Ha valóban ekkora teljesítményt vesz fel folyamatosan a hálózatból (1400 watt), akkor oda a 3000 VA-es lenne a megfelelő.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló
Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Ez azért ebben a formában nem igaz....a 2000 VA a látszólagos teljesítmény, a valós teljesítmény pedig amit ebből wattban kapunk meg az függ az áram és feszültség közötti fázis eltolástól, az pedig így hasra ütésre nem tudjuk.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
2000VA = elvileg 1600 watt
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Nekem is ilyen gondom van, de eddig nem találtam megfelelő készüléket. Hozzáértőket kérdeznék, hogy a 2000VA-esre mekkora teljesítményfelvételű készüléket lehet rákötni? A rendszer áramfelvétele kb. 1400 W. Ezt el tudná látni egy ekkora vagy a 3000-es kellene?tonya írta: ↑2026.01.20., kedd 16:41Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
20260120_161952.jpg
Szia !
Nincsen zavaró hangja,(ha közel hajolsz hozzá akkor pici trafó búgást hallasz, de ez más toroidnál is így van a hálózatra kerülő DC komponens miatt) ezért is kértem a 2000 VA-es verziót mivel abba még nem szereltek a hűtés miatt ventillátort. (a nagyobb teljesítményűekben már van.) Nagyon észrevehető egyébként ha leesik a hálózati fesz. zavarossá és morgossá válik a rendszer hangja, meg a csöveknek sem tesz túl jót az alá illetve fölé fűtés. (Csak csövest hallgatok) Ha eljössz, meg tudod hallgatni és tudsz dönteni. Volt egy EMG 2884-1 stabilizátorom, na annak zavaró volt a hangja, pláne ha terhelést is kapott.
Nincsen zavaró hangja,(ha közel hajolsz hozzá akkor pici trafó búgást hallasz, de ez más toroidnál is így van a hálózatra kerülő DC komponens miatt) ezért is kértem a 2000 VA-es verziót mivel abba még nem szereltek a hűtés miatt ventillátort. (a nagyobb teljesítményűekben már van.) Nagyon észrevehető egyébként ha leesik a hálózati fesz. zavarossá és morgossá válik a rendszer hangja, meg a csöveknek sem tesz túl jót az alá illetve fölé fűtés. (Csak csövest hallgatok) Ha eljössz, meg tudod hallgatni és tudsz dönteni. Volt egy EMG 2884-1 stabilizátorom, na annak zavaró volt a hangja, pláne ha terhelést is kapott.
tonya írta: ↑2026.01.20., kedd 16:41Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
Én nem mértem még,de szinte biztos hogy nálam sem stabil a hálózat.Érezhető hogy időnként másképp viselkedik a rendszer,kell majd valami kütyüt szereznem amivel ezt mérni lehet,kíváncsi vagyok rá.
Antal ez egyébként csendesen teszi a dolgát,nincs zavaró hangja?
Jó ötletnek tűnik egyébként.
Bocsi az elrontott idézetért.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
killer:)
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/
Szia !
Ez nem, mivel egy fázisra van tervezve, de láttam olyat amiben 3 db autótrafó van és külön, külön szabályozza a bejövő fázisokat, Neked mihez kellene a 400 volt ?
Ez nem, mivel egy fázisra van tervezve, de láttam olyat amiben 3 db autótrafó van és külön, külön szabályozza a bejövő fázisokat, Neked mihez kellene a 400 volt ?
Ez tud menni két fázisról is azaz 400v ról?tonya írta: ↑2026.01.20., kedd 16:41Üdv !
20260120_161952.jpg
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Üdv !
Na, de azért gondolkodni talán csak szabad.
Ha van egy bizonyos összeg, és abból kijön egy jobb tápkábel, vagy egy jobb tápszűrő, akkor el lehet gondolkodni, melyiknek van nagyobb hatása a hangra?
