Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Zeneszoba

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Re: Zeneszoba

Hozzászólás Szerző: Tibor77beat »

Luxor Audio írta:
2025.11.11., kedd 08:38
Tibor77beat írta:
2025.11.10., hétf. 20:38
Luxor Audio írta:
2025.11.10., hétf. 20:20

Hm... Ezt javasoltam? Mikor jártam nálad?
Még 2021-ben, ásványgyapot volt a pontos kifejezés: "4 m2 elnyelő felületet kellene kialakítani 5 cm vastagságú, 70 kg/m3 sűrűségű ásványgyapottal töltött, hangáteresztő textíliával burkolt elnyelő síkpanelekből."
Azért értetlenkedtem, mert mostanában, mióta a hazai piacon is van alternatív, könnyebben telepíthető megoldás, nem javaslok a mennyezetre gyapotos paneleket. Ha mégis ilyet szeretnél, a KR Acoustic legyártja neked, de persze otthon is elkészíthetők. 5cm széles fakeret, belülre a gyapot, kívülre 2 réteg textília. A gyapottáblák hajlását, belógását pl. damillal tudod megakadályozni.

Ha nem közvetlenül a mennyezet felületére, hanem az alá 10-20 cm-rel lejjebb rögzíted a paneleket, kicsit többet nyelnek el az alsóbb oktávokban. A paneleknek nem kell teljesen szorosan egymáshoz zárniuk, maradhat köztük arasznyi rés.
Köszönöm a választ! Nem, nem szeretnék kőzetgyapotot. A halq-ot néztem, de akkor megnézem megint.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 952

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

A helyedben ezt is megnézném...https://perfectacoustic.hu/termekkatego ... 3w#reviews

veszteni nem vesztesz :D semmit vele...
"Az igazi barát szemből támad."

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: konok »

Tibor77beat írta:
Luxor Audio írta:
Tibor77beat írta:
2025.11.10., hétf. 19:57
Sziasztok! Én a nappalit szeretném tökéletesíteni Fapaci mérése alapján, a mennyezetre kellen 2x2 méter kőzetgyapot...
Még 2021-ben, ásványgyapot volt a pontos kifejezés: "4 m2 elnyelő felületet kellene kialakítani 5 cm vastagságú, 70 kg/m3 sűrűségű ásványgyapottal töltött, hangáteresztő textíliával burkolt elnyelő síkpanelekből."
Perforált gipszkartonból építtesd vagy építsd meg, tegyél bele spot világítást, led szalagot, ami jól esik. Jobban fog kinézni egy lakásban, mint a textillel bevont panelek és ugyanazt tudja a 18mm-es lukraszterű, kasírozott karton, 5cm szigetelés, 5cm légrés. Megtalálod az elnyelési paramétereit a nagy Rigips katalógusban ennek a szerkezetnek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3675

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

ZolaBA írta:
2025.11.11., kedd 08:59

Ha nem titok, mi az?
Pl. ez.

https://www.halq.hu/termekek

Pár éve szóba került nálam is a dolog, de asszonnyal nem tudtunk megegyezni róla. Még. :D
Múltkor láttunk mohafalat, ami tetszett neki, mondtam lehetne a mennyezeten is (a semminél biztos többet számít). Az még lehet, hogy meg is valósul.
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Luxor Audio írta:
2025.11.11., kedd 08:38
..mióta a hazai piacon is van alternatív, könnyebben telepíthető megoldás...
Ha nem titok, mi az?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tibor77beat írta:
Luxor Audio írta:
Tibor77beat írta:
Sziasztok! Én a nappalit szeretném tökéletesíteni Fapaci mérése alapján, a mennyezetre kellen 2x2 méter kőzetgyapot...
Azért értetlenkedtem, mert mostanában, mióta a hazai piacon is van alternatív, könnyebben telepíthető megoldás, nem javaslok a mennyezetre gyapotos paneleket. Ha mégis ilyet szeretnél, a KR Acoustic legyártja neked, de persze otthon is elkészíthetők. 5cm széles fakeret, belülre a gyapot, kívülre 2 réteg textília. A gyapottáblák hajlását, belógását pl. damillal tudod megakadályozni.

