehet(ne) szubjektíven, tehát egyéni ízléssel közelíteni, hanem mert 1000 és több tényezőt sem ír le az R=U/I képlet. Mert légnyomás, hőmérséklet, kozmikus sugárzás, gravitáció, páratartalom, kristály szerkezet, szilárd-folyékony-gáznemű-plazma állapot, napsugárzás, vezetők görbülete, frekvencia DC-től 100GHz, környezete villamos-elektromos tere stb, stb mind-mind módosítja és ezek együttes hatását sem fejezi ki a végletes egyszerű képlet. Ahogy a szupravezetés is kilóg ebből az összefüggésből.rookakoma írta: ↑2026.07.11., szomb. 12:13Az ilyen nagytudású hobbitársak az Ohm törvényt ismerik?
Nem akartam messzebbre menni, de valahol mégiscsak műszaki hobbi ez a hifi, nem?
Biztos vagyok benne, hogy sok hazai és nem hazai kábelmágusnak gondot okozna kiszámolni egy nagyon egyszerű elektronikai példát.
Na ezért kell az ezoterikus terekben tájékozott gurukra támaszkodni.
Tehát ez egyértelműen nem műszaki hobbi.
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 68
Hát a spirituálisan "magasabbrendűek", mint pl.: (.....)
Miért is ne ismernék ?rookakoma írta: ↑2026.07.11., szomb. 12:13Az ilyen nagytudású hobbitársak az Ohm törvényt ismerik?
Szerencsére más szempontokat is ismernek, különben mindenki minimum 10 mm2-es kábelt gyártana...
Az ilyen nagytudású hobbitársak az Ohm törvényt ismerik?
Szerintem arra kellene figyelni leginkább ha már kábelekkel matatunk,hogy a zenehallgatással eltöltött idő,és annak az élvezete hosszabb távon nő e,avagy nem.Szerintem minden "jobb" hangot úgy élünk meg hogy tetszik ugyan,de egy idő után megszokjuk,és rájövünk arra,már aki rájön,
hogy basszus,ezekkel a drótokkal sem halgatok többet zenét,és nem is élvezem már jobban.Ez egy mókuskerék lehet,és ha nem figyelünk,könnyen belekerülhetünk.
Más.Kipróbáltam revi prysmain drót ajánlását,nekem ez van az aljzat elött is,és valóban az van amit ír,ez a hang az elosztó előtt használva teljesen más mint egy spéci sodrott vagy akármi is.Tiszta és energikus,nem finomkodik,sőt még pofán is vág,
de van a hangjában valami amitől még jó is lehet,és amitől még nem dobtam ki.Ez mellett a spéci drótok egyértelműen finomítanak,és szebbé,dúsabbá teszik a hangot.
Meglátom hosszabb távon,már ha bírom addig.
Más.Kipróbáltam revi prysmain drót ajánlását,nekem ez van az aljzat elött is,és valóban az van amit ír,ez a hang az elosztó előtt használva teljesen más mint egy spéci sodrott vagy akármi is.Tiszta és energikus,nem finomkodik,sőt még pofán is vág,
Meglátom hosszabb távon,már ha bírom addig.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1326
Erre én is kíváncsi lennék. Lehet, hogy a CsakMarantz korszak után mos a csak Heed korszakát éli. Majd jön más... :)MrCollector írta: ↑2026.07.11., szomb. 08:35Mire gondolsz?Alex_Aston írta: ↑2026.07.10., pén. 09:44Aki járt már Zsoltnál, és hallgatott ott zenét, az nem mondana ilyet, mint ami fentebb olvasható.
Amúgy szerintem a "tyúkbelekkel", nagyon sok jó készülék sem szól jól. Főleg nem ha a jó kábelezésű állapothoz tudja mérni a hallgató. De aki a tanulás fázisában van, még sokmindentől elámul és elcsábul... :) De majd csak a végén jön rá, hogy mennyire ráfért volna előbb az a több tudás... :)