Ha a rendszer alapjai rendben vannak (kábelek, ösvény, tápszűrő), akkor lehet, hogy egy jobb szűrő okoz nagyobb változást, vagy egy jobb kábel. De ez csak próbák után derül ki.
Miután túl vagyok egy rakás kábel kipróbálásán, kipróbáltam a Niagara 1200- as mellett egy 3000- est, gondoltam, egy Niagara 5000 vs. 3000 összehasonlítása tanulságos lehet.
-
NéderDom
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Én arra tapkabelre gondoltam amivel a táp szűrő van bekötve. Nekem az lett először dragon. Azt nagyon nagyon lehetett hallani, utánna ahogy sorra cseréltem minden komponens Tápkábelét dragonra javult minden de nem volt akkora ugrás mint amikor a Niagara kapta az elsőt, kivetel mikor az utolsó tápkábel is dragon lett.istvan01 írta: ↑2025.12.31., szer. 15:32Hiú ábránd abban reménykedni, hogy akármilyen aktív vagy passzív tápáram szűrő alternatív egy vele paritásban lévő tápkábellel. Tápkábel vagy tápszűrő nem egymás kiváltói. A tápszűrő+kábelek párosításban az esetek nagyobb részében hallható a gyengébb és jobb kvalitású tápkábel is. Ezt számtalan AC kondicionáló tesztelő leírta, amit én kevesebb változatban szintén tapasztaltam. A kábel és szűrők jelentősen más energia, jel, és frekvencia tartományban fejtik ki hatásukat. Ez a jelenség létezik tápszűrő előtti és utáni tápkábelekkel is.
Electrocompaniet EC 4.8 MKII, 2X electrocompaniet AW 800 M , Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek és hangfalkábel, silent angel nx/gx/fx
Hiú ábránd abban reménykedni, hogy akármilyen aktív vagy passzív tápáram szűrő alternatív egy vele paritásban lévő tápkábellel. Tápkábel vagy tápszűrő nem egymás kiváltói. A tápszűrő+kábelek párosításban az esetek nagyobb részében hallható a gyengébb és jobb kvalitású tápkábel is. Ezt számtalan AC kondicionáló tesztelő leírta, amit én kevesebb változatban szintén tapasztaltam. A kábel és szűrők jelentősen más energia, jel, és frekvencia tartományban fejtik ki hatásukat. Ez a jelenség létezik tápszűrő előtti és utáni tápkábelekkel is.
-
NéderDom
- Nincs visszaút

Talán az miatt érdemes feljebb menni azt hiszem már a 3000nél de az 5000nél biztos van az a hirtelen nagy áram igénynél segítő cucc ha jól emlékszem a szuper komdenzatornak nevezik de ebben nem vagyok biztos na az jó cucc. Hoz lendületet rendesenANDS írta: ↑2025.12.31., szer. 14:46Igen, az 1200-5000-7000 készülékeket hasonlítottam össze én is, ezért nem tudom a 3000-5000 közötti különbséget.NéderDom írta: ↑2025.12.31., szer. 12:02
Nálam 1200->5000->7000 volt a sorrend és brutál ugrások voltak, de azért azzal is számolj hogy minnél feljebb mész ezekben annál komolyabb tápkábel is legyen nekik. Nálam 5000nél hurricane volt és az lett először a 7000hez is volt úgy is ugrás de az igazi csodát a dragon hozta. Írtad hogy a dac a nagyáramú aljzatba szólt jobban ez érdekes mert a gyártó sem úgy ajánlja nekem a 7000be a legjobban szúrt aljzatba van. De kiváncsivá tettél szóval holnap dugdosok kicsit ide oda hogy mi a helyzet![]()
Amit írsz, az természetesen igaz, minél jobb a tápkábel, annál jobb a hang.
Ezen dilemmázom, mert az 1200- as hangján is óriásit javított egy jó tápkábel, akkor meg lehet, hogy felesleges tápszűrőt váltani.
