Szerintem ez pont megfelelő -és ráadásul olcsón. Ha mégsem elég jó, akkor a belső kábelezést ki lehet cserélni (nem tudom milyen, de az árból ítélve feltehetőleg nem fordítottak rá kellő figyelmet).Hogy mire érdemes kicserélni, az attól függ, a jelenlegi berendezéseid közé betéve milyen irányban történt változás, ami épp nem tetszik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5347
Re: Sztereó erősítők
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 748
- Kapcsolat:
Saját magát tiltsa már beTctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 18:15Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?![]()
![]()
https://audiomania.hu/2026/03/01/az-eu- ... end-piaco/
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Tegnap találtam a sufniban egy régi, működőképes, de már elavult 200W-os számítógép tápegységet, és gondoltam, hogy most nagyon "zöld" leszek, szétszedem és anyagonként dobom a recikláló kukába. Ezt a tervemet bő egy órányi bíbelődés után feladtamTctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 18:15Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?![]()
![]()
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
Sziasztok,
Javaslatokra lenne szükségem. Keresek passzív XLR bemenetválasztót. 3 pár XLR bemenet és 1 XLR kiemeltre lenne szükségem. Van ilyen készülékkel valakinek tapasztalata? Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen veszek, köszönöm.
Javaslatokra lenne szükségem. Keresek passzív XLR bemenetválasztót. 3 pár XLR bemenet és 1 XLR kiemeltre lenne szükségem. Van ilyen készülékkel valakinek tapasztalata? Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen veszek, köszönöm.
Source: NAIM NSC 222 - McIntosh MX100 - Panasonic BD820 Power Regenerator: PS Audio P15 Power cable: TARA LABS THE ONE, Harmonic Technology AC10, XLR: Harmonic Technology Speaker: Front: ATC SCM100A - Center: ATC SCM50A - Back: ATC SCM40A, Sub: 2X ATC C4 MK2, Projector: EPSON LS12000
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1322
Talán amerikában még meg van ez az érzés.... :(Tctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 19:51Igen a porszívóknál is volt ez a... Minek nevezzemSoundMania írta: ↑2026.03.15., vas. 19:00A 800 wattos porszívókra rákérdezett már valaki? Szerintem ez várható volt. Csodálom, hogy csak most jutott eszükbe. Lásd autóipar! Mennyibe fognak kerülni majd az elektroncsövek? :(Tctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 18:15Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?![]()
![]()
https://audiomania.hu/2026/03/01/az-eu- ... end-piaco/F@szság. Pont hétvégén anyukámnál voltunk, egyedül él kitakarítottunk a gyerekekkel. Porszívóztunk, nulla szívó hatás, viszonylag új porszívó. Mindhárom szűrőt kitisztítottam így már lett valami, lehetett használni. Nekünk itthon van egy régebbi az brutál ehhez képest, ha nem vigyázom elnyeli a kezemet.
