pali923 írta: ↑2025.11.18., kedd 20:43
st81 írta: ↑2025.11.18., kedd 20:32
Autócserét követően az új járgányban google alapú fedélzeti rendszer van (Renault Austral). Le lehet tölteni alkalmazásokat is.
Az autódban működik az Android Auto. Le kell tölteni a telefonodra ezt az alkalmazást, onnantól csatlakozik az autódhoz bluetoth vagy usb segítségével is. A kijelzőn a telefonodat fogod látni, és használhatod ugyanúgy.
Lehet, hogy a saját Androidjával is tudsz varázsolni, de talán ez a legegyszerűbb megoldás.
Hogy az autódhoz milyen adatkeret jár, azt nem tudom, de szerintem az nem neked van kitalálva, hanem az autó saját ügyeihez. Persze a tévedés jogát fenntartom.
A rendszert Android Automotive-nak hívják, nekem is az van az idén újan átvett Volvo-ban. Szerintem ez az autós rendszerek jövője, nem az Android Auto vagy Apple Carplay. A Volvo-mban nem is használok Apple Carplay-t, az Android Automotive sokkal jobban integrált, z autónak saját Volvo-navigációs rendszere nincs is, alapból a Google Maps van fenn de én rátöltöttem a Waze-t is. Tök jól megy minden.
Az Apple már rég bejelentett egy hasonló, autóba integrált rendszert, ami a kormány mögötti kijelzőre is küld tartalmat.... a Google meg is csinálta, és terjed... A Volvókban már ez van, és most olvasom, hogy már az új Renault-kban is, meg még ki tudja hány autógyártó veszi át, mert saccra sokkal gazdaságosabb, mint saját rendszert fejleszteni.
Ja, a lényeg: az autó saját adatkeretéből simán hallgatom a Youtube Music-ot meg a TuneIn-t. Youtube Premium előfizetésem van, azzal "ingyen" jár a Youtube Music, eddig soha nem hallgattam, de így tök jól kihasználom a Youtube Music-ot is... Tidal előfizum nincs, szóval arról nem tudok nyilatkozni (Qobuz-om van itthon Roon-ba és audirvanába integrálva, de az az itthoni mobilos store-okban nem elérhető, ezért nem lehet telepíteni az autó androidjára sem. A Youtube Music viszont nekem tökéletes autóba, és bár telefonon rajta van (történelmileg, trükközve) a qobuz, nem használom, mert az Apple Carplay-t már nagyon unom, annyira nem fejlesztik sehová... Minden egyebet lemondtam, még az Apple Music-ot is.
Ja, két évre szóló korlátlan adatkerete van az autónak (emkékeim szerinte a Telekomnál, még a kereskedőnél /Ivanics/ élesítettük átvételkor), fogalmam sincs 2 év múlva mibe kerül majd a további adatkeretre való előfizetés... :)