Pisti tudja mi volt, de nagy böhöm kecó volt :) talán Budántollact írta: ↑2026.02.18., szer. 15:56Ez volt az a budai villában? Azon én is ott voltam!revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 15:41Ez jó buli volt és az ötlet se volt rossz, hogy hazai gyártók portékája lett közszemlére téve. Óránkénti váltásban mentek a DJ-k két szobában,... nagy ötlet volt. Én viszonylag finomra is fogtam a bulit, de Para-Kovács benyitott egy Corpus Christivel,aztán odaszólt, menjünk cigizni![]()
Stewie, sose feledem ezt a bulit... itt valami visszajött az EX-HES hangulatból, sőt... Talán a szabadság még nagyobb volt![]()
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
MM és MC pickup-ok
Re: MM és MC pickup-ok
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez volt az a budai villában? Azon én is ott voltam!revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 15:41Ez jó buli volt és az ötlet se volt rossz, hogy hazai gyártók portékája lett közszemlére téve. Óránkénti váltásban mentek a DJ-k két szobában,... nagy ötlet volt. Én viszonylag finomra is fogtam a bulit, de Para-Kovács benyitott egy Corpus Christivel,aztán odaszólt, menjünk cigizni![]()
Stewie, sose feledem ezt a bulit... itt valami visszajött az EX-HES hangulatból, sőt... Talán a szabadság még nagyobb volt![]()
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Ennyire behatóan nem volt lehetőségem megismerni, de a betétanya nyilván kb végtelen csavarozgatást tenne lehetòvé, ez jogosalto írta: ↑2026.02.16., hétf. 16:50Nem is igazából az unipivot megoldással volt a bajom (bár én sokkal jobban szeretem a masszívabb megoldásokat, mint ezt az egyetlen ponton minden irányban billegő izét, aminek persze vannak kétségtelen előnyei is), hanem az olcsó, spórolós megoldásokkal, mint azzal a viszonylag puha plexiből készült tartószerkezettel, amit ha jól látom a mostani TT4-ben is használnak, a mellékelt képen látható. Ebbe egyszerűen fúrtak egy menetes furatot, és abba volt behajtva a csavar. Gyakorlatilag egyszer volt szerelhető, mert a furat menete hamar tönkrement. Sokkal jobb lett volna, ha plexibe stabilan beragasztanak egy fém dübelt, és abba megy a csavar. Egy munkafázissal több, de sokkal időtállóbb megoldás.revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 15:53nekem ez a kar, a saját pivotom (RS Lab A1) után maga volt a menyországEgy ideig jártam is Pisti nyakára,mikor lehet már megvenni külön,de olyan ára volt, majdnem elérte a komplett lemezjátszóét, nem volt gazdaságos. Gondolkodtam, veszek egyet kompletten, de aztán valahogy elhalványult ez a dolog. ma van két uni pivotom és két normál karom. Az elsőtől eltekintve a másodikban semmi hátrányát nem látom a pivottkodásnak, de az pl képes ugyanoda visszatenni a tűt,ahonnan fel vettem, bár ez inkább egy DJ-nek érdekes.
edwards-audio-tt4-plattenspieler-65189.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem is igazából az unipivot megoldással volt a bajom (bár én sokkal jobban szeretem a masszívabb megoldásokat, mint ezt az egyetlen ponton minden irányban billegő izét, aminek persze vannak kétségtelen előnyei is), hanem az olcsó, spórolós megoldásokkal, mint azzal a viszonylag puha plexiből készült tartószerkezettel, amit ha jól látom a mostani TT4-ben is használnak, a mellékelt képen látható. Ebbe egyszerűen fúrtak egy menetes furatot, és abba volt behajtva a csavar. Gyakorlatilag egyszer volt szerelhető, mert a furat menete hamar tönkrement. Sokkal jobb lett volna, ha plexibe stabilan beragasztanak egy fém dübelt, és abba megy a csavar. Egy munkafázissal több, de sokkal időtállóbb megoldás.revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 15:53nekem ez a kar, a saját pivotom (RS Lab A1) után maga volt a menyországEgy ideig jártam is Pisti nyakára,mikor lehet már megvenni külön,de olyan ára volt, majdnem elérte a komplett lemezjátszóét, nem volt gazdaságos. Gondolkodtam, veszek egyet kompletten, de aztán valahogy elhalványult ez a dolog. ma van két uni pivotom és két normál karom. Az elsőtől eltekintve a másodikban semmi hátrányát nem látom a pivottkodásnak, de az pl képes ugyanoda visszatenni a tűt,ahonnan fel vettem, bár ez inkább egy DJ-nek érdekes.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
nekem ez a kar, a saját pivotom (RS Lab A1) után maga volt a menyország
halfnote.hu
halfnote.hu
Ez jó buli volt és az ötlet se volt rossz, hogy hazai gyártók portékája lett közszemlére téve. Óránkénti váltásban mentek a DJ-k két szobában,... nagy ötlet volt. Én viszonylag finomra is fogtam a bulit, de Para-Kovács benyitott egy Corpus Christivel,aztán odaszólt, menjünk cigizni
Stewie, sose feledem ezt a bulit... itt valami visszajött az EX-HES hangulatból, sőt... Talán a szabadság még nagyobb volt
halfnote.hu
halfnote.hu
Nekem is volt ilyenem, szintén piros
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 486
- Kapcsolat:
Így van, piros TT2 és Goldring 1042. (2018. november.)
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Csókoltatom azt a kereskedőt, aki ezt neked így egyben eladta :-)
A VTA-val nem lehet komoly gond, a Goldring nem igazán magasabb építésű, mint a gyári AT.a hangszedő, ha bármilyen mat-et [...] használok, leüti a lemezeket, ami masszívan belehallatszódik a zenébe
Kellene egy-két fénykép, mert így nehéz mit mondani.
Arra gyanakszom, hogy a hangszedő gyári hibás, nem jó a felfüggesztése, azért "ül rá" a hangszedő a lemezre. Az 1000-es Goldring eleve 'low rider", de azért az nincs rendben, ha hozzáér a lemezhez.
ami még eszembe jutot, valamikor volt egy vinil party... Pisti szervezte. Én ott szerintem egy Edwards TT2-vel zenéltem és mintha Goldring lett volna benne. Nem teszem rá a nyakam,de az rémlik. Valahol meg is van a teljes setlistem videón (sutyiban felvette valaki,aztán elküldte a linket,hogy ne ,innen letöltheted DJ revox anyagát), csak nem tettük közzé, de emlékeim szerint ott a Belafontetól a Drum 'n bass-ig, minden voltmishow írta: ↑2026.02.16., hétf. 14:18Nekem Goldring 2100 van, tuning súlyos RB202 karban, Edwards TT2 szintre tuningolt futóművel. Abban egyetértek veled, hogy szerethető hang, és alapvetően jól elvagyok vele, csak pont azt a dögöt nem érzem benne. Az is igaz (sokszor megírtam már) hogy az öreg, megmaradt nosztalgia lemezeimet hallgatom vele, és ezekkel a régi Pepita meg Hungaroton poháralátétekkel (némelyik tényleg az, mert még egyik-másik a kristály tűs Teslán kezdte a pörgést) egy sima alap AT3600 jobban elboldogult. Csak persze nehogymá' ...revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 13:30Egyébként a Goldring leveri a vesét elektronikus zenével és mellé van is egy adag helyesség a hangjában. jelenleg is használok (vagyis most épp nem,mert kölcsön van adva egy haveromnak,aki borzalmasan nagy depeche mode és EBM (electronic body music) lemezparkkal rendelkezik. Én is arra tartom, ha diszkós kedvem támad ...![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
értettem, az OFF részt is. Nlam is előfordul sokszor,hogy felhívnak,kérdeznek,elmondim,aztán nem az lesz, ezen már nem rágódommishow írta: ↑2026.02.16., hétf. 14:18Nekem Goldring 2100 van, tuning súlyos RB202 karban, Edwards TT2 szintre tuningolt futóművel. Abban egyetértek veled, hogy szerethető hang, és alapvetően jól elvagyok vele, csak pont azt a dögöt nem érzem benne. Az is igaz (sokszor megírtam már) hogy az öreg, megmaradt nosztalgia lemezeimet hallgatom vele, és ezekkel a régi Pepita meg Hungaroton poháralátétekkel (némelyik tényleg az, mert még egyik-másik a kristály tűs Teslán kezdte a pörgést) egy sima alap AT3600 jobban elboldogult. Csak persze nehogymá' ...revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 13:30Egyébként a Goldring leveri a vesét elektronikus zenével és mellé van is egy adag helyesség a hangjában. jelenleg is használok (vagyis most épp nem,mert kölcsön van adva egy haveromnak,aki borzalmasan nagy depeche mode és EBM (electronic body music) lemezparkkal rendelkezik. Én is arra tartom, ha diszkós kedvem támad ...![]()
Egyébként #voyager javasolta a Goldringot, most,hogy visszalapoztam. (főleg,hogy lájkoltam is
ami érdekesebb:
Pistiét is újraolvastam és van benn egy érdekes rész, hogy a nagyobbak is visszatérnek az elliptikus tűre.
Van ilyen élményem. Ezer éve van néhány (mert már néhányat megtörtem) 47Lab MC Bee hangszedőm. annak az utolsó ismert ára 2018 körül 8-900ezer volt (szóval nem az MC belépő. nem magas,de nem is a legalsó szint). Egyszerű alu tűszár, elliptilus túprofil, de tudott valami nagyon jót. Nagyon jó volt az 1954-es Chopin lemezzel és a Prodogyvel is. Nem jut eszembe,annak a PU-nek pontosan mi az alapja, de Mészáros Jani mondta, hogy Dynavectorra hasonlít nagyon, vélhetően valami átépítése az eredetinek, csak teljesen le van csupaszítva.
Persze, az ML és MR profilra is van példám, aminek mindegy, hogy elektro vagy szivarfüstös jazzklubb, de az valóban nem az a súlycsoport, ahol a keresés ment (és főleg más a körítés, a teljes setup). Az a mondat tetszett, frappáns lezárás volt
halfnote.hu
halfnote.hu
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2638
Nekem Goldring 2100 van, tuning súlyos RB202 karban, Edwards TT2 szintre tuningolt futóművel. Abban egyetértek veled, hogy szerethető hang, és alapvetően jól elvagyok vele, csak pont azt a dögöt nem érzem benne. Az is igaz (sokszor megírtam már) hogy az öreg, megmaradt nosztalgia lemezeimet hallgatom vele, és ezekkel a régi Pepita meg Hungaroton poháralátétekkel (némelyik tényleg az, mert még egyik-másik a kristály tűs Teslán kezdte a pörgést) egy sima alap AT3600 jobban elboldogult. Csak persze nehogymá' ...revox írta: ↑2026.02.16., hétf. 13:30Egyébként a Goldring leveri a vesét elektronikus zenével és mellé van is egy adag helyesség a hangjában. jelenleg is használok (vagyis most épp nem,mert kölcsön van adva egy haveromnak,aki borzalmasan nagy depeche mode és EBM (electronic body music) lemezparkkal rendelkezik. Én is arra tartom, ha diszkós kedvem támad ...
valsz lóg a kar segge és a hangszedőtest beleér a lemezbe. alá kell hézagolni a karnak. vagy elhajlott a tű. ha új PU, valsz karmagasság problem.mishow írta: ↑2026.02.12., csüt. 08:36Ne haragudj, de én sem értem. Köszönöd a tanácsokat, de konkrétan egyet sem fogadtál meg ezek közül.
Egyetértek @SoundMania fórumtárssal, szerintem is fura a választásod, főleg mert arról írtál, hogy AT-140 lemezjátszóhoz keresel hangszedőt, főleg elektronikus zenékhez. Pointe / Szekeres István, aki forgalmazóként és tesztelőként tényleg nagy tudora az AT pörgetőknek és hangszedőknek, részletesen és érthetően megírta, hogy a kedvelt zenéidhez ne vegyél finom részletezésre (klasszikus zenére, smooth jazzre) hangolt hangszedőt. A Goldring 1042 ilyen, ezért szeretik, akik olyan zenét hallgatnak, amit te nem, és ezért kiemelt ajánlat a mai napig EBBEN a körben. A 140-esből sem tudom, hogyan lett LPW50, mert ez is ellentétes irány az elvárásaiddal, az elektronikus zenékhez szerintem egy nyomatékos Direct Drive jobban passzol.
DE! Ha már erre indultál, és esetleg meg van az LPW50 eredeti gyári AT VM95 hangszedője (úgy tudom, a gyári szerelt változat teljesen fekete), akkor használd ki, hogy abban NEM kell a komplett pu-t cserélni, mert tudod fejleszteni csak a hangszedő betét (tű) cseréjével. Add el a Goldringet, és vegyél bele egy VM95ML hangszedőtűt, vagy cseréld kompletten a Pointe által korábban ajánlott AT VM530xEN hangszedőre.
Azt nem nagyon értem, mit értesz azon, hogy a hangszedő "leüti" a lemezeket, de szinte biztos, hogy VTA probléma lesz. Mivel ez a lejátszódon nem állítható, a megoldást én is egy odaillő AT hangszedőben látom, de te döntesz, ahogyan eddig is ...![]()
Egyébként a Goldring leveri a vesét elektronikus zenével és mellé van is egy adag helyesség a hangjában. jelenleg is használok (vagyis most épp nem,mert kölcsön van adva egy haveromnak,aki borzalmasan nagy depeche mode és EBM (electronic body music) lemezparkkal rendelkezik. Én is arra tartom, ha diszkós kedvem támad (meg az asszony ezt használhatja. nincs nagy kár, ha eltöri).
de biztos jók amiket írtok is, Pisti főleg tudja, de, ha már Goldring megvan, nem muszáj buknia rajta, annak szólnia kell bármivel
kerestem egy videót, Nitzer Ebb, Golringgal, de olyan hitvány felvétel, nem merem betenni (alsópolcos telefon...) de vereti rendesen
halfnote.hu
halfnote.hu
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2638
Ne haragudj, de én sem értem. Köszönöd a tanácsokat, de konkrétan egyet sem fogadtál meg ezek közül.
Egyetértek @SoundMania fórumtárssal, szerintem is fura a választásod, főleg mert arról írtál, hogy AT-140 lemezjátszóhoz keresel hangszedőt, főleg elektronikus zenékhez. Pointe / Szekeres István, aki forgalmazóként és tesztelőként tényleg nagy tudora az AT pörgetőknek és hangszedőknek, részletesen és érthetően megírta, hogy a kedvelt zenéidhez ne vegyél finom részletezésre (klasszikus zenére, smooth jazzre) hangolt hangszedőt. A Goldring 1042 ilyen, ezért szeretik, akik olyan zenét hallgatnak, amit te nem, és ezért kiemelt ajánlat a mai napig EBBEN a körben. A 140-esből sem tudom, hogyan lett LPW50, mert ez is ellentétes irány az elvárásaiddal, az elektronikus zenékhez szerintem egy nyomatékos Direct Drive jobban passzol.
DE! Ha már erre indultál, és esetleg meg van az LPW50 eredeti gyári AT VM95 hangszedője (úgy tudom, a gyári szerelt változat teljesen fekete), akkor használd ki, hogy abban NEM kell a komplett pu-t cserélni, mert tudod fejleszteni csak a hangszedő betét (tű) cseréjével. Add el a Goldringet, és vegyél bele egy VM95ML hangszedőtűt, vagy cseréld kompletten a Pointe által korábban ajánlott AT VM530xEN hangszedőre.
Azt nem nagyon értem, mit értesz azon, hogy a hangszedő "leüti" a lemezeket, de szinte biztos, hogy VTA probléma lesz. Mivel ez a lejátszódon nem állítható, a megoldást én is egy odaillő AT hangszedőben látom, de te döntesz, ahogyan eddig is ...
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Pár kép jól jönne erről... Hangkar mennyire vízszintes a különböző alátétekkel? Mennyi idős a hangszedő? Miért a 1042-t választottad amikor több és jobb AT-t választhattál volna? Miért ezt a nem állítható karmagasságú lemezjátszót választottad amikor több és jobb hangú másikat/használtat választhattál volna?melon9106 írta: ↑2026.02.12., csüt. 02:16Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, vásároltam egy Goldring 1042-t egy AT-LPW50PB lejátszóval kombinálva. A hangszedő és en bloc a setup hangja számomra egyelőre tökéletes, viszont a problémám, hogy a hangszedő, ha bármilyen mat-et (gyári 2,5 mm gumi, 3mm akril, 1 mm slipmat) használok, leüti a lemezeket, ami masszívan belehallatszódik a zenébe. Ha alátét nélkül használom hajszálnyi terem van, de nem próbáltam még görbe lemezen a hangszedőt. Van erre bármi javaslat, vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy a haangszedő-lejátszó kombó nem kompatibilis egymással? (Mivel a lejátszó toronymagassága nem állítható). Azimuth, súly, stb. rendben van, amit tudtam mértem és beállítottam, a VTA lehet a gond?. Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, vásároltam egy Goldring 1042-t egy AT-LPW50PB lejátszóval kombinálva. A hangszedő és en bloc a setup hangja számomra egyelőre tökéletes, viszont a problémám, hogy a hangszedő, ha bármilyen mat-et (gyári 2,5 mm gumi, 3mm akril, 1 mm slipmat) használok, leüti a lemezeket, ami masszívan belehallatszódik a zenébe. Ha alátét nélkül használom hajszálnyi terem van, de nem próbáltam még görbe lemezen a hangszedőt. Van erre bármi javaslat, vagy egyszerűen csak fogadjam el, hogy a haangszedő-lejátszó kombó nem kompatibilis egymással? (Mivel a lejátszó toronymagassága nem állítható). Azimuth, súly, stb. rendben van, amit tudtam mértem és beállítottam, a VTA lehet a gond?. Köszi a segítséget!
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
A leírásból arra következtetek, az interneten található hangmintákat hasonlítasz össze.melon9106 írta: ↑2026.01.30., pén. 01:19egyelőre a radaron Ortofon 2M Blue, Audio Technica shibata tűs verziók és Mp-150 van, de amit az egyikből hiányolok sokszor, a másikban megvan úgy érzem és vice versa (kellő basszus de kevés magas, máskor szép magasok, vagy balanszolt közepek de visszafogott cinek, stb).
Az a helyzet, hogy ezekkel nem sokra mész, mert
1) maga a felvétel és a lejátszás is sokat módosít a hangon, eleve egy-egy analóg-digitális és digitális-analóg konverzió mindenképp történik,
2) a hangszedők hangját önmagukban nehéz értelmezni, hangja a hangkar + hangszedő kombinációnak van. Más szóval, X hangszedő egy Y hangkarban esetleg tök másképp szól, mint egy W hangkarban,
3) részben ugyanez vonatkozik a hangszedő + phono erősítő kombinációra is, bár ott azért kisebb az egymásrautaltság, legalábbis MM hangszedők esetében.
Az elektronikus zene sok szempontból más követelményeket állít a hifi rendszer elé, mint az akusztikusan játszott zene, emiatt az általános hangszedőajánlók kevésbé használhatóak.
Alapértelmezésként én először is kivenném a pakliból a Shibata tűket, meg minden más Line Contact típusú tűt is. Ezeknek a szuperereje olyan tudásban van, ami elektronikusan előállított zenén kevéssé értelmezhető: felbontás, részletek, természetes felharmonikusok, felvételi akusztikai környezet reprodukciója, stb. Ugyanakkor egy képzeletbeli dögösség - finomság skálán ezek a hangszedők nyilván inkább a finomság felé tolódnak, és miközben "cizellálnak és pepecselnek" (találó kifejezések egy EAR tesztből) elvész a dög, a spontán energia, a művészi értelemben vett nagyvonalúság.