Na de álljunk már meg egy szóra. A sokszorosan leadózott jövedelmemből had döntsem már el én hogy mire költöm. Ha földelő szondán át vezetem be a földbe az áramot mert nekem az tetszik és kifizetem akkor had legyen már az. Ha meg nem akkor emeljék meg az árát, hogy elmenjem a kedvem tőle. Megdolgoztam érte,kifizetem, had legyen már az amit én akarok, nem loptam a pénzt.![]()
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2902
Igen a porszívóknál is volt ez a... Minek nevezzemSoundMania írta: ↑2026.03.15., vas. 19:00A 800 wattos porszívókra rákérdezett már valaki? Szerintem ez várható volt. Csodálom, hogy csak most jutott eszükbe. Lásd autóipar! Mennyibe fognak kerülni majd az elektroncsövek? :(Tctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 18:15Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?![]()
![]()
Na de álljunk már meg egy szóra. A sokszorosan leadózott jövedelmemből had döntsem már el én hogy mire költöm. Ha földelő szondán át vezetem be a földbe az áramot mert nekem az tetszik és kifizetem akkor had legyen már az. Ha meg nem akkor emeljék meg az árát, hogy elmenjem a kedvem tőle. Megdolgoztam érte,kifizetem, had legyen már az amit én akarok, nem loptam a pénzt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1322
A 800 wattos porszívókra rákérdezett már valaki? Szerintem ez várható volt. Csodálom, hogy csak most jutott eszükbe. Lásd autóipar! Mennyibe fognak kerülni majd az elektroncsövek? :(Tctronic írta: ↑2026.03.15., vas. 18:15Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?![]()
![]()
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2902
Wow. Ez most komolyan gondolták, vagy csak valami vicc?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 736
vazze írta: ↑2026.02.20., pén. 11:24mishow írta: ↑2026.02.20., pén. 09:42Szerintem a modern aktív pc és házi stúdió hangdobozokat direkt erre a célra tálták ki, és minden olyan dolgot tudnak, amit felsoroltál. A helyedben inkább ebben az irányban nézelődnék, és a kérdést áttetetném egy moderátorral a megfelelő topicbaslashpm írta: ↑2026.02.19., csüt. 22:02Pc-s setuphoz (íróasztal, monitor két oldalán hangfal, munka, játék, youtube videók) tervezek sztereó erősítőt venni. Mivel a gép tipikusan elég sokat megy napközben, jó lenne, ha az erősítő energiatakarékosan működne, tehát ha nem kap hangot, akkor nem melegszik úgy stb és ne nekem kelljen ki-be kapcsolgatni. Teljesítményben olyan 50-70W 8ohm-ra gondoltam, bass/treble tekerőknek örülnék, bluetoothra abszolút semmi szükségem.![]()
Pont ezt akartam írni én is![]()
Nagyon jó aktív dobozok vannak erre amivel kevesebb a kütyü, a kábelkóc és több a hely az asztalon.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3415
Hoztak egy elképesztően ritka '60-as évek végén gyártott Acoustic Research (AR) receivert, hogy halkan zúg, pedig a hangerőszabályzó nulla állásban van.
Az AR cég hìres volt a hangszóró gyártás területén végzett fejlesztéseiről, de megpróbálkoztak az audió ipar más területein is - korai erősìtő/FM tuner/receiver készülékeik megbecsült darabjai a retróhangzás kedvelőinek.
Az emlìtett receiver jó állapotban volt, minden elektrolit kondenzátora még az eredeti tipusú volt
A jelzett hiba földelésí anomáliára utalt, ami az ilyen első próbálkozásra, kis sorozatban gyártott elektroniknál gyakran előfordul. Áttekintve a földelési huzalozást, meg is találtam a problémát okozó részt - van csillagföld (a fotón 1-es számmal), de az előerősítő földelését alaposan "megutaztatták" (2-es számmal jelölt rész).
A belső jelvezetékezés ugyan sodrott érpárokkal van kivitelezve, az érpár testvezetékében indukált hálózati zavarokkal azonban nem számoltak
főleg úgy, hogy a végfok bemenete nagyimpedanciás.
Megváltoztattam az előerősítő földelés betápját, így sikerült radikálisan lecsökkentenem a zúgás mértékét - még fejhallgatót használva sem hallható a zavaró jel
TJ.
Az AR cég hìres volt a hangszóró gyártás területén végzett fejlesztéseiről, de megpróbálkoztak az audió ipar más területein is - korai erősìtő/FM tuner/receiver készülékeik megbecsült darabjai a retróhangzás kedvelőinek.
Az emlìtett receiver jó állapotban volt, minden elektrolit kondenzátora még az eredeti tipusú volt
A jelzett hiba földelésí anomáliára utalt, ami az ilyen első próbálkozásra, kis sorozatban gyártott elektroniknál gyakran előfordul. Áttekintve a földelési huzalozást, meg is találtam a problémát okozó részt - van csillagföld (a fotón 1-es számmal), de az előerősítő földelését alaposan "megutaztatták" (2-es számmal jelölt rész).
A belső jelvezetékezés ugyan sodrott érpárokkal van kivitelezve, az érpár testvezetékében indukált hálózati zavarokkal azonban nem számoltak
Megváltoztattam az előerősítő földelés betápját, így sikerült radikálisan lecsökkentenem a zúgás mértékét - még fejhallgatót használva sem hallható a zavaró jel
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6660
Tessék: (bár ahogy írja is a service manual nem teljes) - csak kattints rá és letöltheted.KRP írta: ↑2026.02.22., vas. 19:23Kedves Fórumtársak,
hifiengine.com élő loginnal rendelkező fórumtársat keresek, az alábbi két linkről letölthető fájlokra van szükségem:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... elta.shtml
Előre is köszönöm a segítséget!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kedves Fórumtársak,
hifiengine.com élő loginnal rendelkező fórumtársat keresek, az alábbi két linkről letölthető fájlokra van szükségem:
mishow írta: ↑2026.02.20., pén. 09:42Szerintem a modern aktív pc és házi stúdió hangdobozokat direkt erre a célra tálták ki, és minden olyan dolgot tudnak, amit felsoroltál. A helyedben inkább ebben az irányban nézelődnék, és a kérdést áttetetném egy moderátorral a megfelelő topicbaslashpm írta: ↑2026.02.19., csüt. 22:02Pc-s setuphoz (íróasztal, monitor két oldalán hangfal, munka, játék, youtube videók) tervezek sztereó erősítőt venni. Mivel a gép tipikusan elég sokat megy napközben, jó lenne, ha az erősítő energiatakarékosan működne, tehát ha nem kap hangot, akkor nem melegszik úgy stb és ne nekem kelljen ki-be kapcsolgatni. Teljesítményben olyan 50-70W 8ohm-ra gondoltam, bass/treble tekerőknek örülnék, bluetoothra abszolút semmi szükségem.![]()
Pont ezt akartam írni én is
Nagyon jó aktív dobozok vannak erre amivel kevesebb a kütyü, a kábelkóc és több a hely az asztalon.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2730
Szerintem a modern aktív pc és házi stúdió hangdobozokat direkt erre a célra tálták ki, és minden olyan dolgot tudnak, amit felsoroltál. A helyedben inkább ebben az irányban nézelődnék, és a kérdést áttetetném egy moderátorral a megfelelő topicbaslashpm írta: ↑2026.02.19., csüt. 22:02Pc-s setuphoz (íróasztal, monitor két oldalán hangfal, munka, játék, youtube videók) tervezek sztereó erősítőt venni. Mivel a gép tipikusan elég sokat megy napközben, jó lenne, ha az erősítő energiatakarékosan működne, tehát ha nem kap hangot, akkor nem melegszik úgy stb és ne nekem kelljen ki-be kapcsolgatni. Teljesítményben olyan 50-70W 8ohm-ra gondoltam, bass/treble tekerőknek örülnék, bluetoothra abszolút semmi szükségem.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Pc-s setuphoz (íróasztal, monitor két oldalán hangfal, munka, játék, youtube videók) tervezek sztereó erősítőt venni. Mivel a gép tipikusan elég sokat megy napközben, jó lenne, ha az erősítő energiatakarékosan működne, tehát ha nem kap hangot, akkor nem melegszik úgy stb és ne nekem kelljen ki-be kapcsolgatni. Teljesítményben olyan 50-70W 8ohm-ra gondoltam, bass/treble tekerőknek örülnék, bluetoothra abszolút semmi szükségem.
Érdekelnének javaslatok konkrét típusokra (Fosi, Aiyima, Douk Audio?). Pl látom, hogy korábban szó volt itt a Douk Audio A5 Pro-ról. Melyik táppal érdemes használni és azon mekkora teljesítmény érhető el? (azt olvastam szinte mindenhol, hogy a 48V-os táp felejtős, mert nagyon melegszik tőle az összes erősítő). Mennyi az üresjárati fogyasztása ezeknek?
Köszi szépen a segítséget :)
Segítségre lenne szükségem. Pc-s setuphoz (íróasztal, monitor két oldalán hangfal, munka, játék, youtube videók) tervezek sztereó erősítőt venni. Mivel a gép tipikusan elég sokat megy napközben, jó lenne, ha az erősítő energiatakarékosan működne, tehát ha nem kap hangot, akkor nem melegszik úgy stb és ne nekem kelljen ki-be kapcsolgatni. Teljesítményben olyan 50-70W 8ohm-ra gondoltam, bass/treble tekerőknek örülnék, bluetoothra abszolút semmi szükségem.