Electrocompaniet EC 4.8 MKII, 2X electrocompaniet AW 800 M , Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek és hangfalkábel, silent angel nx/gx/fx
Igen, az 1200-5000-7000 készülékeket hasonlítottam össze én is, ezért nem tudom a 3000-5000 közötti különbséget.NéderDom írta: ↑2025.12.31., szer. 12:02
Nálam 1200->5000->7000 volt a sorrend és brutál ugrások voltak, de azért azzal is számolj hogy minnél feljebb mész ezekben annál komolyabb tápkábel is legyen nekik. Nálam 5000nél hurricane volt és az lett először a 7000hez is volt úgy is ugrás de az igazi csodát a dragon hozta. Írtad hogy a dac a nagyáramú aljzatba szólt jobban ez érdekes mert a gyártó sem úgy ajánlja nekem a 7000be a legjobban szúrt aljzatba van. De kiváncsivá tettél szóval holnap dugdosok kicsit ide oda hogy mi a helyzet![]()
Amit írsz, az természetesen igaz, minél jobb a tápkábel, annál jobb a hang.
Ezen dilemmázom, mert az 1200- as hangján is óriásit javított egy jó tápkábel, akkor meg lehet, hogy felesleges tápszűrőt váltani.
Nálam 1200->5000->7000 volt a sorrend és brutál ugrások voltak, de azért azzal is számolj hogy minnél feljebb mész ezekben annál komolyabb tápkábel is legyen nekik. Nálam 5000nél hurricane volt és az lett először a 7000hez is volt úgy is ugrás de az igazi csodát a dragon hozta. Írtad hogy a dac a nagyáramú aljzatba szólt jobban ez érdekes mert a gyártó sem úgy ajánlja nekem a 7000be a legjobban szúrt aljzatba van. De kiváncsivá tettél szóval holnap dugdosok kicsit ide oda hogy mi a helyzet
-
NéderDom
- Nincs visszaút

Nálam 1200->5000->7000 volt a sorrend és brutál ugrások voltak, de azért azzal is számolj hogy minnél feljebb mész ezekben annál komolyabb tápkábel is legyen nekik. Nálam 5000nél hurricane volt és az lett először a 7000hez is volt úgy is ugrás de az igazi csodát a dragon hozta. Írtad hogy a dac a nagyáramú aljzatba szólt jobban ez érdekes mert a gyártó sem úgy ajánlja nekem a 7000be a legjobban szúrt aljzatba van. De kiváncsivá tettél szóval holnap dugdosok kicsit ide oda hogy mi a helyzet
Átfogalmazom a kérdést:
A Niagara 1200- asról 3000-re váltva van a hangban nagyobb különbség,
vagy ha 3000- ről 5000 - re vált az ember?
A Niagara 1200- asról 3000-re váltva van a hangban nagyobb különbség,
vagy ha 3000- ről 5000 - re vált az ember?
Ezt az egy mondarodat nem értem. Megmagyaráznád?
Amit írtál, az világos, csak azt nem tudom, akkor mitől jobb az 5000-es hangja, mint a 3000-é?
Tapasztalod, a nagy áramú kimeneteken jobb még az 50W-nál kevesebbet fogyasztó DAC is. A nagy áramú kimenetek szúrése jóval csekélyebb, kevesebb alkatrészű mint a másik kategória. Az erősebben szűrt kimenetekre annyi eszköz ami be van építve, minek is annyit költeni? Kidobott pénz, ami nem javít hangzást sem.
