Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Re: Kábelezzünk
A felesleg az általában a hifiről topikba került, ott lehet folytatni a téma (azon bizonyos) ágának boncolgatását.
Köszi.
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Hallottam a prototipust Zolinal, azutan hallottam a vegleges valtozatot is.
A hang ezzel a kiegeszitovel szamomra jobban befogadhato volt, mikt nelkule. Ugy halkgattam meg, hogy eloszor azt hittem csak egy XLR/RCA fordito vagy valami hasonlo, nem is gondoltam ilyen szerepre, tehat ha mondhatjuk igy total vakteszt volt Zolinal.
Utana derult ki a kb. jovobeli piaci ara, egyebek. Nekem ez tulmutatott a lehetosegeimen, de biztos voltam benne, hogy lesz aki megvasarolja majd.
Hogy mit csinal es hogyan a benne levo alkatreszek alapjan (nekem meg a kibelezett verziohoz volt szerencsem) nem szeretnem kivesezni, de ugy hiszem ez nem is az en tisztem.
A hang ezzel a kiegeszitovel szamomra jobban befogadhato volt, mikt nelkule. Ugy halkgattam meg, hogy eloszor azt hittem csak egy XLR/RCA fordito vagy valami hasonlo, nem is gondoltam ilyen szerepre, tehat ha mondhatjuk igy total vakteszt volt Zolinal.
Utana derult ki a kb. jovobeli piaci ara, egyebek. Nekem ez tulmutatott a lehetosegeimen, de biztos voltam benne, hogy lesz aki megvasarolja majd.
Hogy mit csinal es hogyan a benne levo alkatreszek alapjan (nekem meg a kibelezett verziohoz volt szerencsem) nem szeretnem kivesezni, de ugy hiszem ez nem is az en tisztem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3158
No comment.Az általam eddig fellelt egyetlen "teszt" ezt írja (egy már BZ hangsugárzó használó tollából és ahogy kiderült BZ felkérésére)
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Az általam eddig fellelt egyetlen "teszt" ezt írja (egy már BZ hangsugárzó használó tollából és ahogy kiderült BZ felkérésére)tunerman írta: ↑2026.02.26., csüt. 12:22kaef2 írta: ↑2026.02.26., csüt. 11:25Csak hangosan gondolkodtam.istvan01 írta: ↑2026.02.25., szer. 18:53
Feri, te komolyan várod, vagy keresed az analóg jel időzítési hibáit visszaállítani egy teljesen passzív eszközzel? Mihez képest? Semmi referencia ehhez nincs. Még egy aktív eszköz is csak valahonnan összegyűjtött(?) referenciához lenne talán képes erre.
Maradjunk abban, valami passzív szűrő van a dobozkában, amit néhányan, bizonyos rendszerben pozitív változásként érzékelhetnek. Ennyi. Ehhez hasonló beiktatott jelformáló, szűrő több megfordult már a hifi világban. A javasolt ára viszont minősíti is egyből![]()
Analóg jelforrások úgy általában:
- LP lejátszó + RIAA phono
- R2R + 19/38/76cm/s lejátszási korrekciós erősítő
- FM analóg tuner + MPX dekóder
A " BZ Time Corrector" honnan tudja, hogy a felsorolt, teljesen különböző elven működő jelforrásokból érkező információt hol és miképpen kell gatyába rázni?
TJ.
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... st-1100489
Az eredeti teljes angol szöveg a linken található, ez egy AI fordítás alapján készült összesítés:
A szerző bevallott kábel-szkeptikus, aki passzív eszközként eleinte erősen kételkedett, mégis kipróbálta.
- Hatás: azonnali és egyáltalán nem finom – inkább elektroncső- vagy alkatrészcsere szintű, nagy változás.
- A hang sokkal nyugodtabb, stresszmentesebb és strukturáltabb lett; eltűntek a „fuzzy szélek” és a bloom.
- Nem analitikusabb, hanem organikusabb és természetesebb: jobb szétválasztás saját karakter szerint, minden hang „egész” és egyedi.
