Alex_Aston írta: ↑2025.08.05., kedd 14:19
zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 18:07
....Elég jó kábel, öszintén örülök, hogy neked is bevált, de azt azért meg kell jegyezzem(anélkül, hogy a zsebedben kotorásznék), hogy a jó dolgok még nem itt kezdődnek, és a készülékeid ennél komolyabb kábeleket is megérdemelnének, sokat profitálnának belőle, de nem tisztem bárkit is, bármire rábeszélni.
Tisztában vagyok vele, hogy hol van ennek a kábelek a helye. Csak azt akartam megosztani, hogy egyébként teljesen jó, ennyi pénzért pedig szinte ajándék.
Több százezer Forintos táp kábel helyett én inkább már egy jobb vasat vennék, tapasztalatom szerint az jobban hallható különbséget ad. Persze már én is ott mozgok sajna, hogy picivel jobb hengért már nem plusz 20-30%-ot kell kiadni, hanem inkább 1,5-2x annyi pénzt. De ennyit meg már nem ér meg nekem. Gyerekeim jövőjére gyűjtök, legalább is valami kezdő lakás félére. Szóval ennyire nem vagyok önző, hogy milliókat fektessek bele, hogy picivel jobb legyen minden, aztán meg esetleg az igazán fontosra ne jusson elegendő pénz.
Így marad helyette a zene élvezete (ami amúgy is a lényege ennek az egésznek szerintem), meg esetleg némi játék az ilyen fentebb leírt kábelekkel.
A mondandód második felével, az indoklással, hogy most miért nem, azzal tökéletesen egyetértek.
Abban is van sajnos igazság, hogy ha egy szint felett készülék szinten szeretnénk feljebb lépni, egyértelműen jobb hangot kapni, akkor nagyon zebbenyújós lehet a történet, magyon könnyen lehet ilyen céllal sokszázezret, akár milliót ellocsolni a rendszerre. Viszont a kábelekben is ugyan olyan nagy potenciál lakozik, de azokra szerencsére azért nem kell ekkora összeget elkölteni a jelentős előrelépésért.
Mivel neked eléggé kompakt rendszered van, így valóban nem kellene pofátlan összegeket költened kábelre.
Ezek aNeotech-ek helyett, ha vennél 2db 150e Forintos tápkábelt, azzal korrekten kiszolgálnád a rendszered, és egész biztosan nagyobbat profitálna belőle, mintha ezt a 300 ezret egy másik erősítőbe, forráskészülékbe forgatnád. Ha a jelenlegi erősítőd helyett vennél egy 300e-rel drágábbat azzal lehet, hogy csak oldalra lépnél, de korántsem biztos, hogy előre, viszont a két tápkábellel jelentős lenne az előrelépés.
Mielőtt elkezdenél ellenkezni, hogy biztos nem, azt elfogadom, hogy most nem, de jusson eszedbe, hogy mióta regisztráltál ide, már hányszor jelentetted ki valamiről, hogy "biztos nem", és nézd meg, hogy ma hol tartasz az akkori állapotokhoz képest a rendszereddel.
Ha alkalmad adódik kipróbálni 1-2 ilyen(vagy drágább kábelt), akkor ne utasítsd vissza, és majd utána mondd, hogy "tapasztalatom szerint a készülékre kell költeni ezt a pénzt, nem kábelre".
Előre megmondom, hogy nagyon el fogsz csodálkozni, és a fenti kijelentést át fogod értékelni magadban.
A zene élvezete? Persze, hiszen ezért csináljuk, de én még nem találkoztam olyan hobbitárssal, aki az aktuális rendszerével ne élvezné a zenehallgatást, de ha lehetősége adódik a fejlesztésre, akkor egyikőjük sem zárkózi el előle.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech