Miért egy erősítőben lévő alkatrészek összege mennyi?Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 16:37Srácok,a lényeget nem fogtátok.Ami az,hogy a viszonylag olcsó méterre is kapható drótokból miért és hogyan lesznek 200-300 ezres szerelt árak.
A viablue ezen a téren élen jár,és ezek szerint ők fontosabbnak tartják a körítést,(csatikat,ilyen olyan bizbaszt,stb),mint magának a kábelnek a minőségét.Utoljára a 4 eres hs kábele volt nálam,7900ft volt métere,és abból is sikerült nekik gyári szerelten kihozni a 2-300 ezres árat gyári,vagy azzal megegyező forgalmazói szereléssel.
Ez azért elgondolkodtató.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
Re: Kábelezzünk
Ha kérdésed van: 20/3383456
Srácok,a lényeget nem fogtátok.Ami az,hogy a viszonylag olcsó méterre is kapható drótokból miért és hogyan lesznek 200-300 ezres szerelt árak.
A viablue ezen a téren élen jár,és ezek szerint ők fontosabbnak tartják a körítést,(csatikat,ilyen olyan bizbaszt,stb),mint magának a kábelnek a minőségét.Utoljára a 4 eres hs kábele volt nálam,7900ft volt métere,és abból is sikerült nekik gyári szerelten kihozni a 2-300 ezres árat gyári,vagy azzal megegyező forgalmazói szereléssel.
Ez azért elgondolkodtató.
Ez azért elgondolkodtató.
Az aranyozott Viablue dugók szintjének kb megfelelő Oyaide 079 - es szett 89 ezres.
Az utóbbival szerelve a méterre vásárolható kábel kicsivel kevesebbre jön ki a gyári szerelésű Viablue kábelnél, a 004 - essel szerelve viszont többe.
Továbbra sem tudom viszont, hogy a házi szerelés objektíve mennyit ront a hangon a gyárihoz képest, érdekes lenne egy objektív összehasonlító teszt.
Nekem általában jó a tapasztalatom az Oyaide dugókkal - Viabluet, Furutechet nem ismerem - de az a gumigyűrű valóban kiábrándító megoldás, mondjuk kirepedezve nekem csak a használtan vásárolt 10+ éves darabon van. Ezen a szinten az asszimetrikus kábelszorítás is kifogásolható, vékony kábellel szerelve elég ronda...
A kritikusok legnagyobb problémája pont az a márkával, hogy látható rajtuk, hogy a terveiket régen vetették papírra, nem elég "menő" a megjelenésük.
Ja, megkopva még egyet sem láttam viszont.
Az egyel alatta lévő szint - a 004 - es - ugyan az belülről, mint a csúcsmodell, csak nem fém, hanem " hagyományos" Oyaide műanyag a tok, szép szürke színben, kb. fele áron.MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 14:15
A legdrágább csatlakozójuknál használnak berillium-réz ötvözetet, platinum és palladium bevonattal. Ezeből kb. 360000 Ft egy pár!
Fogalmam sincs nem hasonlítottam össze őket. Viszont azt tudom, hogy van egy Oyaide IEC dugóm, amin állásában kirepedezett az a gumigyűrű, amin keresztül a kábel bemegy a házba.
Az aranyozott Viablue dugók szintjének kb megfelelő Oyaide 079 - es szett 89 ezres.
Az utóbbival szerelve a méterre vásárolható kábel kicsivel kevesebbre jön ki a gyári szerelésű Viablue kábelnél, a 004 - essel szerelve viszont többe.
Továbbra sem tudom viszont, hogy a házi szerelés objektíve mennyit ront a hangon a gyárihoz képest, érdekes lenne egy objektív összehasonlító teszt.
Nekem általában jó a tapasztalatom az Oyaide dugókkal - Viabluet, Furutechet nem ismerem - de az a gumigyűrű valóban kiábrándító megoldás, mondjuk kirepedezve nekem csak a használtan vásárolt 10+ éves darabon van. Ezen a szinten az asszimetrikus kábelszorítás is kifogásolható, vékony kábellel szerelve elég ronda...
A kritikusok legnagyobb problémája pont az a márkával, hogy látható rajtuk, hogy a terveiket régen vetették papírra, nem elég "menő" a megjelenésük.
Ja, megkopva még egyet sem láttam viszont.
-
MrCollector
- Beköltözött