Érdekelnének javaslatok konkrét típusokra (Fosi, Aiyima, Douk Audio?). Pl látom, hogy korábban szó volt itt a Douk Audio A5 Pro-ról. Melyik táppal érdemes használni és azon mekkora teljesítmény érhető el? (azt olvastam szinte mindenhol, hogy a 48V-os táp felejtős, mert nagyon melegszik tőle az összes erősítő). Mennyi az üresjárati fogyasztása ezeknek?
Köszi szépen a segítséget :)
-
blackfriar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 50
Nem feltétlenül a Fordnál, de általában mondják szerelők és felhasználók, hogy ezek a feltekert 3 hengeres ezres motorok, jó, ha 150 - 200 ezret elmennek.
Micsoda " takarékosság "!
1 - 1.5 literrel kisebb fogyasztásért cserébe jó, ha felét futják ezek a motorok egy épkézláb 1.6 - oshoz képest. Gratula a Zöldeknek.
- tunerman
- V.I.P.

Nagy általánosságban hány évre terveznek most elektronikát a fejlesztőmérnökök?
Nincs rálátásom a mai fejlesztési írányzatokra, de amit az ezredforduló után érzékeltem az a (magánvéleményem) " vedd meg > használd > dobd el " világának a teljes kiterjesztése.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Ha a 70-es évek óta mostanában adta meg magát akkor az azért nem rossz eredmény.tunerman írta: ↑2026.02.08., vas. 22:41Véletlenül nem valamiféle tervezett avulási fenomén lehet a dolog hátterében?
Több évtizedes tapasztalatom van az ilyen, és ehhez nagyban hasonló hibák elhárìtásában, nagyon sok gyártónál találni ilyen "hosszú idő alatt bekövetkező" problémát.
Ma egy Stax SRA-12S fejhallgató erősítőt javìtottam, például ott is a teljesìtmény munkaellenállások beforrasztása adta meg magát a '70-es évek óta tartó üzem alatt. Nem gondolnám, hogy bárki ezt akkoriban "beletervezte" volna - egyszerűen alulméretezés esete áll fenn.
TJ.
Nagy általánosságban hány évre terveznek most elektronikát a fejlesztőmérnökök?
Mikor még a Ford-nál dolgoztam (akkor jelent meg az egyliteres ecoboost motor) azt mondták az 250.000 km-re van tervezve , ami manapság elég hamar beleszalad az autókba.
- tunerman
- V.I.P.

Véletlenül nem valamiféle tervezett avulási fenomén lehet a dolog hátterében?
Több évtizedes tapasztalatom van az ilyen, és ehhez nagyban hasonló hibák elhárìtásában, nagyon sok gyártónál találni ilyen "hosszú idő alatt bekövetkező" problémát.
Ma egy Stax SRA-12S fejhallgató erősítőt javìtottam, például ott is a teljesìtmény munkaellenállások beforrasztása adta meg magát a '70-es évek óta tartó üzem alatt. Nem gondolnám, hogy bárki ezt akkoriban "beletervezte" volna - egyszerűen alulméretezés esete áll fenn.
TJ.
tunerman írta: ↑2026.02.08., vas. 21:35
Nem - a gyártó Rotel tett bele kisebb/olcsóbb munkaellenállást a szükségesnél, és ezt bármelyik másik országban úgyanúgy ki kell cserélni.
TJ.
Azért ezen az ellenálláson nem hiszem , hogy nagyot szakít a gyártó. Véletlenül nem valamiféle tervezett avulási fenomén lehet a dolog hátterében?
- tunerman
- V.I.P.

Nem - a gyártó Rotel tett bele kisebb/olcsóbb munkaellenállást a szükségesnél, és ezt bármelyik másik országban úgyanúgy ki kell cserélni.
TJ.