Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3954

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Erről van szó, amiről tamagaba áradozik.
Nagyon jó cselló és zongora alapú feldolgozás, élőben hallottam először, és ott álltam szinte tátott szájjal akkor. Azóta rendszeresen hallgatom.

ZÓRA Back To Black (Live in Budapest)
https://link.deezer.com/s/32smIqNlvHrl1GNNkuipx
Csak a Marantz! :-D

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 694
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Őrület milyen jó ez a Zóra Winehouse feldolgozás Alex. Azóta nem térek magamhoz. Repeaton megy a konyhában a Wiimen. Lesz@rom milyen dac van benne, ezért érdemes zenét hallgatni
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

Hozzászólás Szerző: andarson »

alto írta:
Ma, 07:49
A tonalitásbeli különbségeken kívűl mit tapasztaltatok a dinamika, a részletező képesség, a térleképzés, a felbontás terén?
Én azt gondolom, hogy abban a 3 órában a 6 fős társaság keretében, ahol sok beszélgetés is volt a zene alatt, a 3 készülék összehasonlítását csak nagyvonalakban lehet megtenni, és ezek alapvetően leírásra kerültek. Véleményem szerint az Eversolo volt a legrészletezőbb, aztán a Lindemann és végül a Linn, ugyanez a sorrend igaz a tér nagyságára is. De hogy ez mennyire jó vagy rossz a 3 készülék összehasonlításában az véleményem szerint erősen ízlés függő. Én például a nyugodtabb hangzást preferálom, ugyanakkor a Lindemannal is tudnék együtt élni, sőt, itt azt éreztem, hogy jobban bevon a zenében, de nem fárasztóan, viszont az Eversolo nekem már néha túlságosan izgalmas benyomást kelltet, figyelemfelkeltő hangot produkált, ami rövid távon nagyon jó, de hosszabb távon szerintem inkább fárasztana. Ha az én ízlésem alapján győztest kell mondani, nálam az a Lindemann lenne, de Linn hangja miatt sincs hiányérzetem. Azt gondolom a maga nemében mind a 3 készülék jól teljesített, és hozzá kell tenni, hogy az Eversolo képességei, azaz a szobaakusztikai korrekciós funkciói pedig nem kerültek kihasználásra. A teljességhez hozzá tartozik, hogy a Linn-nek is van egy szobaakusztikai korrekciós része, de miután az nem mikrofonnal dolgozik, csak a szoba paramétereit, hangfal elhelyezkedését, padló, falak, mennyezet anyagát, hőmérséklet, páratartalom kell megadni és ez alapján kalkulál egy ideálisabb korrekciót, szerintem elég nehéz - ha egyéltalán lehet - jól használni ezt a Majik DS esetében.
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3404
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

A tonalitásbeli különbségeken kívűl mit tapasztaltatok a dinamika, a részletező képesség, a térleképzés, a felbontás terén?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm itt is Alexnek a szervezést, lehetőséget és hogy elvihettem az öreg Linnt kipróbálni, hogy áll helyt a fiatalság mellett.
Röviden: egyetértek a beszámolókkal, az Eversolo egy friss, izgalmas, levegős és részletező karakterrel rendelkezett Alexnél, ezzel szemben a Linn egy visszafogottabb, nyugodtabb atmoszférát kölcsönzött a Dynoknak, mégsem éreztem, hogy annyira eljárt volna felette az idő. Ugyanakkor a Lindemann határozottan a két készülék közötti középút volt.
Ebbe a délutánba, 3-4 óra zenébe, készülékcserélésekbe, sütizésbe (Alex mamájának a receptje Alex által kicsit megcsavarva isteni volt) pálinkázásba (már aki nem vezetett) ennyi fért bele.
Még egyszer nagyon örülök a lehetőségnek és köszi a társaságot, szervezést ;) :smile32:
Linn Majik DS
Philips CD 204
JBL 4333

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Én meg hazaértem, azonnal pisszentettem egy Birra Morettit és megállapítottam, hogy annak van a legjobb hangja :rolleyes:
Először, amikor beizzítottuk a Linn-t megijedtem, annyira semleges-kellemes hangja volt - állítólag mindig az első blikk számít
Aztán jöttek a csere-berék és valahogy már nem tudtam határozott itéletet mondani. Pláne egy hangdoboz-szoba-erősítő környezetben nem hinném, hogy nagyságrendben érzékelhető lenne a különbség.
Nálam titkos győztes a Linn, de pénzben inkább dobozra költeném a fennmaradót
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na kérem. Megvolt a teszt, végül 6-an voltunk, mert Vidor is el tudott jönni.
Az egyértelmű győztes pedig:
Dobpergééés, és a....

....Akinek, amelyik jobban tetszik :D

Amit senki nem gondolt volna elsőre, még maga Andarson sem, hogy az idén nagykorú Linn ilyen szépen helytáll. Persze azt Valhalla Draco kolbász vastag RCA kábellel próbáltuk, mivel csak az volt kimenet rajta.
De egy szép nyugodt, középtartományra kihegyeztt hangot hallottunk tőle, erőteljes mélytartománnyal megtámogatva. A magasak nem voltak harsányak, szép kerek, amolyan "régimódi" hangzása volt, amit hallgat az ember, és nem tud (vagy akar) belekötni, csak hallgatni.
Az Eversolo A8 ehhez képest egy sokkal harsányabb, frissebbnek ható hangzást képvisel, de mélyben talán egy picivel kevésbé erőteljes, mint a Linn. Bizonyos típusú zenéket, mint pl. a Meute - You and me dala, azt a legtöbben jobbnak, vagyis jobban a karaktérhez passzolónak véltek hallani az A8 esetében a Linnhez képest. Egy picit talán az Eversolo amolyan enyhe V beállítású EQ-ra hajazó hankarakterrel rendelkezik (ki volt kapcsolva minden EQ a menüjében).
A Musicbook Source pedig valahol a kettő közötti hangot ad. Nem olyan harsány, elsőre talán tompának is tűnik az A8 mellett, de igazából semmi sem hiányzik belőle. Csak teszi a dolgát, nem akar semmit sem az ember arcába tolni.

Az Eversolo APP rengeteg beállítást tud, szinte el is lehet veszni benne, a kijelző is ott virít rajta, azt is rengetegféle képpen lehet konfigurálni, hogy mit mutasson. Nekem picit túl van tolva, mert nem annyira logikus elsőre, mint a Lindemann volt nekem, de ez ugye pár nap együttélés után nyilván már nem számít. Egy masszívabb házat szerintem megérdemelne a vas, bár lehet az árát eléggé megdobná.

És mi a verdikt, lehet e győztest hirdetni?
Szerintem nem.

Teljesen érthető a sikere az A8-nak, és az áráért tényleg rengeteget mindent kap az ember, és még mennyi mindent nem is láttam, hallottam ebből.
Persze a Lindemann sem fog emiatt tönkre menni, nem hülyeség, ha valaki kiadja érte a bő 50%-os felárat, ha tudja persze. Egyszerűségenek vannak előnyei is.
A Linn pedig még mindig nem kell, hogy a partvonalon álldogáljon, látszik rajta, hogy ez 18 évvel ezelőtt egy felső polcos termék volt, ami most is tudja azt, amire ki van találva, nem kell szégyenkezni. Persze DSD, vagy egyéb nagyfelbontású zene lejátszás nincs a repertoárjában, de speciel én sem hallgatok ilyet, csak Deezert. Szóval ha csak steamelni kell valakinek, bőven megéri az árát, a most divatos kis cuccok helyett én ilyet vennék, mert tudja amit kell, és azt mindenféle sallagmentesség nélkül.

Én mindenesetre nem érzek késztetést, hogy A8-ra cseréljem a Musicbookot, és szerintem Tamagaba sem gondolja, hogy neki meg ugyanezt fordítva. Tényleg ízlések és pofonok. Kinek ez, kinek az a karakter jön be jobban.
Meg persze egyikhez kell külső fejhallgató erősítő, mert az Eversolo ezt nem tudja, de cserébe van belső SSD-je zenéket tárolni, ha akar ilyet az ember, stb. Akár a funkciók is döntőek lehetnek, vagy a fizikai méret, a megjelenés, mert abban is eléggé eltérőek.

Nagyon jó volt egymás mellett hallgatni, azonos feltételek mellett ezeket a vasakat. Így azért szerintem igen ritkán tudja az ember megtenni ezt.
És persze jókat dumáltunk mellette, sokszor nem is a zenére figyelve. Mini talinak is jó volt ez az összeröffenés. Fogyott a házi süti, meg némi pálinka is.

Több ilyen kellene. Én partner vagyok bármi hasonlóra.

20260214_181157.jpg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Itt egyszerűbb lesz, mert egymás után hallgathatjuk

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 242

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Alex_Aston írta:
2026.02.09., hétf. 09:26
alto írta:
2026.02.09., hétf. 08:35
A teszt zenék kiválasztásához....
Ez mind szép és jó, de ha én amúgy nem hallgatom az ajánlott klasszikus zenei tételeket, és ilyen koncertekre sem járok, hogy állapotom meg, hogy melyiken a jobb? gondolkodik.gif

Remélem értitek mire akarok kilyukadni. :rolleyes:
Abszolút! Régebben voltam egy fórumtársnál, végig olyan zenéket hallgattunk, ami ugyan jórészt tetszett, kellemes, érdekes volt, de egyet sem ismertem. Az volt az érzésem, hogy a magastartományban valami nem stimmel, kissé vékonynak tűnt, és tonálisan sem volt helyes, de nem voltam biztos benne, csak egy érzet volt. Aztán a legvégén kértem egy általam jól ismert zenét, és azonnal hallottam, hogy az érzésem helytálló, pedig semmi különös nem volt, csak egy Sting koncert album egy száma.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2026.02.09., hétf. 08:35
A teszt zenék kiválasztásához....
Ez mind szép és jó, de ha én amúgy nem hallgatom az ajánlott klasszikus zenei tételeket, és ilyen koncertekre sem járok, hogy állapotom meg, hogy melyiken a jobb? gondolkodik.gif

Remélem értitek mire akarok kilyukadni. :rolleyes:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

A teszt zenék kiválasztásához:

Amennyiben a tesztelés célja az, hogy egy adott készülék megfelel-e az elvárásaimnak, arra tökéletesen elegendő egy válogatás a kedvenc zenéimből. Viszont ha két különböző készülék kvalitásainak kvázi objektív összehasonlítása a tesztelés célja, ahhoz elengedhetetlenek a referencia szintű felvételek lehetőleg különböző műfajokból, mert a különböző minőségi paraméterek (pl. tonalitás, dinamika, felbontás, részletezőképesség, színpadkép, stb.) más-más zenékkel ítélhető meg könnyebben. Triviális példa: a dinamika például a tipikusan agyonkompresszált pop-rock-metál zenékkel nem ítélhető meg.

Abban az esetben, ha valami nagyon nem stimmel a hanggal, tehát valamilyen durva hiba merül fel, akkor érdemes elővenni a mérőjeleket (pl. tiszta szinusz jel, szinuszos sweep, stb) a beazonosításhoz. Például ha egy lemezjátszó stroboszkóppal ki nem mutatható apró sebességingadozásokat produkál, az egy összetett zenéből nehezen kihallható, legfeljebb érezzük hogy valami nem OK, míg egy 1 Khz színuszjellel még egy gyakorlatlan fül is egyből kihallja.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

andarson írta:
2026.02.08., vas. 19:30
PgSpa írta:
2026.02.08., vas. 16:43

Kiváncsian vártam a tesztelésetek eredményét, de így nekem kevésbé érdekes. Nagyon sajnálom, őszintén, és még egyszer, nem akartam az önérzetedbe gázolni.
Szerintem tényleg csak arról van szó, hogy ezek Alex által jól ismert/szeretett zenék, amiből Ő fel fogja tudni mérni azt milyen különbségek lehetnek a két készülék között (az Eversolo szobakorrekciós szolgáltatásait adott esetben ide nem értve).