Kicsit olyan, mint Ferrarit használni arra, hogy a gyerekeket kirakd az oviban meg a suliban, és utána elmenj vásárolni a Teszkóba. A Ferrari az Ferrari, de ebben az üzemmódban a rengeteg lóerő és a parádés vezethetőség nem sokat számítanak, viszont nem fér el a gyerekülés, kicsi a csomagtartó, nem látsz ki rendesen a forgalomban, nehézkes a parkolás és kellemetlenül hangos a motor. Egy Astra kombi nyilván nem jobb autó, de az adott feladathoz egyszerűen élhetőbb választás.
Természetesen vannak olyan Line Contact hangszedők, amik a részletek mellett akkorát tudnak szólni, mint egy ház, de nem a keresett 150-160 ezres kategóriában és nem az Audio-Technica lemezjátszó hangkarjában.
Sok hangszedőgyártó egyébként kezd is visszatérni az örök klasszikus elliptikus tűkhöz, a Nagaoka még a 300 ezres hangszedőjébe is elliptikus tűt tesz (viszont bór tűszárat), a Sumiko "olcsóbb" MC-i a 400 ezres Songbird-ig szintén elliptikusak (MM-ben a 210 ezres Wellfleet-ig), a Shelter 450 ezerig szintén elliptikust használ.
A te zenéidhez szerintem az Audio-Technica VM530xEN, a Sumiko Olympia (esetleg a Moonstone), a Nagaoka MP150 (esetleg az MP200) illenének a legjobban. Ha a phonó erősítődön van MC-bemenet, ide venném az Ortofon MC Quintet Red-et és esetleg a Blue-t is.
Mindegyikből tudok tesztpéldányt adni kipróbálásra Amúgy az Ortofon MC-k erősen akciósak, az MP150-ből pedig épp van egy beszámított példány.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Vegyél egy Goldring 1022GX-et és hátra dőlhetsz zenét hallgatni. (állítsd be korrekten)melon9106 írta: ↑2026.01.30., pén. 01:19Sziasztok,
Rendkívül tapasztalatlan hifistaként keresek olyan hangszedőt 150-160 ezer Ft-ig bezárólag, ami egy Audio Technica LP140 és egy Pro Ject Phonobox társaságában hű társam lenne electronica és egyéb elektronikus zenék hallgatásához (Daft Punk, Bonobo, Moderat, Maribou State, stb.).
Bármilyen javaslat érdekel, egyelőre a radaron Ortofon 2M Blue, Audio Technica shibata tűs verziók és Mp-150 van, de amit az egyikből hiányolok sokszor, a másikban megvan úgy érzem és vice versa (kellő basszus de kevés magas, máskor szép magasok, vagy balanszolt közepek de visszafogott cinek, stb).
Bármilyen javaslatot szívesen fogadnék. Az Ortofon 2M Black hangja talán tetszett, de nem akarok árban addig felmenni.
https://streamaudio.hu/goldring-1022gx-mm-hangszedo
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sziasztok,
Rendkívül tapasztalatlan hifistaként keresek olyan hangszedőt 150-160 ezer Ft-ig bezárólag, ami egy Audio Technica LP140 és egy Pro Ject Phonobox társaságában hű társam lenne electronica és egyéb elektronikus zenék hallgatásához (Daft Punk, Bonobo, Moderat, Maribou State, stb.).
Bármilyen javaslat érdekel, egyelőre a radaron Ortofon 2M Blue, Audio Technica shibata tűs verziók és Mp-150 van, de amit az egyikből hiányolok sokszor, a másikban megvan úgy érzem és vice versa (kellő basszus de kevés magas, máskor szép magasok, vagy balanszolt közepek de visszafogott cinek, stb).
Bármilyen javaslatot szívesen fogadnék. Az Ortofon 2M Black hangja talán tetszett, de nem akarok árban addig felmenni.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2794
nah,megvan,az egy Supex 1000SDX ...nem is olyan naiv MC hangszedő,ismert a Grace 707-el való párositásával,az a Thorens 126-sal...ez úgy kb '70 évek vége,'80 évek elején volt "divatos" combo
https://www.canuckaudiomart.com/details ... es/974242/
https://www.canuckaudiomart.com/details ... es/974242/
- Csatolmányok
-
- Supex 1000SDX.jpg (75.06 KiB) Megtekintve 2051 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

az 5-ös kép a legjobb amim van (sajnos)...azt mondták nem látszik a testén sehol sem hogy bontható lenne (tűcsere végett),ezért 99,9 hogy MCandarson írta: ↑2025.08.01., pén. 13:02Kérdés, biztos MC? Illetve jó lenne ha lenne pár élesebb kép mindkét oldalról, felfogatás miatt is, szemből. (Nem én kérem ezt, hanem AI, mint ahogy előttem is írták, AI-val lehet, hogy könnyebb beazonosítani) :)dixie-chicken írta: ↑2025.08.01., pén. 11:12képek...dixie-chicken írta: ↑2025.07.31., csüt. 17:15hali mindenkinek
egy kis segitséget kérnék,hangszedőt kéne beazonositani,viberen kaptam pocsék képeket,semmi értelme letölteni:úgy néz ki kb mint a mai Goldring Eroica,és a "homlokára" fel van "biggyesztve" egy piros felezett "labda",a hangszedő felső részénél...vlmi MC lehet,vintageben kéne gondolkodni,egy Thorens 126/Grace 707-sbe van szerelve
...semmilyen felirat nem található rajta
![]()
ötletek ?
köszi![]()
köszi a fáradozásodat
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 628
Kérdés, biztos MC? Illetve jó lenne ha lenne pár élesebb kép mindkét oldalról, felfogatás miatt is, szemből. (Nem én kérem ezt, hanem AI, mint ahogy előttem is írták, AI-val lehet, hogy könnyebb beazonosítani) :)dixie-chicken írta: ↑2025.08.01., pén. 11:12képek...dixie-chicken írta: ↑2025.07.31., csüt. 17:15hali mindenkinek
egy kis segitséget kérnék,hangszedőt kéne beazonositani,viberen kaptam pocsék képeket,semmi értelme letölteni:úgy néz ki kb mint a mai Goldring Eroica,és a "homlokára" fel van "biggyesztve" egy piros felezett "labda",a hangszedő felső részénél...vlmi MC lehet,vintageben kéne gondolkodni,egy Thorens 126/Grace 707-sbe van szerelve
![]()
ötletek ?
köszi![]()
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.

képek...dixie-chicken írta: ↑2025.07.31., csüt. 17:15hali mindenkinek
![]()
ötletek ?
köszi![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.

hali mindenkinek
egy kis segitséget kérnék,hangszedőt kéne beazonositani,viberen kaptam pocsék képeket,semmi értelme letölteni
:úgy néz ki kb mint a mai Goldring Eroica,és a "homlokára" fel van "biggyesztve" egy piros felezett "labda",a hangszedő felső részénél...vlmi MC lehet,vintageben kéne gondolkodni,egy Thorens 126/Grace 707-sbe van szerelve
ötletek ?
köszi
egy kis segitséget kérnék,hangszedőt kéne beazonositani,viberen kaptam pocsék képeket,semmi értelme letölteni
ötletek ?
köszi
- dixie-chicken
- V.I.P.

@Rock:"1.0 Gr tűerő ? Érdekes..."dixie-chicken írta: ↑2025.05.26., hétf. 18:00Úgy néz ki a JICO nekilát a Shure V15/III újraélesztésének is![]()
https://snvinyl.co.uk/epages/eshop94330 ... ducts/JV15
Jico JV15 Type III Cartridge MM
![]()
a gyári speckó,egész az M75-ig,lefele,az elliptikus és HE,vagy MR tűprofiloknál az ajánlott tűnyomás 0,75-1,25gr,a gyártó nem "engedékenységi paramétert adott meg "(Cu),hanem "trackability"-t