- Koherencia megmarad, a zene sosem lesz „busy” vagy széteső – minden műfajban egyformán működik.
- Magasabb hangerőn különösen erős: sokkal élettelibb, realisztikusabb, mélyebb érzelmi bevonódás (pl. 6 óra folyamatos hallgatás, könnyek a Wagnernél).
- Ki-be teszt egyértelmű: nélküle agitatívabb, vele fenomenális nyugalom és struktúra – a szerző ezért megvette és már nem akarja nélkülözni.
- tunerman
- V.I.P.

kaef2 írta: ↑2026.02.26., csüt. 11:25Csak hangosan gondolkodtam.istvan01 írta: ↑2026.02.25., szer. 18:53Feri, te komolyan várod, vagy keresed az analóg jel időzítési hibáit visszaállítani egy teljesen passzív eszközzel? Mihez képest? Semmi referencia ehhez nincs. Még egy aktív eszköz is csak valahonnan összegyűjtött(?) referenciához lenne talán képes erre.
Maradjunk abban, valami passzív szűrő van a dobozkában, amit néhányan, bizonyos rendszerben pozitív változásként érzékelhetnek. Ennyi. Ehhez hasonló beiktatott jelformáló, szűrő több megfordult már a hifi világban. A javasolt ára viszont minősíti is egyből![]()
Analóg jelforrások úgy általában:
- LP lejátszó + RIAA phono
- R2R + 19/38/76cm/s lejátszási korrekciós erősítő
- FM analóg tuner + MPX dekóder
A " BZ Time Corrector" honnan tudja, hogy a felsorolt, teljesen különböző elven működő jelforrásokból érkező információt hol és miképpen kell gatyába rázni?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Csak hangosan gondolkodtam.istvan01 írta: ↑2026.02.25., szer. 18:53Feri, te komolyan várod, vagy keresed az analóg jel időzítési hibáit visszaállítani egy teljesen passzív eszközzel? Mihez képest? Semmi referencia ehhez nincs. Még egy aktív eszköz is csak valahonnan összegyűjtött(?) referenciához lenne talán képes erre.
Maradjunk abban, valami passzív szűrő van a dobozkában, amit néhányan, bizonyos rendszerben pozitív változásként érzékelhetnek. Ennyi. Ehhez hasonló beiktatott jelformáló, szűrő több megfordult már a hifi világban. A javasolt ára viszont minősíti is egyből
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Ha kicsit jobban megnézzük azt az ábrát, ahol a thd frekvenciafüggését mutatják, és utánaszámolunk, akkor kiderül, hogy a 1-6kHz tartományban -110dB-re felmegy a torzítás, ami egy totál passzív cucctól felettébb érdekes. (Pont ebben a tartományban legérzékenyebb az emberi hallás egy csomó mindenre) Ez nem mérési hiba, mert ennek a mérőműszer generátorának az alaptorzítása -123-120dB körül van, tehát a 10dB garantáltan a BZ cucc sajátja. Lehet mondani, hogy ez nem sok, de van egy csomó aktív eszköz, erősítő meg dac is, amelyek ennél sokkal jobbak. Azért ha ideadná (nem adja persze), akkor elég hamar kideríteném, mit csinál és miért. Mivel ez nem tartozik a hifihez, csak szőrmentén, ezért nem érdemes nyammogni rajta, A kellemesség csinálás másképp is lehetséges, veszélyes is lehet egy ilyen drága "játék a sznobokkal"... de Zoli biztos tisztában van evvel.
Feri, te komolyan várod, vagy keresed az analóg jel időzítési hibáit visszaállítani egy teljesen passzív eszközzel? Mihez képest? Semmi referencia ehhez nincs. Még egy aktív eszköz is csak valahonnan összegyűjtött(?) referenciához lenne talán képes erre.