Ugyanakkor ha gondolod, nyugodtan írhatnál pár művet, darabot, felvételt, amit ajánlasz klasszikus zenéből, így tesztelés célra is, én kiváncsi lennék rá. Nálam kb. csak ilyen "neoklasszikusok" pörögnek, így tényleg szívesen veszem ;).
Az oldalamon is vannak fenn tesztelő zene ajánlások, komolyzene és jazz vegyesen: https://www.bartimexaudio.hu/blog/17-tu ... telo-zenek
BARTIMEX AUDIO Honlap

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

andarson írta:
2026.02.08., vas. 19:30
PgSpa írta:

Kiváncsian vártam a tesztelésetek eredményét, de így nekem kevésbé érdekes. Nagyon sajnálom, őszintén, és még egyszer, nem akartam az önérzetedbe gázolni.
Szerintem tényleg csak arról van szó, hogy ezek Alex által jól ismert/szeretett zenék, amiből Ő fel fogja tudni mérni azt milyen különbségek lehetnek a két készülék között (az Eversolo szobakorrekciós szolgáltatásait adott esetben ide nem értve).

Ugyanakkor ha gondolod, nyugodtan írhatnál pár művet, darabot, felvételt, amit ajánlasz klasszikus zenéből, így tesztelés célra is, én kiváncsi lennék rá. Nálam kb. csak ilyen "neoklasszikusok" pörögnek, így tényleg szívesen veszem ;).
Csak jó minőségben elérhetőket igyekszem javasolni:

https://tidal.com/browse/album/183220000?u

https://tidal.com/browse/album/187522924?u

https://tidal.com/album/76663926/u

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2026.02.08., vas. 19:09

....Kiváncsian vártam a tesztelésetek eredményét, de így nekem kevésbé érdekes. Nagyon sajnálom, őszintén, és még egyszer, nem akartam az önérzetedbe gázolni.
Nem gazoltál az önérzetembe, de ha nem tudok mit mondani róla, akkor felesleges lenne csak azért hallgatni, mert valaki kíváncsi rá.
Mintha étteremről kéne a pacal pörkölt alapján véleményt mondani, amit sosem rendelek.... :rolleyes:

De szívesen látlak téged is, vagy bárkit. A zene stílus nincs kőbe vésve, csak tájékoztató jelleggel írtam, hogy mi lenne a fő csapás irány, amitől el lehet térni :D

andarson
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:

Linn Majik DS
Philips CD 204
JBL 4333

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4253

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

tamagaba írta:
2026.02.08., vas. 19:00
kaef2 írta:
2026.02.08., vas. 18:08
https://medium.com/@mediaengineering/mi ... 8591c15bd3

Nem "demó" zenék. :smile53:
Néztem, úristen Jóhansson és Jörgenssenék - nehogy eret vágjunk a végére
Belehallgattam és jók
Van a Tidalon un "Nordic Noir" playlista is. Talán ez lehet az eretvágós. :smile53:
Amúgy az is jó, zeneileg és hangra is.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: vazze »

Alex_Aston írta:
2026.02.08., vas. 18:05
PgSpa írta:

Klasszikus semmi? Értem, hogy személyes kedvencek, de egy rendszer tesztelés klasszikus zene, és főleg nagyzenekar nélkül szerény véleményem szerint nem mindent mutat meg...
Én mindig saját, jól ismert zenéket használok, nem tudom, miért kellene olyat hallgatnom, amit amúgy nem.
NEKEM az nem mutat semmit.

De azzal sem értek egyet, hogy klasszikus zenével lehetne csak tesztelni bármit is.