Ha nem közvetlenül a mennyezet felületére, hanem az alá 10-20 cm-rel lejjebb rögzíted a paneleket, kicsit többet nyelnek el az alsóbb oktávokban. A paneleknek nem kell teljesen szorosan egymáshoz zárniuk, maradhat köztük arasznyi rés.

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Luxor Audio írta:
Tibor77beat írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tibor77beat írta:

Tibor77beat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Én a nappalit szeretném tökéletesíteni Fapaci mérése alapján, a mennyezetre kellen 2x2 méter kőzetgyapot. Álmennyezet sajnos már nem lehet, van két csillár, amik maradnak. Miként lehet ezt szépen kivitelezni? Érdemes légrést hagyni a mennyezet és a panel között? A kiporzás ellen elég, ha geotextilbe tekerem a kőzetgyapot lapokat? Köszönöm.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3675

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Na igen, ez egy jó kérdés.
Nálam mindig is az volt, hogy nappaliban a szobához igazítottam a dobozokat, amennyire engedte.
Élettérben van a hifi, ahol gyerekek is vannak, feleség is, vendégek is, stb.
Így nyilván nem ideális a "zeneszoba", de önző disznónak érezném magam, ha a családra akarnám erőltetni a dolgot, hogy dobozok a szoba közepén, meg a helyiségbe telepítenék mindenféle egyébként nem túl szép akusztikai dolgot.
Így is sokat hallgatnak emiatt zenét, mert sokszor egy térben vagyunk, és így legalabb Presszert, Bagossyt, stb. szeretnek, hallgatni, nem gumimacit, meg hasonlókat :D

Elvonulni pedig nem szeretnék a családtól, az nekem olyan antiszociális dolog. Néha így is van, hogy egyedül vagyok otthon 1-2 órát, akkor jobban ki tudom élni magam, ha kell. És rendszerint így is teszek :smile29:
Csak a Marantz! :-D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 622

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Luxor Audio írta:
2025.11.07., pén. 12:12
fegyelmezetten, mozdulatlanul ülni a sweet spotban.
Én úgy szoktam zenét hallgatni. Ennek megfelelően rendszeresen be is alszom. :D
Ezért szoktam rá a LP hallgatásra, mert mire bealudnék fordítani kell a lemezt. Egy 60-70-80 perces CD (ne adj isten stream, de olyanom nincs) esetén a "zenehallgatás" nagyobb része csicsikálás lenne. :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Robici írta:
2025.11.07., pén. 09:15
Mennyire általános az, hogy egy hifit életvitelszerűen rendszeresen és elé leülve többen hallgatnak? Mert én még bárhol jártam, ahol volt feleség/barátnő ott is az volt hogy a férj egyedül hallgatta a rendszert, a párja meg még ha szereti is a zenét akkor max tesz-vesz közben a lakásban. Én is amikor próbáltam nőknek megmutatni hogy milyen jó ha leülök a sweet spot-ba, az volt általában a reakció, hogy tényleg jó de ő aztán tuti nem ülne ott órákon keresztül a hifi előtt. Lefeküdne esetleg a nappaliban az ágyra, neki onnan is tökéletesen élvezhető (sőt még kényelmesebb is).
HiFi-t életvitelszerűen...? :D

Eseteim túlnyomó többségénél a szobák berendezéséből jól látszik, hogy egyetlen ember szokott leülni a rendszer elé. Viszont míg régebben mindenhol egyértelmű volt a hallgatási pont helye, egyre gyakrabban járok olyan helyiségben, ahol nehezen döntöm el, hova rakjam a mérőmikrofont, mert nincs konkrét hallgatási pont.

Az én párom sem ül le a szakmailag nagyon elhelyezett kanapéra zenét hallgatni, csak mikor mutatni akarok neki valamit (meg mozizni). Jön/megy, tesz/vesz a lakásban, de közben a zenére figyel, énekelni és táncolni is szokott és szerintem ez semmivel sem alávalóbb zenehallgatási mód, mint fegyelmezetten, mozdulatlanul ülni a sweet spotban. Egyetlen kottában sem láttam a hallgató viselkedését előíró utasítást.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Robici írta:
Láttam itt az "egyszemélyes zenehallgatás" mint komoly korlátozó tényező emlegetését. Mennyire általános az, hogy egy hifit életvitelszerűen rendszeresen és elé leülve többen hallgatnak? Mert én még bárhol jártam, ahol volt feleség/barátnő ott is az volt hogy a férj egyedül hallgatta a rendszert, a párja meg még ha szereti is a zenét akkor max tesz-vesz közben a lakásban. Én is amikor próbáltam nőknek megmutatni hogy milyen jó ha leülök a sweet spot-ba, az volt általában a reakció, hogy tényleg jó de ő aztán tuti nem ülne ott órákon keresztül a hifi előtt. Lefeküdne esetleg a nappaliban az ágyra, neki onnan is tökéletesen élvezhető (sőt még kényelmesebb is). Ahol meg a hifi tévé hangszóró feladatot is ellát ott meg nem mindegy hogy sweet spotban ülök-e vagy nem?
Csináltunk olyan 8 zónás multi-roomos rendszert, ahol a Naim, Focal, Danley, PMC cuccokat el kellett rejteni és semmilyen kábelt nem volt szabad látni. A nagy Focal Sopra álló hangfalak a részben üvegfalas hálószobában a gardrób szekrénybe kerültek, éppen csak az egyharmaduk látszott ki, az őket hajtó Naim streamer/erősítő meg a szomszéd (még üres) gyerekszoba ruhásszekrényében a legfelső polcára került.
Minden körülmény ellenére egészen megdöbbentően jól szól a rendszer így, a kedvenc helye a tulajnak zenehallgatásra az ágyon fekve azóta is.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Robici írta:
Mennyire általános az, hogy egy hifit életvitelszerűen rendszeresen és elé leülve többen hallgatnak?
Remek kérdés ;)
Egyáltalán mekkora tér kell ahhoz, hogy a sweet-spot már ne csak egy emberes legyen?

A szuterén projekthez hozzászólva...

#1) szuterén
Szóval ismerős a szuterén cipő, nekem is szuterénban van az irodám. Az első rendszerem itt próbáltam összerakni. Eleinte az volt a cél, hogy valami "teljes helyiséges", foteles zenehallható pozíció legyen. Próbálkoztam az akusztika fejlesztésén házi ill. kevésbé fájdalmas módszerekkel, pl. diy panelok, könyvek, szőnyeg, stb. stb. de be kell látni, hogy a beton az beton.
Biztosan lehet jobb eredményt elérni egy komplett tervezés-szétverés-átépítés projekttel, ahol teljes kőzetgyapot falburkolás 10-20 centi, meg persze gipszkarton előtét és egyebek (hogy meg se dögöljön a hang) ehhez nem volt lelkierőm, mert elköltenei százezreket úgy, hogy biztosra veheted nem lesz tökéletes elég savanyú. Ehelyett maradt itt az irodában a közeltéri lehallgatás, másfél méteres háromszög alakban, szinte a helyiség közepén a dolgozó asztalnál... Spoiler: használom? nem. Na jó, néha.
#2) nappali
Minekután beláttam, hogy a szuterén akusztika kevés, plusz életviteli szempontból sem tökéletes, rámentem a nappalira. Persze ez remek lehetőség, hiszen lehet venni mindenből új cuccot :D A nappali eleve házimozira berendezett, tehát adott volt a sweet-spot, illetve akusztikailag is sokkal jobb. Szóval bekerült a házimozi mellé párhuzamosan egy sztereo rendszer, ami tulajdonképpen tök jó és jól is szól. Spoiler: használom? alig :D ugyanis leülve a nappaliba villámgyorsan az ember rákattan inkább valami filmre... a zene inkább csak háttér ha kell. Ritka a célzott/tudatos zene hallgatás.
#3) kerti szaletli
Tökéletes alkalom volt az újabb hifis pénzköltésre a szaletli építés :D Szóval bekerült ide is egy rendszer. Sőt, tv-t is tettem ki, így a nappaliból ismert zene vs. film konkurencia itt is meg van. Ami az akusztikát illeti... szerintem/számomra a szabad tér verhetetlen... Erős a tippem, hogy ennek köszönhető, hogy a legtöbb zenét idén kint hallgattam az udvaron.

Ha a rendszerek minőségét kellene sorba tenni, akkor nappali > iroda > szaletli, és mégis a "legrosszabbat" hallgatom főleg. Miért? Főleg valószínű az életvitel, mert logikusan nem fogok nyári este egy pincében egyedül ülve zenét hallgatni, mikor süthetem a kertben is a szalonnát, családdal, miközben még a sweet-spot is meg van a rostlap mellett :D (=okos tervezés). De biztosra veszem az akusztika hatását is, kint egyszerűen szellősebb, vidámabb, könnyedebb, jobban szerethető.

Összefoglalva 'bölcseletnek', szerintem és saját példám alapján célszerűbb a hifit igazítani az életvitelhez, mint az életvitelt a hifihez ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2768

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Luxor Audio írta:
2025.11.07., pén. 08:17
rTom írta:
2025.11.07., pén. 07:12
Nem vitatva a közeltéri zenehallgatás előnyeit, csak jelezve ahogy azt a stúdióban elgondolták, és hogy mennyire lehet cél azt otthon reprodukálni
Tipikusan olyan téma ez, amivel a legtöbb hifistát be lehet sétáltatni a sűrű sötét erdőbe. A komolyabb stúdiókban jellemzően több lehallgatási lehetőség is van, ezek között csak az egyik a közeltéri (legtöbbször a fehér membrános Yamaha NS-10M monitorral). Hogy mikor melyiket használják, az az aktuális feladattól függ, de a végeredményt nem közeltérben ellenőrzik és hagyják jóvá.

Bár valóban vannak előnyei, a mindent elrejteni igyekvő modern lakberendezési trendek nagyjából kizárják a közeltéri zenehallgatást. Már az is egyre ritkább, hogy a hallgatót és két hangsugárzót nagyjából "szabályos" háromszögbe lehessen rendezni; sokan a sztereó térhatást is elengedik, csak hogy el lehessen rejteni a hangforrásokat, kábeleket.

Az új építésű lakások tervezésénél semennyire nem gondolnak olyan szempontokra, mint a hagyományos zenehallgatás, filmnézés. Elég ránézni az alaprajzokra, hogy azt érezzük, ezeket nem komfortos élettérnek szánták, inkább egyfajta alvó/evő kaptárfunkciót töltenek be, amikben az embert egy sarokba tolt fotelen telefonját nyomkodó pontszerű jelenségként képzelik el. Ezek az ingatlanok a csalódott vevők miatt sok munkát hoznak a cégemnek, mégis korrektebb lenne, ha már a tervezésnél figyelembe vennék, hogy emberek fognak ott élni, pihenni, szórakozni. Ha már mindenáron el akarnak indítani Budapesten egy új lakásépítési hullámot...
Tűpontos. És nagyon el kéne gondolkodni erről, mert miközben a legtöbb topikban folyik a gumik futófelületéről a vita kiderül, hogy a környéken még értelmezhető út sincs, csak füves dimbdomb.
Nézem a sok megosztott képet a rendszerekről és csak magamban döbbenek meg, hogy hát ez, hogy...?!

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Láttam itt az "egyszemélyes zenehallgatás" mint komoly korlátozó tényező emlegetését. Mennyire általános az, hogy egy hifit életvitelszerűen rendszeresen és elé leülve többen hallgatnak? Mert én még bárhol jártam, ahol volt feleség/barátnő ott is az volt hogy a férj egyedül hallgatta a rendszert, a párja meg még ha szereti is a zenét akkor max tesz-vesz közben a lakásban. Én is amikor próbáltam nőknek megmutatni hogy milyen jó ha leülök a sweet spot-ba, az volt általában a reakció, hogy tényleg jó de ő aztán tuti nem ülne ott órákon keresztül a hifi előtt. Lefeküdne esetleg a nappaliban az ágyra, neki onnan is tökéletesen élvezhető (sőt még kényelmesebb is). Ahol meg a hifi tévé hangszóró feladatot is ellát ott meg nem mindegy hogy sweet spotban ülök-e vagy nem?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