Maradjunk abban, valami passzív szűrő van a dobozkában, amit néhányan, bizonyos rendszerben pozitív változásként érzékelhetnek. Ennyi. Ehhez hasonló beiktatott jelformáló, szűrő több megfordult már a hifi világban. A javasolt ára viszont minősíti is egyből
A különböző belső időzítési problémák, "kenések", "smearing", ahogy mondja a szaknyelv, a digitális tartományban egy régóta ismert probléma. Az MQA processzálás első lépése az un deblurring pontosan ezzel foglalkozik, számos tanulmány szól róla, hogyan. Ott több száz A/D konvertert mért meg a norvég 2L stúdió tulajdonosa, Morten Lindberg és ez alapján gépi tanulás segítségével alakította ki Bob Stuart a deblurring részét az MQA processzálásnak, de erről itt nem írnék bővebben.istvan01 írta: ↑2026.02.25., szer. 17:34Felesleges ezt túlragozni. Helyre teszi jel, alkatrészek keltette időbeli szétcsúszást. Időkorrekció? Ugyan már.
Aki ekkora összeget szán rendszere hangzás javítására(?), az 4,6millióból sok más eszközre fordítva hatékonyabb eredményre számíthat. Azonban, akinek rendszer elemei egyenként is sok millió, rendszer egésze minimum 40-60 millió, annak lehet opció kipróbálni egy ilyen eszközt, hátha. Ez így költség arányosnak tűnik.
De, nagy bajnak gondolom azt a rendszert, ami egy ilyen eszközzel képes csak jó, időben nem szétcsúszott hangot adni, (jelentsen akármit ez az időben szétcsúszás)
A BZ - féle eszköz az analóg lejátszási lánc időzítési hibáit próbálhatja korrigálni, az alapján, ahogy értem a leírtakat.
felmerülne itt sok jogos kérdés...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
pantera
- Nincs visszaút

- Értékelés: 53
"Ezen megértés alapján terveztem meg egy teljesen passzív eszközt, egyedi, célra szabott alkatrészek felhasználásával, azzal a céllal, hogy helyreállítsa azokat az időbeli kapcsolatokat, amelyek a valós rendszerekben az alkatrészek kölcsönhatása miatt hajlamosak elcsúszni."
Mit nem lehet ezen érteni? Hősünk tervezett egy precíziós beavatkozásra képes miniatűr, kvantumanalizátorral kombinált időgépet, amely egyrészt érzékeli a jel időbeli viselkedési anomáliáit, valamint ugyanazzal a lendülettel helyre is állítja azt. Hogy azt honnan tudja hogy mit, hol, és hogyan kell megregulázni, az maradjon a tervező titka.
Ja, és mindezt belecuppantotta egy kövérebb filctoll méretű búrába, de mint tudjuk az ilyen technológiai bravúrok speciális (valószínűleg párhuzamos univerzumból származó) anyagokat és eljárásokat igényelnek, ez magyarázhatja a kifinomult árképzést (is).....
Mit nem lehet ezen érteni? Hősünk tervezett egy precíziós beavatkozásra képes miniatűr, kvantumanalizátorral kombinált időgépet, amely egyrészt érzékeli a jel időbeli viselkedési anomáliáit, valamint ugyanazzal a lendülettel helyre is állítja azt. Hogy azt honnan tudja hogy mit, hol, és hogyan kell megregulázni, az maradjon a tervező titka.
Ja, és mindezt belecuppantotta egy kövérebb filctoll méretű búrába, de mint tudjuk az ilyen technológiai bravúrok speciális (valószínűleg párhuzamos univerzumból származó) anyagokat és eljárásokat igényelnek, ez magyarázhatja a kifinomult árképzést (is).....

Felesleges ezt túlragozni. Helyre teszi jel, alkatrészek keltette időbeli szétcsúszást. Időkorrekció? Ugyan már.
Aki ekkora összeget szán rendszere hangzás javítására(?), az 4,6millióból sok más eszközre fordítva hatékonyabb eredményre számíthat. Azonban, akinek rendszer elemei egyenként is sok millió, rendszer egésze minimum 40-60 millió, annak lehet opció kipróbálni egy ilyen eszközt, hátha. Ez így költség arányosnak tűnik.