Az előző hozzászólásod nem láttam mikor írtam.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 14:30Azt mondom, hogy igazad van. Én mondtam hülyeséget, mert a drága oyaide meg furutech is bevonatos NEM ötvözet. Viszont van köztük olyan, ami nem arany bevonatos, vagyis a csatlakozásnál nem kopik le olyan hamar a bevonat. Pl FI38R 51e/db szett kb ugyanannyi, mint a via szettben. Csak picit több.
Ha gondolod mutatok neked olyan "nagyon márkás" ródiumos XLR csatlakozót amiről előbb lekopott a bevonat, mint az aranyozott Neutrik-ról.
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 208
Azt mondom, hogy igazad van. Én mondtam hülyeséget, mert a drága oyaide meg furutech is bevonatos NEM ötvözet. Viszont van köztük olyan, ami nem arany bevonatos, vagyis a csatlakozásnál nem kopik le olyan hamar a bevonat. Pl FI38R 51e/db szett kb ugyanannyi, mint a via szettben. Csak picit több.MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 14:15Kezdem elveszteni a fonalat.
Amit én linkeltem az egy drágább csatlakozó 18 karátos arany bevonattal. Ezekből 1 pár kb. 95000 Ft.
Amit Te az az Oyaide alapmodellje, bevonat nélküli sárgaréz kontaktokkal.
Viszont Te korábban ródium illetve palládium ötvözetekről beszéltél. Amik egyébként a bevonatok.
A legdrágább csatlakozójuknál használnak berillium-réz ötvözetet, platinum és palladium bevonattal. Ezeből kb. 360000 Ft egy pár!
Fogalmam sincs nem hasonlítottam össze őket. Viszont azt tudom, hogy van egy Oyaide IEC dugóm, amin állásában kirepedezett az a gumigyűrű, amin keresztül a kábel bemegy a házba.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
-
MrCollector
- Beköltözött

Kezdem elveszteni a fonalat.
Amit én linkeltem az egy drágább csatlakozó 18 karátos arany bevonattal. Ezekből 1 pár kb. 95000 Ft.
Viszont Te korábban ródium illetve palládium ötvözetekről beszéltél. Amik egyébként a bevonatok.
- wasiliy888
- Fórumlakó

Igazad van, hülyeséget írtam, ezek sem ötvözetek, hanem bevonatok. De az arany bevonatosak az olcsóbbak, a ródiumos, palládiumos drágább, illetve a legdrágábbnak az alapanyaga berillium-réz ötvözet, és ez van bevonatozva. Ezek szerinted nem jobbak, mint a via dugói 100e áron?MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 13:48Na így születnek a legendák!wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:32Megnéztem a Viablue honlapját, a tápkábel dugói 121 plusz 126 euró. Aranyozott kivitel. Bármilyen bevonatos dugó biztos, hogy rosszabb, mint a drága furutech, vagy oyaide, mert azok ötvözetek ródiumos, palládiumos, stb. Az arany még ráadásul könnyebben le is kopik, mint más bevonat. Szóval szerintem túl drága a csati is a minőségéhez képest.![]()
https://streamaudio.hu/oyaide-p-079e-fo ... ozo-schuko
Olvasd végig légy szíves és utána írd le mit is gondolsz!
DIY Cu-R(DAC)
- wasiliy888
- Fórumlakó

MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 13:48Na így születnek a legendák!wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:32Megnéztem a Viablue honlapját, a tápkábel dugói 121 plusz 126 euró. Aranyozott kivitel. Bármilyen bevonatos dugó biztos, hogy rosszabb, mint a drága furutech, vagy oyaide, mert azok ötvözetek ródiumos, palládiumos, stb. Az arany még ráadásul könnyebben le is kopik, mint más bevonat. Szóval szerintem túl drága a csati is a minőségéhez képest.![]()
DIY Cu-R(DAC)
-
MrCollector
- Beköltözött

Na így születnek a legendák!wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:32Megnéztem a Viablue honlapját, a tápkábel dugói 121 plusz 126 euró. Aranyozott kivitel. Bármilyen bevonatos dugó biztos, hogy rosszabb, mint a drága furutech, vagy oyaide, mert azok ötvözetek ródiumos, palládiumos, stb. Az arany még ráadásul könnyebben le is kopik, mint más bevonat. Szóval szerintem túl drága a csati is a minőségéhez képest.
- wasiliy888
- Fórumlakó