rTom írta:
2025.11.07., pén. 07:12
Nem vitatva a közeltéri zenehallgatás előnyeit, csak jelezve ahogy azt a stúdióban elgondolták, és hogy mennyire lehet cél azt otthon reprodukálni
Tipikusan olyan téma ez, amivel a legtöbb hifistát be lehet sétáltatni a sűrű sötét erdőbe. A komolyabb stúdiókban jellemzően több lehallgatási lehetőség is van, ezek között csak az egyik a közeltéri (legtöbbször a fehér membrános Yamaha NS-10M monitorral). Hogy mikor melyiket használják, az az aktuális feladattól függ, de a végeredményt nem közeltérben ellenőrzik és hagyják jóvá.

Bár valóban vannak előnyei, a mindent elrejteni igyekvő modern lakberendezési trendek nagyjából kizárják a közeltéri zenehallgatást. Már az is egyre ritkább, hogy a hallgatót és két hangsugárzót nagyjából "szabályos" háromszögbe lehessen rendezni; sokan a sztereó térhatást is elengedik, csak hogy el lehessen rejteni a hangforrásokat, kábeleket.

Az új építésű lakások tervezésénél semennyire nem gondolnak olyan szempontokra, mint a hagyományos zenehallgatás, filmnézés. Elég ránézni az alaprajzokra, hogy azt érezzük, ezeket nem komfortos élettérnek szánták, inkább egyfajta alvó/evő kaptárfunkciót töltenek be, amikben az embert egy sarokba tolt fotelen telefonját nyomkodó pontszerű jelenségként képzelik el. Ezek az ingatlanok a csalódott vevők miatt sok munkát hoznak a cégemnek, mégis korrektebb lenne, ha már a tervezésnél figyelembe vennék, hogy emberek fognak ott élni, pihenni, szórakozni. Ha már mindenáron el akarnak indítani Budapesten egy új lakásépítési hullámot...

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: rTom »

fülelek írta:
2025.11.06., csüt. 20:18
Ebben az adott szobában akármennyire igyekszünk akusztikailag kialakítani egy optimális (cost no object) megoldást, ha a hangsugárzók nincsenek elég messze a hátlapjuk mögötti faltól, azt a sztereo tér mindig megsínyli, a középen elhelyezkedő énekes/szólista kiterjedése nem lesz megfelelő, ahogy azt a stúdióban elgondolták...

... hátrányként említendő a gondos távolság és szög beállítások, a fülmagasság /hangsugárzó magasság beállítás...
.
Screenshot_20251107_065713_YouTube.jpg
Screenshot_20251107_065227_YouTube.jpg
Screenshot_20251107_065227_YouTube.jpg (94.62 KiB) Megtekintve 726 alkalommal

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5271

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Fapaci nem téved a gondolataimat illetően, és abban sem, hogy ehhez az Envoy nem jó. Az egyemberes hallgatás nem probléma a kérdező szerint, a közeltéri hallgatás a fejhallgatós hallgatástól jóval messzebb van, mint a távolabbi (2,2-3,2m) hallgatástól. Amúgy meg nagyon nem mindegy a közeltéri hallgatásnál sem a szobában való elhelyezés, akár a basszus, de főleg a sztereo mélységi tér szempontjából. Ebben az adott szobában akármennyire igyekszünk akusztikailag kialakítani egy optimális (cost no object) megoldást, ha a hangsugárzók nincsenek elég messze a hátlapjuk mögötti faltól, azt a sztereo tér mindig megsínyli, a középen elhelyezkedő énekes/szólista kiterjedése nem lesz megfelelő, ahogy azt a stúdióban elgondolták, amikor keverték a felvételt.
A szobában a komfortérzethez nem kell akkora erőfeszítés, mint a távolteres zenehallgatás esetén.
Előny még a kisebb hangnyomás -kisebb torzítás -kisebb erősítő teljesítmény igény, hátrányként említendő a gondos távolság és szög beállítások, a fülmagasság /hangsugárzó magasság beállítás, valamint még az a tény, hogy bármilyen hangrendszer anomáliát hamarabb észreveszünk, hiszen jobb a direkt/visszavert hangok aránya. Ha nincs elég jól megtervezve a hangsugárzó keresztváltója, egyenletes átvitele, az jobban zavar, mint távoli hallgatásnál. Manapság azért már nem olyan nehéz megfelelő dobozokat találni, amik igen jól szólnak közeltéri hallgatás esetén, és egy megfelelő aktív lehetőleg dsp-vel ellátott szubbasszussal a kellően mély hang is elérhető és jól beállítható, ha esetleg egy kisebb doboz már elvérzik 50-60 hz alatt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mimoo írta:
2025.11.06., csüt. 15:47
fülelek írta:
2025.11.06., csüt. 15:17
Van megoldás, csak unortodox, és kizárólag egyszemélyes zenehallgatásra alkalmas. Nem, nem elektronikus korrekció, egész más, de jó elektronika meg megfelelő hangsugárzó kell hozzá. És akkor a tök négyzetes szoba meg az alacsony belmagasság se probléma.
HEED elektronikák, HEED Envoy hangsugárzók.
Gyanítom, Fülelek mester szokása szerint közeltéri zenehallgatásra tett indirekt javaslatot. (Ha tévedek, biztosan kijavít.)