De, nagy bajnak gondolom azt a rendszert, ami egy ilyen eszközzel képes csak jó, időben nem szétcsúszott hangot adni, (jelentsen akármit ez az időben szétcsúszás)
.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8045
Van már egy kifinomult detektor, ami másik kontinensről is érzékeli a hatását, késleltetés nélkül.kaef2 írta: ↑2026.02.25., szer. 16:32Ugye nem baj, ha nem érdekel, hogy szerinted melyik posztom tök felesleges.
Amúgy szerintem, az alábbiak jogos kérdések:
" Mi van akkor ha teszek az előfok elé is egy párat és utána a végfokok elé is? Vagy ha kettőt egymásba csatlakoztatok és úgy duplázok? Akkor megduplázódik a hatás? Mi van akkor ha az eszközből az egyiket mondjuk a jobb csatornán az előfok elé teszem, a másikat a bal csatornán meg az előfok után? Ugyanaz lesz hatás mintha ugyanoda tenném mindkettőt? Mi történik akkor ha van egy full szimmetrikus kimenetű forrásom és egy szintén full szimmetrikus bemenetű végfokom a láncban?
Ez a kütyü felborítja-e a szimmetrikusságot? Felborítja-e akkor a rendszeremben a hangzás egyensúlyát, amennyiben full ezüst szimmetrikus kábelezést használok és ebben meg feltételezhetően réz a drót?"
Az interneten egy posztot találtam, amiben maga a gyártó próbálja megmagyarázni mit csinál a kütyü. Ebből nem tudok a kérdéseimre választ kapni. Úgy tűnik nemcsak én vagyok kiváncsi arra, hogy mit csinál az eszköz, de az idézett fórum tulajdonosa is, és hát nem úgy tűnik, hogy kapott rá választ.
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... st-1100523
Akik nem beszélnek angolul, azoknak itt a hevenyészett AI-al készített fordítás:
"A rövid válasz az, hogy a Time Corrector valóban módosítja a jel időbeli viselkedését, de nem a klasszikus értelemben vett késleltetés, fázisforgatás vagy bármilyen hagyományos időmanipuláció formájában, és nem oly módon, ahogy egy digitális vagy jelfeldolgozási modell sugallná.
Sokáig volt egy személyes gyanúm – ismételt hallgatási tapasztalatok alapján, nem pedig elméletből kiindulva –, miszerint a hallás és a pszichoakusztika bizonyos időtartománybeli mechanizmusai sokkal érzékenyebbek, mint amit a hagyományos audio mérések általában tükröznek. Az évek során ezt az intuíciómat számos független kutatási eredmény is megerősítette, különösen az időkoherencia és az észlelt természetesség közötti kapcsolat vonatkozásában.
Ezen megértés alapján terveztem meg egy teljesen passzív eszközt, egyedi, célra szabott alkatrészek felhasználásával, azzal a céllal, hogy helyreállítsa azokat az időbeli kapcsolatokat, amelyek a valós rendszerekben az alkatrészek kölcsönhatása miatt hajlamosak elcsúszni. A szándék nem az volt, hogy „megváltoztassa” a hangot, hanem hogy visszaállítsa azt az időbeli rendet, amely a gyakorlati jelláncokban részben elveszik.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos alapmérésekkel – frekvencia átvitel, torzítás, jelút – az eszköz nem mutat mérhető beavatkozást. Nem alkalmaz EQ-t, DSP-t vagy klasszikus fáziskorrekciót.
A hatása abban nyilvánul meg, ahogy az egész rendszer időbeli viselkedése átrendeződik, és ahogy ezt az átrendeződést a hallgató észleli.
Szándékosan nem megyek bele részletekbe a „hogyan” kapcsán. Nem titkolózásból, hanem mert bármilyen leegyszerűsített magyarázat valószínűleg félrevezető lenne. Ezen a ponton őszintébbnek tartom, ha hagyom, hogy a valódi felhasználói tapasztalatok beszéljenek – ahogy Emperyan már tette itt.