Talán azt nem kell magyarázni és túlértékelni sem kell, hogy van 3000,5000,7000-ben egy szabadalmazott impulzus kiszolgáló tároló, ami pár milliszekundumra terhelhető, azt sem tudja minden 10msec után ismételni max árammal. De palifogó ficsörnek is nagyon jó. Tehát szó sincs arról, hogy a Niagara bemenetén 55/90A-ert vesz fel. Ha erre lenne méretezve, akkor a C20 IEC csatlakozó 20A-es, de Schuko konnektorok sem alkalmasak. Az előttük hálózatról nem is beszélve.ANDS írta: ↑2025.12.28., vas. 13:29
Akik hallgatták a 3000 vs. 5000 szűrőket, állítják, hogy az 5000-es sokkal jobb.
(Azt, hogy 55 A helyett 90 A a maximum áram, azt nem tudom, hogy használnám ki, mert a villanyóra csak 32A-t enged át, a biztosíték meg 16A- t.)
Az 5000-esnek 4 nagy áramú kimenete van, és ez szerintem sokat számít, mert akkor minden eszközt nagyáramú kimenetre lehet csatlakoztatni. A dac-nál óriási a különbség az 1200-nél is, ha a nagyáramú kimenetre csatlakoztatom, vagy a kisebbre.
Tapasztalod, a nagy áramú kimeneteken jobb még az 50W-nál kevesebbet fogyasztó DAC is. A nagy áramú kimenetek szúrése jóval csekélyebb, kevesebb alkatrészű mint a másik kategória. Az erősebben szűrt kimenetekre annyi eszköz ami be van építve, minek is annyit költeni? Kidobott pénz, ami nem javít hangzást sem.
Arra figyeltem, hogy amikor összehasonlítottam az 1200-ast a 3000-sel, akkor amíg az egyik zenélt, a másik nem volt bekötve a hálózatba.istvan01 írta: ↑2025.12.28., vas. 10:04...
Amit én látok 3000 vs 5000 (nem hallgattam ezeket) 5000 csupán kimeneti kapacitásban nagyobb 3000-nél. Ha mégis van valami eltérés, az már vakteszten sem biztos hogy kijönne. Miközben tudjuk azt is, tápjavítókat nehéz korrektül hasonlítani. Részben a rendszer üzemmeleg fel-le állása miatti hosszabb várakozásokkal. Másik, amit a hifisek 90%-a nem vesz figyelembe, hogy az áramhálózat és készülékek közé beiktatott két lényegében ismeretlen input és output impedancia felé kellene jól illeszkedni, miközben azok zajterhelését kell csillapítaniuk. Erre utóbbira az aktív AC áramjavító-szűrők kevésbé érzékenyek. A Niagara család viszont passzív. Sőt, ha kettő áramszűrő is fel van dugva a hifi ösvényre pl hasonlítás okán, akkor azok még egymásra is hatnak úgy is, hogy egyiken nincs fogyasztó, másikról megy a muzsika.
Az 1200-as vs. 5000-es között az üzletben elég nagy különbséget hallottam, az 5000 vs. 7000 között is. Itthon az 1200 vs. 3000 között nem éreztem olyan óriásiknak a különbséget, amit az árcédulájuk mutat.
Tény, tápgenerátort még nem hallottam, de a világ összes készülékét nem lehet kipróbálni, és azok ráadásul a tápgenerátorok minimum kétszer annyiba kerülnek, mint a Niagara 5000...
Akik hallgatták a 3000 vs. 5000 szűrőket, állítják, hogy az 5000-es sokkal jobb.
(Azt, hogy 55 A helyett 90 A a maximum áram, azt nem tudom, hogy használnám ki, mert a villanyóra csak 32A-t enged át, a biztosíték meg 16A- t.)
Az 5000-esnek 4 nagy áramú kimenete van, és ez szerintem sokat számít, mert akkor minden eszközt nagyáramú kimenetre lehet csatlakoztatni. A dac-nál óriási a különbség az 1200-nél is, ha a nagyáramú kimenetre csatlakoztatom, vagy a kisebbre.