Itt egészen közel, max 2 méterre kell ülnöd a hangforrásokhoz és a hangdobozok között is legfeljebb ekkora távolság lehet, hogy a megszólalásra kevésbé hasson a helyiség akusztikája, a reflexiók helyett a direkt hangok domináljanak, egyfajta privát hangbuborékot képezve valahol a hagyományos hangdobozos elrendezés és a fejhallgatózás között félúton. Rád, a komfortérzetedre viszont mindenképpen hatással lesz a szoba már akkor, mikor belépsz, tehát a közeltéri lehallgatással nem spórolható meg az akusztikai kezelés, inkább a szőnyeg alá söpri a bajokat megoldásuk helyett. További hátránya, hogy komoly test- és önkontrollt kíván a hallgatótól, egyetlen személyre szűkíti a lehetséges létszámot.

Másik bökkenő, hogy a Heed Envoy műszaki koncepciója és mérete a közeli hallgatással némileg ellentétes. Javaslom, konzultálj Huszti Zsolttal a kérdésben, ő tud erről érdemben nyilatkozni! Közeltéri lehallgatásra inkább kisebb méretű, 2 utas hangdobozokat szokás használni, amik kis távolságból szemlélve/hallgatva is közelítenek az ideális pontszerű hangforráshoz.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

mimoo írta:
2025.11.06., csüt. 15:47

Ez a doboz nem alkalmas az említett szobába, illetve legfeljebb háttérzenére. Ugyanis ilyen arányokkal és alacsony belmagassággal csak közeltéri minőségi zenehallgatást lehet ésszerű anyagi keretek között megvalósítani, erre kifejezetten nem jó az Envoy.

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: mimoo »

Urak !

Az egyszemélyes zenehallgatás nem probléma, a család többi tagja amúgy sem "zenerajongó".

Üdv. mimoo

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

fülelek írta:
2025.11.06., csüt. 15:17
Van megoldás, csak unortodox, és kizárólag egyszemélyes zenehallgatásra alkalmas. Nem, nem elektronikus korrekció, egész más, de jó elektronika meg megfelelő hangsugárzó kell hozzá. És akkor a tök négyzetes szoba meg az alacsony belmagasság se probléma.

mimoo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Luxor Audio írta:
2025.11.06., csüt. 15:07
mimoo írta:
2025.11.06., csüt. 14:47
Fapaci ! A kérdés leginkább arra vonatkozna, érdemes-é egyáltalán ebben gondolkozni. Ha a válasz pozitív, akkor megfontolom a továbblépést. Köszi
Amiket írtál, nem igazán kecsegtető adatok. Ha tudsz szerencsésebb helyiséget választani (kevésbé terhelt falakkal, jobb arányokkal, nagyobb belmagassággal) akkor tedd meg! Ha nem, akkor bizonyára ezen is lehet javítani, de tökéletes nehezen lesz.
Van, de épp most szorulok ki onnan. Marad a fejhallgató, vagy a szuterén.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”