Egyetértek!
Miért kellene olyan zenével tesztelnem egy rendszert amit amúgy sem hallgatok soha?
Sokkal többet árul egy egy rendszer képességeiről ha a számomra ismert és már megismert zenékkel/hangokkal tesztelek.
A normál zenehallgatás az nyilván más mert akkor már nem tesztelek.
Ez csak egy hifis dogma, hogy a rendszer igazi tudását csak a klasszikus zene mutatja meg. Kb mint a lánygitárral meg a hasonló divatos hifisó zenek…
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2026.02.08., vas. 18:05
PgSpa írta:

Klasszikus semmi? Értem, hogy személyes kedvencek, de egy rendszer tesztelés klasszikus zene, és főleg nagyzenekar nélkül szerény véleményem szerint nem mindent mutat meg...
Én mindig saját, jól ismert zenéket használok, nem tudom, miért kellene olyat hallgatnom, amit amúgy nem.

De azzal sem értek egyet, hogy klasszikus zenével lehetne csak tesztelni bármit is.
1. A világért sem akarnálak olyanra kényszeríteni, amit nem szeretsz. Én pl. nagyrészt klasszikus zenét hallgatok, de csak teszteléskor előveszek olyan zenéket is, amiket ritkán hallgatok, akár egy zúzósabb metált is, hogy teljes spektrumú képet kapjak az adott eszközről.

2. Hol állítottam azt, hogy csak klasszikus zenével lehet tesztelni? Csak azt próbáltam kifejezni, hogy szerintem a teljes képhez a klasszikus zene is hozzátartozik.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2026.02.08., vas. 18:08

Néztem, úristen Jóhansson és Jörgenssenék - nehogy eret vágjunk a végére
Belehallgattam és jók

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4253

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Alex_Aston írta:
2026.02.08., vas. 13:59
Készítettem egy playlistet a hallgatózáshoz.
Szigorúan szubjektív, nincs benne semmi olyan, ami a különböző kiállításokon, vagy kereskedőknél általában hallható.
Inkább olyanok, amiket szeretek, és hallgatok sokat, emellett szerintem tesztelésre is alkalmasak.
Így könnyebb, es gyorsabb lesz hallgatózni, nem kell itt, meg ott keresgélni számokat.

https://link.deezer.com/s/32oqwen2rWb3P85vjlE9f
A hét elején közreadott Tóth Gábor-féle DAC-ról írt 3 részes cikk végén van egy lista az általam hallgatott illetve összeállított, Tidalon megtalálható zenékről.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Deezeren van olyan, mint a Tidalon, hogy highend sókra válogatott demó anyag?
Egyébként baromira unjuk már a mélyhangú bácsit és a gitáros nénit, de a készülék demóknál pont nem a személyes kedvenc a lényeg, hanem a jó felvétel által mutatható képességek

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2026.02.08., vas. 13:59
Szigorúan szubjektív, nincs benne semmi olyan, ami a különböző kiállításokon, vagy kereskedőknél általában hallható.
Inkább olyanok, amiket szeretek, és hallgatok sokat, emellett szerintem tesztelésre is alkalmasak.
Így könnyebb, es gyorsabb lesz hallgatózni, nem kell itt, meg ott keresgélni számokat.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: pjm »

mishow írta:
2026.02.05., csüt. 11:55
tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 11:10
Ez engem nagyon erdekel mivel egy olyan lejatszot keresek ami kibir legalabb 20 evet es a tied ugy nez ki, hogy kozelit hozza. :) Kivancsi leszek mennyire allja meg a helyet az ujak kozott.
Ha ezt úgy érted, hogy még 20 évet kibír, akkor az a digitális világban szinte esélytelen. A hardware még csak-csak, de a software/firmware oldal aligha lesz ennyire jövőtálló. Szerintem ... gondolkodik.gif
Olcsó motyó + DAC. Aztán ha változik valami kuka, a DAC maradhat. Ennyit a környezetvédelem jegyében.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”