Amit én látok 3000 vs 5000 (nem hallgattam ezeket) 5000 csupán kimeneti kapacitásban nagyobb 3000-nél. Ha mégis van valami eltérés, az már vakteszten sem biztos hogy kijönne. Miközben tudjuk azt is, tápjavítókat nehéz korrektül hasonlítani. Részben a rendszer üzemmeleg fel-le állása miatti hosszabb várakozásokkal. Másik, amit a hifisek 90%-a nem vesz figyelembe, hogy az áramhálózat és készülékek közé beiktatott két lényegében ismeretlen input és output impedancia felé kellene jól illeszkedni, miközben azok zajterhelését kell csillapítaniuk. Erre utóbbira az aktív AC áramjavító-szűrők kevésbé érzékenyek. A Niagara család viszont passzív. Sőt, ha kettő áramszűrő is fel van dugva a hifi ösvényre pl hasonlítás okán, akkor azok még egymásra is hatnak úgy is, hogy egyiken nincs fogyasztó, másikról megy a muzsika.
Ezt már rajtad kívül senki nem döntheti el, mert már mind a 4 változatot hallgattad, próbáltad. 1200-at és 3000-et otthoni rendszeredben is. Akárki más véleménye ebben csak saját rendszere összefüggésében releváns.
Az a kérdés, hogy Niagara 1200 vagy 3000 vagy 5000?
Nem akarom megbonyolítani a piacon kapható összes tápszűrővel, bővel elég ebből a 3- ból választani.
Nem akarom megbonyolítani a piacon kapható összes tápszűrővel, bővel elég ebből a 3- ból választani.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Bocsánat, már nem tudom szerkeszteni. Jöhetnek a válaszok privátban is.ANDS írta: ↑2025.12.27., szomb. 00:44Sziasztok!
Feleségem azt tanácsolta, tápszűrő ügyben kérdezzem meg a Ti véleményeteket! :))
Jelenleg egy Niagara 1200-ast használok, teljes megelégedettséggel.
Összehasonlítottuk egyszer a Niagara tápszűrőket, az 1200-ast, az 5000-est, és a 7000-est. Így, ebben a sorrendben volt egyre jobb a hangjuk. Sajnos 3000-es nem volt akkor az üzletben, ahol az összehallgatást végeztük.
Viszont volt szerencsém itthon kipróbálni a 3000-est, és hallottam, hogy jobban szól, viszont nem szólt annyival jobban, hogy rohanjak venni.
Kb. 3 lehetőség van.
1. Marad a Niagara 1200-as (már két éve hallgatom).
2. Feljebb lépek Niagara 3000-re.
3. Feljebb lépek Niagara 5000-re.
És itt jön be a feleségem javaslata, hogy kérdezzelek meg Titeket, mit javasoltok, vegyem meg az 5000-est? Ha már a feleségem olyan cuki, hogy beleegyezik... :))
Azt még nem hallottam itthon szólni, csak az üzletben, viszont mindenki állítja, hogy sokkal jobb tápszűrő, mint a 3000-es...
Sziasztok!
Feleségem azt tanácsolta, tápszűrő ügyben kérdezzem meg a Ti véleményeteket! :))
Összehasonlítottuk egyszer a Niagara tápszűrőket, az 1200-ast, az 5000-est, és a 7000-est. Így, ebben a sorrendben volt egyre jobb a hangjuk. Sajnos 3000-es nem volt akkor az üzletben, ahol az összehallgatást végeztük.
Viszont volt szerencsém itthon kipróbálni a 3000-est, és hallottam, hogy jobban szól, viszont nem szólt annyival jobban, hogy rohanjak venni.
Kb. 3 lehetőség van.
És itt jön be a feleségem javaslata, hogy kérdezzelek meg Titeket, mit javasoltok, vegyem meg az 5000-est? Ha már a feleségem olyan cuki, hogy beleegyezik... :))
Azt még nem hallottam itthon szólni, csak az üzletben, viszont mindenki állítja, hogy sokkal jobb tápszűrő, mint a 3000-es...
Kb. 3 lehetőség van.