Audio Precision mérés a Time Correctorral a jelfolyamban
A mérés azt mutatja, hogy a Time Corrector nem változtatja meg a frekvencia átvitelt és nem hoz be mérhető torzítást.
Ez szándékos: nem EQ, nem DSP, és nem hagyományos fázis- vagy késleltetés-korrekció, ezért a hatása nem tükröződik a standard alapmérésekben."
Screenshot 22.jpg
.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
) szeretett. Azzal sincs baj. Most nem citálom inkább be a sokszor idézett, és mindnyájunk által ismert és tisztelt szaktekintély szavait inkább ...
Nem értek egyet az uccsó mondattal. Aki kütyüzni szeret, kütyüzzön, aki kábeleket cserélgetni, hajrá, aki meg zenét hallgatni nosza! Ismerek pl. nagyon kedves rendes és okos embert (nagyon jó barátom) ő például cserélgetni szeret. Nincs ezzel semmi baj. De pl. szegény apám meg bütykölni (erősítőt, tunert, vagy ami éppen adódott csak legyen benne "tranyó" vagy csőAlex_Aston írta: ↑2026.02.25., szer. 15:45Szerintem amikor több.milliós cucc ennyire nem jó, akkor inkabb a fejekben lehet a baj, vagy az elvárások mások, esetleg az akusztika valami borzasztó.
Kábelektől csodát várni akkor sem érdemes, ahogy vakolattal sem lehet főfalat helyettesíteni.
Ideje lenne már az ilyen embereknek zenét hallgatni inkább a kábelezés és kütyüzés helyett.
Ugye nem baj, ha nem érdekel, hogy szerinted melyik posztom tök felesleges.
Amúgy szerintem, az alábbiak jogos kérdések:
" Mi van akkor ha teszek az előfok elé is egy párat és utána a végfokok elé is? Vagy ha kettőt egymásba csatlakoztatok és úgy duplázok? Akkor megduplázódik a hatás? Mi van akkor ha az eszközből az egyiket mondjuk a jobb csatornán az előfok elé teszem, a másikat a bal csatornán meg az előfok után? Ugyanaz lesz hatás mintha ugyanoda tenném mindkettőt? Mi történik akkor ha van egy full szimmetrikus kimenetű forrásom és egy szintén full szimmetrikus bemenetű végfokom a láncban?
Ez a kütyü felborítja-e a szimmetrikusságot? Felborítja-e akkor a rendszeremben a hangzás egyensúlyát, amennyiben full ezüst szimmetrikus kábelezést használok és ebben meg feltételezhetően réz a drót?"
Az interneten egy posztot találtam, amiben maga a gyártó próbálja megmagyarázni mit csinál a kütyü. Ebből nem tudok a kérdéseimre választ kapni. Úgy tűnik nemcsak én vagyok kiváncsi arra, hogy mit csinál az eszköz, de az idézett fórum tulajdonosa is, és hát nem úgy tűnik, hogy kapott rá választ.
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... st-1100523
Akik nem beszélnek angolul, azoknak itt a hevenyészett AI-al készített fordítás:
"A rövid válasz az, hogy a Time Corrector valóban módosítja a jel időbeli viselkedését, de nem a klasszikus értelemben vett késleltetés, fázisforgatás vagy bármilyen hagyományos időmanipuláció formájában, és nem oly módon, ahogy egy digitális vagy jelfeldolgozási modell sugallná.
Sokáig volt egy személyes gyanúm – ismételt hallgatási tapasztalatok alapján, nem pedig elméletből kiindulva –, miszerint a hallás és a pszichoakusztika bizonyos időtartománybeli mechanizmusai sokkal érzékenyebbek, mint amit a hagyományos audio mérések általában tükröznek. Az évek során ezt az intuíciómat számos független kutatási eredmény is megerősítette, különösen az időkoherencia és az észlelt természetesség közötti kapcsolat vonatkozásában.