Megnéztem a Viablue honlapját, a tápkábel dugói 121 plusz 126 euró. Aranyozott kivitel. Bármilyen bevonatos dugó biztos, hogy rosszabb, mint a drága furutech, vagy oyaide, mert azok ötvözetek ródiumos, palládiumos, stb. Az arany még ráadásul könnyebben le is kopik, mint más bevonat. Szóval szerintem túl drága a csati is a minőségéhez képest.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:23Fontos kérdés a Viablue dugók ára/kvalitása.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 12:42
Mi a szent izéért kerül egy 14000/m méter árú tápdrót 193 ezerbe gyári vs forgalmazó által szerelve.Ez a hifis világ már tényleg kifordult magából.És nehogy az legyen a válasz hogy ezek a viablue csatik annyival jobbak mint a furutech,oyaide,stb,mert nem hiszem el.
Ha árban valamelyik drágább Oyaide-vel és a Furutech-el összevethető, akkor kiadja a matek a magas árat.
Ha házilag rakod össze egy 80 - 150 ezres Oyaide dugó párossal a méterre vásárolt kanócot, akkor sem jössz ki sajnos sokkal kevesebből.
És, akkor még nem gyári a szerelés.
DIY Cu-R(DAC)
ki is tárgyaltuk már...
Mit tudnál mondani az első bekezdésre ?
Ok, ez csak poén volt,MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 13:07Igen félfüllel.![]()
A gyári szerelés és a gyári kivitel nem ugyan az. Gyári szerelést nyilván csak a gyártó tud, viszont gyári kivitelben "bárki" szerelhet, ha tudja a módját, megfelelő alkatrészeket és szerszámokat használ, a gyári szerelési utasítások alapján.
Mit tudnál mondani az első bekezdésre ?
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 144
100-nál többet egyelőre nem szeretnék kiadni a két kábelért.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:24Jófej vagy! Mégis mennyiért?József1960 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:17Ha már hálózati kábelekről van szó, megkérdezném, hogy a MF M6SCD, és M6Si készülékekhez milyen kábelt javasoltok?
Én a M6SCDhez forrásba valót, a M6Si-hez pedig nagyáramú változatot javaslok. Bár vannak mérnökök, akik szerint ez teljes ostobaság, nincs az áramnak ilyen óhaja felénk, hogy dedikáljuk számára a kábelt.![]()
- wasiliy888
- Fórumlakó

Jófej vagy! Mégis mennyiért?József1960 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:17Ha már hálózati kábelekről van szó, megkérdezném, hogy a MF M6SCD, és M6Si készülékekhez milyen kábelt javasoltok?
Én a M6SCDhez forrásba valót, a M6Si-hez pedig nagyáramú változatot javaslok. Bár vannak mérnökök, akik szerint ez teljes ostobaság, nincs az áramnak ilyen óhaja felénk, hogy dedikáljuk számára a kábelt.
DIY Cu-R(DAC)
Ha árban valamelyik drágább Oyaide-vel és a Furutech-el összevethető, akkor kiadja a matek a magas árat.
Ha házilag rakod össze egy 80 - 150 ezres Oyaide dugó párossal a méterre vásárolt kanócot, akkor sem jössz ki sajnos sokkal kevesebből.
Fontos kérdés a Viablue dugók ára/kvalitása.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 12:42
Mi a szent izéért kerül egy 14000/m méter árú tápdrót 193 ezerbe gyári vs forgalmazó által szerelve.Ez a hifis világ már tényleg kifordult magából.És nehogy az legyen a válasz hogy ezek a viablue csatik annyival jobbak mint a furutech,oyaide,stb,mert nem hiszem el.
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 144
Ha már hálózati kábelekről van szó, megkérdezném, hogy a MF M6SCD, és M6Si készülékekhez milyen kábelt javasoltok?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
Lejjebb írtamRock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:03Foglalkoztat a kérdés egy ideje - elvi szinten - hogy a "gyárban" mit lehet másképp, jobban csinálni, mint itthon ? Illetve, hogy ha van valamilyen technológiai előnye a gyári szerelésnek, azt hogy lehet itthon kompenzálni ?MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 11:39
Hidd el nekem, ha valaki erre ráfarag egy párezer forintos csatlakozót, még köszönő viszonyban sem lesz a gyári kivitel hangjával.
Okkal foglalkoztat a kérdés, hiszen többször előfordul, hogy dugókat cserélek és ilyenkor eszembe is jut, hogy vajon, mit ba..ok el ?![]()
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
MrCollector
- Beköltözött

Igen félfüllel.Rock60 írta: ↑2025.12.30., kedd 13:03
Én az egész sztoriból erre figyeltem fel.![]()
Foglalkoztat a kérdés egy ideje - elvi szinten - hogy a "gyárban" mit lehet másképp, jobban csinálni, mint itthon ? Illetve, hogy ha van valamilyen technológiai előnye a gyári szerelésnek, azt hogy lehet itthon kompenzálni ?
Okkal foglalkoztat a kérdés, hiszen többször előfordul, hogy dugókat cserélek és ilyenkor eszembe is jut, hogy vajon, mit ba..ok el ?![]()
Nem tápkábel ugyan, viszont Viablue...
Van egy nem gyári szerelésű Viablue lan kábelem, a készítője szerint legalább olyan jó, mint a gyári szerelésű, és tényleg nagyon jól szól.
Hallottál róla ?![]()
A gyári szerelés és a gyári kivitel nem ugyan az. Gyári szerelést nyilván csak a gyártó tud, viszont gyári kivitelben "bárki" szerelhet, ha tudja a módját, megfelelő alkatrészeket és szerszámokat használ, a gyári szerelési utasítások alapján.
Foglalkoztat a kérdés egy ideje - elvi szinten - hogy a "gyárban" mit lehet másképp, jobban csinálni, mint itthon ? Illetve, hogy ha van valamilyen technológiai előnye a gyári szerelésnek, azt hogy lehet itthon kompenzálni ?
Okkal foglalkoztat a kérdés, hiszen többször előfordul, hogy dugókat cserélek és ilyenkor eszembe is jut, hogy vajon, mit ba..ok el ?
Van egy nem gyári szerelésű Viablue lan kábelem, a készítője szerint legalább olyan jó, mint a gyári szerelésű, és tényleg nagyon jól szól.
Hallottál róla ?
Én az egész sztoriból erre figyeltem fel.MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 11:39
Hidd el nekem, ha valaki erre ráfarag egy párezer forintos csatlakozót, még köszönő viszonyban sem lesz a gyári kivitel hangjával.
Okkal foglalkoztat a kérdés, hiszen többször előfordul, hogy dugókat cserélek és ilyenkor eszembe is jut, hogy vajon, mit ba..ok el ?
Hallottál róla ?
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 706
valahol olvastam: a gyári kábeleknél professzionális préseléssel, ellenőrzött nyomatékkal, mérési jegyzőkönyvvel,hibamentes szereléssel készülnek és ez a gyártónál valós költség, amit beépítenek az árba.Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 12:42Mi a szent izéért kerül egy 14000/m méter árú tápdrót 193 ezerbe gyári vs forgalmazó által szerelve.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 12:20Ööö, hát izé, ez elég drága. Nem tudom, miért gondoltam, hogy az X25 kb annyi, mint a legolcsóbb Hydra, vagy kicsivel több. Nem gyári szerelt van a tesztben (megkérdeztem Gábort).MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 11:39...
A legolcsóbb Viablue tápkábel az X-25 gyári kiszerelésben 193000 Ft az 1 m-es hosszban. Igen méterre kapható 13000 ft-tól. Hidd el nekem, ha valaki erre ráfarag egy párezer forintos csatlakozót, még köszönő viszonyban sem lesz a gyári kivitel hangjával. És ettől jobb az X-40 és főleg az X-60 (ami már kb 280000 Ft).
...
A neten található Ged Eonopterix dögevő honlapról néztem valami olcsóbb árat, de akkor az nem gyári. Azt nem feltételezem, hogy saját maga szerelné (nem hinném, hogy képes rá), valakivel csináltatja, isotek dugókkal.Ez a hifis világ már tényleg kifordult magából.És nehogy az legyen a válasz hogy ezek a viablue csatik annyival jobbak mint a furutech,oyaide,stb,mert nem hiszem el.
Amennyiben magadnak csinálod nulláról: nincs csatlakozó, nincs szerelés, nincs harisnya, nincs minőségellenőrzés, nincs csomagolás , de persze ettől még ha ügyes az ember, akkor tudsz egy olyat csinálni, ami a gyárival megegyező.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
-
MrCollector
- Beköltözött

A hivatalos árak (nem akciós):Shimano írta: ↑2025.12.30., kedd 12:42Mi a szent izéért kerül egy 14000/m méter árú tápdrót 193 ezerbe gyári vs forgalmazó által szerelve.Ez a hifis világ már tényleg kifordult magából.És nehogy az legyen a válasz hogy ezek a viablue csatik annyival jobbak mint a furutech,oyaide,stb,mert nem hiszem el.
X-25: 19000 Ft/m
Viablue Schuko+IEC: 108000 Ft a pár
Viablue Ferrit 14: 8800/db (kettő kell)
Viablue kábelharisnya: 2000/m
Ez így kb.: 146600 Ft
Erre jön a német munkaerő költsége, a csomagolás, garancia.
A különbség sokkal nagyobb az X-60-nál ahol a méterár 16000 Ft-al több, a 2 db Ferrit kb. 2000 de a szerelt kb. 80000 Ft-al. Na ezt már nehezebb megmagyarázni. Sajnos a Viablue-nál valaki nem gondolkozik józan paraszti ésszel.
Mondjuk ez csak a vevőknek jó, hiszen sokkal olcsóbban ki tudja hozni alkatrész áron. Persze össze is kell szerelni "valahogy".
Ez a hifis világ már tényleg kifordult magából.És nehogy az legyen a válasz hogy ezek a viablue csatik annyival jobbak mint a furutech,oyaide,stb,mert nem hiszem el.
Mi a szent izéért kerül egy 14000/m méter árú tápdrót 193 ezerbe gyári vs forgalmazó által szerelve.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 12:20Ööö, hát izé, ez elég drága. Nem tudom, miért gondoltam, hogy az X25 kb annyi, mint a legolcsóbb Hydra, vagy kicsivel több. Nem gyári szerelt van a tesztben (megkérdeztem Gábort).MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 11:39...
A legolcsóbb Viablue tápkábel az X-25 gyári kiszerelésben 193000 Ft az 1 m-es hosszban. Igen méterre kapható 13000 ft-tól. Hidd el nekem, ha valaki erre ráfarag egy párezer forintos csatlakozót, még köszönő viszonyban sem lesz a gyári kivitel hangjával. És ettől jobb az X-40 és főleg az X-60 (ami már kb 280000 Ft).
...
A neten található Ged Eonopterix dögevő honlapról néztem valami olcsóbb árat, de akkor az nem gyári. Azt nem feltételezem, hogy saját maga szerelné (nem hinném, hogy képes rá), valakivel csináltatja, isotek dugókkal.
- wasiliy888
- Fórumlakó

Ööö, hát izé, ez elég drága. Nem tudom, miért gondoltam, hogy az X25 kb annyi, mint a legolcsóbb Hydra, vagy kicsivel több. Nem gyári szerelt van a tesztben (megkérdeztem Gábort).MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 11:39...
...
A neten található Ged Eonopterix dögevő honlapról néztem valami olcsóbb árat, de akkor az nem gyári. Azt nem feltételezem, hogy saját maga szerelné (nem hinném, hogy képes rá), valakivel csináltatja, isotek dugókkal.
DIY Cu-R(DAC)
-
MrCollector
- Beköltözött