Ezen megértés alapján terveztem meg egy teljesen passzív eszközt, egyedi, célra szabott alkatrészek felhasználásával, azzal a céllal, hogy helyreállítsa azokat az időbeli kapcsolatokat, amelyek a valós rendszerekben az alkatrészek kölcsönhatása miatt hajlamosak elcsúszni. A szándék nem az volt, hogy „megváltoztassa” a hangot, hanem hogy visszaállítsa azt az időbeli rendet, amely a gyakorlati jelláncokban részben elveszik.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos alapmérésekkel – frekvencia átvitel, torzítás, jelút – az eszköz nem mutat mérhető beavatkozást. Nem alkalmaz EQ-t, DSP-t vagy klasszikus fáziskorrekciót.
A hatása abban nyilvánul meg, ahogy az egész rendszer időbeli viselkedése átrendeződik, és ahogy ezt az átrendeződést a hallgató észleli.
Szándékosan nem megyek bele részletekbe a „hogyan” kapcsán. Nem titkolózásból, hanem mert bármilyen leegyszerűsített magyarázat valószínűleg félrevezető lenne. Ezen a ponton őszintébbnek tartom, ha hagyom, hogy a valódi felhasználói tapasztalatok beszéljenek – ahogy Emperyan már tette itt.
Audio Precision mérés a Time Correctorral a jelfolyamban
A mérés azt mutatja, hogy a Time Corrector nem változtatja meg a frekvencia átvitelt és nem hoz be mérhető torzítást.
Ez szándékos: nem EQ, nem DSP, és nem hagyományos fázis- vagy késleltetés-korrekció, ezért a hatása nem tükröződik a standard alapmérésekben."
Kábelektől csodát várni akkor sem érdemes, ahogy vakolattal sem lehet főfalat helyettesíteni.
Ideje lenne már az ilyen embereknek zenét hallgatni inkább a kábelezés és kütyüzés helyett.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3980
Szerintem amikor több.milliós cucc ennyire nem jó, akkor inkabb a fejekben lehet a baj, vagy az elvárások mások, esetleg az akusztika valami borzasztó.
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9851
Úgy látom megint kezd "elmászni" a téma. Kérek mindenki, hogy szorítkozzon a témának megfeleő kommunikációra.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
asebestyen írta: ↑2026.02.25., szer. 13:42revox írta: ↑2026.02.25., szer. 12:57de akkor végülis, bedobtál egy tök felesleges posztot,amit elég sokan félre fognak "értelmezni", légy nyugodt...
de ez a kevesebb,... majd mesélek, mit műveltek itt, miként egyszerűsítitek le az egész hifis hóbelevancot. Mára megérett az eredménye. Ami engem nem is nagyon zavarna,ha nem lapátolni kellene utánatok a szemetet. Voltam pár embernél, mert a rendszere nemigazán hozta,amit vártak és a nyomok mindig ide vezettek vissza. A megmondóemberek okosságait követve álltak elő olyan rendszerek, hogy majdnem sírva fakadtam és majdnem bemondtam,hogy reménytelen, hozzá se nyúlok. De legalább van/volt bennük kihívásVégülis, akár meg is köszönhetném
![]()
ennek az egyik táptalaja a kábeles topic is, de lehet kerekedne a szemem,ha olyan helyekre is benéznék,ami engem nem érdekel (pl a digitális formátumosokba). Nyugi, nem fogok![]()
![]()
.
youtu.be/XupbgstAvJw
ide felsorolhatnál még néhány usert
ezt most ingyen kaptátok -szerényen
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
.
youtu.be/XupbgstAvJw
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8045
revox írta: ↑2026.02.25., szer. 12:57de akkor végülis, bedobtál egy tök felesleges posztot,amit elég sokan félre fognak "értelmezni", légy nyugodt...