Mivel nem írja a pontos típust illetve a kivitelezés milyenségét, ezért általánosságban vehető, hogy rosszabb ezeknél.wasiliy888 írta: ↑2025.12.30., kedd 11:28Én nem érzem ezt a lejárató szándékot, egészen kis mértékben sem, amit te kiolvastál a sorok közül. Viszont több más dologban igazad van. A rendszerek egyéb kábelei a kisebbnél (Optheronos) valóban Power-R lehet végig, de Nagy Gábor otthoni hifijében ebből nincsen egy sem, csak a próbák ideje alatt volt, ez biztos. És mivel nála a lemezjátszó az elsődleges forrás, ami itt nem szerepelt, az a feltételezés is rendben van, hogy valószínűleg a dac (Topping D70S) végfok között vélhetően nem egy csúcs kábel szolgált. Mégis a legtöbb kábelt elég jól le tudták írni, és volt közöttük olyan árkategória, pl. Hydra Wall Power (amit Filkor Józsi most is árul kb 30e forintért, és elosztóba ajánlja elsősorban), ami a legolcsóbb Viablue tápkábelnél nem drágább.
Az otthoni rendszeremben, az elosztómban még mindig pc tápkábelt használok, tehát elvileg ennek a "rossz" kábelnek a hatása az összes eszközömre ki kell fejtse a hatását, mégis nagyon jól lehetett hallani, amikor a végfokom tápkábelét lecseréltem egy "jobb" minőségűre. Nyilván annak a pc tápkábelnek a cseréjével szintén javulna a hangzás, de annyira nem tudja lerontani a többit, hogy azok cseréjét ne lehetne észlelni.
A legolcsóbb Viablue tápkábel az X-25 gyári kiszerelésben 193000 Ft az 1m-es hosszban. Igen méterre kapható 13000 ft-tól. Hidd el nekem, ha valaki erre ráfarag egy párezer forintos csatlakozót, még köszönő viszonyban sem lesz a gyári kivitel hangjával. És ettől jobb az X-40 és főleg az X-60 (ami már kb 280000 Ft).
Ki is fejti. Ha tápszűrőd van, akkor ez sokkal kisebb mértékben fog jelentkezni. Természetesen hallani fogod köztük a különbséget, de rajta lesz a bélyege.
- wasiliy888
- Fórumlakó

Én nem érzem ezt a lejárató szándékot, egészen kis mértékben sem, amit te kiolvastál a sorok közül. Viszont több más dologban igazad van. A rendszerek egyéb kábelei a kisebbnél (Optheronos) valóban Power-R lehet végig, de Nagy Gábor otthoni hifijében ebből nincsen egy sem, csak a próbák ideje alatt volt, ez biztos. És mivel nála a lemezjátszó az elsődleges forrás, ami itt nem szerepelt, az a feltételezés is rendben van, hogy valószínűleg a dac (Topping D70S) végfok között vélhetően nem egy csúcs kábel szolgált. Mégis a legtöbb kábelt elég jól le tudták írni, és volt közöttük olyan árkategória, pl. Hydra Wall Power (amit Filkor Józsi most is árul kb 30e forintért, és elosztóba ajánlja elsősorban), ami a legolcsóbb Viablue tápkábelnél nem drágább.MrCollector írta: ↑2025.12.30., kedd 10:54
Mint a Viablue kábelek jó ismerője, azért ehhez hozzászólnék egy kicsit. No nem azért, hogy az egekig magasztaljam, csak azért mert szerintem egy-két fontos tényező nem tisztázott esetünkben (sem).
A Viablue-nak 3 fajta tápkábele van az X-25, X-40 és az X-60. Ezeket meg lehet vásárolni gyári kiépítésben, manapság már elég drágán, illetve méterre csak a kábelt és az alkatrészeket is.
A tesztben szó sem esik arról melyik kábelről is van szó, arról meg főleg nem, hogy az gyári szerelt-e avagy sem. Az utóbbi eset hozhat kellemetlen eredményeket az előbbihez képest, még akkor is, ha a 9 millió professzionális tápkábelszerelő országa vagyunk.Ebben az aspektusban én inkább egy népszerű márkának, a hazai kábelgyártó kisiparosok (még akkor is, ha magamat is bátorkodom közéjük sorolni) termékeivel szembeni finom lejáratását érzem ki a cikkből.
A másik a két rendszer egyéb kábelezése.
Az egyikben Power-R kábeleket ír, a másikban Canare-t. Tehát, ha jól vettem ki a cikkből, a végerősítőkben cserélgették a tápkábeleket, a többi kábel pedig ezen két márka terméke volt (interkonnekt, dac tápkábel, hangfalkábel). Kérem javítsatok ki, ha rosszul gondolom! Saját tapasztalatok alapján, ami már több helyen is egyértelműen bebizonyosodott, ha a lánc eleje gyengélkedik akkor a vége is ezt fogja felerősíteni. Tehát akármilyen kábelről is beszélünk, a lánc elején nagyobb változást fog okozni, mint a végén. Persze az is benne van a buliban, hogyha bárhol máshol is van egy gyengébb kábel, az le fogja rontani az élményt. Tehát, ha ténylegesen meg akarjuk vizsgálni egy kábel képességeit, azt olyan környezetbe kell helyezni, ahol vagy egyenértékű lesz a többi kábellel, vagy azoknál gyengébb. Egy-egy "rosszabb" kábel a rendszerben, nagyon félre tud vinni a végeredmény megítélésében. Természetesen itt egy TESZT-ről van szó. Más az mikor valaki a meglévő rendszerébe keresgél valamit és annak a végeredményére kíváncsi. Persze az előbb elmondottak akkor is igazak.
Nyilván a tapasztaltakhoz nem tudok és akarok hozzászólni, hiszen nem voltam ott és sosem hallottam ezeket a kábeleket illetve rendszereket. Kezdeményezésnek mindenesetre jó, a legtöbb fizetett tesztnél többet mondanak az egyszeri érdeklődőknek.
Az otthoni rendszeremben, az elosztómban még mindig pc tápkábelt használok, tehát elvileg ennek a "rossz" kábelnek a hatása az összes eszközömre ki kell fejtse a hatását, mégis nagyon jól lehetett hallani, amikor a végfokom tápkábelét lecseréltem egy "jobb" minőségűre. Nyilván annak a pc tápkábelnek a cseréjével szintén javulna a hangzás, de annyira nem tudja lerontani a többit, hogy azok cseréjét ne lehetne észlelni.
DIY Cu-R(DAC)
-
MrCollector
- Beköltözött

Mint a Viablue kábelek jó ismerője, azért ehhez hozzászólnék egy kicsit. No nem azért, hogy az egekig magasztaljam, csak azért mert szerintem egy-két fontos tényező nem tisztázott esetünkben (sem).pjm írta: ↑2025.12.30., kedd 09:28Egyszer volt dolgom Viablue kábellel. Az úgy szerepelt a meghallgatáson, hogy azóta sem néztem meg belőle semmit. Pedig állítólag a lan kábele jó. Mindenesetre akkor a Van Damme visszament a helyére, pedig az a Levinson rendszer nem belépő szintű. Akkor, ott, nekünk.wasiliy888 írta: ↑2025.12.29., hétf. 15:22Az említett tápkábeles teszt NGP blogjában:
https://audioworld.blog.hu/2024/07/10/k ... kabelteszt
( azóta bekerült a helyére egy Acrolink)
A Viablue-nak 3 fajta tápkábele van az X-25, X-40 és az X-60. Ezeket meg lehet vásárolni gyári kiépítésben, manapság már elég drágán, illetve méterre csak a kábelt és az alkatrészeket is.
A tesztben szó sem esik arról melyik kábelről is van szó, arról meg főleg nem, hogy az gyári szerelt-e avagy sem. Az utóbbi eset hozhat kellemetlen eredményeket az előbbihez képest, még akkor is, ha a 9 millió professzionális tápkábelszerelő országa vagyunk.
A másik a két rendszer egyéb kábelezése.
Az egyikben Power-R kábeleket ír, a másikban Canare-t. Tehát, ha jól vettem ki a cikkből, a végerősítőkben cserélgették a tápkábeleket, a többi kábel pedig ezen két márka terméke volt (interkonnekt, dac tápkábel, hangfalkábel). Kérem javítsatok ki, ha rosszul gondolom! Saját tapasztalatok alapján, ami már több helyen is egyértelműen bebizonyosodott, ha a lánc eleje gyengélkedik akkor a vége is ezt fogja felerősíteni. Tehát akármilyen kábelről is beszélünk, a lánc elején nagyobb változást fog okozni, mint a végén. Persze az is benne van a buliban, hogyha bárhol máshol is van egy gyengébb kábel, az le fogja rontani az élményt. Tehát, ha ténylegesen meg akarjuk vizsgálni egy kábel képességeit, azt olyan környezetbe kell helyezni, ahol vagy egyenértékű lesz a többi kábellel, vagy azoknál gyengébb. Egy-egy "rosszabb" kábel a rendszerben, nagyon félre tud vinni a végeredmény megítélésében. Természetesen itt egy TESZT-ről van szó. Más az mikor valaki a meglévő rendszerébe keresgél valamit és annak a végeredményére kíváncsi. Persze az előbb elmondottak akkor is igazak.
Nyilván a tapasztaltakhoz nem tudok és akarok hozzászólni, hiszen nem voltam ott és sosem hallottam ezeket a kábeleket illetve rendszereket. Kezdeményezésnek mindenesetre jó, a legtöbb fizetett tesztnél többet mondanak az egyszeri érdeklődőknek.