de ez a kevesebb,... majd mesélek, mit műveltek itt, miként egyszerűsítitek le az egész hifis hóbelevancot. Mára megérett az eredménye. Ami engem nem is nagyon zavarna,ha nem lapátolni kellene utánatok a szemetet. Voltam pár embernél, mert a rendszere nemigazán hozta,amit vártak és a nyomok mindig ide vezettek vissza. A megmondóemberek okosságait követve álltak elő olyan rendszerek, hogy majdnem sírva fakadtam és majdnem bemondtam,hogy reménytelen, hozzá se nyúlok. De legalább van/volt bennük kihívásVégülis, akár meg is köszönhetném
![]()
ennek az egyik táptalaja a kábeles topic is, de lehet kerekedne a szemem,ha olyan helyekre is benéznék,ami engem nem érdekel (pl a digitális formátumosokba). Nyugi, nem fogok![]()
.
youtu.be/XupbgstAvJw
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
ó anyám
nem érdekes

halfnote.hu
halfnote.hu
tunerman írta: ↑2026.02.25., szer. 12:42
LizardWizzard áramírány-csatoló
viewtopic.php?p=2577754#p2577754
halfnote.hu
halfnote.hu
de akkor végülis, bedobtál egy tök felesleges posztot,amit elég sokan félre fognak "értelmezni", légy nyugodt...
de ez a kevesebb,... majd mesélek, mit műveltek itt, miként egyszerűsítitek le az egész hifis hóbelevancot. Mára megérett az eredménye. Ami engem nem is nagyon zavarna,ha nem lapátolni kellene utánatok a szemetet. Voltam pár embernél, mert a rendszere nemigazán hozta,amit vártak és a nyomok mindig ide vezettek vissza. A megmondóemberek okosságait követve álltak elő olyan rendszerek, hogy majdnem sírva fakadtam és majdnem bemondtam,hogy reménytelen, hozzá se nyúlok. De legalább van/volt bennük kihívás
ennek az egyik táptalaja a kábeles topic is, de lehet kerekedne a szemem,ha olyan helyekre is benéznék,ami engem nem érdekel (pl a digitális formátumosokba). Nyugi, nem fogok
halfnote.hu
halfnote.hu
- tunerman
- V.I.P.

revox írta: ↑2026.02.25., szer. 12:14Farkas Péter amikor csinált valami hasonlót, bő 20 éve,lehet már több, itthon a high end shown körberöhögte a szakértő köszönség (szerintem jól szólt a rendszerük és ezt boldogan adtam közre az akkori hificity ringjében, a profik nyugalmával várva a pofonokat). Aztán angliában innovációs díjat nyert, de az akkori vendégeink között volt többnyire a middland audio X-change ( érdemes rájuk nézni, miket forgalmaznak https://www.midlandaudiox-change.co.uk/ de már ez foghíjasabb,akkor még Audip Note is volt náluk és ezek holdudvara), akiknek a Budapest HES nagyon tetszett és a saját honlapjukon megjelenített beszámolóban külön megemlítettek Péter erősítőjét (nem srooltak fel mindent, csak max 3-4 rendszert emeltek ki, ezt is).fülelek írta: ↑2026.02.25., szer. 11:43Ilyet már Farkas Péter is csinált anno, nincs benne sok hókusz-pókusz. A bullshit információból is ki lehet találni, hogy működik. Az ár meg azoknak van kitalálva, akik megveszik a mindenfelé sugárzó kevlárcső hangszóróit kb.80-160ezer(!) dollárért. Egyébként van már hasonló hatású cucc, Bybee Quantum Purifiers, még itt is árulják DIYereknek, de van hangsugárzó gyártó, aki beszereli a saját cuccába. https://partsconnexion.com/bybee-quantum-purifiers/tunerman írta: ↑2026.02.24., kedd 08:05Az FB-n már forró téma, legyen itt is az.![]()
https://www.monoandstereo.com/bayz-audi ... dshKoaQZGw
Bay Zolié másképp működik, de a Houdini hatás a lényeg![]()
LizardWizzard áramírány-csatoló
viewtopic.php?p=2577754#p2577754